Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמו שכתבתי בהודעתי הראשונה, אכן, העמסה של חול עלולה לגרום לשקיעות בתקרה, וטעונה חישוב של קונסטרוקטור.

משקל מרחבי של חול, הוא כ-1500 ק"ג למ"ק (כלומר ב-7 ס"מ מדובר על העמסה של עוד 105 ק"ג למ"ר). זה בהחלט עלול להיות חצי מטווח החישוב של עומס שימושי (עוד לפני שהעמסת עומס שימושי אמיתי כמו שהדגים נוגי- שולחן קפה, לא כולל הכוס עם הקצף חלב).

סתם ככלל אצבע- ובתלוי בגיל הבית ובזהירות של הקונס' המתכנן- עומס שימושי מתוכנן בד"כ כ-250-350 ק"ג למ"ר.

ישנם פתרונות קלים יותר למילוי תחת הרצפה, אבל רק קונסטרוקטור מוסמך להמליץ עליהם.

ככלל אצבע, עובי שכבת הטופינג בתקרת צלעות היא אכן כ- 5 ס"מ. בעקרון, אפשר לגרד אותה, אבל אם "תאכל" את כולה, אתה מחליש את בלוקי האיטונג שתחתיה ועלול לגרום לסדיקה אצל השכן.

בכל מקרה, זו לא החלטה שלוקחים לבד, ולא עם "אדריכלית", מוכשרת ככל שתהיה.

גם אני בעל רשיון לאדריכלות בניין, ולא אקח החלטה כזו על עצמי בשום אופן.

ובנימה זו- כל האמור בשרשור הנ"ל הוא לצורך ידע כללי בלבד, ואין לראות בעצות שנתנו יעוץ מקצועי מחייב.

עומס שימושי במגורים זה 150 ק"ג/מ"ר, מרפסות וחדרי מדרגות מתכננים ליותר.

מחיצות,מילוי חול וריצוף הם עומסים קבועים והם מחושבים לכל מקרה בנפרד.

הבלוקים בתקרה צלעות הם למילוי, הם לא מקנים חוזק, נקודתית אפשר לפגוע בטבלה העליונה של תקרת צלעות אבל שוב, לא מומלץ.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, אבל עומסים קבועים, חושבו כ... קבועים...

כוונתי היתה שהקונסטרוקטור המקורי לא דמיין שאדריכלית חרוצה תבוא X שנים אחרי ותעמיס עוד מאה וכמה ק"ג למ"ר. זה עומס שיבוא על חשבון העומס השימושי המותר (אגב- לגבי המספרים- אתה בטוח? גם בבניינים שנבנו לפי תקן רעידות אדמה החדש?).

לגבי הבלקים, זו היתה כוונתי. מצטער עם הובן אחרת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

יש לכם אפשרות להגביה את האסלה?

אם כל מה שחסר לכם זה כמה סנטימטרים, תחשבו על זה. יתכן שזה פתרון כל בעיותיכם.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

באותו כיוון - האם אפשרי להתקין אסלה תלויה, שפתח היציאה שלה גבוה יותר מאסלה מונחת, וניתן לשלוט על הגובה של ההתקנה שלה?

:turn-l:
פורסם

בוא אגלה לך סוד (אבל אל תספר לאף אחד :D) אסלה תלויה, לא באמת תלויה על הקיר.

מיכל ההדחה הסמוי כולל מסגרת פלדה עם מוטות הברגה, והמסגרת הנ"ל מונחת על פני הבטון.

גובה פתח הניקוז כסטנדרט עולמי הוא 32 ס"מ.

גובה מושב האסלה מפני הריצוף צ"ל 40 ס"מ, אחרת ירדמו לך הרגליים כשתח**ן.

כמו שאפשר להגביה אסלה מונחת ב"קומבינה", אפשר להגביה אסלה תלויה בקומבינה דומה.

מהסיבה הר"מ

פורסם

מכל השירשור הזה לא ברור לי איך האדריכלית המוכשרת הציעה תוכנית שפשוט בלתי ניתן ליישם אותה.

גם אני יכול לצייר תוכניות יפות על הנייר, אבל חלק מהעבודה של אדריכל, ולא רק, היא לדעת לתכנן את הדירה בצורה הכי טובה *בהתאם למיקום התשתיות*, או - במילים אחרות - תוך התחשבות באילוצים הקיימים בדירה !!

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

Scan_Pic0002.jpg

לא ציור השנה, אבל איזשהו רעיון שעלה לנו לסידור מחדש של חדרי השירותים

האם יש דרך (פשוטה, טובה וטריוויאלית) לחבר את האסלה הסמויה המסומנת באדום עם הקולטן המסומן באדום ? בדרך יש קיר ואחריו אמבטיה אקרילית ואחריו קיר שבו מובלע הקולטן

אני מניח שאין אפשרות ללכת בדוך אל הקולטן אלא צריך לבצע פעמיים ברך בדרך - ואני מפחד שזה יגרום לתקלות (בעיקר שאני לא רואה דרך נוחה לנק' ביקורת)

מה דעתכם ?

