Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו משפצים דירה וכחלק מהשיפוץ רוצים למקם שירותים נוספים במקום חדש

הבעיה היא שיש כ 180 ס"מ שבהם צריך להעביר את צינור הביוב החדש של 4 צול מתחת לריצוף הקיים (יש עוד כמטר מרחק שבו הצינור יוכל להיות במדרגה צמוד לקיר). מתחת לריצוף הקיים יש כ 10 ס"מ חול בלבד.

כל שינוי במיקום השירותים יעלה לנו בוויתורים כואבים על תוכנית שאנחנו אוהבים

מה האופציות שעומדות לפנינו ?

חשבנו על הגבהת הריצוף בבית (בכל הבית בשביל לא לעשות מדרגה) עם שיפוע בכניסה, בכמה ס"מ נצטרך להגביה את הריצוף ? האדריכלית אומרת שבכ 7 ס"מ וזה לא ממש מורגש, מה דעתכם ?

שינוי במיקום השירותים או וויתור על השירותים הנוספים - אנחנו לא רוצים להכנס לזה מכיוון שזו בעיה שנפסיד ממנה לא מעט מרחב

שימוש בצינור 3 צול במקום 4 צול - האם זה אכן מתכון לסתימות וצרות צרורות בעתיד ? או כמו שאחד הקבלנים אמר - משהו שיעבוד בלי בעיות ?

סילוקית - לא רוצים לסבול את הרעש ועצם המחשבה דיי מגעילה...

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במקום להגביה את הריצוף אתה יכול לעשות בליטה בתקרה של השכן מלמטה.

אל תרד ל 3 צול בשום אופן. גם עם הגבהת הריצוף עדיין יהיו לך בעיות כי אתה לא יכול לתת שיפוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם הייתי השכן מלמטה, סביר להניח שלא הייתי מסכים לבליטה בתקרה

בכל מקרה אנחנו מרצפים את הבית מחדש, השאלה היא איך נפטרים מהמדרגה בכניסה (שמישהו לא יתקל במדרגה לא צפויה) והאם 7 ס"מ הגבהה יספיקו ?

פורסם (נערך)

האדריכלית שלך מוליכה אותך שולל ומסבכת אותך בדבר בלתי אפשרי.

גובה היציאה באחורי האסלה הוא נתון. (אלא אם אתה רוצה להשתין מסולם קטן. :))

גם ליציאה באפסילון לכוון הצינור הוורטיקלי יש גובה מינימלי מפני רצפת הבטון.

שיפוע מינימלי הוא 1.5 ס"מ לכל מטר מרחק. עדיף 2.

קוטר חיצוני של צינור 4" הינו 110 מ"מ. עליו אתה צריך עוד לרצף ג.פ בעובי של כ2 ס"מ כולל דבק מינימלי.

מכאן שהגבהה של המילוי בבית ב7 ס"מ (רעיון הזוי אגב, שחייב גם בדיקה קונסטרוקטיבית לתוספת עומסים) לא תספיק.

אם אתם נעולים על השירותים במיקום הנ"ל בידקו אפשרות ליצירת צינור ורטיקלי חדש עבורם על גבי הקיר החיצוני הסמוך ביותר וחיבורו לשוחה קיימת.

זו אופציה יקרה שכרוכה בהסכמת השכנים.

זה מה שאני יכול לתרום מבלי לראות תוכניות ולדעת נתונים לגבי קומה .

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מדובר בקומה השניה

חשבנו על צינור ורטיקלי, הבעיה היא שהקיר החיצוני הקרוב הוא במרחק של 4 מטרים ממיקום השירותים (אין בעיה לרוץ עם הצינור במדרגה צמוד לקיר החוצה) אבל אין אפשרות לרדת למטה ישירות (גגון של השכן ומרחק קצר בין ויטרינות של השכן מלמטה לא מאפשר זאת) אלא רק לרוץ עוד ארבעה מטרים על הקיר החיצוני של הבניין (לצד ב 90 מעלות, מעל גגון של השכן) ורק אחרי ארבעת המטרים הנוספים להתחבר לצינור חיצוני קיים שמגיע לבריכה (בשביל להתחבר אליו יש להוסיף פניה נוספת של כ 60 מעלות ימינה). אני מפחד שהמרחק והפניות המרובות יהיו מקור לצרות צרורות עם הזמן

פורסם

אני חושב שסילוקית היא האופציה העדיפה וגם הזולה ביותר. נכון זה קצת רועש אבל ממש לא כל הזמן , אבל לא מבין מה מגעיל בזה ? חרא שלם לא מגעיל אותך אבל חרא מרוטש כן?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

מצטרף להמלצה לסילוקית.

לאור הנתונים, זה הפתרון הכי פחות נורא.

אתה יכול לנסות לפנות לייעוץ מקצועי של מהנדס אינסטלציה, אבל לדעתי הוא לא יוכל לתת לך פתרון שלא חשבנו עליו.

אם תרצה, ואם זה באזור גוש דאנס, אשלח לך בפרטי טל' של מישהו נחמד ולא יקרן.

אני מקווה שהאדריכלית שלך למדה (לפרויקט הבא) את מגבלות הניקוז הגרביטציוני :D

פורסם

גם אני מקווה שהפרויקט הבא שלה לא יופתע כמו שאנחנו הופתענו...

בכמה ס"מ אפשר לגלח את הרצפה (הבטון / בלוקים שמתחת לריצוף) מבלי לפגוע בקונסטרוקציה של הבניין ?

