Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

I30 CW 2009 - המנוע נכבה בזמן העטה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לנו I30 CW 2009. נרכשה לפני כשנה מ"שלמה סיקסט". כרגע הקילומטראג' 74000.

לפני חודשיים החלה להופיעה בעיה - בעט עצירה או בזמן האטה, בדרך כלל לפני רמזור ובירידה המנוע פשוט נכבה, ללא שום סימן מקדים. לפעמים אני אפילו לא סם לב לזה עד שלוחץ על הגז והרכב לא נוסע. זה קורא בד"כ מספר קילומטרים בודדים לאחר תחילת נסיעה, בעיר, ואני לא זוכר שהמנוע נכבה בנסיעות ערוכות. כאשר נכבה - אני פשוט מניע אותו מחדש והוא ממשיך לנסוע. זה התחיל מפעם בכמה שבועות ועכשיו זה קורא כמה פעמים בשבוע.

לפעמים גם קורה שכאשר מניעים את הרכב, הוא רועד ומגמגם ונכבה אחרי כמה זמן. זה קרה לי מספר פעמים בודדות, והבעיה נפטרת כאשר מניעים אותו מחדש אחרי שהוא נכהבה, או מכבים ומדליקים לפני שנכבה. לפני שזה קורא ההנעה לוקחת לרכב כמה שניות יותר מהרגיל.

הלכתי לפני כמה שבועות למוסך יונדאי בנצרת עילית, עשו לי בדיקה ממוחשבת, ובדיקת נסיעה. הרכב כמובן לא נכבה וגם במחשב לא מצאו כלום. אמרו שהבעייה יכולה להיות כיוון שפילטר דלק ומייצב תורים מלוכלכים. ניקו לי אותם ולקחו על זה 170 ש"ח.

אחרי יום הבעייה חזרה, ויום למחרת נסעתי למוסך יונדאי בעפולה (גם בדרך למוסך נכבה המנוע).

חשבתי לעצמי שאני יקדים את הטיפול ב 7000ק"מ. עשו לי טיפול, ביצעו גם כן בדיקת מחשב ונסעו עליו. הכל היה תקין, לא מצאו את התקלה, ואמרו שייתכן כי הבעייה בגיר אבל ממליצים לי לא להחליף אותו עכשיו כי לא בטוחים שזה יפטור את הבעייה והוא מאוד יקר.

בינתיים השכיחות של התקלה עולה.

אשמח מאוד לייעוץ!

תודה מראש, מארק.

פורסם

אפשר לומר שרוב הסיכויים שהבעיה ממש לא קשורה לגיר.

יש לבדוק את מע' ההצתה (אולי אחד הקויילים(סלילי ההצתה) החזיר נשמתו לבורא ולהחליף מצתים למקוריים או שהמצערת מלוכלכת,זקוקה לניקוי יסודי (אם סיבובי המנוע אינםן יציבים ובגלל זה הרכב נוטה להיכבות)

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה על התגובה!

זה בעייתי לבדוק את זה לבד לפני ההגעה למוסך? (יש לי בעייה לצאת מעבודה ביום חול, ואני מסיים לעבוד כשכל המוסכיים סגורים).

יש משהו מיוחד שאני צריך להגיד במוסך חוץ מלבקש לבדוק את מה שאמרת? מה הסבירות שלא בדקו את זה כבר כשהייתי שם?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התקלה ממשיכה...

שבוע שלם הכל היה תקין ואז שוב חזר. (יכול להיות זה קשור איכשהו לזה ששבוע ההוא היה חם, או לזה שמיכל הדלק שלי היה פחות מחצי)

שמתי לב שהרכב נכבה בדקה השביעית עד עשירית מתחילת הנסיעה והמרחק - בד"כ 3.5-5.5ק"מ. כמו כן, הוא נכבה אחרי מנוחה ממושכת (בבוקר כשנוסע לעבודה, או בערב בחזרה הביתה).

אשמח מאוד לעזרה נוספת.

פורסם

האם החליפו פלאגים בטיפול האחרון. בלי קשר לבדיקות האחרות שכנראה תאלץ לבצע ברכב, מציע שתחליף תחנת דלק ונראה האם חל שינוי בהתנהגות הרכב. זה קל ושווה לנסות.

פורסם

פלאגים לא החליפו לי.

זה ייתכן שהדלק בתחנה שאני מתדלק בה (תן - נצרת עילית) עד כדי כך שונה מתחנות אחרות?

פעם שמעתי סיפור שבתחנות זולות יותר הדלק לא נקי, מעורבב עם מיים. אבל לא ידעתי האם זה הגיוני.

בכל אופן אנסה בפעם הבא לתדלק בתחנה אחרת...

• תוכן חדש...