Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי פיג'ו 106 XS 1600 אוטומטית עם 120 אלף קילומטר (לא נסעו בה הרבה, אני יודע), בדיוק שבוע אחרי שעברתי טסט בלי בעיות שבק חיים הגיר האוטומטי, והמוסכניק שלי (שלא מטפל בגירים אוטומטיים) אמר לי שעניינים כאלה הם בסביבות ה-3.5-4 אלף ש"ח.

אשמח אם מישהו יוכל לייעץ לי בשאלות הבאות:

1. כל עולם מכירת רכבים לפירוק נראה לי מפוקפק, לכמה כסף אני צריך לצפות לרכב במצב הזה?

2. מה עלות בדיקת גיר לפני תיקון, והאם יש סיכוי כלשהו שבסוף התיקון יהיה באזור 1K למשל? או שהסיכוי לתיקון יחסית זול קטן מאוד?

3. נראה לכם אפשרי למכור רכב כזה למישהו שישפץ אותו עצמאית בכמה אלפי שקלים? פרט לגיר האוטו באמת במצב מכני מעולה, עם טסט לשנה מלאה.

תודה.

פורסם

1. בין 500 ל-1000 ש"ח (במקרה אופטימי).

2. אם תיגש למכון גירים נורמלי לרוב יוכלו להציע לך אבחון ראשוני ללא תשלום. אם תציין מהיכן אתה בארץ אולי נוכל לכוון אותך למקום כזה.

יש סיכוי שהעניין יגמר בסכום קטן מ-3.5 או 4K, אם תציין מה בדיוק הבעיה בגיר ומה בדיוק "שבק חיים בו" אולי נוכל להעריך את הסיכויים.

3. לא ממש. הרכב הזה ידוע לשמצה בגיר האוטומטי המאוד לא מוצלח שלו ויהיה לך קשה מאוד למצוא "משוגע לפיג'ו" שמחפש בדיוק רכב כזה. גם סתם איש מהרחוב לא בדיוק יחפש פיג'ו ישנה ואוטומטית כי יש למכוניות האלו מוניטין גרוע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי, תודה על התגובה המהירה.

1. אני מתל אביב, ראיתי המלצה על מכון "גיר רון" (שגם נמצא במקרה ליד איפה שהרכב עומד), אשמח לקבל המלצות נוספות, אבחון ראשוני ללא תשלום זה אחלה.

2. "שבק חיים" - אין שום תנועה מכנית ותגובה לתזוזה של מוט ההילוכים (כל ההילוכים מרגישים כמו N פרט ל-P), זה כולל מבט אחרי הרמה של הרכב על ליפט. המוסכניק שלי אמר שזו בסבירות ודאית בעיה בתוך הגיר. יש קולות חריקה לא מאוד חזקים שיוצאים מאיזור המנוע, לא יכול להגיד שזה קשור לעניין. בהתחלה הוא חשב שהבעיה היא שמן גיר (כי נראה שאזל השמן), אבל לאחר חיפוש מקיף לא אותרה נזילה ולאחר מילוי שמן גיר עדיין לא הייתה תגובה למוט ההילוכים.

3. אולי יעזור להוסיף שעשו לרכב שיפוץ גיר מקיף ב-2006.

פורסם

1. לא שמעתי יותר מידי דברים על גיר רון, טובים או רעים. אני כן יכול להציע לך להתקשר ביום ראשון לספי מ"גירים אוטומטיים סגולה", אחד מחברי הפורום הותיקים שמפעיל מכון לשיפוץ גירים.

2. טוב, זה באמת לא נשמע אופטימי במיוחד.

3. העובדה ששמונה שנים ולא הרבה קילומטרים לאחר שיפוץ מקיף הגיר שוב התפגר רק מוכיחה שמדובר בגיר בעייתי. ההצעה שלי - תנצל את ההזדמנות להיפטר מהרכב ואל תשקיע יותר מידי בתיקון של הגיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה, אני גם חושב שהגיע הזמן להתקדם.

שאלה אחרונה - אם למישהו המלצה על קונה רכבים לפירוק אמין אשמח לשמוע.

פורסם

אתה תרוויח יותר כשתמכור אותה לחלקים מאשר רכב שלם, כמובן אם יש לך את הזמן/מקום/סבלנות והרכב נמצא במצב חיצוני ופנימי סביר.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

ממליץ לך לוותר. את אגרת הטסט אתה מקבל בכל מקרה בחזרה, אחרי שאתה משבית את הרכב.

במכירה לפירוק מקבלים סביבות 500 ש"ח.

בכל מקרה לא הייתי משקיע ברכב עתיק יומין סכום של 4000 ש"ח, אלא אם פשוט אין לך אפשרות כלכלית אחרת לרכוש רכב אחר (ועל זה אומרים, אוטו ישן אוטו לעשירים).

פורסם

מדובר בגיר פשוט ועתיק בעל 3 מהירויות, שהיה נפוץ בעיקר בקליאו 1.4 דור ראשון !

הגיר הזה הוא דווקא מאד אמין והיה זול לתיקון בזמנו, היום אני לא יודע עד כמה יש לו

זמינות לחלקי חילוף, לדעתי שווה בירור מעמיק לעלויות תיקון אם שאר הרכב שמור .

• תוכן חדש...