Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברשותי פיאט פונטו ספייס מודל 2001 שעברה הזנחה (מים מהברז ברדיאטור, שמן מנוע שרוף, פילטר שמן לא תואם)

במהלך נסיעה ברכב הבחנתי ברעשים מהמנוע שמתחילים כתקתוקים ומתגברים לדפיקות כשהמנוע מתחמם.

יש לציין שכשהמנוע קר אין דפיקות בכלל רק רעש של תיקתוקים שכמעט ולא נשמע לאוזן.

ברצוני לשמוע חוות על מה יכולה להיות הבעיה כי אני רוצה לקחת את הרכב הזה כפרוייקט ולסדר אותו.

יש לציין שהחלפתי שמן ל10W40 סינטתי מלא החלפתי את הפילטר שמן ואת המים ברדיאטור

ושוב רעש הדפיקות מגיע רק כשהמנוע "נכנס לעבודה" ומתחמם.

(בדקתי מתחת לרכב אם מדובר בקראנק וכנראה שלא, אין חריצים או חופשים)

תודה רבה לעוזרים!

פורסם

בתור התחלה אני ממליץ לך לבצע ניקוי יסודי של בוצה במערכת השמן (לא פלאשינג) שככל הניראה היצטברה בעיקבות ההזנחה עליה אתה מדבר וגם אז תצטרך לשים שמן חדש איכותי ופילטר שמן מקורי בלבד!

פורסם

ניקיתי את אגן השמן כבר, אכן הייתה המון בוצה, ניקיתי גם את המסנן שהיה שם עם בנזין.

איך אתה ממליץ לנקות את המנוע אם לא פלאשינג? לפרק ופשוט לנקות?

פורסם

בדרך כלל כאשר המנוע מלא בבוצה אני מבצע ניקוי לאגן השמן על ידי פירוק שלו מהמנוע כמו שציינת ובנוסף מרים מכסה שסתומים ומנקה הייטב את צידו הפנימי ועל הדרך רואה אם הצטברה בוצה באיזור גל הזיזים והשסתומים ובמידה וכן מנקה גם שם. לגבי למה לא לבצע פלאשינג אז פלאשינג בהרבה מיקרים גורם לבלאי מואץ של גומיות השסתומים ופשוט הרכב לאחר הפלאשינג עלול להתחיל לעשן ואז העבודה שתעשה בעניין לאחר מכן תהיה כפולה ומכופלת כולל במחיר!

פורסם

אוקי אז ככה, היום בשעות הבוקר פתחתי את מכסה המנוע והתחלתי לפרק את מכסה השסתומים לאור המלצה של מכונאי ופשוט נדהמתי, הכל שם היה כל כך מסריח בבוצה עם שכבה מאוד עבה, לדעתי היה שימוש בתוסף דבש בזמן מסויים בחייו של המנוע, רוקנתי שוב את השמן ושוב הוא היה שחור ( רק שלשום החלפתי) אז החלטתי לפרק את האגן שמן שוב, לאחר פירוק התגלתה שוב שכבה קטנה של בוצה שנוקתה ביסודיות.

אחרי בדיקה קצרה שמתי לב שחגורת הטיימינג יבשה וסדוקה וכך גם החגורה שמחוברת למדחס של המזגן.

פירקתי ראש מנוע ולאחר משחק קצר עימו הבחנתי במקור הרעשים בוכנה מס'1 הייתה תפוסה עד כדי כך שבקושי הצלחתי להזיז אותה עם היד לאחר הפירוק וכך גם בוכנה מס' 4. בדקתי שוב מה מצב הקראנק והוא תקין.

כרגע הראש מנוע מונח אצלי במחסן ביחד עם הבוכנות התפוסות ואני מתכוון מחר לעשות לו ניקיון יסודי עם בנזין, להחליף רינגים, רצועות, אטם ראש ופילטרים למיניהם.. יש למישהו המלצה לגבי מה עוד כדי להחליף?!

דרך אגב את הבוכנות הצלחתי לשחרר והן לא סדוקות

פורסם

יש לי הרגשה שהלכת רחוק מידי!! לפרק ראש מנוע? ובאמת ניראה לך שתוכל להזיז עם היד את הבוכנות בבלוק? לדעתי היית צריך פשוט לנקות הייטב את הבוצה למלאות שמן מחדש כולל פילטר שמן חדש מקורי ולבדוק שוב את העניין. לגבי רצועת התיזמון אם יבשה וסדוקה מחליפים כמובן אך עדיין לא יודע עד כמה היה מומלץ לפרק ראש מנוע בשביל כל העניין הזה.

פורסם (נערך)

זה מנוע 16V? אם כן אז כדי להרכיב את הטיימינג צריך סט נעילות שנועלים את הקאמשפטים.

תצלם את מייסבי גל ארכבוה(קרנק) ותעלה לכאן, ותצלם גם תמונה ברורה של הצילינדרים.

ומה בדיוק תפוס בבוכנות שהצלחת לשחרר?

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

זה 8v ומה שהיה תפוס זה הפין כמעט ולא היה אפשר להזיז את הבוכנות עם הידיים לאחר הפירוק.

ויכול להיות שהלכתי רחוק אבל הרכב עבר 260k.. אם כבר אז כבר..

ותמונות אני אעלה לכאן מחר כשיהיה לי זמן לעבוד שוב על הרכב.

• תוכן חדש...