Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני הכל אני רוצה לומר שאני ממש שמח להיות חלק בפורום המכובד הזה, כבר הרבה מאוד זמן שאני צופה מהצד ומוצא פתרון לכל בעיה שהייתה לי.

טוב לבעיה, כאמור אני בעלים של רכב מסוג פיאט פונטו ספייס 16 שסתומים כבר שנתיים ואני ממש מבסוט ממנו, אחלה צריכת דלת ואחלה חווית נהיגה לי כסטודנט.

לפני שלושה חודשים בערך התחילה לי בעיה ברכב , כשאני עוזב את האוטו לכמה שעות {בלילה/בזמן לימודים/עבודה} האוטו ממש מתקשה להניע לי אני נותן סטרטר ואז מתחילה החגיגה:

-ההנעה נשמעת ממש עייפה

-הסטרטר כאילו לא מייצר מספיק כח כדי לסובב את המנוע

-לפעמים אני צריך מס' פעמים כדי להניע

פעם זה אפילו הגע למצב שפשוט נגמר לי המצבר והייתי צריך להתחבר לרכב של אחי הגדול כדי להניע או להזעיק חבר.

נכון להיום אחרי מנוחת לילה לפני ההנעה הראשונה בבוקר אני 'מפמפם' פעמיים שלוש את דוושת הגז ורק כך הרכב מניע.

ההנעות האחרות במהלך היום ממש מתקשות אבל מניעות בסוף.

אני מנסה לחשוב מה זה יכול להיות ואין לי מושג,בדקתי את רכב במוסך והמוסכניק שלי לא יודע מה הבעיה.

בעבר הוחלפו כבר כבלי הצתה,פלאגים וכוהל. הרכב שמור ומטופל בזמן ובכל תקלה.

אשמח לכל עזרה וסליחה על המלל הרב.

נ.ב-זה לא מצבר, המצבר שלי אומנם מ 2012 אבל עבר בדיקת נוזלים והספקים ע"י מדידות למינהן לא מזמן ונמצא ממש תקין.

פורסם

לא, הוא נבדק בעבר והוא תקין מה גם שאני מניע אחרי עצירה קצרה הוא ממש לא עושה בעיות אבל תודה בכל זאת!

מישהו? יש רעיונות?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לי את אותו הרכב (2005) עם אותה הבעיה. מתקשה בהנעה בבוקר או לאחר המתנה ארוכה ולעיתים מאפס את השעון.

התחיל לפני כחודשיים לאחר טיפול שגרתי במוסך (מורשה) - לא משוכנע שיש קשר.

עד היום לא הגעתי למצב שלא מניע ולכן לא השקעתי זמן בלחפש פתרון.

פורסם

תודה רבה חברים! אני ינסה היום את נושא הארקה למרות שדי קשה לי להאמין שיש קשר אבל אין לי מה להפסיד.

לגבי משאבת הדלק מאוד יכול להיות כי זו התחושה גם שאני סתם עובר לניוטרל והטורים יורדים הם לא נעצרים 10000 הם ממשיכים עד ל 5000 ואז חוזרים בחזרה,

בנוסף יש לי תחושה שכשהטנק דלק שלי כמעט ריק קשה לאוטו לסחוב ואחרי תדלוק זה כאילו התקנתי נייטרוס.

דבר אחרון-מוסך מורשה? למה????? גנבים במיוחד פיאט!!! דורשים הון ולא נותנים שירות אתה מפליץ במוסך וזה עולה לך כסף, דוגמא קטנה מהרבה- הייתה לי תקלה באוטו והגעתי למוסך לטפל בה לפני שהתחלתי לתאר בכלל את התקלה ראש המוסך כבר קבע שזה ראש מנוע הייתי בשוק ניכנסתי סתם למוסך קטן במזל וסגרתי את זה ב200 ש"ח בערך על כוהל {מפלג} בלבד וגם זה רק על החלק המוסכניק אמר שחבל לי על הכסף בשביל השטות הזו הראה לי מה לעשות ונתן לי כלים לבית לעשות את זה לבד ומאז אנחנו חיים בעושר ואושר...תבינו את הרמה של המוסכים המורשים!

{אם תרצו אני יפרט את כל הסיפור בהמשך, באמת סיפור מעשייה מה שקרה לי.וסליחה על המלל הרב!}

פורסם

מכיוון שהרכב שלי לא מניע בעיקר כשקר ולאחר מנוחה (בבוקר) אני חושד שמקור הבעיה אצלי הוא קורוזיה באחד המגעים.

כשקר למגע עם קורוזיה תהיה התנגדות גבוהה יחסית למגע חם עם קורוזיה. אני מעריך שניסיונות ההנעה הראשונים והלא

מוצלחים גורמים לחימום המגע והקטנת ההתנגדות.

