Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שמעוניין לפתוח שטפתי רכבים.

הרעיון שלו זה:

להביא את השטיפה עד בית הלקוח

השאלה:

איזה חומרי ניקיון צריך?

איך להשיג מקור מים בשביל זה?

פורסם

יש כאלה שטיפות, אבל לדעתי זה רעיון מעולה ולשים דגש על השוק הכבד, רכבי הפרמיום וכד'.

צריך גרניק ושבבית הלקוח תהיה גישה למקור מים וחשמל, אם הוא לא סומך שיהיה חשמל אז לקנות גנרטור, מקור מים בבית הלקוח זה חובה.

חומרי ניקיון בסיסיים ולהוסיף מה שירצה: התקן הקצפה לגרניק, הרבה כפפות שטיפה ומגבות, חומרי ניקוי לגאנטים, חומרי ניקוי והברקת פלסטיק, אם ירצה אז גם מכונת פוליש.

הרבה פרסום, פליירים, טנדר סגנון ברלינגו יעמיס את כל הציוד בקלות.

Miata ND2

פורסם

בתור עסק משני זה יכול להכניס משהו מדי פעם וזה משהו שהייתי בכיף לוקח חלק בו.

בתור עסק ראשי ומקור פרנסה יחידי, אני הייתי חושש מאוד מפני זה.

איזה חומרי ניקוי צריך? החומרים הכי חסכוניים שיש, החומרים שניתן לדלל אותם למקסימום אבל שיהיו במקביל יעילים.

-שמפו לרכב שעולה לי כרגע זה CITRA WASH של chemical guys וכמובן OPTIMUM NO RINSE הוא אופציה נהדרת.

-פלסטלינות...פה מתחילה השאלה איזו מהן לקחת, להתחלה תחזיק אצלך 2 אופציות, סינית רגילה ומותג שתזמין מחו"ל במחיר נמוך. אם יש לקוח שמבין בדיטיילינג אז אולי ירצה את הממותגת.

-חומרי סיכוך לפלסטלינה יכול להכין מהשמפו הנ"ל של OPTIMUM.

-חומר לניקוי ג'אנטים. תמצא חומר של חברה טובה שניתן לדלל למקסימום על מנת לחסוך עלויות אבל לא על חשבון יכולת ניקוי.

-חומר ניקוי כללי APC, פה יכול להמליץ לך בבטחון מלא ללכת על החומר של MEGUIARS שנמכר בארץ, גלון יספיק לך להמון שימושים, ניתן לדילול לכמה שתרצה.

בעניין נקודת מים, יהיה לך קשה ומכביד להסתובב עם מיכל מים גדול ברכב, על כן תנאי הכרחי הוא לדעתי שהלקוח חייב לספק נקודת מים.

חשמל יותר קל, מקסימום קח איתך גנרטור אחד, כמובן שזה מייקר את התהליך.

מקום נח לשטיפה זה חשוב, לא לעמוד בחניה הומה בבני אדם עם הברלינגו ולהוציא את כל הציוד ולהתחיל לעבוד וכל ילדי השכונה רצים לך בין הרגליים מסקרנות.

החומרים שביקשת הם חומרי ניקוי, אל תשכח שיש עוד הרבה דברים שאתה צריך כמו כפפת ניקוי, דליים, מברשות או כפפה לג'אנטים, מגבות ייבוש לג'אנטים ולרכב..

הכל תלוי בפיניש שאתה רוצה להגיע אליו, צריך חומרי הגנה לסוף התהליך, כלומר ווקסים ואוטמי צבע.

ג'ל לצמיגים ולפלסטיקה חיצונית יכול להיות פיניש טוב, חומר לניקוי והברקת חלונות (לא הביתי) מוסיף עוד ערך מוסף לכל העסק.

זה בתנאי שמה שאתה עושה זה רק שטיפה והכנה בסיסית, אם אתה רוצה להכנס לענייני הפוליש אז זה כבר משהו אחר לחלוטין מבחינת זמן, מקצועיות ועלויות כמובן.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

בנאדם שכלכך לא מבין בתחום וכלכך עצלן (וכנראה שחסר ידע בניהול עסקים) שהוא פונה למידע בסיסי בפורום (אפילו בלי לעשות חיפוש פשוט) הולך לפתוח עסק?

