Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי הונדה סיויק 2006 סדאן אוטומטית 5 הילוכים (לא רובוטית) מנוע 1800 דור 8.

הרכב צריך לעבור טיפול 135000 ק"מ ולפי היצרן צריך להחליף שמן מנוע, מסנן שמן ושמן גיר.

במוסך המורשה קיבלתי הצעת מחיר של 1100 ש"ח.

התקשרתי לכמה מוסכים (לא מורשים יבואן) אבל הפלא ופלא כולם אומרים לי שלא מחליפים שמן גיר ולא מומלץ להחליף :shock:.

א. האם באמת לא מומלץ להחליף שמן גיר? (ניראה לי קצת תמוהה, הרי מדובר בהוראות יצרן הלא כן?).

ב. האם יש מוסך מומלץ (לא מורשה יבואן) שיכול לבצע טיפול כזה באזור קרית מלאכי עד באר שבע?

תודה רבה,

איתמר.

פורסם

שמן גיר לרוב מומלץ להחליף, ישמור על תפקוד התיבה. אם השמן לא הוחלף הרבה זמן ו"התעללו" בגיר בנהיגה אגרסיבית, יתכן שזה יעשה יותר נזק מתועלת.

אם אתה מתכוון לשמור על הרכב עוד כמה שנים ולא "קרעת" את הרכב, בצע את ההחלפה כדי להיות בראש שקט.

פורסם

הרכב נרכש מאדם מבוגר שאני מכיר, הוא טיפל רק במוסך מורשה הונדה כל השנים לפי הספר (הוא היה יד ראשונה פרטי) אז אני מאמין שהוא לא קרע את הרכב, הרכב אצלי שנה וקצת וגם אני לא קורע אותו ובינתיים מתכנן להישאר איתו עוד כמה שנים אז אני כן מעוניין לבצע את ההחלפה.

עכשיו השאלה היא, למה בעצם במקרה שנהגו באגרסיביות ברכב החלפה יכולה לגרום לנזק יותר מתועלת?.

פורסם

מכיוון שהתיבה עובדת תחת יותר עומס בנהיגה אגרסיבית (החלפות הילוכים יותר תכופות) ולשמן שנמצא בה אין חיי נצח, הוא מתחמצן ומזדהם עם הזמן (משבבי המתכת שנוצרים עם חיכוך גלגלי השיניים בגיר וצפים בו). כאשר אתה מוציא את השמן הישן, חלקיקי המתכת שהוא ספח עם השנים יוצאים איתו. מכיוון שהשמן החדש יהיה פחות צמיגי וגלגלי השיניים בגיר כבר יהיו יותר שחוקים, יתכנו בעיות בהעברת הילוכים.

פורסם

כדאי לבצע החלפת נוזל ממסרה אוטומטית כל כ 3-5 ועד 60.000 ק"מ .

מצורפים דיונים הסבר בנושא .

בדיונים נמצאים נוזלי ממסרה המתאימים גם לתקן הונדה .

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?507749-האם-להחליף-שמן-גיר-אוטומט-כן-או-לא-יונדאי-לנטרה&highlight=%D7%AA%D7%95%D7%A1%D7%A3

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?513334-מאזדה-3-בעיות-גיר&highlight=%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

דבר עם יוסי ממוסך זיסו בתל-אביב (לא בטווח שלך, אבל שווה שיחה),

יש לו מכונה מיוחדת להחלפת שמן בתיבות הילוכים.

בדרך כלל כשמחליפים צריך לרוקן את הממיר מומנט וזה כנראה מסובך להרבה אנשים אז מחפפים, הוא עושה את זה עם מכונה שפשוט שואבת את כל הנוזל.

אני אבדוק אותה בעוד חודש :)

פורסם (נערך)

שלום חברים,

בסוף עקב כך שלא מצאתי מוסך באזור שלי, ביצעתי את הטיפול בסוף במוסך המרכזי "בני את דוד" באשקלון.

הטיפול כלל החלפת שמן מנוע 5w40 סינטטי מלא, החלפת מסנן שמן (מקורי), החלפת מסנן מזגן מקורי, החלפת נוזל בלמים והחלפת שמן גיר.

הטיפול כולל מע"מ ועבודה עלה 1080 ש"ח לפני הנחה, ביקשתי הנחה וקיבלתי הנחה של 10%.

ניראה לי שהמחיר סביר יחסית למוסך מורשה ולטיפול שהרכב עבר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תוכן חדש...