Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארצינו המפותחת אנו רגילים לאקסיומות ותבניות מקובלות בתחום הרכב בנושא קטגוריות רכבים וטווחי התמחור הנפוצים.

אכן , במשך השנים חלו תמורות בקבוצות וטווחי המחירים המקובלים בהם , אולם למי שמכיר ורגיל החלוקה נראית סבירה והגיונית.

למשל, קבוצת המכוניות הזולות ביותר - קבוצת המיני הידניות נעה בין הזולות (אלטו,ספארק) בטווח של 55K עד 70K ליקרות יותר. מי שרוצה להתפנק/להשתנע ברכב בגודל משפחתי יאלץ לשלשל לכיסי היבואן סכומים כפולים ויותר. הגיוני ,נכון ?

לכאורה, יש תמורה למחיר - במקום בסיס גלגלים של 2.36-2.38 והספק 68 כ"ס (בדוגמת הספארק/אלטו) מקבלים בכפל מחיר רכב עם בסיס גלגלים של 2.60 לערך והספק של 110 כ"ס בערך.

בעיוני ברחבי המרשתת נתקלתי ברשימה מעניינת ממדינה לא כ"כ מפותחת כמונו בה מופיעים 10 המכוניות הזולות ביותר לקנייה בשנת 2014.

וראה איזה פלא :

בארה"ב מכונית מיני כמו ספארק , שהיא מהזולות ביותר , עולה יותר מניסאן וורסה בעלת מנוע 109 כ"ס ובסיס גלגלים של 2.60 מ'.

בארץ אין מכונית זו משווקת , אולם היא דור המשך לניסאן טידה המוכרת כאן היטב.

הניסאן הנ"ל זולה גם מהרבה כלי רכב versa.jpg שנחשבים בארץ "נחותים ממנה".

חומר למחשבה ....

http://blog.caranddriver.com/the-10-cheapest-new-cars-sold-in-america-for-2014/

http://cars.about.com/od/toppicks/ss/Least-Expensive-Cars.htm

פורסם (נערך)

ולכן צריך לזרום עם הזרם (אם אפשר..)

אני למשל עם 3 נפשות בבית ונוסע על רכב קטן שיש לו תא מטען שיכול לנוע על מסילה, ואז אני מקבל תא מטען של בין 170 ל270 ליטר. אני יכול להעיד שבערך 8-9 פעמים בשנה אני מעביר אותו למצב לגודל המירבי(ומשתמש גם במרחב של הגובה-עם מזוודות שבולטות מקו המושבים).

כל הקניות השבועיות נכנסות ב170 ליטר.

ההבדל בין רכב קטן לגדול הוא בהרבה תחומים, החל מצמיגים, דלק ועד ביטוח

עריכה אחרונה על ידי טווינגואי
פורסם

אל תשכח שמחיר רכב לא תמיד מושפע מעלויות ייצור - אלא ממיתוג. ואם סוזוקי בוחרים למתג את האלטו כעירונית חסכונית למרכזי ערים, ואין הרבה מתחרות כאלו בקבוצה בארה"ב ( 500 נחשבת פרימיום ) - אז כמובן שידרשו עליה מחיר אחר. מה גם ששוק המשפחתיות בארה"ב כל כך רווי בדגמים שרובם חולקים מכלולים וזהויות, ואילו שוק רכבי המיני מצומצם יותר.

בנוסף אל תשכח שמי שרוכש רכבי מיני - גר במרכזי ערים, שם חניה היא דבר קריטי, וגם לאנשים יש יותר כסף.

פורסם

אין כאן שום פלא. חיפוש מזורז מראה שלניסן המדוברת יש תא נוסעים הלקוח מהמיקרה. רואים בברור מהצללית שלה שתא המטען "הודבק" כלאחר יד, מה שאומר שבבסיס מדובר היה ברכב האצ'באק (ואכן מחזק את הנאמר במשפט הקודם). ההתבססות על מרכב מיושן\קטגוריה קטנה יותר מזכירה מאד את האטראז', למעשה. עולמות מפרידים בינה לבין הטיידה האירופאית. כרגיל, אין ארוחות חינם.

