Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Shmelov,לפני שאתה מוכר את הפוולסוגן פייתון איך אתה מארגן לי סיבוב?:wink:

נמכרה ביום ראשון, מקווה שישמרו עליה כמו שאני שמרתי :-D

עזוב פייטון, תיקח פאביה תרגיש מזה אוטו!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פאביה זה לא לכל אחד. נורא קשה לשמור על שטיחי קשמיר נקיים

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

איזה מן דיון מפגר זה, על מה יותר טוב, מרצדס בת 14 מונית לשעבר עם 500 אלף ק"מ או פיאט פנדה???

למה שמישהו שפוי בדעתו בכלל יכניס את הראש למונית לשעבר, מכונית שישבו בה 50 איש ביום במשך כמה שנים טובות...?

ומה הקשר בכלל בין מונית מרצדס לבין פיאט פנדה?

את הפיאט פנדה קונים כי רוצים לחסוך בדלק, כי לא רוצים לשבור את הגב כמו בסוזוקי אלטו, כי רוצים למצוא חניה שהופכת מיום ליום למצרך נדיר, כי רוצים רכב זריז לעיר וכי לא רוצים מנוע 3 צילינדרים שרועד כמו ויברטור בניוטרל.

היא נוסעת בין עירוני כמו גדולה, אבל אם מישהו נוסע כל יום שעתיים לכל כיוון בתוך הרכב, הייתי ממליץ על משהו אחר, מרווח יותר. בשביל זה יש סופר מיני כמו פורד פיאסטה וגרנדה פונטו.

ככה או ככה אין שום צורך ברכב משפחתי, אלא אם אתה סוחב מלא דברים בתא המטען.

פורסם
אם תביטי ברכבים של VAG עם מנועי TSI 1.2 לא משנה אם גיר ידני או DSG

אם תבחני את הקליאו החדשות עם מנועים 0.9 טורבו או 1.2 טורבו

את תגלי שמנועי הבנזין האלה נותנים צריכת דלק טובה מאוד - לא מעט מדווחים על תוצאות של למעלה מ1:14 ו1:15 בנסיעות משולבות

אז מה ההיגיון במנוע טורבו דיזל קטן? - הוא גם חלש יותר ממנוע בנזין באותו הנפח וגם יש עליו מיסוי יקר יותר.

את מנועי הטורבו דיזל את תיראי בעיקר במשפחתיות קומפקטיות ומנהלים או SUV למשל - בקיצור כל מכונית עם פוטנציאל של מונית :)

אם רנו הצליחו להשוות את המחירים של המשפחתיות דיזל לבנזין, אני מאמינה שגם עם קליאו זה יהיה אפשרי (כמובן תודה מיוחדת למדינת ישראל על כך שהופכת את המשימה לקשה יותר).

אם מנוע טורבו דיזל 1.5 מצליח להגיע לצריכה משולבת של 1:18 על רכב כמו פלואנס או מגאן, אני חושבת שהוא יעשה עבודה אפילו יותר טובה בשידוך עם קליאו הקטנה. ככה שיפתח פער של 4-5 ק"מ לליטר בין טורבו בנזין קטן לטורבו דיזל קצת יותר גדול.

אם הטענה של צביפר, שמנועים קטנים בעלי אורך חיים נמוך יחסית (160 אק"מ) באמת נכונה, מנועי הדיזל שורדים הרבה יותר מזה בצורה מכובדת ביותר.

אבל בינתיים כל זה פנטזיות כי לא נראה לי שיש סופר מיני דיזל בדרך לארץ.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

את צודקת במובן המכאני טכני אבל שנינו יודעים, חלומות לחוד ומציאות לחוד.

לעניין השרשור

לא זו לא אשליה, הן אכן חסכוניות אבל צריך להבין שביחד עם החסכון הזה מגיעות גם המון פשרות ואנחנו חיים בעולם חומרני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
איזה מן דיון מפגר זה, על מה יותר טוב, מרצדס בת 14 מונית לשעבר עם 500 אלף ק"מ או פיאט פנדה???

