Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

3 ילדים קטנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי יונדאי אקסנט 2008 שאני ממש אוהב, אך לאחרונה התרחבנו והוא נהיה ממש צפוף לישיבה (תא המטען שלו גבולי אך כרגע מספק אותנו).

יש לי שני ילדים שצריכים כסא תינוק (אחד פנים קדימה אחד פנים לאחור) + סוג של בוסטר גדול (עדיין צריך רצועות).

כשכולנו ברכב אז מבוגר צריך לשבת מאחור בין שני הכסאות וזה ממש לא נוח :-(

אני מעוניין לעבור לרכב מרווח יותר.

תקציב: 70K-75K, שאני מקווה לרכוש בסכום זה רכב משנת 2010 ולא ישן יותר בשביל לא לסבול מתיקונים ובעיות.

אני נוסע בממוצע כ14K ק"מ בשנה ולא נראה לי שצריכת דלק גבוהה זה הפרמטר הכי חשוב (זו אחת הסיבות שאיני לוקח רכב חברה).

אני בכלל מתלבט בין שתי קטגוריות רכב: משפחתי מרווח (יש באמת דבר כזה?) או מיני-וואן שאולי יהווה יתרון אם נתרחב בהמשך ולא נאלץ להחליף שוב רכב.

ברכבים המשפחתיים חשבתי על:

קאיה סיד - אמנם סטיישן אבל האם הוא מספיק מרווח לישיבה מאחור?

רנו מגאן - נראית מרווחת.

ברלינגו - (משפחתי?), לי ולאישתי אין בעיה עם גיר רגיל והוא רכב סחיר ביותר.

במיני וואנים חשבתי על:

סיטרואן פיקאסו - נראית מרווחת + 7 מקומות , אבל יש שמועות על בעיות בצרפתיות (?).

פורד S-MAX ?

רנו לוגאן MCV ?

אשמח לקבל עצות, הארות והערות :-) בנוגע למרווח מקום ישיבה + נוחות, נפח תא מטען, בטיחות (אם יש חריג לטובה או לרעה), סחירות, צריכת דלק וכל נתון אחר שאתם יכולים ליעץ לגביו.

תודה,

גלעד.

פורסם

שלום,

תוריד את רנו לוגאן מהרשימה בגלל אבזור בטיחותי דל וציון של 3 כוכבים במבחן הריסוק.

רנו פלואנס באמת רכב מרווח מאוד ובטיחותי מאוד.

מרגיש כבד והסחירות שלו לא טובה במיוחד (של הדגם 1.6 בנזין). אגב, יש פלואנס טורבו דיזל ידנית - חסכונית מאוד ויותר חזקה מדגם בנזין. אבל קשה למצוא רכב דיזל במצב שמור.

קיה סיד סטיישן או יונדאי I30 סטיישן רכבים טובים, בגאז' גדול, אבל הם פחות מרווחים מאחור מפלואנס.

יש אופציה ממש לא יקרה - פורד פוקוס צורה קודמת. בטיחותית, נוחה, מרווחת, בגאז' גדול. החסרות העיקרי בהרגשה של כבדות.

לגבי מיניוואנים עם 7 מקומות ישיבה - זה נוח ומפנק יותר אבל הרכבים האלה גם עולים יותר.

פיקאסו מפנק מאוד, אבל צריך להתרגל לגיר רובוטי חד מצמדי ולנצח את הדעות הקדומות.

S-MAX מעולה, רק שאני לא בטוח שהתקציב מאפשר את מה שהגדרת מבחינת השנתון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בגדול אני די מסכים עם מה שכתב vladclar.

הפלואנס (לא מגאן, בתקציב שלכם נכנסת פלואנס שהיא המכונית שהחליפה את המגאן-סדאן ב-2009) אכן מרווחת מאוד אבל מנוע ה-1.6 ליטר אוטומט, שהוא המנוע העיקרי, עגלתי משהו. דגמי הדיזל מעולים אבל לא רלוונטיים לאור הנסועה הנמוכה שלכם. מצד שני, אם אתה רגיל לאקסנט 1,400 סמ"ק אז כנראה שלא תרגיש ירידה משמעותית בביצועים.

קיה סיד / יונדאי i30 מהדורות הקודמים לא מספיק מרווחות במושב האחורי, זה לא מה שאתה מחפש. אם כבר סטיישנים, תעיף מבט על הסטיישנים הגדולים יותר - פורד מונדאו סטיישן, סקודה סופרב סטיישן או אופל אינסיגניה סטיישן. נכון, עלויות האחזקה והדלק יהיו גבוהות מאלו של הסטיישנים הקטנים, אבל מרווח הפנים בהתאם.