בהצלחה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
בנאדם שכלכך לא מבין בתחום וכלכך עצלן (וכנראה שחסר ידע בניהול עסקים) שהוא פונה למידע בסיסי בפורום (אפילו בלי לעשות חיפוש פשוט) הולך לפתוח עסק?

בהצלחה.

צודק. קל מאוד לנבא את עתידו (חוסר עתידו) של עסק כזה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
מה מחיר של שטפיות כאלו בדר"כ?

וכמה עולה גרניק בערך?

והאם אתם הייתם משתמשים בשירות כזה?

כדי לכסות הוצאות לא פחות מ 70 שקלים לשטיפה ידנית בסיסית , אין לך שום ברירה אחרת.

אתה צריך גרניק טוב, מגרד את ה 1000 ש"ח.

אתה צריך לכוון את השירות שלך, או שאתה אחד שמשתמש במוצרי פרמיום כמו של CG וכד' ופונה לשוק הפרמיום או שאתה בדיוק כמו שטיפה רגילה עם מוצרים רגילים וחסכון הוצאות משמעותי שהיתרון היחיד הוא זה שאתה מגיע ללקוח הביתה.

הייתי הולך על האופציה השניה.

אם הייתי משתמש בשירות? אם לא היה לי זמן לבוא למכון שטיפה (כמו להמון אנשים) ולא היה מפריע לי תוספת התשלום על הגעה אליי, בהחלט הייתי משתמש.

Miata ND2

פורסם (נערך)

אתה בעצמך צורם, ביחד עם חוסר סימני הפיסוק שלך ועודף סימני הקריאה שלך.

מקווה בשביל החבר שלך שאתה לא שותף שלו בעסקיו.

לא אגיב על הערת חוסר המוח ברשותך, רק אגיד שבעתיד אם תקבל תגובות כאלו תחשוב אולי מה הייתה תרומתך שהביאה אחרים להגיב כך.

לעניינו,

תזמין את חבר שלך לפורום, אם יש לו עניין בעסקים ועוד כאלו שקשורים לטיפוח הרכב מן הראוי שיקרא כאן (אם הוא מחפש לייצר פרסום כאן שיפנה להנהלת הפורום בעניין)

האם לך או לחברך יש רקע כלשהו בתחום? אילו שירותים חשבת להציע ללקוחות שלהם (אשמח לפירוט) ומי הוא קהל היעד שלכם (אנשים שמחפשים לקבל רכב נקי בחצי שעה תמורת 30₪, כאלו שמחפשים מעבר, אנשים שנמצאים בפורום הזה ודורשים את הטוב ביותר?)

שאלת היכן אתה משיג מקור מים? מה פשר השאלה הזו? אין עמותות בארץ שמחלקות מים לנזקקים, תפתח את הברז ותתחיל למלא ג'ריקנים, או לחילופין תלך ותקנה מים מכל אחד שיסכים למכור לך, ככל הנראה זו תהה הבעיה האחרונה שלך.

לתת שרותי טיפוח לרכב בתנאי שישנם מים אצל הלקוח זה אפשרי, אבל לדעתי זה צעד מאוד לא חכם. אם אני הייתי שוקל להרים עסק כזה בהכרח הייתי קונה מיכל ענק (400 ליטר בקירוב) ומקבע אותו באופן קבוע ברכב. כנ"ל לגבי חשמל, תמצא פתרונות בהם אתה מציע חשמל ללקוח ולא גוזל ממנו. הרכב שלך צריך להכיל הכל, פשוט הכול.

חומרים : כמיות גדולות, מחירים זולים, לרוב בעסקים מהסוג הזה לא מתקרבים למוצרי הפרמיום היקרים ביותר (הם נועדו לרוקן את כיסם של החובבנים ולא של המקצוענים), כמובן שאם תספק גם מוצרים איכותיים קהל היעד שלך יגדל בהתאם. תוכל לחבור לאחד היבואנים המקומיים ולעבוד עם הציוד שלו בצורה בלעדית (מגיוורס למשל יתנו את התמורה הטובה ביותר ביחס למחירי הגלונים שלהם, יש מוצרים פחות מוכרים שגם יעשו את העבודה בסכומים זולים יותר).

אם יש לך קשרים עם עמילי מכס משוחדים ובאפשרותך להחדיר כמה גלונים לתוך מכולה שלא נפתחת בארץ הייתי ממליץ על חברת Autosmart , פשוט תקנה 2 גלונים מכל סוג שקיים ואתה מסודר.

