Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה מניאק

:-D

חתיכת שידרוג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהחלט

למרות שאני מתגעגע לפעמים לפנדה, כל כך נהניתי ממנה פשוט תענוג, התאימה לצרכים שלי כמו כפפה ליד בעיקר בתוך העיר...עכשיו עם האבארט קשה מאוד לחנות למרות הגודל שלה, כי קוטר הסיבוב של ההגה הוא כמו של רכב משפחתי +

פורסם

סוזוקי ספלאש שהייתה לי מהשכרה עשתה בערך 1:13 אוטומטית. פונטו איבו רובוטית שזה בכלל סופר מיני עושה לי עכשיו בערך 1:14 משולב. זה חסכון משמעותי לעומת 1:11. תחשוב שזה 25 אחוז פחות. תכפיל את זה על שנה דלק ותבין את ההבדל

פורסם

הבדל בצריכה בין 1-14 לבין 1-11 הוא 2 ליטר לכל 100ק"מ. כלומר בנסועה ממוצעת של 15Kק"מ ברכב שעושה 1-14 החיסכון לכל היותר 300 ליטר. כלומר בשנה אתה חוסך 2250ש"ח שזה 187ש"ח בחודש - כמו מנוי כבלים או משהו בסגנון.

כלומר רכב שעושה 1-14 חוסך לבעליו שמארטפון אחד בשנה לאומת רכב שעושה 1-11.

לא כזה חיסכון היסטרי. מנגד, באותם תנאים רכב דיזל יכול לעשות 1-18 ואם לקחת בחשבון שסולר זול יותר, אפשר להגיע לחיסכון שנתי נכבד של מעל 4000ש"ח לאומת רכב שצורך 1-11. וככל שונוסעים יותר ההבדל גדול יותר, לכן במהלך מספר שנים הפרש מחירים בין רכבים חדשים משתלם ואחרי זה מתחילים להרוויח. רק לחשוב על זה שעם נסועה של 30K אפשר לחסוך 8K בשנה, כלומר אם ניקח סיטרואן C3, שאפילו יותר חסכוני מ1-18 נגיע לזה שלאומת דגם בנזין, הרכב ישתלם בשנתיים. בהנחה שמחזיקים את הרכב 5 שנים, יוצא שהבעלים יוצא ברווח של 24Kש"ח. זה ממש לא רע!

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

המיני היפניות והאירופאיות מספקות את הבטחותיהן לגבי צריכת הדלק.

ד"ר, תתחדש על הקארטינג! כל כך הייתי רוצה כזו. :twisted: איך אגזוז המונזה הזה מנגן.. אי אפשר שימאס לי ממנו.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

107 וסי1 לא יורדות מ1-16 בנסיעות עירוניות ופקקים בלבד.

מאזדה 2 במצב ונהג מקביל 1-9.5 במקרה הטוב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא כזה חיסכון היסטרי. מנגד, באותם תנאים רכב דיזל יכול לעשות 1-18 ואם לקחת בחשבון שסולר זול יותר

עם כל האהבה הגדולה שלי לרכבי דיזל, במחיר שאפשר לקנות מכונית מיני\סופר מיני כמעט חדשה, לצערי, אפשר לקנות רכב דיזל בן כמה שנים טובות עם נסועה גבוהה, דבר שעלול לגרור אחזקה יקרה יותר.

בנוסף, מחירי הסולר כבר לא נמוכים יותר ממחיר הבנזין, צריך לחפש את התחנות המיוחדות שבהן המחירים כמעט זהים.

ככה שעיסקת הדיזל כבר לא תמיד הכי משתלמת בשוק המשומשות.

2250 ש"ח בשנה זה גם סכום משמעותי, ככה שאני לא חושבת שאפשר להתייחס לפערי צריכת דלק 1:11-1:14 כזניחים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

סוזוקי סויפט 1.25 ידנית 1:16.5 - 1:19, תלוי בסגנון הנהיגה ותנאי הדרך (בגשם ורוח שורף יותר), 90% בינעורוני 90-110

למי שאמר שמכוניות קטנות לא מתאימות לנסיעות בינעירוניות- מיני אולי לא כי זה מכה לשבת בתוכן הרבה זמן, אבל סופר מיני בד"כ די נוחות מקדימה ומאיצות מספיק מהר ל100. אז כן, כדי להיות על 120 בעליה קלה אני מאמץ את המנוע ל3500 סל"ד, אבל מצד שני המנוע של הסויפט לפחות מתחיל להתעורר בטווחים האלה

אגב, עם המצובישי לנסר 2007 שהייתה לי הייתי עושה 1:12-1:13 ועכשו אני "חוסך" כמעט 400 ש"ח בחודש (אני נוסע איזה 500 ק"מ בשבוע)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

האשליה היחידה היא שפיקנטו זה רכב חסכוני. זה בגלל שמרמים אותך בפרסומת.

