Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
...

לסיכום רכב שרוצה להיכנס לנתיבים פנימיים במעגל תנועה או כיכר מרובי נתיבים - עליו לתת ז"ק לרכבים בכל הנתיבים שאותם הוא חוצה ובנתיב שאותו הוא צריך...

יפה, אם כך הוא חוצה את דרכו של הרכב במעגל הפנימי.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז דובר על איתותים מה הקשר לנושא כאן.

והנחת העבודה שלי היא: שלמי שנוסע בתוך הכיכר יש זכות קדימה על פני מי שרוצה להשתלב לתוכה, ועכשיו אני רוצה לשמוע מפות"ש מאיזה כניסה הוא נכנס לכיכר והאם הוא נתן זכות קדימה למי שנסע בתוכה, או שהוא נתן זכות קדימה רק למעגל החיצוני.

הדיון שם התגלגל להרבה יותר מאיתותים, שהם כמובן לא רלוונטיים לדיון הזה, כי אם תסתכל על נקודות האימפקט אין שום סיכוי בעולם שפות"ש יכול לראות את האיתות של הרכב הסוטה לפי מיקומי הפגיעה.

פות"ש נסע בנתיב האמצעי או החיצוני של המעגל, ומכיוון שמיקומי הפגיעות לא מרמזים על כך שפות"ש היה בתהליך של כניסה למעגל התנועה אלא נסיעה בו, המיקום שממנו הוא נכנס למעגל התנועה לכל היותר מהווה אשמה תורמת (או ללא תרומה כלל) ולא הגורם לתאונה.

השאלה היחידה הרלוונטית לדיון כאן היא "מה גרם לתאונה?" למעשה "איזו פעולה גרמה לתאונה ומי ביצע אותה?" והתשובה היא ברורה לחלוטין, סטיית הרכב מנתיבו גרמה לתאונה, ומי שביצע אותה הוא הנהג השני.

עכשיו נשאר האם יש נסיבות מקלות על הרכב שסטה? נסיבות מקלות כאלה יכולות להיות שהוא ניסה להתחמק מגרימת תאונה, או שהיה לו ז"ק לעבור לנתיב.

לא עלתה טענה שהוא ניסה להתחמק מגרימת תאונה, ולכן לא אכנס לזה כלל, והטענה שנשארה היא שהיה לו ז"ק לעבור נתיב.

אלא ששני כלי הרכב נעים בנתיבים שונים בתוך אותו מעגל תנועה, ולכן לאף אחד מהם אין ז"ק על הנתיב של השני, אלא ז"ק על נתיב נסיעתו.

לכן הרכב שסטה מנתיבו ועבר לנתיב אחר, הוא האחראי לתאונה מכיוון שלא נתן ז"ק בעת מעבר נתיב.

העובדה שזה קרה במעגל תנועה לא מורידה ולא מעלה, ההתייחסות למעגל תנועה מרובה נתיבים הוא כאל מקרה פרטי של דרך מרובת נתיבים (פשוט מעגלית) ולכן בעת מעבר נתיב יש אחריות קפידה על הצד שעובר נתיב לתת ז"ק.

אילו התאונה התרחשה בעת שפות"ש נכנס למעגל התנועה, והרכב השני עובר לנתיב החיצוני (או חוצה אותו) - האחריות הקפידה מוטלת על פות"ש מכיוון שלא ציית לתמרור "מעגל תנועה לפניך תן זכות קדימה לרכב הבא משמאלך".

יפה, אם כך הוא חוצה את דרכו של הרכב במעגל הפנימי.

נכון, אבל לפי עדותו פות"ש נסע בנתיב חיצוני יחסית אל הרכב הפוגע.

כלומר או שפות"ש היה בנתיב החיצוני והרכב השני באמצעי, או שפות"ש היה בנתיב האמצעי והרכב השני בנתיב הפנימי.

זה גם מה שנקודות האימפקט מראות, הרכב השני פגע עם חלקו הימני קדמי (פגוש קדמי מתחת לפנס) בחלקו השמאלי-מרכזי של הרכב של פות"ש (בדלת הנהג קרוב לקורה B).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בבקשה תקרא את שאר התגובות שלי בשרשור לפני שאתה תוקף.

