Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יותר מזה, אני מעדיף רכב טורבו דיזל אוטומטי בן כמה שנים מאשר מיני חדשה. במחיר של מיני חדשה אפשר לקנות מרצדס מונית לשעבר - אמינה מאוד, חסכונית כמו הרכב הקטן, גיר אוטומטי ורכב נעולה לשיוט (שקט, יציב, נוח).

במחיר הרכישה אתה כנראה צודק, אבל בעלויות הטיפולים והחלפים יש הבדל רציני + אין אחריות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני פשוט לא אוכל להאיץ באותה מהירות ל100,אבל אני לא יעכב אף אחד,בעליות כן,אני לא אוכל לנסוע כמו משפחתית.

בדיוק זאת הכוונה שלי! הרי כביש רחוק מלהיות מישור מושלם, במישור כולם יכולים. עליות, שיפועים בכביש וכד' דורשים סבלנות והתחשבות רבה יותר במשתמשי הדרך האחרים. תוסיף למשוואה את כל הליסינגאים הממהרים.

Slow Ride, ההפרש לא כזה גדול כמו שניראה לך. מרצדס מונית היה רכב בעל אחזקה הזולה ביותר שהיה לי אי פעם. גם החסכוני ביותר. ויחד עם זאת רכב נעים מאוד לשיוט בין עירוני, תמיד יש מומנט ברגע שצריך אותו, שקט, נוחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

תיקחו כמה גורמים בחשבון:

מנוע - נפח ומספר צלינדרים.

גיר - ידני, רובוטי, פלנטרי, רציף וכו' וכו'

משקל

הפיקנטו והI10 הנוכחיות באמת לא חסכוניות ברמה שמתקרבת למתחרות שלהן אבל מצד שני יש להן מנוע שפחות רועד ומפחד מעצמו כל הזמן והן גם יותר מאובזרות - מי שחיפש חסכון בדלק - בחר כאן לא נכון.

לקיה באופן פרטני יש גם יתרון של אחריות טובה יותר.

רכבים כמו ניסאן מיקרה, מיצובישי ספייס סטאר או אטראג' החדשים הם בעלי מנועים עם שלושה צילינדרים כמו האחיות מבית טויוטה, פיג'ו וסיטרואן

לגבי אחיות VAG אני לא זוכר אם זה שלושה צילינדרים או לא - כמדומני כן, שלושה צילינדרים רק שVAG עשו שם עבודה פנטסטית על שיכוך הרעידות ובכל הביקורות כותבים על רכבי המיני של הקונצרן שהם נותנים תחושה של מכונית גדולה יותר הן בפן שקט המנוע והעבודה החלקה שלו וגם בפן של שקט הנסיעה ושיכוך המהמורות.

רכבי הטורבו דיזל מאוד חסכוניים ובקטגוריה הזו לא צריך בכלל להתפשר על רכב קטן - ראו ערך רנו פלואנס ואפילו רנו לאטיטוד שזה בעיני רכב מנהלים שנושק לפרימיום.

הבעיה היא תמיד בכך שמעבר לרכב חסכוני יותר לא אומר בשום פנים ואופן שהחסכון מתחיל מרגע הרכישה היות ו - נכון, צריך לבצע רכישה וזה עולה כסף.

אני רציתי לעבור מרכב מנהלים 2 ליטר לרכב מיני והנה הסיבות שבגללן בסוף לא עשיתי זאת -

כמות הכסף שהיה עליי להשקיע בכדי לעבור לרכב מיני - ביטלה את החסכון למשך שלוש שנים לפחות עד אשר אתחיל להרגיש את החסכון בדלק ובהוצאות על הרישוי והביטוח.

התחזוקה של הרכב שלי לא יקרה בהרבה מהתחזוקה של רכבי המיני וגם לא הביטוח - הדלק הוא הגורם המבדל העיקרי.

