Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דייהטסו שרייד 98

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים פתחתי את השרשור ה-http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?519949-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-206-VS-%D7%A4%D7%99%D7%92-%D7%95-206 זה.

אבל מספר 2 נמכר ומספר שני לא נראה לי הכי הכי. אז האפשרות השלישית שלי:

דייהטסו שרייד מודל 98 אוטומט, מנוע 1.3

כרית אוויר 1

180K ק"מ

טסט באפריל

אצל הבחור שנה וחצי

מצבר בן שנתיים

גלגלים בני שנה וחצי (חלק מיישור קו שעשה)

4 חלונות חשמל

מראות חשמליות

נעילה מרכזית - יש שלט ושלט רזרבי

3 מצבי נהיגה (הלוואי שהייתי יודעת מה זה אומר), מצב ספורט, מצב אוטומטי ומצב "חסכוני". וכן, אני אשמח להסבר.

ללא תאונות

מצב חיצוני טוב חוץ מכמה מכות פח קטנטנות.

יש קבלות מטיפולים במוסך מורשה, טופל כל חצי שנה.

מחיר: 5,600 גמיש.

אבא שלי נהג בו, אומר שהרכב מאוד מאוד חמוד. (אני עוד לא פגשתי את האהוב עדיין. אבל בקצב הזה עוד נפגש והרבה) ושסה"כ המוכר נראה מאוד אמין ושנראה לו שמצאנו את האחד שלי. *מציינת שאבא שלי לא משתכנע בקלות בכלל*

אז... דעתכם?

וגם, למישהו יש מושג מה התוצאות של שרייד במבחני ריסוק? לא מצפה אפילו לשלושה כוכבים אבל אשמח לדעת את התוצאה... גוגל לא עזר לי במיוחד וגם לא יורנקאפ...

פורסם

הרכב בבעלותו שנה וחצי וטסט עוד מעט = נשמעת כמו מציאה די מפוקפקת.

מצד שני במחיר הנכון זו יכולה להיות רכישה מוצלחת.

כמו שהצעתי לך בשרשור הקודם: לבוא, להתרשם עד כמה שאפשר (כולל מזגן, עד כמה שאפשר), לנהוג ואם מתאים להציע 3,000 ש"ח לרכישה כאן ועכשיו. אם מתאים לך אז תעלי את הסכום.

במקום שהמוכר יסתכל על חצי הכוס הריקה (חסרים 2,600 ש"ח מהמחיר אותו דורש) הוא יראה את החצי המלא (העפתי את הרכב ויש לי 3,000 ש"ח ביד)

אל תחפשי מבחן ריסוק לרכב יפני קטן משנת 98. חבל על שברון הלב.

פורסם

נשמע רכב מצויין. יש לי כזאת שנת 2000 הרכב אמין עם 0 תקלות. לגבי ה3 מצבים - יש מצב POWER שמושך הילוכים מה שיוצר כביכול יותר כוח, מצב נורמלי הוא בעצם מצב רגיל לחלוטין והמצב השלישי הוא מצב SLOW כאשר הגיר מתחיל בנסיעה מהילוך שני (אם זכרוני אינו מטעה אותי, מעולם לא השתמשתי במצבים הללו).

פורסם
הרכב בבעלותו שנה וחצי וטסט עוד מעט = נשמעת כמו מציאה די מפוקפקת.

מצד שני במחיר הנכון זו יכולה להיות רכישה מוצלחת.

כמו שהצעתי לך בשרשור הקודם: לבוא, להתרשם עד כמה שאפשר (כולל מזגן, עד כמה שאפשר), לנהוג ואם מתאים להציע 3,000 ש"ח לרכישה כאן ועכשיו. אם מתאים לך אז תעלי את הסכום.

במקום שהמוכר יסתכל על חצי הכוס הריקה (חסרים 2,600 ש"ח מהמחיר אותו דורש) הוא יראה את החצי המלא (העפתי את הרכב ויש לי 3,000 ש"ח ביד)

אל תחפשי מבחן ריסוק לרכב יפני קטן משנת 98. חבל על שברון הלב.

אנחנו מבקשים משהו אחר, שיעביר את האוטו טסט.. להוריד אותו למחיר כזה (3000) נראה לי ממש לא לעניין, במיוחד שהוא מאוד השקיע ברכב, ושהבחור באמת נשמע אמין. שנה וחצי דווקא לא נראה לי מעט מידי זמן להיות עם רכב לפני מכירה, במיוחד לא אם הצלחת לחסוך מספיק כדי להשתדרג משרייד, שזה לא הטופ של הטופ...

לגבי המבחן ריסוק, הייתי רוצה דווקא כן למצוא רק כדי לדעת.. אבל.. נו טוב..

פורסם
אנחנו מבקשים משהו אחר, שיעביר את האוטו טסט.. להוריד אותו למחיר כזה (3000) נראה לי ממש לא לעניין, במיוחד שהוא מאוד השקיע ברכב, ושהבחור באמת נשמע אמין. שנה וחצי דווקא לא נראה לי מעט מידי זמן להיות עם רכב לפני מכירה, במיוחד לא אם הצלחת לחסוך מספיק כדי להשתדרג משרייד, שזה לא הטופ של הטופ...

