Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

לאחרונה רכשתי מחשב נייד חדש מכיוון שהישן התקלקל.

בכל מקרה, את הישן חשבתי לתקן ולהעביר לאחותי הקטנה, בשביל סרטוני היוטיוב שלה והאתרים שהיא גולשת, לא מעבר.

מכיוון שמדובר במחשב מסוג HP, שמשום מה אף מעבדה לא מוכנה להתעסק איתו, נאלצתי לקחת למעבדה המורשית שבראשון,

נקראת DCS, תיארתי להם את הבעיות שאני רוצה לתקן, שזה אינוורטר מסך שהתקלקל,מאוורר רועש והחלפת סוללה.

נאמר לי שרק בדיקת מחשב עולה 100 ש''ח וזה ייקח עד 7 ימי עסקים, נשמע לגיטימי סך הכל.

ב 12/3 השארתי אותו אצלם, עד לתאריך 24/3 אף אחד לא יצר איתי קשר מטעמם, בטלפון זה בלתי אפשרי להשיג אותם, מעבירים

מאחד לשני עד שהשיחה מתנתקת, כך שלוש פעמים, זו פאקינג מעבדת מחשבים או שירות לקוחות הוט? מה נסגר?!

בסופו של דבר השארתי להם הודעה לא נעימה בדף יצירת קשר ולאחר חצי שעה חזרו אליי ונאמר לי שהמחשב עדיין בכלל לא נבדק,

קרוב לשבועיים שהוא אצלם (!). אחרי שעה יוצר איתי קשר הטכנאי שבדק, מפרט לי מגילת תקלות, שממש לא מעניינים אותי והודיע לי

שבימים הקרובים יצרו איתי קשר מהמכירות לתת לי הצעת מחיר. אמנם זה לא לקח כמה ימים אלא כמה שעות אבל נציגת המכירות

חזרה אליי רק בשביל להגיד לי לבוא לקחת את המחשב כי לא מייצרים יותר את החלקים שלו.

סך הכל המחשב לא כזה ישן, מסוף 2009. זה הגיוני שהפסיקו לייצר חלקים שלו?

מה אם הייתי בוחר לקחת בזמנו כשהציעו לי הרחבת אחריות, היו נותנים לי מחשב חדש בגלל שאי אפשר לתקן? :/

אז אני שואל, לא יכלתם לבדוק את זה לפני שלקחתם לי את המחשב לשבועיים, לפני שלקחתם את המאה שקל בדיקה?

אני תוהה, זו נראית לכם התנהלות תקינה, הן מבחינה שירותית והן מבחינה מקצועית.

המאה שקל האלה הם לא מה שיגרמו לי לפשוט את הרגל אבל זה פשוט מרתיח, בוא תשלם לנו על בדיקה למשהו שאנחנו לא יכולים לתקן.

לצערי ה - ASUS שרכשתי מקבל אחריות במעבדה הזו, אני רק מקווה שלא אצטרך להשתמש בהם יותר.

ומ - HP הבנתי שיש להם פג תוקף רציני למוצרים שלהם, לכן אליהם לא אתקרב יותר לעולם, זה בטוח.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הדגם ומה התקלה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מצטרף לשאלה.

ממה המחשב סובל?

2009 יכול להיות סדרה בעייתית של DV6000. המחשבים האלו בעיקר עם כרטיסי מסך NVIDIA סבלו מהרבה תקלות.

נתקלתי בהרבה מחשבים מהתקופה הזאת גם עם תקלות במערכת קירור.

אגב, חלקים אפשר למצוא בשפע באיביי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני בכלל לא מבין מה הטעם במחשבי מותג,שאתה מוסיף עוד כסף רק על השם,כול מעבדה פרטית תוך יומיים-שלושה מחזירה את המחשב חזרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הדגם הוא DV6 1140EJ

והתקלה כמו שכתבתי, מסך עובד אבל לא ניתן לראות כלום מכיוון שהאינוורטר התקלקל, מאוורר רועש, התחממות וסוללה גמורה.

מה כוונה מחשבי מותג? זה לא שאתה יכול להרכיב לך מחשב נייד כמו שאפשר לעשות עם מחשב נייח...

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

איך הגעת לזה שהאינוורטר תקול ? פירקת לבד ?

כל החלקים בהחלט ניתן למצוא באיביי. פירקתי מחשב כזה מזמן. בהחלט ניתן לעשות הכל DIY.

מאוורר ניתן לשמן (אבל צריך לדעת איך ועם מה) ולנקות את כל גוף הקירור.

Veni Vidi Vici

פורסם
אני בכלל לא מבין מה הטעם במחשבי מותג,שאתה מוסיף עוד כסף רק על השם,כול מעבדה פרטית תוך יומיים-שלושה מחזירה את המחשב חזרה.