אבל! בזמן שהרכב שלי נוסע חלק כמו חמאה - נסיעה על 107 גרמה לי לאמר "גוועאלד" בכל פעם שהרגשתי את המתלה האחורי שובר לי את הגב, בכל פעם שהרגשתי עד כמה שהכסא לא באמת אוחז לי בגב התחתון, בכל פעם שהרגשתי שעוד שניה הרכב מאחוריי מאיים לדרוס אותי (בחיים לא חשבתי שאפחד מפורד פוקוס)

המחשבה שהילדה שלי תהיה מוסעת ברכב שכזה מעבירה בי צמרמורת שכן אין אפילו תא מטען שיגן עליה, הדבר הזה נראה כמו תא כפפות!

גיר רובוטי - המממ - החלפת קלאטש כל כמה שנים, עדכוני תכנה, אמינות?

נפח מנוע קטן - אורך חיים צפוי להיות קצר יותר סטטיסטית ואכן כבר ראיתי כמה חברה עם רכבי מיני שהחליפו מנועים.

אם כבר אז אולי יותר לכוון הפרימיום בקטגוריה כמו מיני (של במוו) או A1 או פיאט 500

לגבי הפיאט 500 זה רכב עם המון סטייל והוא ידוע ככיפי לנהיגה מצד אחד ומצד שני המרכב שלו רועד כמו סוכריית ג'לי - תלוי בסוג הנסועה שלכם.

בנסיעה בקו ישר, רגוע עם רכבי מיני - באמת, הרכבים האלה הרבה יותר טובים ממה שהם נראים אבל כאחד שנסע על הרבה מאוד רכבים - לרכב קטן יש תנועות מרכב שמאפיינות רכב קטן, לא כל אחד יצליח להתחבר לזה מה גם שרכב קטן אמנם מרגיש זריז יותר ואף יכול להיות זריז יותר אבל ברגע שמורידים את הרגל מהגז בגלל שאין לרכב הזה מסה הוא פשוט נעצר כמו אבן - רכב כבד לעומת זאת נוסע על אנרציה לפעמים וזה דבר שהרבה יותר מתאים לנסיעות ארוכות על כבישים פתוחים וכאן קטגוריית הטורבו דיזל מנצחת בענק.

אני לחלוטין בכוון של צביפר - הייתי מעדיף כבר לקנות מונית מרצדס מיושרת קו ועל הדרך להנות מכוונת חיסולים על מכסה המנוע.

או רנו פלואנס טורבו דיזל - אמנם סמל שנראה כמו כוס ענקי על מכסה המנוע - אבל רכב טוב! למען האמת רכב פנטסטי.

כל אחד והבחירות שלו - תשדלו להתאים את הבחירות שלכם לפי הצרכים שלכם ולא לפי הרצונות שלכם.

עריכה אחרונה על ידי lanosforce

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

Slow Ride, ההפרש לא כזה גדול כמו שניראה לך. מרצדס מונית היה רכב בעל אחזקה הזולה ביותר שהיה לי אי פעם. גם החסכוני ביותר. ויחד עם זאת רכב נעים מאוד לשיוט בין עירוני, תמיד יש מומנט ברגע שצריך אותו, שקט, נוחות.

באמת מעניין באמת לעשות השוואה כזאת של עלויות אחזקת פיאט פנדה חדשה לעומת מרצדס טורבו דיזל (זה C קלאס?).

אני עדיין חושב שהפנדה תהיה זולה יותר אבל אולי ההפרש לא יהיה משמעותי.

בגדול, תמיד הייתי בעד מנועי דיזל. לא מבין למה הישראלים מתרחקים מדיזל מסיבה לא ברורה, ואם היינו חיים במדינה נורמלית מזמן הייתי מסב את הרכב שלי למנוע 1.9 TDI. זה והSDI סוסי עבודה שהוכיחו את עצמם מעל ומעבר. הSDI גם לא כזה עגלה כמו שכולם חושבים.

ד"א הפלואנס דיזל זה באמת רכב מעולה, חבר ששכר אותה לשבוע הגיע לצריכה של 1-17 עם רגל כבדה על הגז. לדעתי בקלות אפשר להגיע שם ל1-19.

