Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לעיר ב6K

Mcar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, תסנן לפי האיזור שלך. אם יש היצע כל כך גדול אין סיבה לנסיעות ארוכות. תצמצם למעגל הקרוב, אחרי זה תסמן את האקזמפלרים שהכי נראים לך. תתחיל להתקשר. כנראה ששיחות טלפון יצמצמו את המועמדים. אחרי זה תתחיל לצאת מהבית לבדוק רכבים, שם 90% כנראה יכשלו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתחילים עם הרכבים בעלי הקמ ויד הכי נמוכה,שואלים אם יש דברים שלא עובדים,תאונות,תוקף טסט,ואז הולכים לראות,מציאת רכב לוקחת זמן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מסכים חבל על הכסף שלך אופניים חשמליים יושבות על הדרישות שלך בול!.

גם אם תיקח מונית ספיישל לעבודה בכול יום שיורד גשם אין מה להשוות את התועלת הכלכלית שבחשמליות.

כמה נקודות למחשבה:

אתה כותב שהרכב יסע 4 ק"מ ביום. בפועל אני אומר לך שברגע שיהיה לך רכב אתה תיסע הרבה יותר ממה שכתבת. אין מה לעשות רכב זה פינוק וזה ממכר נסיעה שפעם היית עושה באוטובוס/הולך ברגל/מוותר עליה ונישאר בבית הופכת להיות פתאום לפשוטה ונוחה.

לגבי עלויות תיקונים. גם אני קניתי לפני שנתיים רכב שנת 99 עם 170 אלף ק"מ.

קניתי את הרכב ב5000 שקל. מצבו לא היה מי יודע מה. אם אני אסכם את עלות ההשקעה ברכב מאז זה יוצא משהו כמו 6000 שקל על תיקונים מונעים ובלאי.

הרכב אומנם לא נתקע/התחמם מעולם טפו טפו טפו, אבל בלאי יש.

לצורך השוואה הרכב שלי בשנתיים וחצי נסע כ40 אלף ק"מ(הרבה יותר ממה שהוא יועד לו בקניה עקב שינויים בתוכניות), ירידת ערך אין ממש(גם אם יש היא שולית ומסתכמת ב1000-2500 שקל) כך שגם אם נשקלל את עלות וירידת הערך התיקונים העלות לא גבוהה ביחס לרכבים חדשים שבהם ירידת הערך משמעותית פי כמה.

יחד עם זאת אני תמיד לוקח בחשבון תסריט שרכיב יקר התקלקל ואני ישבית את הרכב, וכול ההשקעה הלכה לפח.

רשמת על דרישות קדם של ק"מ ויד. ברכבים האלה הם לא אינדיקציה למצב הרכב אולי רמז דק.

רכב שנסע 200 אלף ק"מ יכול להעיד על רכב שמתפקד ומשמש את בעליו באופן יומיומי, ולכן הם יתחזקו אותו בצורה טובה, ולא בהכרח על רכב שחוט.

יד גבוהה בלא מעט מקרים היא תוצאה של העברת בעלות בתוך המשפחה(הרכב שלי לדוגמא עבר בין שני אחים), ולא רכב סורר שרק מחפשים להיפטר ממנו בכול פעם.

בדוק כול מקרה לגופו.

צריך לזכור שאלו רכבים ישנים, ולכן קשה למצוא רכב מושלם אז יש דברים שכדאי, ואף רצוי להתעלם מהם(קוסמטיים בעיקר), ויש דברים שלא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
מה רע באופניים חשמליות? סגר לי את הפינה, 10 קילומטר הלוך חזור.

מסוכן מאוד לדעתי.

25 קמ"ש שאתה נוסע, נראה לי ממש לא נוח וממש לא בטוח.

מסכים חבל על הכסף שלך אופניים חשמליים יושבות על הדרישות שלך בול!.

גם אם תיקח מונית ספיישל לעבודה בכול יום שיורד גשם אין מה להשוות את התועלת הכלכלית שבחשמליות.

