Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית מטבח באיקאה - כן/לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי באיקאה - ראיתי שהמטבחים שם במחיר נמוך בכ-30%-50% ממחירי השוק.

האיכות והעיצוב נראים סבבה.

השאלה היא יש למישהו ניסיון עם מטבחי איקאה?

הכל כל טוב ויפה, אבל אם תמצא נגר פרטי טוב, תגלה שפער המחירים לא גדול.

תקנה ארונות רק מסנדביץ׳ ופירזול איכותי (בלום, הטיש וכד׳), משטח אבן קיסר לדעתי הוא המומלץ. במשטח מעל השיש אתה יכול להשתמש בקרמיקה או זכוכית. באיקאה יש רק איזה חיפוי דרעק כמו פורמייקה, הוא לא עמיד לחום גבוה והפירזול להתקנה שלו הופך את העסק ליותר יקר מקרמיקה !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמנם אין לי ניסיון עם מטבח מאיקאה, אלא רק עם רהיטים "רגילים" (ומרוצה מאד, אגב), אבל עצה בשנקל אני כן יכול לתת לך.

אם אתה מתכנן להחליף את המטבח שוב בעתיד (8 שנים? 10 שנים? יותר? פחות?) לך על איקאה ואל תחשוב פעמיים. יחס עלות-תועלת טוב מאד, וכשתחליט להחליף כבר יהיה לך ניסיון עם המוצרים של איקאה וכך תדע אם לקנות מהם שוב או ללכת על משהו אחר לגמרי.

אם אתה לא מתכנן להחליף שוב מטבח בעתיד... מצטער, אין לי עצה עבורך.

לכל חובבי הסנדוויץ', יש סוגים שונים של סנדוויץ', חלקם גרועים מאד. לידיעה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

דבר נוסף, גם משטחי אבן קיסר שמביאים לך דרך איקאה זולים בעשרות אחוזים ממה שתקבל אם תפנה לאיש שיש, גם אם זה חבר של בת-דודה שלך שיעשה לך מחיר עלות עבורו. מנסיון.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הכל כל טוב ויפה, אבל אם תמצא נגר פרטי טוב, תגלה שפער המחירים לא גדול.

תקנה ארונות רק מסנדביץ׳ ופירזול איכותי (בלום, הטיש וכד׳), משטח אבן קיסר לדעתי הוא המומלץ. במשטח מעל השיש אתה יכול להשתמש בקרמיקה או זכוכית. באיקאה יש רק איזה חיפוי דרעק כמו פורמייקה, הוא לא עמיד לחום גבוה והפירזול להתקנה שלו הופך את העסק ליותר יקר מקרמיקה !

איציק

מבחינת חיפוי קיר - אני אכן מתכוון לרכוש קרמיקה.

מבחינת משטח - איקאה מציעים אבן קיסר ב-750 ש"ח למטר.

אני אברר גם אצל נגר פרטי עלויות. אבל אנחנו בטוחים שנגר פרטי עדיף על איקאה?

פורסם

הם מציעים אבן קיסר תוצרת אבן קיסר או שווה ערך תוצרת אחרת?

לגבי נגר פרטי תלוי מי הנגר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אצלי היה אבן קיסר מקורית.

המחיר (שאינו זכור לי) היה סביר מאוד וההתקנה איכותית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

מבחינת משטח - איקאה מציעים אבן קיסר ב-750 ש"ח למטר.

אני אברר גם אצל נגר פרטי עלויות. אבל אנחנו בטוחים שנגר פרטי עדיף על איקאה?

יש נגר ויש נגר, יש נגריות שעושות מטבחים מדהימים לפי כל עיצוב שתדרוש.

לגבי השיש תבדוק את העובי, ראיתי באיקאה שהמשטחים זה 2 ס"מ, תבדוק מה זה כולל?! התקנה שטוחה של כיריים וכיור? יש לאבן קיסר יותר מ10 סוגים שונים של קנטים, רוב המתקינים נותנים 4 ס"מ כלפי חוץ ו2 ס"מ בפנים, לפחות לעין זה נראה טוב יותר.

פורסם

פה אני כבר כן יכול לתת כמה עצות ורעיונות.

למה דווקא קרמיקה ולא זכוכית?

זכוכית קלה לניקוי וניתן לייצר אותה עם אין-סוף דוגמאות ואפשרויות שונות, שלא לדבר על צבעים שונים. בעיניי זו אופצייה עדיפה על פני קרמיקה (אבל אני משוחד-אני עובד בזגגות...).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

עניין של טעם. גם אני (או יותר נכון, אשתי) שיחקתי עם הרעיון של זכוכית, בסופו של דבר בחרנו בקרמיקה בצבע תואם לארונות, עם פס קישוט - יצא מוצלח ביותר. בנוסף יש לנו חלון עם אדן רחב בצד הפנימי, ציפוי הקרמיקה התאים לכך, זכוכית היתה עלולה להיות בעיתית במקום זה.