אולי מכאן נצליח להרוויח כמה ס"מ בשביל העברת הצינור

פורסם

לא יותר מ 2 ס"מ וגם זה אחרי שדאגת לאיטום בנקודות שבהן הצינור בא במגע עם הבטון.

אמרת שגם ככה יש מילוי חול ובלטות? רק שתבין שלהוסיף על זה 7 ס"מ של מילוי וגמרת על התקרה, עלולים להופיע סדקים אצל השכנים עוד לפני ששמת שולחן קפה בסלון.

פורסם
מצטרף להמלצה לסילוקית.

לאור הנתונים, זה הפתרון הכי פחות נורא.

אתה יכול לנסות לפנות לייעוץ מקצועי של מהנדס אינסטלציה, אבל לדעתי הוא לא יוכל לתת לך פתרון שלא חשבנו עליו.

אם תרצה, ואם זה באזור גוש דאנס, אשלח לך בפרטי טל' של מישהו נחמד ולא יקרן.

אני מקווה שהאדריכלית שלך למדה (לפרויקט הבא) את מגבלות הניקוז הגרביטציוני :D

אני במקרה מהנדס שמתמחה בתחום (לא בתכנון אינסטלציה ביתית אלא יותר נמצא בתחום תחנות השאיבה אבל מכיר טוב את האינסטלציה הסניטרית). אפשר לאלתר כל מיני פתרונות אבל לטווח הארוך זה פתח להרבה צרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עד כמה זה רועש ?

עד כמה הדחיפה חזקה ?

המטבח שלנו מאוד מרוחק מהביוב החיצוני והצינור הוא בזיות מספקת - כתוצאה מזה יש לנו המון סתימות שנגרמות בגלל משקעים של שומנים ודטרגנטים על הצינור הקיים.

לא הכרתי את קיום הסילוקית עד כה - לדעתכם יכול לעזור במקרה כמו שלי ?

פורסם
לא יותר מ 2 ס"מ וגם זה אחרי שדאגת לאיטום בנקודות שבהן הצינור בא במגע עם הבטון.

אמרת שגם ככה יש מילוי חול ובלטות? רק שתבין שלהוסיף על זה 7 ס"מ של מילוי וגמרת על התקרה, עלולים להופיע סדקים אצל השכנים עוד לפני ששמת שולחן קפה בסלון.

אשמח אם תסביר מדוע יהיו סדקים אצל השכנים

מספר קבלנים שבדקתי איתם אמרו שגילוח של עד 5 ס"מ בשביל צינור 4 צול לא אמורה להיות בעיה ולא אמורים להיתקל בברזלים בעומק הזה (מה שיביא אותנו עם המילוי הקיים ל כ 15 ס"מ עומק לצינור)

אני לא מעוניין לפגוע בחוזק / קונסטרוקציה של הבניין ולכן החלטתי לשאול כאן לפני שנחליט מה לעשות

פורסם

קבלני שיפוצים שהם אפילו לא הנדסאי קונסטרוקציה (במקרה הטוב יש להם השכלה) יספרו לך כל מה שתרצה לשמוע.

לפי התקן המרחק הנקי בין פני הבטן עד מוטות הזיון הוא 2-3 ס"מ בבניה למגורים (תלוי בתנאים), מה מבוצע בפועל, שלא נדע.

אבל למקרה שעשו נכון, תוכל לגלח 2 ס"מ ולעשות איטום יסודי כי בעצם הורדת את שכבת ההגנה של הברזל.

גם אם תוריד 5 ס"מ ותחתוך 4 מוטות לא באמת תפגע בקונסטרוקציה (בד"כ) אבל כן תפגע בתוחלת החיים הן של הבטון והן של הזיון (ושיקום זיון בתקרה זה עסק יקר מאד, וסדקים בבטון זה גם לא מחזה נעים).

פורסם

כמו שכתבתי בהודעתי הראשונה, אכן, העמסה של חול עלולה לגרום לשקיעות בתקרה, וטעונה חישוב של קונסטרוקטור.

משקל מרחבי של חול, הוא כ-1500 ק"ג למ"ק (כלומר ב-7 ס"מ מדובר על העמסה של עוד 105 ק"ג למ"ר). זה בהחלט עלול להיות חצי מטווח החישוב של עומס שימושי (עוד לפני שהעמסת עומס שימושי אמיתי כמו שהדגים נוגי- שולחן קפה, לא כולל הכוס עם הקצף חלב).

סתם ככלל אצבע- ובתלוי בגיל הבית ובזהירות של הקונס' המתכנן- עומס שימושי מתוכנן בד"כ כ-250-350 ק"ג למ"ר.

ישנם פתרונות קלים יותר למילוי תחת הרצפה, אבל רק קונסטרוקטור מוסמך להמליץ עליהם.

ככלל אצבע, עובי שכבת הטופינג בתקרת צלעות היא אכן כ- 5 ס"מ. בעקרון, אפשר לגרד אותה, אבל אם "תאכל" את כולה, אתה מחליש את בלוקי האיטונג שתחתיה ועלול לגרום לסדיקה אצל השכן.

אם בכלל מדובר בתקרת אייזן-בטון (בניינים ישנים יותר) אז ראה הודעתו של נוגי.

בכל מקרה, זו לא החלטה שלוקחים לבד, ולא עם "אדריכלית", מוכשרת ככל שתהיה.

גם אני בעל רשיון לאדריכלות בניין, ולא אקח החלטה כזו על עצמי בשום אופן.

ובנימה זו- כל האמור בשרשור הנ"ל הוא לצורך ידע כללי בלבד, ואין לראות בעצות שנתנו יעוץ מקצועי מחייב.

• תוכן חדש...