כמה נקודות למחשבה:

אתה כותב שהרכב יסע 4 ק"מ ביום. בפועל אני אומר לך שברגע שיהיה לך רכב אתה תיסע הרבה יותר ממה שכתבת. אין מה לעשות רכב זה פינוק וזה ממכר נסיעה שפעם היית עושה באוטובוס/הולך ברגל/מוותר עליה ונישאר בבית הופכת להיות פתאום לפשוטה ונוחה.

לגבי עלויות תיקונים. גם אני קניתי לפני שנתיים רכב שנת 99 עם 170 אלף ק"מ.

קניתי את הרכב ב5000 שקל. מצבו לא היה מי יודע מה. אם אני אסכם את עלות ההשקעה ברכב מאז זה יוצא משהו כמו 6000 שקל על תיקונים מונעים ובלאי.

הרכב אומנם לא נתקע/התחמם מעולם טפו טפו טפו, אבל בלאי יש.

לצורך השוואה הרכב שלי בשנתיים וחצי נסע כ40 אלף ק"מ(הרבה יותר ממה שהוא יועד לו בקניה עקב שינויים בתוכניות), ירידת ערך אין ממש(גם אם יש היא שולית ומסתכמת ב1000-2500 שקל) כך שגם אם נשקלל את עלות וירידת הערך התיקונים העלות לא גבוהה ביחס לרכבים חדשים שבהם ירידת הערך משמעותית פי כמה.

יחד עם זאת אני תמיד לוקח בחשבון תסריט שרכיב יקר התקלקל ואני ישבית את הרכב, וכול ההשקעה הלכה לפח.

רשמת על דרישות קדם של ק"מ ויד. ברכבים האלה הם לא אינדיקציה למצב הרכב אולי רמז דק.

רכב שנסע 200 אלף ק"מ יכול להעיד על רכב שמתפקד ומשמש את בעליו באופן יומיומי, ולכן הם יתחזקו אותו בצורה טובה, ולא בהכרח על רכב שחוט.

יד גבוהה בלא מעט מקרים היא תוצאה של העברת בעלות בתוך המשפחה(הרכב שלי לדוגמא עבר בין שני אחים), ולא רכב סורר שרק מחפשים להיפטר ממנו בכול פעם.

בדוק כול מקרה לגופו.

צריך לזכור שאלו רכבים ישנים, ולכן קשה למצוא רכב מושלם אז יש דברים שכדאי, ואף רצוי להתעלם מהם(קוסמטיים בעיקר), ויש דברים שלא.

4 קילומטר זה צד. סה"כ ביום בממוצע הערכה של 10 קילומטר.

את הבעיה שלי עם החשמליות כבר ציינתי, יכול להיות שזה באמת לא כל כך נורא. שמעתי פעם ממישהו שזה סכנת נפשות, שאתה נוסע בלי רישיון לכלום, בלי שום מיגון-במהירויות של אופנוע-עם כלי שיכול לתמרן הרבה פחות טוב.

בלי המסננים שציינתי יהיה לי מאוד בעייתי להצליח לסנן את ה30-40 מכוניות שנראות לי מתאימות, ואפיילו יותר..

פורסם

בעבר היתה תקופה שהסתדרתי עם אופניים ותחבורה ציבורית וניסיתי לשכנע את עצמי שהכל בסדר.רכב חולף הטיס אותי באויר ויצאתי ללא שריטה,אופניים חבולות.קניתי 205 שמורה מאדם טוב עד שהגיע הצורך ביפנית עם מזגן שאחרי הפסד כספי גדול החזירה אותי ל 205 עם מזגן.עברתי ל 306 וזה רכב מושלם. בקיצור התקציב שלך מספיק גם ל 306 עם המנוע הקטן,הזמן שתחסוך עם האוטו לעומת תחבורה ציבורית,האפשרות לנסוע בלילה וסופי שבוע שווה את הסיכון ביישור קו עצבני.

