Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לציפורים העדפה לחרבן על רכבים עם צבעים מסויימים, קח את זה בחשבון :) (לדוגמא: כחול כהה)

:lol::lol:

תודה לכולכם על התגובות icon_smile.gif.

מחר אני אסע לסוכנות לבחור את הצבע ולסגור עסקה סופית. שלושת האופציות (צהוב, שחור, אפור אורבני) עדיין בשיקול, כהצהוב עבר דווקא לסוף הרשימה! אולי אפילו אלך על השחור למרות הצורך בניקוי מתמיד, או אפור אורבני (בצבע השברולט קפריס 90 שיש למשפחה כרגע) - אי אפשר לטעות עם שני הצבעים האלה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
:mm_yeah:

גם אני אף פעם לא הבנתי למה לקנות רכב חדש (אלא אם כן זה רכב מיוחד או יוקרתי ויש לך כסף מיותר).. בתקציב של 70K (או כל מספר אחר שתבחרו) תקבל תמורה טובה יותר לכסף שלך עם אוטו 2-3 שנים על הכביש, עם מנוע נוח יותר, מאובזר יותר, לרוב גם עם יותר אביזרי בטיחות, ונכון להיום גם חסכוני במידה דומה. אז נכון שהוא כבר בלי אחריות, ונכון שלא תוכל להוריד את הניילונים מהמושבים, אבל לא חסר רכבים אמינים ואיכותיים היום ששנתיים ו40-50 אלף ק"מ לא ממש מזיזים להם.

זאת ההחלטה שאני קיבלתי, אבל אי אפשר שלא להבין אנשים שרוצים רכב חדש מהחברה, זה כנראה החלטה חסרת כל הגיון כלכלי, אך יש בה הרבה חלק לרגש, אני מאמין שפותח השרשור לקח בחשבון את כל האפציות העומדות בפניו בתקציב הנתון.

בנוגע לצבע, לי קשה עם כל הצהוב, ירוק, תכלת החדשים האלו שנראים מדהים בשנה הראשונה אבל אחר כך מאבדים את זה, האפור נראה בחירת מצויינת וגם מאוד יפה.

פורסם

לך על השחור ותחתום קבע בפורום דיטיילינג. :wink:

הבעיה בשחור זה לא מכות ולא שריטות, אלא הסווירלים שיופיעו במהרה (כן, גם אם שטפת ידנית עם כפפות מיקרו ובלה בלה).

אותם סווירלים יהפכו את הצבע ל"דהוי" (הצבעים לא באמת דוהים פשוט קרני השמש מתפזרות עליהם והברק יורד, אותו הדבר נכון גם לצבע אדום ולחלק מהצהובים).

הפתרון הוא ביצוע פוליש קל אחת לשנה (סיפור של 600-700 ש"ח אצל בעל מקצוע לרכב כזה קטן).

לדעתי, לרכב הזה האופציה היחידה שמתאימה היא שחור.

פורסם

אני אחזיק את הרכב כשנתיים וחצי +-, יש לי מה לדאוג מבחינת דהייה של הצבע (לא משנה איזה) בתקופה כזו קצרה?

לא נראה לי שאעשה פוליש במחירים כאלה לרכב שיהיה אצלי כזו תקופה קצרה.

פורסם

אולי במקום לייעץ לו על הצבע, נייעץ לו שלא לקנות את הרכב הזה?

יש אחלה צבעים ל-107, סיאט מיי וסקודה סיטי גו, גם התמורה טובה יותר... בהצלחה!

Polo 2012

פורסם

יש לי כמה כיוונים שחלקם לא עלו כאן:

1. מכירה עתידית: בארץ יש נטיה ברורה לרכבים לא צבעוניים. שמרנות וליסינג מובילים לריבוי רכבים לבנים אפורים וכסופים. באירופה לדוגמא יש הרבה יותר רכבים צבעוניים. אישית אני אוהב צבעוניים אבל כמעט כל איש מכירות בתחום הרכב (יד שניה וחדשים) יגיד לך שקל יותר למכור רכבים לבנים ואפורים. וידגיש בפניך שכל מני צהובים וירוקים זעקניים זו בעיה. וקל למכור משמעו כסף.