רוצה חסכוני וזריז? קנה פיאט פנדה. יותר לא תצטרך לחשוב על דלק. אני לא יורד מ-1:14 ואני עולה מדי יום במינימום פעמיים את העליות הקשות ביותר בחיפה.

כשגרתי בקריות השגתי בכיף גם 1:15-1:16 בנסיעות בתוך העיר, ואם אני מוסיף לזה נסיעות בינעירוניות במהירות של 110-120 אני מגיע גם ל-1:18.

מי שמוכן לנסוע כמו סבתא על 90 יכול להגיע גם ל-1:20, אבל המחיר של זה יקר לי...לא מצליח לנסוע כ"כ לאט.

פורסם

אני מקבל צריכה ממוצעת של 1:19.2 באופן קבוע ועקבי כבר שנתיים עם לנצ'יה אפסילון טווין אייר. בפעמים שהשארתי את הלנצ'יה במוסך לטיפולים קיבלתי פיאט 500 רובוטית עם מנוע 1.2 והתצרוכת שלה על אותו מסלול בדיוק עמדה על 1:18. תצרוכת טובה ברכבים קטנים זו ממש לא אגדה רק צריך לבחור ולברור טוב את המכוניות כי בעוד אף אחד מהיצרנים לא עומד בהצהרותיו בנוגע לתצרוכת דלק יש כאלה שמתקרבים ויש כאלה, כמו פיקנטו למשל, בהם הצריכה האמיתית רחוקה מאוד מהמוצהר.

פורסם
סוזוקי ספלאש שהייתה לי מהשכרה עשתה בערך 1:13 אוטומטית. פונטו איבו רובוטית שזה בכלל סופר מיני עושה לי עכשיו בערך 1:14 משולב. זה חסכון משמעותי לעומת 1:11. תחשוב שזה 25 אחוז פחות. תכפיל את זה על שנה דלק ותבין את ההבדל

אצלי הספלאש (לאורך של יותר מ40K ק"מ) עושה 1\17 בממוצע (לפעמים טיפה יותר טוב) בנהיגה לא חסכונית בעליל, אבל 80% מהנסיעה היא בין עירונית.

למיטב הבנתי הסריון והספייס נותנות צריכה טובה יותר כך שיש תמורה לאגרה.

ןל tzvipper - לספלאש יש מספיק כוח גם לנסיעה בין עירונית לעקיפות וכו'.

פורסם
עם כל האהבה הגדולה שלי לרכבי דיזל, במחיר שאפשר לקנות מכונית מיני\סופר מיני כמעט חדשה, לצערי, אפשר לקנות רכב דיזל בן כמה שנים טובות עם נסועה גבוהה, דבר שעלול לגרור אחזקה יקרה יותר.

Murzilka, עם כל הכבוד לרכבי מיני, אבל רכבים האלו לא בנויים לנסיעות בין עירוניות. עם פעם ב צריך לעשות גיחה בין עירונית - מיילא, אבל על בסיס קבוע ובמיוחד נסיעות ארוכות זה עינוי עצמי, ואונס של רכב כזה. רכב מיני מושלם לעיר, אפשר טכנית לנסוע בבין עירוני ועם סובלנות גם בלי לאנוס את הרכב (בנתיב הימני על 90~100). אבל מעברי נתיב לצורך האצה בולמות את כל התנועה, כי בבין עירוני לא מעט לפני ואחרי העבודה טסים על 120~130. יש כאלה שלא אכפת להם, הם חושבים שאם הם נוסעים כחוק +10 כלומר על 100 זה בסדר.

יותר מזה, אני מעדיף רכב טורבו דיזל אוטומטי בן כמה שנים מאשר מיני חדשה. במחיר של מיני חדשה אפשר לקנות מרצדס מונית לשעבר - אמינה מאוד, חסכונית כמו הרכב הקטן, גיר אוטומטי ורכב נעולה לשיוט (שקט, יציב, נוח).

ןל tzvipper - לספלאש יש מספיק כוח גם לנסיעה בין עירונית לעקיפות וכו'.

לא נהגתי על ספלאש, אבל באופן כללי ברוב המקרים לא ממש נכון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צבי הפעם אני לא מסכים איתך,אני נוסע על הפנדה 90% בין עירוני,וזה ממש לא סבל או אונס,בכביש ישר אני אסע בדיוק כמו כול רכב 110-120,והפנדה לא מתרגשת מזה.

אני פשוט לא אוכל להאיץ באותה מהירות ל100,אבל אני לא יעכב אף אחד,בעליות כן,אני לא אוכל לנסוע כמו משפחתית.

הרבה מה נסיעות שלי לחיפה או קריות אני מבלה בנתיב השמאלי לצורך עקיפה,אני מזמין אותך להצטרף אליה לכזאת נסיעה,אני חושב שתופתע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...