Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אנחנו כותבים בפורום שמתיימר להיות מקצועי, בוא לפחות נשתדל להיות מקצועיים:

חתך זה נתון שמבטא את גובה דופן הצמיג באחוזים מהרוחב שלו. 225 זה לא חתך - זה רוחב. אם כבר, במקרה שלך החתך הוא 45.

לעניין השיפור האסתטי, ראה מה שכתבתי לגבי מקצועיות הפורום הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם אנחנו כותבים בפורום שמתיימר להיות מקצועי, בוא לפחות נשתדל להיות מקצועיים:

חתך זה נתון שמבטא את גובה דופן הצמיג באחוזים מהרוחב שלו. 225 זה לא חתך - זה רוחב. אם כבר, במקרה שלך החתך הוא 45.

לעניין השיפור האסתטי, ראה מה שכתבתי לגבי מקצועיות הפורום הזה.

צודק. טעיתי במינוח.

כמובן שהיה כיף יותר אם היית מתייחס באיזשהו מקום בתגובתך לתוכן העיקרי בהודעתי - שיפור אחיזה ויציבות, אבל אולי ציפייתי הייתה מוגזמת מידי.

נ.ב. סליחה על הציניות, אבל לא אני התחלתי.

פורסם
יש לרכב שלך בעיות אחיזה ויציבות? אם כן, למה לא קנית רכב אחר?

סחתיין על הנימה העניינית.

לשאלתך, הגולף החדשה שלי פחות יציבה בעיקולי כביש החוף מהרנו מגאן בת העשר של סבא שלי. ככה זה כשהיבואן מתקמצן עליך. הרחבת הגלגל אמורה לעזור בעניין הזה כפי שיודע כל תלמיד תיכון במגמת פיזיקה.

למה קניתי את הרכב? סתם כי יש רשימה של יתרונות אחרים שמומחה כמוך בטח כבר מכיר.

פורסם (נערך)

זה עשוי לסייע, אך אם אתה חושב שמעבר לחישוק רחב יותר ישנה את המצב מ"פחות יציבה בעיקולי כביש החוף מהרנו בת העשר של סבא שלי" להוט האץ', אתה טועה.

אגב, שטח המגע אינו משפיע על עצמת החיכוך, אם כבר בפיסיקה עסקינן.

עדיין לא הבנתי למה קנית דווקא את הרכב הזה אם אינך מרוצה ממנו.

כך או אחרת, אני מרשה לעצמי להניח שאתה רוצה חישוקים גדולים יותר בעיקר מטעמי נראות, זכותך כמובן. יחד עם זאת, אם כבר להחליף חישוקים (וצמיגים), במקומך הייתי מתמקד במידות 16'' או 17''.

נ.ב. קיבלתי ציון "סחתיין". כמה זה בסקאלה עניינית?

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
זה עשוי לסייע, אך אם אתה חושב שמעבר לחישוק רחב יותר ישנה את המצב מ"פחות יציבה בעיקולי כביש החוף מהרנו בת העשר של סבא שלי" להוט האץ', אתה טועה. חבל באמת שאני לא חושב כך.

אגב, שטח המגע אינו משפיע על עצמת החיכוך, אם כבר בפיסיקה עסקינן. מי דיבר על חיכוך? למה להכניס מילים לפה שלא נאמרו? יש עוד פרמטרים בעולם.. מומנט למשל..

עדיין לא הבנתי למה קנית דווקא את הרכב הזה אם אינך מרוצה ממנו.

טוב אני מתייחס לזה פעם שנייה, אולי הפעם אקלע. לא אמרתי בשום מקום שאני לא מרוצה מהרכב. יש פרמטר מסויים שמפריע לי, ולעומותו רשימת פרמטרים אחרים שמוצאים חן בעיניי. קפיש?

כך או אחרת, אני מרשה לעצמי להניח שאתה רוצה חישוקים גדולים יותר בעיקר מטעמי נראות, זכותך כמובן. יחד עם זאת, אם כבר להחליף חישוקים (וצמיגים), במקומך הייתי מתמקד במידות 16'' או 17''.

נ.ב. קיבלתי ציון "סחתיין". כמה זה בסקאלה עניינית?

נמוך בסקאלה עניינית, אבל עניתי באותו סגנון שהתרשמתי שמגיע ממך. אם טעיתי, קבל את התנצלותי.

