Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שהביקוש נמוך בגלל המחירים,הרבה אנשים היו מתייחסים לדיזל לא כאל מנוע רועש ורוטט,הרבה בזכות אוקטיבה אני חושב שהביע לתדמית שדיזל זה אמין וחסכוני,פשוט הדיזל מזהם יותר ולכן המיסוי פה הוא כזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כל עוד התמחור לא אטרקטיבי (מיסוי) והביקוש נמוך (סטיגמות) למה להם לעשות את הצעד הזה?

אם תביטי ברכבים של VAG עם מנועי TSI 1.2 לא משנה אם גיר ידני או DSG

אם תבחני את הקליאו החדשות עם מנועים 0.9 טורבו או 1.2 טורבו

את תגלי שמנועי הבנזין האלה נותנים צריכת דלק טובה מאוד - לא מעט מדווחים על תוצאות של למעלה מ1:14 ו1:15 בנסיעות משולבות

אז מה ההיגיון במנוע טורבו דיזל קטן? - הוא גם חלש יותר ממנוע בנזין באותו הנפח וגם יש עליו מיסוי יקר יותר.

את מנועי הטורבו דיזל את תיראי בעיקר במשפחתיות קומפקטיות ומנהלים או SUV למשל - בקיצור כל מכונית עם פוטנציאל של מונית :)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני חושב שרכב סופר מיני אוטומטי יהיה חסכוני בכ-10% ממשפחתית אוטומטית שעדיפה עליו בהכל.

רכבי מיני קטנים ואוטומטים מרגישים כמו פחית לדעתי, הם יהיו טיפה יותר חסכוניים מסופר מיני אבל זה מגיע על חשבון כוח.

כל אחד שיעשה את השיקולים שלו ויחליט מה מתאים לו ועל מה הוא מוכן להתפשר, אין מה לעשות.

עוד משהו,

הגולף דור 2 שלנו הייתה עושה 14 ק"מ לליטר בערך. נפח 1.3, קרבורטור, מנוע שפותח לפני מעל ל-30 שנה!

איפה פה ההתקדמות הטכנולוגית? כמה כבר אפשר לשכלל מנועי בעירה פנימית? אין קסמים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

צבי,נכון הפנדה שלי מאיצה יותר לאט,אבל בחיים במשך 3 שנים שהיא כמעט אצלי לא צפרו לי או היבהבו בגלל תאוצה איטית,בכול זאת,ההבדל הוא לא רציני,נהגי ליסינג שרוצים למהר יכולים לעקוף אותי,אני לא יאיץ בשביל חלילה לא לעכב אותם 2 שניות,יש עליה רצינית? אז אני יורד לשולים ונותן לעקוף מי שרוצה.

לפי מה שאתה כותב, אני מניח שאתה נוסע בצורה מתחשבת בסובבים. כמו שכתבתי, בסובלנות מבחינה טכנית אפשר לנסוע בבין עירוני.

נו באמת,אז בואו כולנו נקנה מרצדס S קלאס מודל 2000 ונהיה הכי בטוחים בעולם.

בטיחות זה חשוב מאוד, אבל זה לא הכל כל עוד מדברים על רכבים מודרניים שעומדים בתקנים. בבין עירוני בנסיעות ארוכות הנוחות חשובה מאוד. מי שנסע 100ק"מ S קלאס שנת 2000, יוצא מרכב רענן כאילו לא נסע (תאמין לי, נהגתי על רכב כזה בדיוק שנת 2000 כאשר שקלתי לרכוש אותו ואני יודע בדיוק איזו נוחות הוא מציע), מי שנסע ברכב מיני דנדש יוצא מהרכב וצריך להתאושש. זה ההבדל, נסיעה על רכב קטן שכולו רועד (גם אם אתה לא שם לב כי אתה רגיל), מקפץ, לא יציב (כי במרצדס לא צריך לתקן עם ההגה, הרכב נוסע כמו על מסילת ברזל, רק צריך לעקוב אחרי הכביש, אחיזת כביש כזאת שנסיעה על רטוב לא מאתגרת, משאיות לא מעיפות את הרכב הכבד מהרוח וכד').