לגבי המבחן ריסוק, הייתי רוצה דווקא כן למצוא רק כדי לדעת.. אבל.. נו טוב..

לבקש שיעביר את האוטו טסט נשמע רעיון מוצלח אם הוא מסכים. מעניין אם אפשר להקדים את מועד ביצוע הטסט... כי לדעתי להמתין חודשיים זה בעייתי לשני הצדדים.

לגבי הסכום שהצעתי, 3000, אני נתתי זאת רק כדוגמא. באותה מידה זה יכול להיות 4,000. העיקר שזה יהיה סכום בו את תדעי שצמצמת את הסיכון שלך ושיפרת את העסקה. וכדי לסגור את העניין להגיע עם הסכום ביד.

ברור שאם הרכב מושקע והסיפור נשמע אמין אז ההצעה שלך צריכה להיות בהתאם.

את יכולה לגשש ולהגיד לו שאת מוכנה לשלם X אחרי טסט או X פחות 2,000 כאן ועכשיו. לאור הרצון למכור ועלויות הטסט אני מאמין שיש סיכוי שייקח את ההצעה המיידית. וכן, אם תשימי מספרים סבירים אז 5,000-5,500 אחרי טסט או 3,500-3,000 כעת נשמע דיל סביר בהחלט.

אם אני הייתי מוכר הייתי מוותר על התענוג של להעביר רכב כזה טסט עבור הקונה העתידי.

פורסם
לבקש שיעביר את האוטו טסט נשמע רעיון מוצלח אם הוא מסכים. מעניין אם אפשר להקדים את מועד ביצוע הטסט... כי לדעתי להמתין חודשיים זה בעייתי לשני הצדדים.

לגבי הסכום שהצעתי, 3000, אני נתתי זאת רק כדוגמא. באותה מידה זה יכול להיות 4,000. העיקר שזה יהיה סכום בו את תדעי שצמצמת את הסיכון שלך ושיפרת את העסקה. וכדי לסגור את העניין להגיע עם הסכום ביד.

ברור שאם הרכב מושקע והסיפור נשמע אמין אז ההצעה שלך צריכה להיות בהתאם.

את יכולה לגשש ולהגיד לו שאת מוכנה לשלם X אחרי טסט או X פחות 2,000 כאן ועכשיו. לאור הרצון למכור ועלויות הטסט אני מאמין שיש סיכוי שייקח את ההצעה המיידית. וכן, אם תשימי מספרים סבירים אז 5,000-5,500 אחרי טסט או 3,500-3,000 כעת נשמע דיל סביר בהחלט.

אם אני הייתי מוכר הייתי מוותר על התענוג של להעביר רכב כזה טסט עבור הקונה העתידי.

זה פחות או יותר התכנון שלנו. במידה ובאמת אפשר להקדים את הטסט. כך אני מקבלת רכב מאוד זול, מאוד מושקע, (מאוד ישן :p,) עם טסט לשנה.

פורסם

אין שום בעיה עם זה שהרכב אצלו שנה וחצי, זה זמן מכובד להחזיק רכב ישן מאוד, שבד"כ קונים כרכב ראשון בתקציב מאוד מוגבל עד שאפשר להשתדרג (או שמתגייסים או מתחילים ללמוד וחוזרים לתחבורה ציבורית לכמה זמן).

שיהיה בהצלחה, תעדכני אותנו איך נגמר, ואם יהיה שידוך נשמח לתמונות :)

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

razi_pazi בימים אלו אתה מוכר רכב בעצמך ומבקש עליו 14K, היית רוצה שאני אבוא אלייך עם 8-9 במזומן ואציע לך את הסכום הזה ושנתקדם? זה היה מכבד אותך בתור מוכר? כנראה שלא. אז למה אתה מציע לאחרים לעשות את זה?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אין שום בעיה עם זה שהרכב אצלו שנה וחצי, זה זמן מכובד להחזיק רכב ישן מאוד, שבד"כ קונים כרכב ראשון בתקציב מאוד מוגבל עד שאפשר להשתדרג (או שמתגייסים או מתחילים ללמוד וחוזרים לתחבורה ציבורית לכמה זמן).

שיהיה בהצלחה, תעדכני אותנו איך נגמר, ואם יהיה שידוך נשמח לתמונות :)

מסכימה איתך.

מקווה שבימים הקרובים נעשה את טקס הדבקת השלט "נהגת חדשה" שלי (שאני מסרבת לעשות באוטו של אבא כי זה דבק דו"צ ולא ואקום) סוף סוף. תקבלו דיווח ותמונות אם הכל יתבצע כמו בתכנון, מחר בדיקה אצל המכונאי, וויש מי לאק! (או יותר נכון לאוטו )

פורסם

razi_pazi בימים אלו אתה מוכר רכב בעצמך ומבקש עליו 14K, היית רוצה שאני אבוא אלייך עם 8-9 במזומן ואציע לך את הסכום הזה ושנתקדם? זה היה מכבד אותך בתור מוכר? כנראה שלא. אז למה אתה מציע לאחרים לעשות את זה?

