Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יותר ויותר שומע מאנשים שיש להם מכוניות מיני חדשות

כמו יונדאי I10 וקיה פיקנטו את הדבר הבא.

כל הקטגוריה של מכוניות המיני שחוסכות דלק זאת אשליה.

לנסיעות משולבות כנראה שהצריכה היא בערך כ-12 ק"מ לליטר.

אז מה ההבדל בהשוואה למכוניות משפחתיות שצורכות 10-12 ק"מ לליטר.

מה דעתכם?

האם מכוניות מיני זאת אשליה של חיסכון בדלק?

האם עבור זה כדאי להחליף אוטו?

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם גיר אוט' (פלאנטרי = רגיל) אכן אשליה. רוצה לחסוך בדלק? רק ידני (או רובוטי אם טלטולים לא מפריעים לך).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

קיה פיקנטו ויונדאי I10 ידועות בתור מכוניות לא חסכוניות למרות גודלם. אני לא יודע עדיין איך הI10 החדשה.

אתה רוצה רכב חסכוני? שלישיית פיג'ו 107 חסכוניות מאוד.

גיר ידני חסכוני מאוד ברכבים מקטגוריות אלו וגם מקטגוריות הסופר מיני.

שמעתי שגם הספייס סטאר דיי חסכונית אבל אני לא יודע את המספרים, אשמח אם מישהו ישתף מנסיונו.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

נוסע שבועיים בספייס סטאר שכורה - חסכונית מאוד 1 ל 16 / 1 ל 17 בסכ הכללי (נוסע הרוב בין עירוני) אולי בגלל הגיר הרובוטי המעצבן

פורסם
נוסע שבועיים בספייס סטאר שכורה - חסכונית מאוד 1 ל 16 / 1 ל 17 בסכ הכללי (נוסע הרוב בין עירוני) אולי בגלל הגיר הרובוטי המעצבן

זה גיר רציף לא רובוטי. יש למישהו מהעבודה שלי את הרכב הזה והוא מדבר על 20 קילומטר לליטר.

פורסם

מצטרף לדעה של החברים פה,אם רוצים מיני חיסכוני זה רובוטי או ידני ואז מגיעים לצריכה טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מי שרוצה לחסוך דלק בנסיעות בין עירוניות ארוכות, יש אפשרויות עדיפות על רכב מיני. הממלכה של רכב קטן זה עיר ולחיסכון דלק דרוש כמובן גיר ידני או רובוטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אבל המחיר יהיה בהתאם אם אתה מתכוון לדיזל,צריכה תהיה דומה או מאט טובה יותר,אבל האחזקה והקניה יותר יקרים.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מי שנוסע הרבה, זה משתלם. בבין עירוני דרוש כוח מנוע בטווחים שלרוב רכבי מיני אין מה להציע, אלא אם כן הנהג מאוד רגוע ומוכן לנסוע לאט בנתיב הימני או לא אכפת לחסום את השמאלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מסכים לגמרי.

פורסם

מי שרוצה רק אוטומטי ולא מוכן להתפשר על רכב ידני.

בין רכב משפחתי לרכב מיני ההבדל הוא לא משמעותי.

האם אני צודק???

פורסם

לא מאוד,אבל אל תשכח את היתרונות של מיני,הוא יהיה יותר חדש,יותר זול לאחזקה.

פורסם

ממש לא אשליה.

צריכת דלק תלויה במספר גורמים - משקל הרכב, גיר, אופי הנהיגה וכמובן מנוע. רכבי מיני ברובם שוקלים פחות מסופר מיני וזה כן יבוא לידי ביטוי בצריכה.

לי היתה פנדה 2011 למשך שנתיים והצריכה במשולב היתה בערך 1:17 כשהנסיעה ב 80% מהמזמן היתה בתוך העיר למרחקים מאוד קצרים. בשבוע של נסיעות מחוץ לעיר אף הגעתי לצריכה טובה יותר.

פורסם

המיצובישי ספייס-סטאר האוטומטי כן חסכוני כפי שכבר כתבו כאן.

פיאט פנדה (עם גיר רובוטי שלא קיימת כחדשה) גם די חסכונית.

הפיאט 500 (שניתנת לרכישה כחדשה עם גיר רובוטי) חסכונית למדי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ממש לא אשליה.

צריכת דלק תלויה במספר גורמים - משקל הרכב, גיר, אופי הנהיגה וכמובן מנוע. רכבי מיני ברובם שוקלים פחות מסופר מיני וזה כן יבוא לידי ביטוי בצריכה.

לי היתה פנדה 2011 למשך שנתיים והצריכה במשולב היתה בערך 1:17 כשהנסיעה ב 80% מהמזמן היתה בתוך העיר למרחקים מאוד קצרים. בשבוע של נסיעות מחוץ לעיר אף הגעתי לצריכה טובה יותר.

מכרת אותה??

מה קנית?

• תוכן חדש...