פורסם

לדעתי, אפשרי. סביר להניח שתצטרכו להגביה מעט את האמבטיה או להשתמש בעוד ברך או שתיים אם תרצו לעקוף את האמבטיה, אבל אפשרי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בקשר לרעיון המקורי- תחליף אדריכלית\מעצבנת פנים.

הרעיון השני- הפתרון שעולה לי לראש (במידה ואני מבין את הציור) זה לבנות מדרגה-שתיים לאמבטיה.

בטוח שה4 צול של הבניין עובר בנק הזאת?

פורסם

אינני מבין מדוע אתה פוסל את רעיון הסילוקית שהוא הפיתרון הנכון לבעיה שלך .אני בעל חנות לאינסטלציה סניטרית עם ותק של 30 שנה.מכרתי מספר רב של סילוקיות נכון יש בשוק הרבה זבל אבל יש סילוקית אחת חזקה (דוחפת לגובה של כ10 מטר או למרחק של כ50 מטר )בנויה חכם מתפרקת לשנים מנוע לצד אחד חיבורי אינסטלציה לשני(כך שאם צריך לתקן לא צריך לפרק חיבורי אינסטלציה) ןהכי חשוב צינור היציאה הוא בקוטר אחד ורבע צול ניתן לחבר אליה גם צרכנים נוספים(כיור מקלחת וכו) האם אתה פוסל את הסילוקית בגלל נסיון רע או שמועות זכור שסילוקית הוא שם גנרי כמו פורמיקה מקרר טרנזיט וכו בברכה ניר

פורסם

ניר, אני פוסל את הרעיון של הסילוקית מכיוון שאני מאמין שנצליח למצוא פתרון פשוט לבעיה.

סילוקית לא תתאים לאסלה תלויה מבחינת עיצוב והמקום שהיא תופסת ואפקט הרעש יהיה בעייתי בשירותים שצמודים לחדר שינה

אני בטוח שמדובר בפתרון מעולה לבעיות מסויימות, אבל במקרה שלי אני מתחיל להאמין בסיסמה - מה שלא פשוט, פשוט לא יהיה

נראה איזה פתרונות המעצבת תציע - אני פשוט מקווה לבוא אחרי כמה שיותר שיעורי בית ורעיונות בשביל לדעת מה יעבוד ומה לא יעבוד בפרקטיקה

לגבי מיקום הצינור - אני בטוח ששם עובר הצינור של הבניין, ניתן לראות את השירותים הנוכחיים מתחברים אליו

פורסם

השרטוט שלך אפשרי (אם כי, לידיעתך, לא עומד בתקן הל"ת. אסור להעביר קולטן מתחת לאמבטיה, אבל זה זניח. אתה לא צריך לעמוד בחוק המכר...)

איך בדיוק ועם כמה ברכיים, תשאיר את זה לאינסטלטור בשטח. הוא יודע יותר מכולנו יחד איך לעשות זאת הכי טוב.

אם אתה חושש מהצינור/תאי ביקורת/ברכיים מתחת לאמבטיה, התקן בדופן האמבטיה פתח שירות לג'קוזי.

יש כאלה שמחופים בקרמיקה של האמבטיה, וכשהם סגורים אתה לא יודע שהם שם. (מיועדים במקור לגישה למנוע בג'קוזי).

פורסם

ברך ביציאה מהאסלה, ללכת בשיפוע לאורך הקיר ואז לשבור עם עוד ברך ולעבור מאחורי האמבטיה (אני מנחש שהצינור האנכי לא איפה שהוא מסומן אלא בקיר שעליו מותקנת האסלה השנייה).

לגבי תקנות הל"ת זה לא מעניין בשיפוץ פנימי אבל בכל מקרה הן הולכות לקראת ביטול ומעבר לתקנים שיחליפו אותן (ואל תשאל איזה מלחמות יש עליהם).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שים לב שכרגע האסלה השניה לא ממוקמת איפה שהיא בשרטוט, היא ממוקמת כך שהגב שלה הוא על הקיר בו ממוקם הקולטן (שממוקם משמאלה), מצ"ב תמונה (לא הכי טובה, אבל מדגימה את הרעיון) שים לב שרואים את החיבור לקולטן משמאל לאסלה ואת הקולטן עצמו יורד מצד שמאל (מעל הדלת)

אם אני מבין נכון, בשביל להעביר את הצינור צריך קודם כל ברך מיד לאחר היציאה מהאסלה, עוד ברך בשביל לפנות לרוחב האמבטיה ועוד ברך בשביל להגיע לקולטן

לפי כללי אצבע, מה המקסימום סיבובים שניתן לבצע על מנת להתגבר על בעיות אינסטילציה עתידיות ? רעיון הפתח ביקורת לג'קוזי הוא רעיון שאנחנו נאמץ בחום אם נבחר להעביר את הצינור דרך מבנה האמבטיה

koltan.jpg

פורסם

מתנצל על הבוטות: זה נראה כמו ניסיון לגרד את אוזן ימין עם יד שמאל, מהגב.

לא יותר פשוט לגרוס את התכנון הנוכחי השגוי ולתכנן מחדש?

להגביה אמבטיה? להגביה אסלה? נו באמת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...