זו לא אשליה. הבעיה היא שאנשים קונים מכוניות מיני מתוך חשיבה שהמכוניות הללו חסכוניות בכל מצב - עירוני, בין עירוני, טיולים ממטולה עד אילת, נגררים ומה לא. מכוניות מיני חסכוניות אם רוב השימוש בהן עירוני. לכל דבר אחר - צריך לשקול רכב אחר.

אנשים רואים לפניהם חיסכון דלק ומחיר הרכב. הם לא רואים את כל המשמעויות הנלוות לנהיגה על רכב קטן. lanosforce המחיש בצורה מאוד יפה בכתיבה שלו את ההבדל שמרגיש בן אדם שמכיר את שני העולמות. מי שנסע רק ברכב קטן, חושב שככה זה צריך להיות ואין לו מושג איך מרגישים ברכבים גדולים.

אי אפשר ללכת נגד הפיסיקה, מסה זאת מסה, רכב קל מידי לא יכול לנסוע חלק. מרכב קטן עם בסיס גלגלים קטן - יש לזה השלכות על איכות הנסיעה. אי אפשר גם להתעלם מאספקט הפיזיאולוגי שנהיגה ברכב לא נוח מעייפת יותר מרכב נוח.

אולי כי אני בחורה, האגו לא מפריע לי להמתין 2-3 דקות בימין כדי לצאת לעקיפה בלי להפריע לתנועה.

את נהגת טובה וסבלנית, גם לי לא מפריע להמתין להזדמנות הנכונה לביצוע עקיפה בטוחה. אבל על הכביש נוהגים גם נהגים לא סבלניים, שלא יודעים לנהוג או אפילו לתפעל את הרכב (משני המגדרים, דווקא לרוב לנשים יש יתרון כי הן יותר סבלניות וזהירות, לאומת הגברים שמבצעים לעיתים מהלכים מסוכנים חסרי כל רציאונל).

צביפר, היה לך ניסיון טוב עם מונית לשעבר ואני מאמינה שהיית מרוצה מהרכב. אבל לא כל אקס מונית תשרת את בעליה הפרטיים בצורה נאמנה. יצא לי לשאול כמה נהגי מונית אם היו ממליצים לאמץ מונית כרכב פרטי, הרוב אמרו לא לגעת. אגב, כמה זמן החזקת אותה?

אני החזקתי את המרצדס מעל שנתיים - בשבילי זה המון זמן. גם נסעתי עם רכב הזה נסיעות ארוכות מצפון למרכז עד שקיבלתי רכב חברה. ההבדל בנסיעה על מרצדס למזדה 2 פשוט תהומי ואין פה מקום להשוואה, אבל מה שחשוב זה שאחרי נהיגה ארוכה במרצדס אני יוצא כמו חדש - כאילו לא נהגתי, לאומת המזדה שאני יוצא וצריך להתאושש. לפעמים הנסיעות מתארכות בגלל פקקים וזה ממש מתיש.

אני לא משווה בין הרכבים באופן ישיר, אבל אני מבין את המשמעות של הבדל והשלכות של זה.

לאמץ מונית כרכב פרטי צריך רק מרצדס מנהג שקנה אותה חדשה ושמר. הרכב יהיה כמו חדש גם אחרי חצי מיליון קילומטר ויעשה עוד קילומטרז' גדול יותר ממה שיש לרכב חדש לעשות.

וזה מעבר לעובדה שבנסיעות ארוכות מנוע קטן נשחק מהר יותר בלי קשר לסל"ד - המנוע מתאמץ יותר. יש פוסט של דן ידין שהסביר למה זה קורה מבחינה טכנית. אומרים שמנועים חדשים בנפח קטן מחזיקים כ160Kק"מ+, לאומת מנועים מדור ישן בנפח גדול יותר שם מדובר על 300K פלוס לרוב (למשל השוואה בין 1.6 ישן ל1.2 חדש שנותן אותו הספק).