פורסם
בעבר היתה תקופה שהסתדרתי עם אופניים ותחבורה ציבורית וניסיתי לשכנע את עצמי שהכל בסדר.רכב חולף הטיס אותי באויר ויצאתי ללא שריטה,אופניים חבולות.קניתי 205 שמורה מאדם טוב עד שהגיע הצורך ביפנית עם מזגן שאחרי הפסד כספי גדול החזירה אותי ל 205 עם מזגן.עברתי ל 306 וזה רכב מושלם. בקיצור התקציב שלך מספיק גם ל 306 עם המנוע הקטן,הזמן שתחסוך עם האוטו לעומת תחבורה ציבורית,האפשרות לנסוע בלילה וסופי שבוע שווה את הסיכון ביישור קו עצבני.

מזאת אומרת הסיכון ביישור קו עצבני? מה הסיכון ביישור קו, זה משהו שהוא חובה לא?

מה שבאמת מטריד אותי זה התקציב הנמוך מאוד שלי. אני מאוד לא רוצה לחרוג ממנו. כמובן שאי אפשר להבטיח את זה, השאלה אם זה הטווח או שזה גבולי ביותר.

אתה מאמין שאוכל להביא רכב ב6 אלף, עוד 1.5 ליישור קו, ורק 1500 לתיקונים בשנה?

או שעדיף לי להביא רכב ב3-4(אונו, משהו ישן יותר אולי..) ולשמור יותר כסף לתיקונים..

פורסם

בכזה תקציב זה כבר לא משנה אם הרכב שנת 92 או 95,זה כבר צריך הרבה מזל וטיפול ברכב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בכזה תקציב זה כבר לא משנה אם הרכב שנת 92 או 95,זה כבר צריך הרבה מזל וטיפול ברכב.

השאלה האם כדי להוסיף במקום 3-4 אלף ל6 אלף בשביל הכמה שנים האלה.

פורסם

קשה לענות על זה,כי זה הרבה עניין של מזל.

פורסם

בתקציב שלך חפש 306 תחילה, ואם לא תמצא משהו נורמלי חפש 205 תאמין לי אתה לא תתחרט.

גם אני חיפשתי רכב ליום יום אחרי שה 306 שלי נגנבה, ומכיוון שהכרתי כל בורג ברכבים האלה והייתי עם תקציב נמוך הלכתי על 205 שמצאתי במחיר גריטה עם טסט, וחוץ מטיפול ראשוני שעשיתי לבד היא עדיין אוכלת קילומטרים כל יום בלי להתלונן.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם
השאלה האם כדי להוסיף במקום 3-4 אלף ל6 אלף בשביל הכמה שנים האלה.

אם אפשר בהחלט עדיף להרחיב את התקציב ל 10,000 (לא על חשבון יישור קו וקצת כסף בצד למקרה שזה יידרש).

נכון שזה מגדיל את סכום ההימור שקיים ברכישת רכב ישן אבל זה מאפשר רכבים משמעותית טובים יותר. לאו דוקא בהיבט של שנתון, אלא בשקלול של כל הפרמטרים.

אל תשכח ש 5,000 זה פחות או יותר מחיר מינימום לרכב. אז הרכבים בהתאם.

פורסם

חיפוש קצר העלה מספר גדול של מכוניות מתאימות בערך עד שנת 2001 ובהם גם סקסו,פליסיה,קליאו,106 ועוד.כפי שנאמר מתחילים בסינון טלפוני,מתעסקים רק עם בעל הרכב הרשום ולא עם האבא או הדוד.עדיף יד נמוכה,קמ נמוך,ידני,רצוי לפחות הסטוריה חלקית של טיפולים כמו טיימינג וכו.בודקים רשיון רכב ותעודת זהות של בעל הרכב ומשתדלים להיפגש בכתובת הרשומה.כשמתחילים השקרים-אחורה פנה וממשיכים לרכב הבא.לגבי יישור הקו-עניין של גישה,האמריקאים אומרים-אל תתקן אם זה לא מקולקל.גישה שניה-יישור קו במוסך טוב ועדיין רכב ישן זה עניין של מזל.

• תוכן חדש...