ברלינגו - אופציה מעניינת למשפחה שלא פוחדת מנסיעה ברכב עם פוזה של שיפוצניק מתחיל. אני הייתי בודק את האפשרות לקנגו בנזין אוטומטי. יש לא מעט כאלו, לרוב עם קילומטרים נמוכים משל הברלינגו ומצב מכאני טוב יותר (כי לא שימשו כרכבי עבודה פרופר).

פורד S-MAX בקצה העליון של התקציב שלכם, לא רלוונטי. לוגאן אכן לא בטיחותי במיוחד, אבל מאוד פרקטי. הפיקאסו רכב נהדר, אבל הגיר הרובוטי דורש הסתגלות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה על התגובות המפורטות הן עזרו לי לצמצם את הבחירה.

אחרי חשיבה נוספת (פעם עשירית..) אנחנו כנראה נלך על מיני-ואן בגלל הנוחות למרות שהעלויות יותר גדולות.

האופציות שהוזכרו הן סיטרואן פיקאסו (אמנם רובוטית אבל לא נראה לי שזה מה שישבור אותנו) , ופורד S-MAX (יקרה, אבל?).

מה לגבי קאיה קרנס? היה לאבא של גיסי והם היו מרוצים ממנו.

אודה לכם אם תוכלו לפרט על הרכבים הנ"ל (או נוספים מומלצים) לגבי נוחות, מטען, בטיחות, סחירות, דלק וכל נתון שיש בידכם ויכול להשפיע על בחירתי.

נ.ב.

היונדאי שלי היא 1600 ולמרות שאני לא מהלוחצים אף פעם לא הרגשתי שחסר לה כוח.

תודה,

גלעד.

פורסם

אני לא מכיר את הקארנס מהדור הקודם מספיק טוב כדי לענות לך על עניין נוחות הנסיעה.

לגבי הפיקאסו, הוא רכב די נוח, מרווח ואפילו צריכת הדלק שלו סבירה לרכב בגודל הזה. אבל עניין הסחירות כאמור קצת בעייתי, בגלל הגיר הרובוטי. מומלץ לעשות נסיעת מבחן ברכב, גם אתה וגם האישה, לראות שהגיר הזה נסבל מבחינתכם.

ה-SMAX יקרה ואין אבל. זה מיניוואן מצוין אבל יקר, זהו :lol:

תוסיף לרשימה שלך את הונדה FRV. לא בדיוק מיניוואן אלא רכב 6 מקומות מרווח מאוד. שלושה ילדים במושבי בטיחות אמורים להיכנס בקלות למושב האחורי ועדיין יישאר לך תא מטען גדול.

פורסם

ההימור שלי הוא על ההונדה או על הקיה. אבל צא מנקודת הנחה שאני לא נביא וגם לא מתיימר להיות כזה.

חוץ מזה אם אתה מסתכל רק נטו על עלויות אחזקה ותיקונים, אז רנו לוגאן לוקח בגדול.

פורסם

את הקאיה אינני מכיר, ההונדה אכן מבריקה בתכנון הפנים שלה, ביצועים סבירים וכך גם צריכת הדלק, אך בתחום הבטיחות היא לא יותר מסבירה.

הפורד יהיה עדיף בהרבה בתחום הבטיחות, הנוחות והמרווח, אבל צרכן דלק גדול, שמירת ערך - אני בספק שהוא עומד עם ההונדה (זה משחק גם לטובתך) ומבחינת עלויות טיפולים ותיקונים שמעתי פה ושם שהוא יקר, מדגיש שמעתי!.

הפיקאסו נפוץ, זול, מרווח, בטוח ולא שתיין. צריך למצוא אחד שלא נקרע בליסינג וטופל היטב ע"מ לנסות לצמצם כמה שיותר נזקי אמינות בעתיד ולבדוק שהתנהגות הגיר הרובוטי לרוחכם או לפחות נסבלת, לי בתור נוסע צורת העבודה שלו עשתה מעט בחילה בנסיעה מחוץ לעיר.

עוד אופציה מעולה במחיר רצפה היא רנו סניק (או גרנד סניק), עד כמה שידוע לי שוק המשומשות שלה מת (טוב לעכשיו רע במכירה, בטוחה, נוחה מרווחת ושימושית.

מנוע וגיר (רציף) מבית ניסאן לא מציעים הרבה כוח או חיסכון אבל מבחינת אמינות כנראה שיהיה בסדר.

אני נהגתי בגרנד סניק דיזל (מנוע וגיר שונים), תא הנוסעים אמנם מצועצע קצת אך מתוכנן חכם ומרווח, התנהגות הכביש על הכיפאק והמושבים נוחים (נהגתי גם באס מקס טורבו, ויצא לסוע כמה פעמים בפיקאסו).

• תוכן חדש...