קראתי כתבה על פיאט 500 טוין אייר, היצרן אמר 160K+. המנוע הקטן הוציאו ממנו המון יחסית לנפח, זה מקצר אורך חיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נסעתי פעמיים ממעלות לבאר שבע על הפנדה ואף אחד מה נוסעים לא היה צריך להתאושש או כאבי גב.

אף פעם לא נסעתי ברכב ברמה של ה S קלאס,ואני בטוח שאחרי הנסיעה שם הפנדה תהיה כמו קרש,אבל מי שלא נסע הפנדה לא תהיה גרועה מבחינת הנוחות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קשה להסביר לך כי לא נסעת על S CLASS.

זה לא שאתה תסבול בפנדה, אבל ביחס למרצדס היא תרגיש כאילו נסעת ממעלות לבאר שבע על סקייט בורד.

תחושות שונות, קשה להסביר את זה בכתיבה...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אני בטוח,אותו דבר חוויתי לאחר שנסעתי בפורטה,בעיקר בחוסר שיכוך של המתלה האחורי בפנדה,אבל מתרגלים שוב.

פורסם

עזוב S CLASS - הלכנו כאן מקיצון אחד לקיצון שני

אם אתה ממש רוצה לנסות (למרות שאני ממש מציע לך שלא כי סה"כ אורך החיים הכלכלי שלך הוא בריא יותר מאשר שלנו ואני הולך להרוס לך את אורך החיים הזה עכשיו)

בפעם הבאה שאתה מתכוון לעשות נסיעה ארוכה, תשכור ליום אחד רכב כמו רנו פלואנס טורבו דיזל למשל - אתה עדיין נשאר כאן באותה רמת החסכון בדלק רק ברכב הררררררבה יותר נוח ונראה מה תחשוב על ההבדלים בנסיעה.

תשים לב לשקט הנסיעה, רכות הנסיעה ובעיקר - איך אתה מרגיש אחרי שאתה יוצא מהרכב.

אני נוהג כרגע על אוונסיס 2006 וזה רכב נוח בצורה מפתיעה מאוד במובן הרכות ובמובן הנסיעה החלקה שלו - לא ציפיתי לזה מרכב משפחתי יפני

תיקח על זה ששיפרתי את האוונסיס הזו לאין ערוך במובן של חסימת רעשי דרך והיא מבודדת כרגע ברמה כזו שחבר מארה"ב שנוהג על אאודי A8 (וגם היתה לו אאודי A6 4.2 לפני כן) שיצא לי לנהוג עליה (רכב מ-ד-ה-י-ם) פשוט נכנס לרכב שלי ונרדם! וכשהוא פתח את העיניים הוא אמר לי "הרכב הזה כל כך שקט שזה מדהים" והבן אדם נוהג על A8 כן?

במעבר מהאוונסיס ל107 של ידידה לעבודה שעליה עשיתי נסיעת מבחן - יצאתי המום כי זכרתי שבזמנו - בנסיעה לכרתים שכרתי אייגו ידנית ואני פשוט התאהבתי ברכב וההבדל פתאום הרגיש לי תהומי.

לאשתי היתה רנו מגאן 2008 עם גיר מטלטל וצמיגים רועשים שכרגע הוחלפה למיצובישי לנסר 2010 שאמנם מאיצה כמו אחד מרכבי המיני האלה - אבל רכה ונוחה וזה גורם לרנו להרגיש כמו טנק מסורבל ולא נוח - אז לנסות להשוות בין הלנסר ל107 שם אותי כמעט באותו המקום כמו לנסות להשוות בין ה107 לאוונסיס.

אם זה מסקרן אותך - תנסה - יכול להיות שזה רק יגרום לך להעריך את הפנדה שלך יותר כי בשבילך ההבדלים האלה לא יהיו מוצדקים.

יכול להיות שזה יהרוס לך את החיים כפי שאתה מכיר אותם :?