אז מה תקנה שהוא לא מותג?

זה לא נכון. DELL למשל מחשבים מאוד אמינים ואיכותיים, גם LENOVO THINKPAD נחשבים טובים מאוד.

לפעמים שווה לקנות מותג ולהיות בראש שקט. לי זה לא משנה כי אני יודע לתקן לפטופים ולאבחן תקלות, אבל כשאצטרך לרכוש מחשב ללימודים, זה יהיה רק משהו איכותי ולא איזה ACER פשוט או משהו.

הדגם הוא DV6 1140EJ

והתקלה כמו שכתבתי, מסך עובד אבל לא ניתן לראות כלום מכיוון שהאינוורטר התקלקל, מאוורר רועש, התחממות וסוללה גמורה.

מה כוונה מחשבי מותג? זה לא שאתה יכול להרכיב לך מחשב נייד כמו שאפשר לעשות עם מחשב נייח...

אתה כן יכול לקנות, זה נקרא BAREBONE. מגיע לוח מסך ומקלדת. אתה בוחר מעבד, זכרונות, כרטיס WIFI שאתה רוצה להתקין, איזה כונן אופטי וכו'.

כל התקלות האלו בתיקון עצמי לא יעלו יותר מכמה מאות שקלים. כל החלקים באיביי לא יעלו הרבה.

איך הגעת לזה שהאינוורטר תקול ? פירקת לבד ?

כל החלקים בהחלט ניתן למצוא באיביי. פירקתי מחשב כזה מזמן. בהחלט ניתן לעשות הכל DIY.

מאוורר ניתן לשמן (אבל צריך לדעת איך ועם מה) ולנקות את כל גוף הקירור.

עדיף להחליף גוף קירור לחדש, ועל הדרך גם לחדש את המשחה הטרמית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
:oops: לא שמתי לב שמדובר על נייד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עדיף להחליף גוף קירור לחדש, ועל הדרך גם לחדש את המשחה הטרמית.

חולק עליך לגבי החלפת גוף הקירור. החלק היחיד שבאמת צריך לשים לב אליו מעבר לניקיון כללי והחלפת מחשה טרמית הוא המאוורר עצמו.

שנתיים החלפתי פעם בשנה גוף קירור ל-T60 שלי (לא משנה שהגוף קירור עצמו הוא של דגם T61 - כי הרבה יותר יעיל מבחינת קירור) וכל פעם המאוורר התחיל לעשות רעש אחרי מס חודשים. פירוק הוונטה עצמה, שימון הציר של הוונטה עם שמן מכני ועובד נפלא כבר כמעט שנה בלי רעש כלל.

Veni Vidi Vici

פורסם

לגבי שימון מאוררים יש סדר פעולות, זה לא לתקוע בו WD40 וזהו.

צריך לעבור עם לחץ אוויר ולנקות כל חלקיק של אבק שנמצא בתוך המנגנון ואח"כ להשתמש בשמן למכונות תפירה.

אם ישר דוחפים לשם שמן, זה יעבוד לשבוע-שבועיים עד שהוא יתאדה ויהפוך את האבק שנמצא בתוך המנגנון למשחה שתתקע שוב את המנוע.

גוף קירור לא צריך להחליף, לבלוק האלומניום שיושב על המעבד אין בלאי, מקסימום להחליף משחה.

פורסם

הם חצופים על גביה של 100 ש"ח לבדיקה של מחשב שהם יודעים שאין לו חלקים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מאווררים לא מתלכלכים כל כך מהר.

בHP DV5000 שהיה לאבא שלי ביצעתי ניקוי גוף קירור רק לאחר 5 שנים, המערכת התחילה להרעיש רק אחרי 6 שנים.

להחליף מאוורר לא עולה הרבה. לרוב זה דולרים ספורים.

פורסם
לגבי שימון מאוררים יש סדר פעולות, זה לא לתקוע בו WD40 וזהו.

צריך לעבור עם לחץ אוויר ולנקות כל חלקיק של אבק שנמצא בתוך המנגנון ואח"כ להשתמש בשמן למכונות תפירה.

אם ישר דוחפים לשם שמן, זה יעבוד לשבוע-שבועיים עד שהוא יתאדה ויהפוך את האבק שנמצא בתוך המנגנון למשחה שתתקע שוב את המנוע.

גוף קירור לא צריך להחליף, לבלוק האלומניום שיושב על המעבד אין בלאי, מקסימום להחליף משחה.

לא רשמתי WD40 (שהוא עצמו שמן דליל מדי למטרה זו) ומן הסתם פשוט לא פירטתי אבל אכן צריך לנקות קודם היטב ואחר כך לשמן עם שמן (אני עצמי השתמשתי בשמן למייסבים בסטמוטולוגיה).

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...