הפניות מועילות (ראוי שחברך ואתה כבא כוחו תקראו הכל ותלמדו מטעיות של אנשים אחרים שכבר עשו את הצעד הזה)

Guide/Info On Starting Up A Mobile Valeting Business (המון תגובות מלמדות)

How to make money detailing cars (מציע לקרוא כל שרשור שנכתב שם אי פעם)

starter-mobile-car-valeting-business-kit-for-van (הרשימה תתן לך מושג כללי)

New Bussiness Equipment

תריץ חיפוש בפורומים בעולם ובUK בפרט, שם השיטה הזו מאוד אהודה. כמעט בכל פורום בעולם ישנו שרשור שעוסק בזה, כל שאלה שרק תחשוב אליה כבר נשאלה שם. בנוסף ממליץ לך לפנות לעסקים כאלו שקיימים בארץ, להזמין את השרות שלהם עבור רכבך האישי, ולהתרשם, לא חסר עסקים כאלו, אני מכיר לפחות כמה.

הכי חשוב זה להחליט מי קהל היעד שלכם, ישנו הבדל עצום בין 90% מהלקוחות לבין ה10% הנותרים שמחפשים משהו מעבר,

תחשבו מה יניב לכם יותר הכנסה, לפעמים לעשות 10 טיפולים ביום תמורת 50-100 ₪ יניבו לכם יותר פרנסה מאשר לעשות שטיפה אחת מקצועית ביום לקהל יעד של חובבני דיטיילינג פרפקציוניסטים. ההחלטה של מי הוא קהל היעד שלכם מאוד קריטית. תבינו שרוב האנשים לא מבינים מה זה סימני swirls בכלל וזה ממש לא מעניין אותם. אל תתנו לאנשי הפורום לבלבל אתכם ולחשוב שככה השוק נראה שכן אנחנו מיעוט שבטל בשישים.

אני מניח שזה מיותר לציין שאתם צריכים רכב ייעודי ולא פרייבט.

ניצול הטכנולוגיה למטרות קידום העסקים, אתר מקצועי, אפליקציה, קידום בעזרת פייסבוק או google adwords, האופציה השנייה הרבה יותר יעיליה ותניב יותר לקוחות, כמובן שיש להבין מה עושים ואיך עושים ולפעמים אף לשכור חברות קידום אתרים.

"השתלטות" על אזור מסויים, לפעמים יש לשקול את הטקטיקה הזו, בזמנו הכרתי עסק כזה (חאפר אמיתי) שפשוט השתלט על כל קסריה ונהג לעבוד רק שם, האנשים הכירו אותו ודאגו להתקשר רק אליו, הוא גם סיפק הרתעה ואיומים אל עבר עסקים אחרים שפזלו לכיוון. לא יודע היכן הוא היום, מקווה שהוא פשט רגל. מה שמצחיק זה העובדה שגם רכבים מאוד מאוד יקרים היו משלמים לו עבור ניקיון סביר מינוס.

במדינות מתוקנות ישנם חוקים מחמירים לגבי שפיכת מים/חומרי ניקיון במקומות שלא נועדו לכך, בגלל שהמים חודרים לאדמה ופוגעים במאגרים הקיימים, למזלך ולצערי במדינתו זה לא מדגדג לאף פוליטקאי. אבל כן חשוב להכיר את החוק ולהבין מה מותר ומה אסור.

מציע בחום ללמוד ולהכיר את העולם שנקרא rinseless wash vs waterless wash , אלו פתרונות מאוד (מאוד) יעילים, שחוסכים זמן, מים, לכלוך ובטח גם כסף בסופו של יום.

ישנם כשלים רבים שיכולים לעמוד בדרך שלכם, תחשבו עליהם, תחשבו כיצד להתמודד עמם.

בניגוד לרוב העסקים בארץ (כנל דיטיילרים מקצועים) אני מאמין שחשוב לבטח את העסק ואת הנזקים שאתה עלול לייצר, זה מקצועי, זה הכרחי וזה רק יכול לגונן על בעל העסק.

לשאלתך, באופן אישי לא הייתי בוחר להשתמש בשירותים כאלו.

