Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכללי אני מעדיף לא להתחבר למצבר הראשי, במידה והרכב לא יהיה מונע יומיים זה כבר גבולי, ואז נסיעה אחת קצרה לא תספיק להטעין אותו, והמצבר לא חדש אז זה עלול לקצר את החיים שלו יותר.

הרכב עומד בשמש בשעות היום לכן חשבתי לשים 2 פאנלים סולריים כגון: http://tinyurl.com/ooru8sv אשר יספקו ביחד 1.4a, במהלך היום הם יספקו חשמל למצלמה וגם יטעינו קצת את הpowerbank, בנוסף ה powerbank גם יטען מהנסיעה עצמה, בלילה המצלמה תעבוד על הpowerbank.

או שאפשר לחבר את הפאנלים האלו ביום ישירות למצלמה והם יספקו חשמל למצלמה, ובלילה שהמצלמה תתחבר למצבר של הרכב.

השאלה איך אפשר לעשות כזה מעגל באופן אוטומטי?

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם (נערך)

חיים ההנחות שלך נכונות, המידע שהבאת זה דברים שלא ידעתי.

אני אמרתי את הדברים מהניסיון שלי.

מה גם שאני לא ממליץ לו לחבר את הדברים למצבר הראשי כי אני לא מכיר אותו ואת אופי השימוש שלו ברכב. (אצלי הרכב לא נח יותר מ6 שעות רצוף, אצל מישהו אחר הוא מניע אותו פעם בכמה ימים..)

לפותח השרשור:

מטען מסוגל לספק עד 1A במתח של 5v, זרם זה דבר שתלוי בצרכן ולא בשנאי\מטען. (מה שכן, אם תעבור את ה1A +כמה אחוזים, אתה תשרוף את השנאי, ואם זה שנאי טוב אז את הפיוז שלו)

קח דוגמא: אם יש לך בבית שקע שרשום עליו 230v 16A, אם תחבר מטען של אייפון הוא ינצל רק 0.5A (או פחות) מתוך כל ה16A שהשקע יכול לספק. (בשנאים\מטענים מורידים מתח, הזרם הנצרך קטן פי כמה מהזרם היוצא)

מכאן, שהצריכה של המטען מהמצבר בהנחה שהמצלמה טעונה עד 100%, היא קטנה מ400mA. (יש לך להחזיק רק את המעגל החשמלי של המצלמה, הסוללה נחשבת בנתק), בזמן טעינה יש לך מצלמה+סוללה ואז נניח שהיא נטנעת לאט, אז המטען צורך מהמצבר לכיוון ה700mA (בערך, אבל לזמן קצר, משהו כמו שעה וחצי גג).

קח מחשב נייד כדוגמא, אם תרוקן את הסוללה שלו ל20% (לא ממליץ לפרוק יותר מזה), ותחבר למטען, המטען יגיע תוך כמה שניות ל40 מעלות לדוגמא, אבל כשהסוללה תגיע ל100% הטמפ' של המטען תצנח לטמפ' החדר, וזה כי הזרם במטען קטן כי הסוללה כבר נחשבת בנתק.

תעשה חשבון כמה 400mA (הצריכה ברוב הזמן ע"י המצלמה) נכנס ב7.2A, ומכאן יוצא שאם אתה מחליף מצבר (הקטן שאמרתי) כל יום, אתה לא פורק יותר מ50-60 אחוז ממנו.

אם אתה תשכח את המצלמה מחוברת למצבר הקטן (7.2A), הוא תחזיק לך לכיוון ה17 שעות בפריקה מלאה.

חישוב: 17=7/0.4 (אני לא מדייק בכוונה, זה חישוב שאמור לדמות מעשי ולא אידיאלי).

(זה לא מומלץ, אני ממליץ לך להחליף מצבר כל יום)

מעגל אוטומטי זה לא אמור ליהיות מסובך לבנייה, אני מעדיף שלא לתכנן לך כי הידע שלי לא גדול (אני מכיר כמות מצומצמת של רכיבים, מאשר כמה מקצוענים פה שמתעסקים עם זה כל החיים שלהם).

בינתיים תעשה ככה, תראה אם זה משרת אותך כמו שצריך, ואז תשפר ותבנה מעגל החלפה אוטומט וכל השיפורים שבא לך.

קנה שתי מצברים כמו שאמרתי, ומטען לבית (אני מעדיף לטעון בבית, יותר בטוח לדעתי).

בבאגז' של הרכב תסדר למצבר 1 פינה, תחווט כבלים לתוך הרכב (תשאיר בבגאז' רק נעלי-כבל, ככה שיהיה חיבור מהיר ובטוח).

תקנה בית-מצת, תסדר לו מקום בתוך הרכב, ובעצם זה יהיה הגיבוי שלך ללילה, פשוט כל פעם שאתה רוצה להפעיל את המצלמה למשך הלילה, תכניס את המטען לשם ונגמר הסיפור.

עריכה אחרונה על ידי nir100
  • תוכן חדש...