קלעת לדעת גדולים (מויקיפדיה):

"כאשר הלל הזקן, נשיא הסנהדרין האחרון בתקופת הזוגות, התבקש ללמד לגר את כל התורה כולה על רגל אחת, הוא השיב לו: "דעלך סני - לחברך לא תעביד, זו היא כל התורה כולה, ואידך פירושה הוא, זיל גמור". (ובתרגום לעברית: 'מה ששנוא עליך לא תעשה לחברך, זו (תמצית) כל התורה והשאר פירוש הוא, לך ללומדו')[1]. המהרש"א מפרש שם, שהדבר נלמד ממצוות "ואהבת לרעך כמוך".

אני מציע, כי אני לא רואה בזה איזה תרגיל או פטנט. לא בשביל לדפוק את המוכר. ההיפך, לדעתי זה הוגן, טוב ומכובד לשני הצדדים. גם פסיכולוגית וגם כלכלית.

ההצעה שלי כוללת מסר מילולי ולא מילולי לפיו הקונה דווקא כן מרוצה מהרכב וכן רוצה לקנות אותו, ואז יש את שאלת המחיר.

בעיני קונה שרואה את הרכב ובודק אותו ומציע סכום כאן ועכשיו זה קונה טוב. אם המחיר נכון אז לדואר. ואם לא נפרדים כידידים.

וכן, מחוויה אישית אני יכול להגיד לך שכשיגיע הקונה הנכון, יראה את הרכב ויציע לסגור עניין במקום אני מן הסתם אהיה יותר גמיש מאשר בשיחות תיאורטיות שאני נאלץ לנהל במסגרת מכירת הרכב (טלפוניות ולא טלפוניות).

ובהצעה לסגור במקום וללכת לדואר אהיה יותר גמיש מאשר קונה שמציע סכום שאני מרוצה ממנו אבל צריך שבוע לארגן את הכסף.

כמו שקרה לי עם הרכב הנוכחי שסיכמנו מחיר והיו עניינים טכניים שמנעו סגירת עניין ואז בזמן שחלף היו לו מחשבות שניות וויתר על הרכב.

ומה שפרטתי לגבי חצי הכוס המלאה או הריקה נכון גם לגבי. מוכר לא נהנה מהעניין ורוצה כסף בכיס.

אני לא יודע מה הסכום שכדאי להציע, כי אני לא מכיר את השוק הרלוונטי ואת הרכב. אני רק אומר שמוכרים רוצים למכור ושלא יבלבלו להם את השכל ויגזלו מזמנם.

מהצד של המוכר אני יכול להגיד לך שאני נאלץ להתמודד עם כל מני קונים שמתנהלים באופן שלא מועיל לי ולא מועיל להם. והלוואי שכל הקונים היו בודקים את הרכב ומציעים הצעה לסגור כאן ועכשיו. אם הסכום רחוק אז נפרדים כידידים. אם הוא מתאים לי אז יש עסקה ואם הוא קרוב אז מנסים לגשר על הפערים.

בניגוד למה שחלק מהאנשים אנשים חושבים, מו"מ זה לא הורדת ידיים, אלא מערכת יחסים. לא מגיעים לעסקה כשהקונה רק מדגיש את הבעיות ברכב המוצע וכמה שהוא לא רוצה וחושש ומודאג. ואמירות של "במחיר הזה אני משיג את אותו הרכב משנה חדשה יותר ו/או פחות ק"מ ו/או מצב יותר טוב" לא מביאות לשום מקום.

ואגב קניתי לא מזמן רכב יד שניה אז אני ער לשני הצדדים.

ולשאלה המפורשת שלך אז ל 8 או 9 אגיד לא. וכבר אמרתי לא גם ל 12. אם אראה שאין קונים אוריד את המחיר עד שאמכור. אגו ועקרונות לא עוזרים למכור רכבים יד שניה.

פורסם

מחזק אותך.

:-D

פורסם
כבר הגבתי בצורה מפורטת.

בכל מקרה הציעו לי 8 ו 9 וזה בכלל לא נתפס אצלי כלא מכובד. זה מה שחשבו שהרכב שווה וזו זכותם.

סיימנו מלחמות?

לא נראה לי הגיוני להוריד למוכר *חצי* ממחיר הרכב. ממש ממש לא.

ולכן הורדנו אותו ל4,800.

לחצנו ידיים, היום העברת בעלות.

המכונאי היה בשוק מכמה שהרכב נקי ושמור לשנת 98, ונהגתי עליו קצת והיה אחלה. בקיצור, קונה אוטו היום :)

כן, הוא אני אצטרך לעשות יישור קו, אבל ככה זה מכוניות ישנות, והמוכר היה הגון ואמין וראו שאכפת לו גם אחרי שלחצנו ידיים, הוא המשיך להגיד דברים כמו "תזכרו למלא אוויר בגלגלים, זה ממש חשוב!" :p

בקיצור, עוד תקבלו עדכון עם תמונות אחרי שטיפה ואחרי יישור קו, וכמובן אחרי תליית שלט נהגת חדשה :p

תודה על העזרה :)

• תוכן חדש...