בכל מקרה, בלי ציניות, אני באמת מעריך את התשובות שלכם. אני פתחתי פה שרשור כי רציתי לדעת מה דעת האנשים פה, ובעקבות התגובות אני בהחלט קיבלתי החלטה ללכת על 17 ולא על 18. תודה.

פורסם

חברים,

אני לרוב לא מתבטא כך אבל תגידו, יש לכם את זה בגישה יותר מתנשאת\פלצנית\מזלזלת?

אם לא בא להגיב עניינית לא חייבים אבל עשו טובה, רדו מהפלצנות הבאמת מוגזמת הזאת עם שאלות שאין להם באמת מטרה ללמד אלא יותר לנסות לחשוף בורות של מישהו אחר.

פותח השרשור,

מה שאתה צריך לדעת זה דבר פשוט- נוחות הרכב שלך הינה פועל יוצא של יכולת שיכוך המהמורות שבכביש, על זה אחראים המתלים וכן הצמיגים, ככל שחתך הצמיג גבוה יותר, קרי דופן צמיג גבוהה יותר, כך הוא יכול לספוג ולשכך מהמורות בצורה טובה יותר.

מכאן אתה יכול להסיק שככל שהדופן תיהיה נמוכה יותר, כך הוא יישכך פחות ומהמורות הכביש יורגשו יותר בתוך תא הנוסעים.

הגדלת רוחב הצמיג אכן תשפר את אחיזת הכביש אבל מכיוון שאחיזת כביש הינה מושפעת לא מעט גם מכיול מתלים- אל תצפה לניסים ונפלאות, השיפור שתקבל מהגדלת רוחב הצמיגים רק יהפוך את הרכב ל"בטוח" יותר בפניות ולא לכזה שאוחז כמו רכב ספורטיבי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

להוסיף מעט על דברי עידן וענייני האחיזה - הגדלת המידה מאפשרת אולי רכישה של דגמי צמיגים שבבסיסם אוחזים יותר.

אגב, היו פה כבר מספר דיונים בפורום שעסקו בתנאים השונים שמעניקים יתרון לצמיגים רחבים יותר או צרים יותר.

מאחר ובמידה 17, ע"פ התמונה שצירפת ישנן 2 מידות, 205/50/17 ו-225/45/17, מציע לבדוק מראש את היצע הצמיגים והמחירים בהתאם כדי לסייע בקבלת החלטה סופית. הג'אנט במקרה זה יהיה כמובן זהה (למרות שטכנית רוחב הג'אנט אמור להיות שונה - אבל זה פרמטר שנבדק במבחן רישוי לעיתים נדירות אם בכלל).

פורסם
להוסיף מעט על דברי עידן וענייני האחיזה - הגדלת המידה מאפשרת אולי רכישה של דגמי צמיגים שבבסיסם אוחזים יותר.

אגב, היו פה כבר מספר דיונים בפורום שעסקו בתנאים השונים שמעניקים יתרון לצמיגים רחבים יותר או צרים יותר.

מאחר ובמידה 17, ע"פ התמונה שצירפת ישנן 2 מידות, 205/50/17 ו-225/45/17, מציע לבדוק מראש את היצע הצמיגים והמחירים בהתאם כדי לסייע בקבלת החלטה סופית. הג'אנט במקרה זה יהיה כמובן זהה (למרות שטכנית רוחב הג'אנט אמור להיות שונה - אבל זה פרמטר שנבדק במבחן רישוי לעיתים נדירות אם בכלל).

צמיג טוב במידה הזו 225-45-17 מתחיל בסביבות 600 שקל לצמיג

למשל קונטיננטל SportConnect 3

מעל זה יש את sportconnect 5 המעולה ואת הגודייר אסימטריק 2 - מחירים של 700 שקלים

קובי

:-)

פורסם
חברים,

אני לרוב לא מתבטא כך אבל תגידו, יש לכם את זה בגישה יותר מתנשאת\פלצנית\מזלזלת?

אם לא בא להגיב עניינית לא חייבים אבל עשו טובה, רדו מהפלצנות הבאמת מוגזמת הזאת עם שאלות שאין להם באמת מטרה ללמד אלא יותר לנסות לחשוף בורות של מישהו אחר.

