Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאמין שהרבה סקרנים לדעת מה קורה (אם בכלל) לגיר כשבזמן נסיעה מעבירים להילוך רוורס.

אם אני לא טועה במהירות מסוימת זה לא עושה כלום, סוג של הילוך סרק או משהו כזה - האם זה באמת מה שקורה?

ובאיזה מהירות המהלך של הרוורס כבר לא 'נכנס' לפעולה?

פורסם

תלוי בתיבה. אם מדובר בתיבה "טפשה" מדגם מיושן יגרם לתיבה נזק גדול. בתיבה מודרנית מבוקרת מחשב לא יקרה דבר - המחשב ימנע את שילוב ההילוך האחורי. היה לי ארוע כזה לפני כשנתיים ב-SX4 - חפץ שהיה מונח על מושב הנוסע נפל על ידית ההילוכים תוך נסיעה ודחף אותה למצב רברס, לא חשתי בדבר עד שהסתכלתי על הצג ברמזור הקרוב וראיתי את ה-"R".

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אי אפשר לעבור לרוורס בזמן נסיעה. יש מנגנון שמונע את זה (מכני או אלקטרוני, תלוי בתיבה).

אולי ברכבים ישנים יותר, לפני שהותקן כזה מנגנון, היה אפשר, אבל אני מאמין שמנגנון שכזה קיים כבר המון המון שנים.

אגב, גם ברכב ידני, שיש לו 5 הילוכים, וההילוך האחורי נמצא בדיוק מתחת להילוך החמישי, אי אפשר להעביר מחמישי לרוורס. חייב להוציא קודם לניוטרל ואז אפשר להכניס לרוורס.

זה בשביל שלא בטעות תתבלבל, תחשוב להכניס לשישי כשבפועל אין לך שישי וזה בעצם הרוורס, ותשבור את הגיר.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

ברכבים מודרניים יש הגנה גם מכאנית (כפתור או סלאלום בידית) וגם הגנה בכבל גיר.

ויש גם הגנה אלקטרונית, שהגיר לא יכנס לרוורס.

ברכב שלי, הגיר ישן ו"טיפש", יש כפתור בידית ויש הגנה בכבל גיר, אבל אם תתאמץ ממש אתה יכול לשבור את הגיר.

פעם אחת קפץ לי מרוורס לP על אולי קמש אחד, לא נגרם נזק מורגש, אבל זה היה מלחיץ וכיביתי מהר את המנוע.

הגנה בכבל, אני מתכוון שהוא תפוס בצורה כזאת שאם תפעיל כח, הוא פשוט ישתחרר. (אין בורג שמאבטח אצלי לפחות.)

פורסם
תלוי בתיבה. אם מדובר בתיבה "טפשה" מדגם מיושן יגרם לתיבה נזק גדול. בתיבה מודרנית מבוקרת מחשב לא יקרה דבר - המחשב ימנע את שילוב ההילוך האחורי. היה לי ארוע כזה לפני כשנתיים ב-SX4 - חפץ שהיה מונח על מושב הנוסע נפל על ידית ההילוכים תוך נסיעה ודחף אותה למצב רברס, לא חשתי בדבר עד שהסתכלתי על הצג ברמזור הקרוב וראיתי את ה-"R".

הידית עשויה מחמאה? או שהחפץ היה מערבל בטון?

איך חפץ יכול להזיז ידיד הילוכים מD ל-R [שתי הקפצות].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני מכיר מישהו שניסה את זה על לנסר וi30, המנוע נכבה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הדהים גם אותי. מדובר במסילה משוננת וידית רכה מאד. החפץ היה בסך הכל תיק צד קטן שהרצועה שלו נפלה מעבר לידית ההילוכים - בבלימה די עדינה בירידה הוא נפל לרצפה ומשך אתו את הידית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במרבית הגירים יש הגנה נגד טפשים שלא מאפשרת לשלב רוורס תוך כדי נסיעה קדימה או פארקינג בנסיעה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הדהים גם אותי. מדובר במסילה משוננת וידית רכה מאד. החפץ היה בסך הכל תיק צד קטן שהרצועה שלו נפלה מעבר לידית ההילוכים - בבלימה די עדינה בירידה הוא נפל לרצפה ומשך אתו את הידית.

המקרה הזה הורס את תורת הסטטיסטיקה. זה צירוף מקרים די מדהים להערכתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש הגנות אבל הן נועדו בדיוק למקרים שמשהו קורה בטעות . יצא לי כבר לראות שני נהגים שונים שפוסחים על ההגנות ומשלבים רוורס תוך כדי נסיעה. במקרה אחד כבע המנוע במקרה השני הרכב נעצר מיד אך לא כבע.

קרה לי גם בכביש 6 שסוואנה שנסעה לפני במהירות של 120 קמש פתאום החלה לעשן מהגלגלים האחוריים ממש כמו ברנאווט , מיד הבחנתי גם באורות הרוורס והבנתי שהנהג כנראה ניסה להעביר הילוכים בעצמו מהידית והיא קפצה לרוורס. למזלו של הנהג הוא הצליח להחזיר את התיבה להילוך קדמי והמשיך בנסיעה בלי לאבד שליטה. יומים אחרי קבלתי את מצלמת תיעוד הנסיעה שלי ...איזה פספוס!

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
אי אפשר לעבור לרוורס בזמן נסיעה. יש מנגנון שמונע את זה (מכני או אלקטרוני, תלוי בתיבה).

אולי ברכבים ישנים יותר, לפני שהותקן כזה מנגנון, היה אפשר, אבל אני מאמין שמנגנון שכזה קיים כבר המון המון שנים.

אגב, גם ברכב ידני, שיש לו 5 הילוכים, וההילוך האחורי נמצא בדיוק מתחת להילוך החמישי, אי אפשר להעביר מחמישי לרוורס. חייב להוציא קודם לניוטרל ואז אפשר להכניס לרוורס.

זה בשביל שלא בטעות תתבלבל, תחשוב להכניס לשישי כשבפועל אין לך שישי וזה בעצם הרוורס, ותשבור את הגיר.

יש לך גם טבעת שצריך להרים כדי לשלב לרוורס לא?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ברובן המוחלט של התיבות האוטומטיות ישנו מנגנון הגנה, כך ששילוב להילוך אחורי אינו אפשרי מעל 1 קמ"ש, וכך גם שילוב ל P.

השילוב ל P מפעיל פין נעילה, שבמקרה של עומס חריג פשוט משתחרר ולא גורם נזק לתיבה עצמה.

אותו כנ"ל בהורדות הילוכים במהירויות גבוהות.

ירידה למצב 1 או 2 ב 100 קמ"ש לא יניב שום תוצאות, והתיבה תרד להילוך לאחר שהמהירות תרד לכזו שמתאימה להילוך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
יש לך גם טבעת שצריך להרים כדי לשלב לרוורס לא?

גם. אבל יש רכבים ישנים (מאוד) שאפילו את זה אין להם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תוכן חדש...