אבל המצב לא עד כדי כך עגום כי יש היום רכבי סופר מיני סופר נוחים שנותנים לך תחושה נהדרת כמו סקודה פאביה, רנו קלאיו, אלפא מיטו - אפילו יונדאי I20 הפתיעה אותי מאוד!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יוליאן, מה שחווית בפורטה, תנסה להכפיל את זה פי 5 ולדמיין: שקט בנסיעה, אתה לא שומע רעשי צמיגים, כורסאות נוחות, אתה מבודד מהעולם, כל כך שקט שאתה יכול לשמוע את השעון שלך: טיק-טיק-טיק, אתה מרגיש כאילו אתה מרחף מעל הכביש על כרית אויר, פתאום הכביש חלק ואין בורות, כאילו אתה יושב במשרד יוקרתי וממוזג, נהנה ממוסיקה אינסטרומנטלית משובחת שנשמעת כאילו אתה יושב באולם קונצרטים. כמו ספינה שמידי פעם לאט לאט מתנדנדת מצד לצד וזה הכל.

זה כמו הרגשה של שקט לאומת מועדון טרנס בני 18 רועש. הרעש כמו אבן שיושבת על הראש ומעמיסה עליך, לאומת שקט ואתה פתאום מרגיש ראש נקי, כלום לא מעמיס עליך, אין לחץ.

ועכשיו תכפיל את זה פי 10.

ככה מרגיש מרצדס S קלאס במילים. :twisted:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יצא לי לנהוג בפלואנס הדיזל,וברגע שלחתי על הגז עלה לי חיוך מאוזן לאוזן,הרכב מאוד חזק,כיסאות נוחים,כמובן היא יותר טובה,ואישית? אני מאוד אוהב את הפלואנס דיזל,בהחלט הייתי רוכש כזאת.

Shmelov,לפני שאתה מוכר את הפוולסוגן פייתון איך אתה מארגן לי סיבוב?:wink:

פורסם

אכן!

אני עוד אוסיף לזה - ברנו במקור לא היתה משענת יד - זה היה לי כל כך לא נוח פתאום וכל כך בלתי נתפס שפשוט הזמנתי אחת מאיביי.

אני גם לא מדבר על הכוח של הרכב או התאוצה שלו אלא כרגע מתרכז בעיקר בנוחות הנסיעה - תוסיף לזה כוח וזריזות - בכלל כיף.

כשהחלפתי לאשתי את הרכב למיצובישי, היתה עוד אופציה שנקראת פורד פוקוס - אתה יודע למה היא נפסלה?

1. צריך לקנות מכשיר בכדי לבטל את כרית האוויר הקדמית ואנחנו מתכננים עוד ילד בשנתיים הקרובות.

2. אין משענת יד מקורית! (המקוריות תמיד מתוכננות נכון וטוב יותר מאשר כל דבר תחליפי)

אז הלכתי על המיצובישי.

הרכבים הקטנים גם נותנים תחושה פיסכולוגית של חוסר ביטחון - זה מדהים, אבל זה נכון - לפחות בשבילי, זה מאוד מאוד נכון.

הקטע הזה שבחלק מהרכבים הקטנים אין לך מקום נורמלי אפילו להניח יד על החלון - זו נוחות נסיעה - תנסה לנהוג ככה לאילת ותנסה לנהוג ככה לאילת.

עד כמה הרכב אצלי שקט? - יצא לך פעם לנהוג על רכב חשמלי או היברדי? - עד כדי כך ובאמת - אני מסוגל לשמוע את עצמי חושב לפעמים.

עד שיום אחד התיישבתי בSCLASS 2001 - ירדו לי כמה דמעות חייב לציין.

ועדיין - בכל פעם שאני רואה את ה107 האדומה של השכנה שלי - משהו בלב זז - לא יודע, הרכב הזה פשוט מדליק!!!

Pioneer TS-X150

פורסם

דווקא מה 107 אני פחות מתלהב וחושב שהיא פחות טובה מהפנדה שלי,יש אותה לאבא שלי ואני נוסע עליה מידי פעם.

פורסם

היא אכן פחות טובה מהפנדה בכל פרמטר לדעתי - אני גם חושב ככה אבל היא פשוט מדברת אליי, לא יכול להסביר את זה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מבין אותך,יש לה מראה מאוד חמוד.

• תוכן חדש...