ככלל אני לא נלהב מהגישה (הישראלית הדי נפוצה) של לקנות רכב בהסתכלות על המכירה שלו אבל אם זה רלוונטי לפותח השרשור אז מוטב שייקח זאת בחשבון. כמובן שההשפעה משמעותית יותר ככל שיחזיק ברכב פחות שנים. כי רכב אחרי הרבה שנים בוחרים בעיקר לפי מצבו והצבע הופך להיות שיקול משני. ובכל מקרה הסכומים מצטמצמים.

2. משטרה: לא מדובר בשמועה אלא במחקרים אמפיריים (מכיר מישהו שמתמחה בענייני זיהוי וכד').הרכבים הצבעוניים נבדקים יותר על ידי המשטרה. לא אגדה אורבנית. לדעתי זה שיקול ממש משני, אבל כל אחד וטעמו ושיקוליו.

3. התחממות רכב. פה אני לא סגור על העובדות אבל מקובל לחשוב שרכב כהה מתחמם יותר מבהיר. זה נשמע הגיוני אבל זכור לי שפעם ראיתי תוכנית טלוויזיה שביצעה ניסוי והראתה שאין בכלל הבדל.

4. אביזרים: עניין שולי אבל להתאים גלאי רוורס, לדוגמא, יותר קל ברכב שחור או לבן. ליבואן לרוב יש התאמה מלאה לכל הגוונים בהם מגיע הרכב.

5. מה שאמרו לפי על הלכלוך (בעד הכסף ונגד השחור) נכון מאוד. הרבה מתחרטים על רכב שחור שנראה יפה באולם והרבה פחות במציאות.

6. דהיית צבעים. נראה לי שכאן אני לא מסכים עם מה שכתבו לפני. גם אם הצבעוניים דוהים ומאבדים מהיופי שלהם זו לא סיבה לקנות רכב דהוי ומשעמם בגוון לבן ואפור מלכתחילה. ובכל מקרה אני מסופק עד כמה הדהיה משמעותית.

כפי שעולה מדברי בסעיף 6 אז מבחינת טעם אני בהחלט הייתי הולך על צבעוני. אבל קח בחשבון שכחול ואדם יותר סחירים מצהוב ושאר הצבעים הייחודיים.

פורסם

חברה, אני מבקש להפסיק עם התגובות אנטי על האוטו! חרשתי על הנושא במשך חודשיים, שמעתי מספיק דעות, קראתי מספיק נסיעות מבחן, ביקורות מקונים וכו', ובסוף הגעתי להחלטה לקנות ספארק בכסף שלי שאני מרוויח בצורה הוגנת, אז תכבדו את זה בבקשה!

ההתלבטות היא אך ורק לגבי הצבע, ולא שום דבר אחר :wink:.

razi, מבין את מה שאתה אומר. אבל מכל מה שרשמת נסכם את הסעיפים שבאמת אכפת לי מהם ויכולים להפריע:

1. לכלוך: הבנתי שצבע שחור מאוד סופג לכלוך, וחוץ משטיפה שבועית אני אצטרך גם ניקוי קליל יומי עם סמרטוט. אפור אורבני הבנתי לא סובל מהבעיה הזו, או שאני טועה?
  2. דהייה של הצבע: כשמדובר על שחור, אפור אורבני, צהוב, ללא טיפול פוליש כלשהו, אני ארגיש בהבדל במהלך השנתיים וחצי +- שהרכב יהיה אצלי? אם לא, אז ממש לא מזיז לי.

הצהוב כרגע מרגיש לי צעקני האמת, מעדיפות ראשונה הוא ירד לאחרונה.

כרגע יותר מתלבט לגבי השחור והאפור אורבני, כשהאחרון מוביל.

