Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב מדגם הונדה סיוויק 2011 (ליסינג - עבודה)

בחודשים האחרונים אני קולט גרוע רדיו בתדר FM בעיקר

מספר פעמים הכנסתי את הרכב לבדיקה במוסך - לא נמצא דבר חריג.

לאחר בדיקה שלי, עולה שכשאני מנתק את מצלמת הדרך ומפצל שקעי מתח שמחובר למצית, הקליטה נהיית טובה יותר והרעשים נעלמים.

אך עדיין ישנם רעשי קליטה בעיקר בכביש 6 בין בית קמה לאזור מחלף שורק.

לא יודע אם זה קשור - אבל לציין עובדה נוספת - החלפתי את הזכוכית הקדמית לפני כשנה.

האם מישהו מכיר את הבעיה?

איך מתגברים על נטרול רעשים בחיבור מצלמת הדרך? (בעבר היו מתקינים "כבל" למניעת רעשים)

האם יש צורך באנטנה חיצונית?

תודה לכל רעיון שיעזור בפתרון הבעיה.

יורם

פורסם

בקצרה - על קצה הלשון ואולי אף אומר לא מדוייק בתיאורי

מקלט רדיו רגיש לקרינה אלקטרומגנטית, אמנם רדיו FM בטווחים קצרים ננעל על תדירות מסויימת ונחשב כאמין ומדוייק יותר אבל עדיין מדובר על טווח אנלוגי, על שיטת שידור ישנה בעולם שהתקדם מאוד קדימה וריבוי הטכנולוגיה ושיטות השידור בו מהוות גורמים מפריעים.

כאשר אתה מוסיף ברכבך מפצלי חשמל, מערכות מוגברות וחיווט חשמלי נוסף - מכל אותם רכיבים נפלטת קרינה אלקטרומגנטית אשר עלולה להספח אל תוך מקלט הרדיו שלך.

ציינת בעצמך כי לאחר פיצול שקעי חשמל וניתוק המצלמה הרעשים פחתו - יתכן ותדר העבודה של המצלמה ובנוסף לכך ההשראות על חיווט החשמל שלה גרמו להפרעות שמיעות שכן התידרות שלהן דומה לזו בה התחנות אתה מאזין אליהן נמצאות.

בנוסף לכך בחלק מהרכבים היום האנטנות מותקנות בשמשות עצמן - תבדוק מול מוסך מורשה של הונדה האם ברכבך האנטנה המקורית מחוברת לשמשה.

הפעולות שאתה יכול לנסות בכדי למגר את התופעות האלו הן הרצת החיווט של המצלמה במסלול שונה מזה הנוכחי, הרצת החיווט של המצלמה בתוך שרוול אנטיסטטי (סיכוך מגן ראה ערך TECHFLEX) ואף נסיון להאריק את המצלמה לנקודה אחרת בגוף הרכב.

אם ברכב ישנו חיווט RCA (כבל למגברים או כבל וידאו למשל) נסה להעביר אותו במסלול אחר או לבדוק אם את שאר חיווט צמת הסטריאו שלך ניתן לשזור (כל זוג של פלוס ומינוס)

המשתקים שאתה מדבר עליהם לרוב נועדו לפתור בעיה אשר נקראת יללת אלטרנטור ואכן ניתן גם ליישם מסננים שכאלו על כבלי RCA אבל אני בספק רב אם יועליו כנגד התופעה שאתה מתאר.

זה הכוון הכללי - מעבר לכך אם אתה אוהב לשמוע רדיו ובמקרה יש לך סמארטפון עם חשבון אינטרנט ללא הגבלה - מעבר לרדיו אינטרנטי אפליקטיבי יכול להיות פתרון מעולה עבורך, אני נהנה מזה כבר למעלה משנתיים.

אם אני זוכר נכון - ניתן לקנות מתאם BT לAUX לרכבי הונדה או מתאם AUX לכבל PL ולחבר אליו נגנים, סמארטפונים או כל דבר אחר שיש לו יציאת אזניות או יכול לשדר בBT. שווה בדיקה, ברכב של חבר לעבודה - הונדה FRV פתרון כזה הותקן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם אצלי יש בעיות קליטה ברכב רדיו דיסק פיונר 4450BT סובארו אימפרזה 2006 האנטנה נמצאת בשמשה האחורית

מחובר אצלי לרדיו דיסק מגבר 4 ערוצים לקומפוננטים ולסאב

בעיקר קורה על התדר 91.80 בתחנות אחרות בעיקר פחות אולי בעיות קליטה של גלגלצ

פורסם

תודה על המענה המקצועי

אנסה היום בדרך להפעיל את הרדיו דרך הסמארטפון

סביר שבהחלפת הזכוכית(הלא מקורית כדרכם של הליסינג) לא התמקדו בחיבור האנטנה

האם יש מצב לחבר אנטנה חיצונית או אלקטרונית פנימית? זה יעזור או ישפר את המצב?

פורסם

לא ניתן לענות על השאלה הזו מבלד פשוט לנסות.

האנטנה המקורית ברכב מותאמת באופן מיטבי לאורך הגל לעומת האורך הפיזי הכולל של האנטנה עד המקלט ובנוסף לכך למאפייני מרכב הרכב.

הייתי מנסה להשיג את ספר הרכב ובודק באיזה אופן מתבצע החיבור בין השמשה לשאר חיווט האנטנה ברכב - יתכן ושכחו, לא ידעו, לא טרחו לעשות את הפעולה הנדרשת.

לגבי אנטנה חיצונית - זה כבר לחורר את גוף הרכב ולפצוע את המתכת ואת שכבות הגנת הצבע - הסיכוי להווצרות חלודה במרכב גבוהים והייתי נמנע.

לגבי אנטנה אלקטרונית - עלולה לגרוע בתוצאה במידה ולא מוארכת או לא ממוקמת נכון.

אני ממליץ בחום לנטוש את הטווח האנלוגי אם יש לך האפשרות לעשות זאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ניסיתי היום לשמוע רדיו דרך הסמרטפון

כבל ה-AUX משמש גם כאנטנה - לכן יש לו משמעות קריטית ביכול הקליטה של הסמרטפון - יש לא מעט רעשים

אלא אם יש שיטה אחרת לשמוע ישירות מאיזשהו אתר אינטרנט את הרדיו

יורם

פורסם

אני לא מדבר על רדיו FM דרך הסמרטפון.

אני מדבר על רדיו אינטרנטי - במצב כזה אין שום אנטנה, זה צריכת דאטא ישירות מהרשת.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...