או! סוף סוף מישהו עם היגיון. זהו, שכנעת אותי, אני רץ לקנות פיאט פנדה רכב חלומותיי, אני חושק ברכב הזה אפילו יותר מבפאביה 16V.

את הכסף שאחסוך על טיפולים אשקיע בפסיכיאטור שיעזור לי להתמודד עם התקפי חרדה אחרי כל נסיעה ברכב הזה ואורטופד שיעזור להתמודד עם כאבי גב אחרי נסיעות ארוכות. או שבעצם, רגע! יוצא שמרצדס זולה יותר, היא חסכונית כמו הפנדה, עולה כמו פנדה, אבל טיפולים שלה יותר זולים מטיפולים אצל אורטופד ופסיכיאטר. :lol:

או במילים אחרות ד"ר, פנדה זה רכב מעולה, אבל מי שנוסע הרבה מחוץ לעיר צריך אלטרנטיבה מתאימה יותר. ויש אלטרנטיבות מתאימות יותר באותו מחיר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למה מונית בת 14? מונית בת 5~6.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפר - אתה נכנס כאן כבר למלחמה בקבעונות מחשבתיים של עדר ישראלי

עדיף שהביקוש לרכבי יוקרה ישנים ומוניות בפרט ישאר נמוך - זה רק משרת את המטרה שלנו :twisted:

לך תסביר את זה שבין רכב יוקרה שתוכנן להחזיק 20 שנה לבין רכב חדש שהסיכוי שלו להשאר שלם אחרי 20 שנה - יש פחות או יותר את אותה הסטטיסטיקה - טוב בעצם זה לא נושא השרשור אז די. :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אבל בינתיים כל זה פנטזיות כי לא נראה לי שיש סופר מיני דיזל בדרך לארץ.

איך אין ? יש והיה כל הזמן - למשל פביה ספייס שלי !

היתה קודם גם פביה רגילה, לא קומבי, עם מנוע דיזל 1.9

עוד מעט מגיע סיאט טולדו דיזל. גם סיטרואן C3 דיזל הוא סופר-מיני.

מה שכן - המחירים בהתאם :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם המבחר בהתאם. למה אין איביזה, פולו, קליאו, 208, פיאסטה, פונטו ועוד סופר מיני?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הפנדה הכי קרובה להיות סופר מיני מכל מכוניות המיני.

חזרתי עכשיו מנסיעה חמומה ואני יכול לומר שיש ל-1.2 הקטן מספיק כוח תזוזה כשלוחצים אותו ועם ארבעה צלינדרים הרעש שהוא מפיק מעודן וכך גם פעולתו. צריך רק לשחק בהילוכים ועם תיבה קליקית כזו זה פשוט כיף.. ועל הדרך, גם איכות ונוחות נסיעה משובחות.

אל תגזרו דין על הקטגוריה כולה לפני שנסעתם בפנדה (החדשה).

:idea:
פורסם
איך אין ? יש והיה כל הזמן - למשל פביה ספייס שלי !

היתה קודם גם פביה רגילה, לא קומבי, עם מנוע דיזל 1.9

עוד מעט מגיע סיאט טולדו דיזל. גם סיטרואן C3 דיזל הוא סופר-מיני.

מה שכן - המחירים בהתאם :)

מכל הרשימה, סופר מיני האצ'בק יש רק C3 ואת הפאביה הרגילה(אם אתה מדבר על האצ'בק), כרגע יש רק אחת דיזל בלוח של יד2 (אם לא מדובר בטעות) וגם על הכביש לא ראיתי אותן. ככה שכנראה נמכרו יחידות בודדות.

רכבי סדן כמו טולדו והפאביה הישנה, לא ממש עונים להגדרה של סופר מיני, אם אני לא טועה, שייכים לשמפחתיות קומפקטיות.

גם המבחר בהתאם. למה אין איביזה, פולו, קליאו, 208, פיאסטה, פונטו ועוד סופר מיני?

+1000

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
או! סוף סוף מישהו עם היגיון. זהו, שכנעת אותי, אני רץ לקנות פיאט פנדה רכב חלומותיי, אני חושק ברכב הזה אפילו יותר מבפאביה 16V.