פורסם

חבל באמת שחבל, בדיוק היום משיקים את יונדאי I10 החדשה, וזה אומר לך בן אדם שלא מת על יונדאי.

חבר,

הרווחת כסף? לבריאות!!! תוציא אותו על משהו שלא יוציא ממך עוד כסף, זה הכל, דואגים לך שתהנה מהכסף הזה ומהרכישה.

לשים סכום כסף כלשהו על ספארק זה בזבוז, יש כאן אחד שמוכר את הספארק של ההורים שלו בכלום כסף, למה? כי הרכב על הפנים ואין לו שוק.

תקנה משהו שיהיה לך קל למכור ולמכור בכיף עם מחירון.

אבל שוב, בחירה שלך, בהצלחה!!

אני אישית הייתי הולך על צבע שקוף :)

Polo 2012

פורסם

מה הטעם לבאס בן אדם לפני רכישה? רק אללה שבשמיים יודע, כנראה. לפותח השרשור, אולי כרגע זה פחות חשוב לך, אבל בכל זאת כדאי לחשוב על צבע הרכב כמשהו שישפיע על היכולת שלך למכור אותו בעתיד. אני לא יודע להגיד באופן מדויק איזה צבע ימכור יותר או פחות, זה תלוי ברכב עצמו ובקהל הקונים היידועי שלו. אבל זה שיש תלות זה בטוח. אולי בסוכנות יוכלו לעזור לך לגבי זה יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

*תגובה הועתקה מפורום תפוז*

------------------------------------------------

בסוף אני בוחר בצבע שחור.

עשיתי נסיעת מבחן על הספארק 1200 בצהריים, חשבתי שזה יהיה חכם יותר לפני סגירת עסקה.

אין מה לומר על הרכב, הרבה יותר ממה שציפיתי, ותכלס לא ציפיתי ליותר מדי מרכב מיני! הרכב מאובזר בכל טוב, מאוד נוח, מרווח יחסית - אני מטר שמונים וישבתי מקדימה בצורה נוחה ומרווחת, וכך הייתה ההרגשה לנוסע נוסף באותו גובה שלי שישב מאחורי. עליתי לבינעירוני, 90-100 קמ"ש הנהיגה הייתה נעימה, בלי רעשי רוח מטרידים ומנוע זועק. הרכב סחב בסדר גמור ומתאים לאופי הנהיגה שלי (יציאה איטית, בניית מהירות הדרגתית, שיוט בטבעי על עד 100 קמ"ש, מעדיף 90 קמ"ש).

כמובן שאני לא משוחד:

*מד המהירות יצריך הסתגלות מאוד גדולה! אני לא מבין איזה טמבל עיצב את הדבר הזה, אבל הוא מאוד מכוער ודי לא נוח! עם צורת האחיזה שלי בהגה המד מהירות מוסתר, אז אצטרך לשנות את התנוחה...את מחשב הדרך אני מתקשה לראות במהלך הנסיעה, מצריך התעמקות שלוקחת יותר מדי זמן.

*אני לא יודע אם הבעיה כאן בספארק, או שזה תקף לכל קטגוריית המיני ואני פשוט רגיל לשמשה מפלצתית של שברולט קפריס 90- שדה הראייה מקדימה יחסית מוגבל! מרגיש לי שהצדדים ממש צמודים אליי וחוסמים לי את הראייה בשעה 22:00 ו-14:00 (לא הצלחתי למצוא תיאור טוב יותר, מקווה שהבנתם). גם יצריך הסתגלות.

*הקלאץ' יחסית עדין. מצד שני, לא נהגתי על ידני מאז שהוצאתי רישיון נהיגה. אבא שלי גם השתתף בנסיעה, כמובן יותר מיומן ממני, ולא התקשה בתפעול שלו שהלך לו די חלק. אז סומך על חוות הדעת שלו, ומקווה שתוך כמה ימים גם תהיה לי מיומנות כזו.

*פלסטיקה שמרגישה יחסית זולה, אבל זה כבר תקף לכל רכב מיני שעליתי עליו עד עכשיו.