בסופ״ש אפתח ואנקה את המגעים. מקווה שיהיה שיפור....

פורסם
וסגרתי את זה ב200 ש"ח בערך על כוהל {מפלג} בלבד וגם זה רק על החלק

"כוהל" זה העיוות של צמד המילים "איגנישן קויל" (ignition coil) ובעברית נקרא סליל הצתה.

מפלג זו המילה העברית לדיסטרביוטור (distributor).

מדובר בשני חלקים שונים, ואצלך ברכב יש סליל הצתה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לי יש פונטו ספייס 2001 והיה לי משהוא דומה

בהתחלה החלפתי מצבר זה פתר תתקלה ואז התקלה חזרה לאחר חודש וחצי

הלכתי למוסך החליף לי תאלטרנטור והתקלה עדיין חזרה כנראה בגלל שהאלטרנטור נתן לרכב רק 11 וואט ולא 12 (משהוא כזה)

לא יודע מה המוסך עשה אבל הוא אמר לי שהיתה לי בעיה בחיבורים וזה סידר לי תבעיה.

אגב הבעיה = אותה בעיה כמו שלך ,אוטו מגמגמם/לא מניע וכו.

פורסם

BigG- נשמע לי מאוד הגיוני אני גם ינסה ואלי אפילו יוסיף כבל הארקה נוסף רק לצורך הבדיקה, אני ינסה ביום הפרויקטים לנפש {דהיינו שישי} ויעדכן, תודה!

itaiprz

- האלטרנטור שלי צריך להיות תקין כי באמת שחוץ מזה הרכב אחלה ואין בעיות ברוך ה' אני יבדוק בשישי עם פלוק\רב מודד\אמפר מטר\וולט מטר {אותו המכשיר שמות נפוצים} ויעדכן.

matansab- תודה על ההארה תמיד שמעתי וקיבלתי את זה ככה אף פעם לא באמת ניתחתי את המילה, זו הייתה הכוונה שלי- החלק שמפזר את ההצתות לבוכנות לפי הסדר. עכשיו זה מסתדר לי בראש.

פורסם

שבת שולם חברים, עדכון!

אז ככה ניסיתי את כל ההמלצות שלכם ואלו התוצאות{כל הבדיקות ענשו אחרי מנוחת לילה כך שהוא אמור לעשות בעיה בהנעה}:

1- המצבר נבדק שוב והוא תקין, נותן לי 14V במנוע רץ ו12.43V כשהוא עומד לא מונע- מצורפת תמונה.

2- שני הקוטבים נוקו מקורוזיה ושופשפו עם נייר זכוכית עדין עד למצב "חדש" כדי להבטיח ביצוע מקסימלי

בשלב הזה ניסיתי להניע והבעיה לא נפתרה שוב המנוע התקשה בהנעה ואפילו רוקן לי את המצבר!{ מחשב התאפס} חיברתי את המצבר למצבר של חבר והרכב הניע כמו פנתר.

בנוסף הבאתי משאבת דלק תקינה מרכב חלופי שהושבת ואני מיתלבט האם להחליף את המשאבה שלי בחדשה אני לא יודע עד כמה זה יפתור את הבעיה.

אני מזכיר שהאיגנישין קויל{!!!} חדש וגם הכבלי הצתה והפלאגים ובבדיקה ממוחשבת אין תקלות.{יום ראשון יחובר שוב למחשב}

אני חושב שהמשאבה בשילוב עם אינפוזיה לרכב אולי יפתרו את הבעיה אבל אני מעדיף לשמוע דעות של מומחים ובעלי נסיון מהפורום.

מה דעתכם בנושא? תודה מראש לכל העוזרים!

DSC_0146.jpgDSC_0145.jpgDSC_0151.jpg

פורסם

חוטי הצתה ומצתים מקוריים ? סליל הצתה תחליפי מניסיון שלי בסדר אבל 200 ש"ח נשמע די זול

יש סיפור מוכר כבר הרבה זמן בפונטו של בעיות בהתנעה (דווקא האמת יותר בכיוון של מנוע חם ) שנגרמות בגלל החוטים מהמצבר אל הסטרטר או מהאלטרנטור אל המצבר (לא זוכר בדיוק) וכל מה שצריך זה להחליף אותם לכבלים חדשים עם חתך גדול יותר. זה סוג של פגם תכנוני נגרר על פני כמה שנים בפונטו האלו וספציפית יותר במנוע ה- 16V.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

גם לי יש בעיה כזאת

ואני מתלבט גם בין משאבת דלק לחוטים , אשמח לדעת מה העלות של הכבלים החדשים ? לאן מחברים אותם , מהפלוס ל..?

• תוכן חדש...