Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4415 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודשיים קיבלתי את המאזדה 3 החדשה. אני לא בטוח אם התופעות שאני עומד לתאר היו כך כבר מהתחלה או שרק בשלושה-ארבעה שבועות האחרונים, אבל מה שבטוח הוא שרק בתקופה הזאת שמתי לב לתופעות אלו וייחסתי אליהן חשיבות.

התופעות המדוברות הן:

1. רכב מתנדנד בעזיבה של דוושת הגז - מורגש בעיקר במהירויות נמוכות ובמעבר בין שלושת ההילוכים הראשונים (גיר אוטומט, 6 הילוכים). בעיקר מבחינים בזה בנסיעה בפקקים שם יש הרבה התחלות נסיעה ובלימות.
  2. גם במהירויות נמוכות והילוכים נמוכים - לפעמים יש כמו נקישות מהמנוע/גיר בהעברת הילוך.
  3. בהאצה למהירות גבוהה - הרגשה של חבטה במעבר להילוך הבא.

מחפירות בפורומים הגעתי למסקנה שהחשד העיקרי נופל על תושבות מנוע, ולכן רציתי לשאול:

1. האם זה נשמע הגיוני? האם יכול להיות שברכב חדש יהיו בעיות כאלה?
  2. האם יכול להיות שתופעות אלו נובעות מסיבות אחרות? (בעיה בגיר?)
  3. האם ניתן לאבחן בצורה מוחלטת את הבעיה בתנאים ביתיים? הסתכלתי לא מעט על סרטונים ב-youtube ועשיתי קצת ניסויים, אבל לא הצלחתי לראות משהו שאומר לי בוודאות שזה באמת זה.
  4. האם יכול להיות שבכלל לא מדובר בבעיה אלא ככה הרכב מתנהג וזהו? ניסיתי לנהוג על 2 רכבים דומים אחרים, באחד לא ממש הרגשתי את התופעות ובשני נדמה לי שכן, אבל בשני המקרים לא ממש הייתי מרוכז כי נסעתי עם עוד מישהו... :?

2 דברים נוספים שאולי כדאי לציין:

• הרכב בליסינג - ז"א שאני לא הולך ישירות למוסך אלא פונה לנציג של הליסינג, וכדי שהוא לא יפתור אותי ב"ככה הרכב מתנהג/אתה סתם מדמיין" אני רוצה לבוא מוכן.
  • ישנה בעיה נוספת ברכב כבר כחודש - כמעט בכל נסיעה קורה (פעם אחת בד"כ) שבהאצה ובאימוץ של המנוע יש ריח שרוף, כמו של פלסטיק שרוף שיוצא מהמזגן. זה נמשך בערך דקה-שתיים ואז מפסיק. נאמר לי ש"ככה זה ברכבים חדשים". נשמע הגיוני? ואולי זה בכלל קשור לבעיה הנ"ל?

אשמח מאוד לכל עזרה.

תודה מראש!

פורסם

הנדנוד של המרכב נשמע כמו תוצאה של כיול דוושת התאוצה באופן שיביא לחסכון בדלק (הדוושה מנותקת פיזית מהמנוע ויש מחשב באמצע שמתווך בינה לבין המנוע).

הנקישות והחבטה הם משהו שהוא ככל הנראה טיפוסי לדגם מפני שקראתי יותר מביקורת אחת שטענה שתיבת ההילוכים מעט clunky באופייה.. גם זה קשור לרצון לחסוך בדלק שהנחה את תכנונה (הילוכים 4 ומעלה בתיבה מתנהלים כמו בתיבה ידנית רגילה, עם נעילת ממיר מומנט למניעת הפסדי כוח).

הריח השרוף אכן עשוי להיות טיפוסי לרכב חדש. אבל תהיה עם האצבע על הדופק.

:idea:
פורסם

גם כן הטכנולוגיה הזאת... :-)

תוכל לפרט בבקשה על המשפט הראשון שלך? למה בעצם כיול כזה יכול לגרום לנדנוד של המרכב?

ונניח ולא היה מדובר ברכב חדש עם כל הטכנולוגיה והתכנון הנ"ל - האם התסמינים האלו באמת יכולים להעיד על תושבות פגומות?

אם כן, אז איך בעצם ניתן לשלול לחלוטין בעיה בתושבות ולהשלים עם זה שזוהי התנהגות הרכב וזהו?

פורסם

כמו כל מערכת fly-by-wire, הבקרות האלקטרוניות עשויות לפרש עזיבת מכאנית של הדוושה במהירות נמוכה כנסיון לעצור, נניח, ואז יש טעם בנקיטת דפוס התנהגות שונה בניהול המנוע מ"סתם" עזיבת דוושה במהירות גבוהה. זו אגב, הערכה שלי. זה נשמע לי הגיוני כי אצלי יש את זה ברכב בהאצה מהמקום.. אולי אני טועה, אז חכה לתגובות אחרות.

זה ממש לא נשמע לי קשור כלל לתושבות מנוע. אולי מישהו עם נסיון ממשי עם הרכב יוכל לספק מידע יותר קונקרטי.

:idea:
  • תוכן חדש...