את הכסף שאחסוך על טיפולים אשקיע בפסיכיאטור שיעזור לי להתמודד עם התקפי חרדה אחרי כל נסיעה ברכב הזה ואורטופד שיעזור להתמודד עם כאבי גב אחרי נסיעות ארוכות. או שבעצם, רגע! יוצא שמרצדס זולה יותר, היא חסכונית כמו הפנדה, עולה כמו פנדה, אבל טיפולים שלה יותר זולים מטיפולים אצל אורטופד ופסיכיאטר. :lol:

או במילים אחרות ד"ר, פנדה זה רכב מעולה, אבל מי שנוסע הרבה מחוץ לעיר צריך אלטרנטיבה מתאימה יותר. ויש אלטרנטיבות מתאימות יותר באותו מחיר.

אף פעם לא היתה לי מרצדס ישנה. יש לי מכונית מיני ואני נוסע איתה יום יום בכביש מהיר.

בכל מה שקשור לאיכות נסיעה אתה טועה, נקודה.

גם בענין תחזוקה, מעבר לטיפולים שוטפים ודלק המכונית לא עלתה כלום כי לא היתה לה שום תקלה ומדובר על קרוב ל80000 ק"מ.

פורסם (נערך)

בכל מה שקשור לאיכות נסיעה אתה טועה, נקודה.

בוודאי! רכב מיני זה הדבר הכי נוח בעולם, איכות נסיעה ועידון מזכיר רכיבה על הסוס. הבאסה שלא מיבאים ארצה טאטא נאנו, היא אפילו נוחה יותר מרכבי מיני, היא ממש לחובבי הארד קור של עידון נסיעה.

פראיירים שלא מבינים קונים מרצדס, רולס רולס, בנטלי, במוו, יגואר וסובלים נסיעה לא נוחה, רעש. אם הם היו מבינים במכוניות הם היו קונים טאטא נאנו ולוביסטים היו דואגים ליבוא שלה ארצה.

מי צריך את כל הגודל של הרכבים הגדולים? זה סתם ביזבוז חומרים, זה לא נותן כלום רק גורע מנוחות. הכי כיף לשבת בתנוחת העובר על קרש קיהוץ בנסיעות ארוכות.

ערן, אחרי שתנהג במרצדס, חזור לדווח.

צביפר - אתה נכנס כאן כבר למלחמה בקבעונות מחשבתיים של עדר ישראלי

עדיף שהביקוש לרכבי יוקרה ישנים ומוניות בפרט ישאר נמוך - זה רק משרת את המטרה שלנו icon_twisted.gif

לך תסביר את זה שבין רכב יוקרה שתוכנן להחזיק 20 שנה לבין רכב חדש שהסיכוי שלו להשאר שלם אחרי 20 שנה - יש פחות או יותר את אותה הסטטיסטיקה - טוב בעצם זה לא נושא השרשור אז די. icon_biggrin.gif

מצד השני אולי יקנו יותר רכבים ממותגים האלו והמבחר יהיה יותר טוב וזה יוזיל את עלות התחזוקה, כמו שמוניות זולות לתחזוקה, כך גם דגמים אחרים יהיו אם אנשים יקנו יותר. :wink:

אבל אין מה לדאוג, קבעון מחשבתי יותר מידי חזק ולא יעזור, אבל שרשור הזה נורא משעשע ומזכיר בדיחות על זופורוז'ץ ומרצדס.

תייר בא לרוסיה, התישב על איזו אבן גדולה להתבונן על הנוף. פתאום מרצדס נכנסת באבן. יוצא בעלים עצבני וצועק: שיט, הלכה משכורת החודשית שלי!

עוברת שעה ונכנסת באבן ניסאן. יוצא הבעלים, מסתכל ואומר: שנה שלמה עבדתי. עוד שעה עוברת ובאבן נכנסת זפורוז'ץ. יוצא בעלים מבוגר, מסתכל ואומר: מה אני יעשה, כל החיים אספתי כסף לרכב הזה. ככה התייר הבין איזה אוטו הכי יקר. :lol:

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

• תוכן חדש...