אני אחד מהאנשים היותר שמחים שיש כשאני שומע על עסקים קטנים שמצליחים להתרומם ולפרוח, שיהיה בהצלחה רבה!

עריכה אחרונה על ידי Kenworth

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם (נערך)

בלי תואר בעסקים, בחישוב פשוט, הוא צריך הכנסה של 150 לשעה לפחות כדי שזה יהייה משתלם (לא מדבר על רווחיות). אף אחד ממעמד הביניים (לא מדבר על בעלי מרסדס שגם ידרשו תוצאה בהתאם) לא ישלם כזה סכום על שטיפה של רכב כשהם עוד אחראים על המים והחשמל.

קנוורת' - כתבתי גם פוסט ארוך ומושקע של חישובי עלויות וכו'- לא שווה את זה.

הדבר הכי בסיסי שלמדתי במנהל עסקים זה להכיר את השוק. השירשור הזה זה לא הכרת השוק ולא נועד להיות כזה.

לי יש הרגשה שזה אחד שהיה שטיפת רכב וחשב על "פטנט" למה לא לשטוף לאנשים את הרכב בבית

כמו שאני מגיע למסקנה שאני צריך לפתוח פאב כל פעם שאני מזמין את הבירה השלישית. ולי יש כבר תוכנית עסקית די מרשימה למשהו שנהגה בהמשכים במצב של אחרי בירה שלישית.

עריכה אחרונה על ידי I.G

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

לא יודע מי צורם או כותב לא מנומס. מה שאני יודע בוודאות זה שדימה זה אחד האנשים המנומסים

שיש כאן. דבר נוסף התגובה שלו למעלה ראויה להערכה.

לעצם העניין, אני באופן אישי לא ממליץ לאנשים לפתוח עסקים בתחומים שהם לא מתמקצעים בהם.

מעבר לזה לא רואה לזה שוק פעיל שיכול להניב ממש רווחים. האנשים "הנורמליים" שוטפים

את הרכב במבצעים בתחנות דלק לאחר תדלוק כולל "ווקס חם". חלק נוסף (הרוב) הולך למכונים בקרבת ביתם

שעושים שטיפה ידנית סבירה ועל הדרך עושים פוזות בשכונה. המיעוט שבאמת מבין (יושבי הפורום) ישטוף לבד.

כך שקהל ייעד לתחום זה אין ממש לדעתי.

בכלל לא הבנתי מה זה צריך נקודת מים? כמה באמת ירצו שתשתמשו במים שלהם לשטוף את הרכב שבעלותם ועוד לשלם על זה.

הזוי.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם (נערך)

איך קשורות כל התגובות האלה לשאלה של פותח השרשור?? תהרגו אותי, אני לא מבין.

הבן אדם שאל שאלה פשוטה, איך להשיג מקור מים ואילו חומרים ראוי להשתמש בהם לשטיפה שכזו.

הוסיף ושאל גם בהמשך לגבי עלות ממוצעת של עסקים דומים שמגיעים עד בית הלקוח.

הבן אדם מנסה לעזור לחבר ולתת לו אינפורמציה, עשה חיפוש או לא עשה חיפוש (כנראה שלא) זה עניין אחד, אבל להכנס לחישובי עלויות ותכנונים עסקיים כמה לשלם מה לשלם... אין קשר ולו הכי קטן.

עם זאת, וללא קשר לשאלה של פותח השרשור, פותח השרשור היקר, אני מקווה לטובת חבר שלך שהוא פנה לגורמים המתאימים להתייעצויות לגבי העלויות לפתיחת עסק כזה ובירור כל הפרטים הקטנים.

בירורים לגבי עסקים כאלה לא נעשים על גבי פורומים כאלה, זה כבר עניינים רציניים יותר.

עריכה אחרונה על ידי sharki25

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

לפי דעתי זה מיותר לפתוח עסק כזה ,שלא יקרה מצב שבעוד שנה תחזור לפורום אחרי שהחבר שלך השקיע את כל החיים שלו והעסק בסוף יקרוס

נקודה למחשבה.

אבל בסופו של דבר שיהיה לו בהצלחה.

פורסם

מקור מים אפשרי (בהנחה ואין גישה בבית הלקוח) זה עוקב קטן נגרר. כמובן שזה מצריך רכב מתאים ובהתאם לכך מקפיץ עלויות והופך את העסק לפחות רווחי.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

• תוכן חדש...