מה שמעצבן זה שלא מביאים מכוניות דיזל קטנות לארץ במבחר. לא כולם צריכים את הגודל של הפלואנס.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

או רנו פלואנס טורבו דיזל - אמנם סמל שנראה כמו כוס ענקי על מכסה המנוע - אבל רכב טוב! למען האמת רכב פנטסטי.

:roflmao:

אתה ואני באותו ראש! גם אני חושב ככה כבר המון זמן, בגירסאות החדשות אפילו מגולח כראוי לאופנה המודרנית.

לגבי הבדלים בין רכב מיני לרכב נורמאלי, תיארת הכי טוב שאפשר. אלה בדיוק ההבדלים בנהיגה ונסיעה של הרכבים.

יצא לי לנהוג שבוע על פלואנס דור קודם עם מנוע 1.6 והגיר הידוע להשמצה. למרות המנוע החלש - מאוד אהבתי את הרכב הזה, שיוט בבין עירוני פשוט פנטסטי.

מסכים עם Slow Ride, חבל שלא מבאים דיזלים קטנים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אבל איזה פלואנס אתה יכול לרכוש ב 60 אלף?

הם עולות באזור ה80,לכן זה לא משתלם לעומת רכב מיני אם כול מה שאנחנו רוצים זה חיסכון,והרכב כבר ללא אחריות,מי שנוסע הרבה כן,אבל מי שנוסע ממוצע,לדעתי אין שום הגיון בלהוסיף 20 אלף שקל,אלא אם יש צורך במשפחתית.

צבי,נכון הפנדה שלי מאיצה יותר לאט,אבל בחיים במשך 3 שנים שהיא כמעט אצלי לא צפרו לי או היבהבו בגלל תאוצה איטית,בכול זאת,ההבדל הוא לא רציני,נהגי ליסינג שרוצים למהר יכולים לעקוף אותי,אני לא יאיץ בשביל חלילה לא לעכב אותם 2 שניות,יש עליה רצינית? אז אני יורד לשולים ונותן לעקוף מי שרוצה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון - פלואנס דיזל היום משומשות מתחילות רק משמונים

מצד שני בכל פעם שאני נוסע הביתה אני רואה מצד ימין שלי את בית קברות ירקון ונזכר שאני ברכב גדול יותר.

אם כל מה שחשוב לך זה החסכון בדלק - אני מניח שה"קטקומבות" מצד ימין על כביש 5 לא יטרידו אותך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נו באמת,אז בואו כולנו נקנה מרצדס S קלאס מודל 2000 ונהיה הכי בטוחים בעולם.

זה כבר עיין של מזל,לא מזמן פירסמו תמונות של אוקטיבה וקורולה שמשאית נכנסה בהם,אם מישהו היה יושב מאחור הוא היה קצת בבעיה,לי בחיים לא היה פחד לנסוע עם הפיאט בגלל שיש לה 3 כוכבי בטיחות ו2 כריות אוויר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שמע יש גם רכבי מיני עם חמישה כוכבי בטיחות - עדיין כשאתה מביט בכמות מכסה ותא מנוע ובכמות תא מטען שיכולים לקרוס לפני שמשהו יגיע אליך - אתה מבין מהר מאוד שרכב גדול עם חמישה כוכבי בטיחות עדיף על רכב קטן עם חמישה כוכבי בטיחות.

מה שאתה כותב היה גם הראש לי כמה שנים טובות אחורה - עד שנהייתי הורה וגם עד שבפעם הראשונה ראיתי את המוות לנגד העיניים שלי על הכביש.

אני אפרופו אוהב את הקטנות האלה, אוהב אותן מאוד ועובדה שניסיתי אותן כי ממש רציתי אותן אבל הדיעה שלי היא אם כבר מיני אז פרימיום או לפחות סופר מיני חצופה אבל בסופו של דבר אני עשיתי מעבר לרכב גדול יותר ובשבילי זה מרגיש נכון.

לא שולל אותך, אל תבין אותי לא נכון פשוט אומר שהצרכים שלנו וההיבטים שלנו שונים.