לא עידן - היחיד שמתנשא ופלצן כאן הוא פותח השרשור, שמנסה לשוות לשינוי שאותו הוא רוצה ליישם במכוניתו נופך שהוא מעבר לסתם עניין חזותי, ולא שחלילה אני מזלזל בעניינים חזותיים, אלא שמקומם הוא אינו בפורום שיפורים (מפנה אותך ואת פות"ש לכללי פורום שיפורים).

אם לא די בזאת, אז הוא גם משתמש במונחים שגויים, ועוד מתנשא על מי שמעז לתקן אותו או להחזיר אותו לקרקע המציאות.

אני חושב שאתה מכיר אותי די זמן כדי לדעת שאינני מגיב כך כעניין שבשגרה, פשוט מה שקורה בשרשור הזה זה כבר צועק לשמיים. בוא לא נשכח שבבסיס העניין האיש מתכנן להתקין במכונית בעלת הספק של כ-140 כ"ס חישוק בקוטר 18 אינטש. שכנע אותי שהדבר יוביל לשיפור כלשהו בהתנהגות של הרכב (בפרמטרים של כוח, אחיזה ומה שבינהם) ואני חוזר בי מכל מה שכתבתי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

פחות התכוונתי אלייך אלעד, כתבתי בכלליות כדי לא לפגוע\להעליב מישהו, ובכל זאת ידידי, היה אפשר פשוט להעביר את השרשור לפורום אסתטיקה או טכני שהוא מתאים לשניהם.

קבל את זה בצורה חיובית, אתה יודע שאני אוהב אותך :wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה יודע מה זה אחיזה? כן תודה.

הבנו כבר בתחילת השרשור מה מפריע לך ברכב אך בעקבות אילו מאפיינים/תכונות כן רכשת אותו לבסוף?

לא רואה איך זה רלוונטי לשרשור.

.....

פורסם
לא עידן - היחיד שמתנשא ופלצן כאן הוא פותח השרשור, שמנסה לשוות לשינוי שאותו הוא רוצה ליישם במכוניתו נופך שהוא מעבר לסתם עניין חזותי, ולא שחלילה אני מזלזל בעניינים חזותיים, אלא שמקומם הוא אינו בפורום שיפורים (מפנה אותך ואת פות"ש לכללי פורום שיפורים).

אם לא די בזאת, אז הוא גם משתמש במונחים שגויים, ועוד מתנשא על מי שמעז לתקן אותו או להחזיר אותו לקרקע המציאות.

אני חושב שאתה מכיר אותי די זמן כדי לדעת שאינני מגיב כך כעניין שבשגרה, פשוט מה שקורה בשרשור הזה זה כבר צועק לשמיים. בוא לא נשכח שבבסיס העניין האיש מתכנן להתקין במכונית בעלת הספק של כ-140 כ"ס חישוק בקוטר 18 אינטש. שכנע אותי שהדבר יוביל לשיפור כלשהו בהתנהגות של הרכב (בפרמטרים של כוח, אחיזה ומה שבינהם) ואני חוזר בי מכל מה שכתבתי.

אוקיי בוא נסכם זאת אחת ולתמיד. אני טענתי מוקדם יותר שצמיג רחב יותר "ישפר את התנהגות הרכב בעיקולי כביש החוף". טענתי זאת קודם לכן בהסתמך על הבנתי את חוקי הפיזיקה. זוהי דעתי. אם אתה חולק, בוא פשוט נסכים שלא להסכים. וניפרד כידידים. לא אמרתי שהוא יהפוך את הרכב למשהו מדהים, לא אמרתי שאין כלל חסרונות בהגדלת הג'נטים (הנדרשת להרחבת הצמיג), ועם זאת - אנשים פה כל הזמן חוזרים לזה. כאילו שהתווכחתי על העניין הזה אם מישהו. מטרת השרשור הייתה לנסות ולקבל חוות דעת לגבי הפרמטר של הנוחות, שבוודאי נפגע בהגדלה - עד כמה ההבדל בין 17 ל- 18. זהו.

תודה רבה לכולם. מצטער מעומק הלב אם מישהו נפגע. לא התכוונתי לזלזל (למרות שהתרשמתי שאחרים כן). אני חושב שאפשר לנעול בזאת.

• תוכן חדש...