בנוסף, כמו שאמרו לך, חוקי התנועה בארץ, מה לעשות. שונים מבחו"ל.

הגבתי כשחשבתי שמדובר בכיכר דו נתיבית. לפי החוק בארץ, הנסיעה בנתיב הימני בכיכר כזו, לפי חוקי מדינת ישראל, מותרת רק לפונה ימינה ולממשיך ישר, אלא אם סומן אחרת על הכביש.

אף אחד לא תקף, ביקשתי סימוכין לקבעה שעד כמה שידוע לי אינה נכונה ולא ראיתי שתיקנת את עצמך.

אתה עדיין טוען שבתקנות נקבע איך נוסעים בכיכר ומאיזה נתיב מותר לנסוע באיזה כיוון, ואני אבקש שוב אסמכתא כלשהי כי אני לא נתקלתי בחוק/תקנה/תמרור ישראלי שקובע כיצד יש לנהוג בכיכר.

פורסם

המצב בחו"ל אינו רלוונטי, כפי שבאנגליה הנסיעה מתבצעת בצד שמאל של הכביש, וכפי שבארה"ב מותרת פנייה ימינה ברמזור כאשר הוא אדום אם אינך מפריע לרכבים בדרך החוצה, באנגליה יש נתיב צר מיוחד וקיצוני (שמאלי) המיועד לרוכבי דו"ג (כולל אופניים) בלבד. והמצב אינו כך בישראל, אז להשליך על המצב בישראל מהמצב בחו"ל זה לא נכון.

באנגליה נוהגים הפוך ובארה"ב מותר לפנות ימינה באדום, רוב האנשים מצליחים לנהוג ללא קושי בארצות זרות כי המשותף רב על הנבדל.

ובהעדר תקנות שמגדירות באופן ספציפי כיצד יש לנהוג בכיכר במדינת ישראל, המוסכמות העולמיות רלוונטיות בהחלט.

פורסם

העליתי באחד מהדיונים בנושא קישור בנושא.

עד כמה שאני זוכר, בהיעדר סימון הנתיב החיצוני פונה ימינה בלבד.

ובכל זאת כתבו שם בהנחיות לתכנון מעגלי תנועה כי אם מדובר על מעגל תנועה דו/רב-נתיבי מומלץ לסמן בכל זאת.

רוב הרשויות המקומיות בוחרות לסמן דווקא כדי לעקוף זאת, כי הן מעוניינות שמהנתיב החיצוני תהיה אפשרות לצאת ביציאה הראשונה או השנייה.

הסיבה היא פשוטה - בכניסה לנתיב החיצוני אין צורך לתת ז"ק לנתיב הפנימי אלא רק לחיצוני, בכניסה לנתיב הפנימי יש צורך לתת ז"ק לשני הנתיבים.

ולכן איפשור של נסיעה בנתיב החיצוני על מנת לצאת ביציאה השנייה מצמצם עומסים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• ספונסר פורום
פורסם
הי,

הבוקר בכיכר בחולון נכנסו לי באוטו.

הוא ניסה לצאת מהכיכר מהנתיב הפנימי, כשאני נוסע לידו ופשוט נכנס בי.

ראיתי אותו בקצע העין ויחסית הצלחתי לברוח ממנו, ויצאתי בנזק קל - שקע בדלת נהג עם קילופים ונראה שיש שריתה עמוקה עד כדי חור. בנוסף, ידית לא עובדת מבחוץ (אפשר לפתוח רק מבפנים).

צילמתי ת'ביטוח חובה של הבחור, רישיון ורישיון רכב שלו. הוא לא מודע, אמר: "אני לא בוחן תנועה, לא בטוח שאני אשם".

השאלה, מה לעשות - לערב ת'ביטוח, לטפל לבד או עוד משהו?

תערב ביטוח יש לדעתי נזק שכדאי לערב ביטוח ,צור אתי קשר טלפוני העדכן אותך בהמשך ההליכים .

זכור לא לקחת שמאי מחברת הביטוח ,ולא מוסך הסדר .

לעיני מוסך הסדר תלוי

צור אתי קשר טלפוני 0546999223 ללא היתחיבו מצידך

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...