לגבי יצרן הארונות - אחרי שבדקנו קרוב לתריסר יצרנים הזמנו את המטבח אצל נגר פרטי (ובאותה הזדמנות הוספנו גם כמה רהיטים בסלון ובכניסה לבית) - עשה עבודה יפה מאד במשהו כמו 1/2-2/3 מהמחיר בחברות הגדולות, ובזמן אספקה קצר משמעותית. עם זאת הביקורים בחברות המטבחים לא היו לשוא - קיבלנו הרבה הצעות לעיצובים, שמתוכם בחרנמו רעיונות ובסופו של דבר את העיצוב הסופי ביצעה האדריכלית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון - כרגע בלי תמונות.

לבסוף החלטתי לרכוש מטבח באיקאה.

נתחיל מהסיכום ביניים - אני די מרוצה.

ולכל הסיפור - כולל טיפים לרוכשי מטבחים פוטנציאליים באיקאה:

אני גר יחסית קרוב לסניף של איקאה - את התכנון של המטבח עשיתי בעיקרון לפני שקבעתי פגישה עם ה"מעצב" שלהם.

קבעתי פגישה - לקח 3 שבועות עד מועד הפגישה - לא רק בגלל איקאה - גם בגללי.

ה"מעצב" בנה את מה שביקשתי - הוציא הצעת מחיר - שלח אותנו להסתובב שעה וחצי באיקאה עד שכל רשימת החלקים והחוסרים תהיה מוכנה.

אחרי כשעה וחצי - מרבית הדברים היו במלאי, מה שלא - היה בסניף אחר. ונעשו מעט פשרות עקב דברים שלא במלאי ולא יגיעו בקרוב.

שילמתי על הכל - כולל הובלה והרכבה ואחסנה.

אחרי כמה ימים נסעתי לסניף אחר לקחת את החוסרים.

ביום המשלוח הצפוי - התקשרו שלא מגיעים באותו יום, אלא מספר ימים לאחר מכן - זה לא בסדר, אבל הסתדר לי, אז לא התעקשתי יותר מדי.

הגיע המשלוח - מעל 80 חבילות. המוביל הניח בבית והלך.

אחרי כמה ימים הגיע המתקין - בחור סופר מקצועי. עבד 10 שעות בערך ותיקתק את המטבח.

אבל!!!! היו המון פאשלות בהזמנה - אותו "מעצב" שכח להכניס דברים חשובים כמו רגליות למטבח (הכניס 4 רגליות למטבח של 8 מטר אורך), חלק מהחלקים היו בצבע הלא נכון וכמו כן היו המון המון אקסטרות.

ביום של ההתקנה רצתי 3 פעמים! לאיקאה לעשות החלפות והזמנת חלקים. מזל שהכל היה במלאי. שירות הלקוחות לא עשה שום בעיה בנוגע להחלפות , גם לא לגבי דברים שהאריזה נפתחה... מה שכן - הכל לקח המווווווווווווווווווווווווווווון זמן. המוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווון.

בסוף ההתקנה אחרי שהמתקין הלך - עליתי גם על 2 פאקים מינוריים - שכעת מטופלים מול שירות הלקוחות - לא משהו היסטרי.

בנוסף החזרתי חלפים מיותרים בסך של כ-2000 ש"ח (שלי זה סבבה - כי הוריד את מחיר המטבח משמעותית, אבל למה לא עלו על זה לפני?)

לסיכום -

המטבח נראה טוב, מרגיש איכותי ממגע ראשוני- למרות שהוא עדיין לא בשימוש.

המחיר היה סביר.

השירות טוב בגדול.

אבל צריך לדעת בדיוק מה רוצים לפני. לבדוק אותם בעשר עיניים.

וגם את ההובלה - אפשר לעשות ולחסוך הרבה כסף.

פורסם

נפלת על מעצב פח, לנו לא היה דבר אחד מיותר ולא רצתי לאיקיאה אף פעם אחרי הרכישה של המטבח.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם (נערך)

אני סיימתי להרכיב מטבח של איקאה לפני כשבועיים.

אנחנו מרוצים מאוד מהתוצאה. אני מרוצה מאוד מהדיוק של החומרים ומקלות ההרכבה. הכול בא בול למקום, אין כיוונים, אין תקלות, אין הברגות טחונות. מרווחים אחידים בחזיתות. כמעט מושלם. לגבי האיכות לאורך שנים, ימים יגידו.

גם אצלי פישלו בכתב הכמויות ויש לי עודפים.שמחתי לקרוא כאן שמוכנים לקבל חזרה גם מוצרים באריזות פתוחות. עוד לא החזרתי עודפים.

גם הנושא של המלאי החסר מעצבן. הייתי צריך לחזור כארבע פעמים להשלמות. אני מניח שמי שמזמין הובלה והרכבה לא מתמודד עם זה, כי הם לא יתזזו את עצמם חמש פעמים, אלא ישמרו הזמנה אצלם עד שהכול יהיה במלאי, או שאני טועה.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג

• תוכן חדש...