:idea:
פורסם

בארץ הקטגוריה הזאת נשלטת ע"י קרטל הליסינג.

אין כיום טידה לאירופה, אבל גם הטידה ששווקה פה בעבר היתה בארה"ב מאוד זולה.

מופתע? בשווקים בהם גם פיג'ו 301 וגם פיג'ו 208 משווקות, ה-301 זולה יותר (חוץ מאיתנו כמובן)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בכדי להשוות עם שווקים אחרים, צריך להבין את השוני בכללי המשחק של השוק:

פאקטורים כמו פוליטיקה (=מיסוי), ליסינג (מושפע גם מפוליטיקה), מחיר דלק (גם...), רמות אבזור מקובלות/נדרשות לכל קטגוריה ועוד...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה דווקא נכון בלי קשר לאיזור גאוגרפי. שאר הפאקטורים הם אלו שמייצרים עיוותים.

פורסם

ממש לא. סיטואציה בה ניתן לנצל מצב מונופוליסטי או שוק ללא תחרות לצורך סחיטת צרכנים אינה ראויה להכלל בהגדרה של "זכות".

פורסם

בתור מנכ"ל גם אתה היית מעוניין למקסם רווחים. אין בזה שום דבר פסול. במקרה הכי גרוע לא יקנו - ואז תפחית מחיר.

אני מאמין שכשיצא לך למכור רכב בעבר ניסית לקבל מחיר כמה שיותר גבוה, ולאו דווקא כמה שיותר "הוגן"

פורסם
ממש לא. סיטואציה בה ניתן לנצל מצב מונופוליסטי או שוק ללא תחרות לצורך סחיטת צרכנים אינה ראויה להכלל בהגדרה של "זכות".

זכותך המלאה.

בתקופה שהתחילו למכור אייפון ואייפד בישראל, אף אחד לא ידע להדביק מגן מסך ללא בועות כמו שצריך והייתי גובה עבור השירות הזה 100 ש"ח (לא כולל המדבקה כמובן) ועוד בגלל זה גם היו סוגרים אצלי עסקה על המכשירים. היום לצורך העניין אני עושה את זה בחינם רק כדי לסגור עסקה על המכשירים.

אסור?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

כאשר בחסות הרגולטור זכית לכוח מונופוליסטי או לפעול בשוק ללא תחרות אתה אמור להמנע מלנצל את הסיטואציה לייצירת רווח לא סביר.

במקרה שאתה מתאר אני מניח שלא הייתה לך בלעדיות על התחום. כל מי שרצה יכל לתת את השירות שאתה מעניק ולכן לצרכנים הייתה ברירה. זה שונה.

פורסם
כאשר בחסות הרגולטור זכית לכוח מונופוליסטי או לפעול בשוק ללא תחרות אתה אמור להמנע מלנצל את הסיטואציה לייצירת רווח לא סביר.

במקרה שאתה מתאר אני מניח שלא הייתה לך בלעדיות על התחום. כל מי שרצה יכל לתת את השירות שאתה מעניק ולכן לצרכנים הייתה ברירה. זה שונה.

נכון כל מי שרצה יכל לספק את השירות, אבל לא היה כזה ולכן גם היו מוכנים לשלם 100 ש"ח עבור הדבקה (אף אחד לא אמר לי שזה יקר, העבודה כמובן היא כדקה אחת). רובם היו הפריקים שהסתערו על האייפד 2 כשנחת בישראל באחד מימי השישי.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מה שאתה מתאר בסדר גמור בעיני. בשוק תחרותי זכותך לבקש כמה שאתה רוצה.

אולי לא כולם יקנו ממך או חלק יבינו שהיית חזיר ולא ירכשו שוב. סיכון שלך, אבל תקין.

• תוכן חדש...