Pioneer TS-X150

פורסם

זו לא אשליה. הבעיה היא שאנשים קונים מכוניות מיני מתוך חשיבה שהמכוניות הללו חסכוניות בכל מצב - עירוני, בין עירוני, טיולים ממטולה עד אילת, נגררים ומה לא. מכוניות מיני חסכוניות אם רוב השימוש בהן עירוני. לכל דבר אחר - צריך לשקול רכב אחר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

בכול מה שאמרת לדעתי אתה צודק,

נכון,אם ניקח את המיני כמו פיקנטו או שספארק שהבריקה בIIHS,מול מזדה6 חדשה,הייתי מעדיף להיות במזדה.

גם במשפט השני אתה צודק,אם יהיה לי ילד אני האחליף אותה עיקר בגלל שמאחור זאת נקודת החולשה של מיני,פשוט אין הרבה מרווח בין מושב לתחילת הרכב,וזה יכול להיות קטלני.

פורסם

אני בכלל שקלתי לעבור לרכב מיני כרכב שני בבית שישרת אותי להגיע לעבודה וחזרה - אבל ברור היה לי שתמיד יהיה סיכוי שמידי פעם לפעם אני אצטרך להשתמש ברכב הזה בכדי לשנע את המשפחה וזה נפסל על הסף - זה הכל, זה כל השיקול.

Pioneer TS-X150

פורסם

ראשית, לרכבי המיני אני לא מתחברת בשום צורה, לעומת הסופר מיני. הסופר מיני 1.4 אטמוספרית מרגישה לי בסדר גמור (יציבה,שקטה ונוחה) גם בכביש בין עירוני, אולי כי אני בחורה, האגו לא מפריע לי להמתין 2-3 דקות בימין כדי לצאת לעקיפה בלי להפריע לתנועה.

צביפר, היה לך ניסיון טוב עם מונית לשעבר ואני מאמינה שהיית מרוצה מהרכב. אבל לא כל אקס מונית תשרת את בעליה הפרטיים בצורה נאמנה. יצא לי לשאול כמה נהגי מונית אם היו ממליצים לאמץ מונית כרכב פרטי, הרוב אמרו לא לגעת. אגב, כמה זמן החזקת אותה?

בקשר לפלואנס, רכב מעולה, אבל כרגע מחיר הקניה שלו גבוה משמעותית מסופר מיני באותו גיל. כשחיפשנו רכב באוקטובר האחרון, פלואנס דיזל הכי ותיקות היו 2011 ומחירן היה כ100k. סופר מיני עלו חצי. למי שמחפש היום רכב ב50k היא עדיין לא אופציה.

בשורה התחתונה, אם היו מביאים לארץ סופר מיני עם מנועי טורבו דיזל זה היה הפתרון המושלם, אבל ישראלים מתרחקים מדיזל בגלל סטיגמות של שנות ה90 והמיסוי של המדינה לא עוזר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

בשורה התחתונה, אם היו מביאים לארץ סופר מיני עם מנועי טורבו דיזל זה היה הפתרון המושלם, אבל ישראלים מתרחקים מדיזל בגלל סטיגמות של שנות ה90 והמיסוי של המדינה לא עוזר.

אני מאמין שעם ישראל יתרגם לדיזל בדיוק כמו שהוא התרגל לרכבים ידניים ולרכבי מיני- הוא יבין שזה יצא לו הרבה יותר זול.

אם יש מישהו שיפגע מדריסת רגל רחבה יותר בארץ לרכבי דיזל זו המדינה.

הלוואי והיבואנים ישכילו להעלות לארץ קטגוריה חדשה של רכבים- רכבי טורבו דיזל קטנים וחסכוניים במחירים שפויים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני לא חושב שהם מתרחקים בגלל הסטיגמות,פשוט הדיזל יותר יקרה לקניה ולא כולם צריכים את זה, בין פלואנס 2011 למשל היה הבדל של 5 אלף לדיזל,מחר הייתי קונה את הדיזל,לפני הפנדה הייתה לי דובלו דיזל,רכב זריז למדי לכן אני יודע את היתרון של הכוח לצד החיסכון שלו,פשוט התימחור של הדיזל פוגע במכירות.

• תוכן חדש...