מבחינת צבע, ראיתי שם את הצהוב דבש, פשוט מגעיל. לבן, כסף, אדום, ירוק גם נפסל ישירות. נשארתי עם שחור ואפור אורבני, ומבין שניהם הלכתי על שחור. אני אצטרך להתרגל לניגוב יומי מהיר עם סמרטוט, שטיפה שבועית בבית עם דלי, ופעם/פעמיים בחודש שטיפה חיצונית ידנית בתחנת דלק בחינם אחרי מילוי הטנק בסכום מתאים. תכלס, אחרי שראיתי את כל המבחר, אין לי ברירה אחרת, רק את השחור מאוד אהבתי :-).

אני חושב לסגור מחר את העסקה סופית, אבל עם התלבטות קטנה אם להשקיע קצת מאמץ ולקחת נסיעת מבחן על הפיקנטו! אני אחשוב על זה במהלך הלילה.

תודה לכל מי שעזר :-).

פורסם

תתחדש !

תהייה שלם עם הרכישה שביצעת ותהנה מחווית הקנייה של רכב חדש.

בתור בעלים של ספארק לשעבר ( 2011 שחורה) רק מקריאה של חלק מהתגובות כאן ( מבלי לפגוע) עושה רושם שחלקם ממש לא מבוססות .

אני יכול להעיד שהרכב חנה בחנייה מקורה והיה נשטף כל שבוע ידנית ( מים בלבד ללא חומרים) וואקס כל 3 חודשים והיה נראה מבריק וחלק כל הזמן ללא סימנים , ללא כתמים , ללא דהייה ועוד כאלו תיאורים שנמסרו לך כאן לא צריך לה"השתגע " עם דיטלינג ושאר ערכות ניקוי מיותרות לדעתי .

כל צבע שלא תבחר הכל תלוי בצורה בה תתחזק אותו ( לשלשת ציפורים לדוגמה עלולה לגרום נזק בילתי הפיך אם לא מסירים אותה במועד )

בסופו של דבר בחירת צבע היא מאוד אישית לךעם הלב מה ותהייה שלם עם הבחירה .

רק אציין שבשחור היא נראית הכי טוב :-) בפרט ברמת הגימור שהזמנת (LT )

שיהייה בהצלחה .

פורסם
חבל באמת שחבל, בדיוק היום משיקים את יונדאי I10 החדשה, וזה אומר לך בן אדם שלא מת על יונדאי.

חבר,

הרווחת כסף? לבריאות!!! תוציא אותו על משהו שלא יוציא ממך עוד כסף, זה הכל, דואגים לך שתהנה מהכסף הזה ומהרכישה.

לשים סכום כסף כלשהו על ספארק זה בזבוז, יש כאן אחד שמוכר את הספארק של ההורים שלו בכלום כסף, למה? כי הרכב על הפנים ואין לו שוק.

תקנה משהו שיהיה לך קל למכור ולמכור בכיף עם מחירון.

אבל שוב, בחירה שלך, בהצלחה!!

אני אישית הייתי הולך על צבע שקוף :)

עד כמה שאני יודע אני היחיד כאן שמציע למכירה ספארק אז אני מניח שדיברת עלי.

הרכב בן יותר משנתיים וחצי והמחיר ירד ב17 אלף, לא כזה נורא והמחיר הדרוש הוא נמוך כי מחיר הקנייה היה נמוך. זה בנוגע ל"כלום" כסף.

וכמו כן, לא מוכר את הרכב כי הוא על הפנים, אנחנו דוקא ממש מרוצים ממנו, ההורים שלי פשוט אוהבים להחליף רכבים כל פעם לפני גמר האחריות עליהם (שריטה של ההורים) זה הכל.

אבל תודה רבה לך שדיברת בשמי ושנתת פרשנות לבחירות האישיות של הוריי, מקווה שאתה לא עוסק בזה באופן מקצועי.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.

• תוכן חדש...