Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

פתיחת תיק עוסק קטן


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטרף לשאלה, האם יש סכום מינימום לתשלום לביטוח לאומי ? או שלא הרווחת - לא שילמת (השאלה היא גם למקרה שעובדים במקביל כשכירים, וגם למקרה שלא עובדים כשכירים)

אני מייעד את פתיחת תיק העוסק הפטור למתן שיעורים פרטיים פה ושם ולא על בסיס קבוע

מי צריך לשלם מקדמות לביטוח לאומי ומס הכנסה ? ומי פטור מהם ?

והאם עוסק פטור יכול להפקיד כספים לקרן השתלמות במעמד עצמאי ?

פורסם

ביטוח לאומי ומס הכנסה פועלים על בסיס שנתי. הם גובים מקדמה חודשית (או דו חודשית), ובסוף השנה עליך להגיש דוח שנתי כללי על הכנסותיך (שממנו אתה מנכה את הוצאות העסק), ולפי זה מתחשבנים אתך - דורשים ממך השלמה או מחזירים לך עודף. בד"כ מס הכנסה גומר את ההתחשבנות סביב יולי-אוגוסט, ביטוח לאומי כחודשיים אח"כ (עד כמה שהבנתי הם מקבלים נתונים ממס הכנסה).

עם מע"מ אתה מתחשבן פעם בחודש או חודשיים - בהתאם להיק, הפעילות שלך?

שים לב שאם אתה עובד הן כשכיר והן כעצמאי אתה מגיש את הדו"ח השנתי על כל ההכנסות - ההתחשבנות היא אחת. ואם אתה נשוי - גם אשתך מצורפת לחגיגה, אם כי החישוב יכול להיות משותף או נפרד (בד"כ עדיף החישוב הנפרד, ורואה החשבון שלך הוא שבודק ומגיש את הדו"ח בצורה העדיפה לך).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
מצטרף לשאלה, האם יש סכום מינימום לתשלום לביטוח לאומי ? או שלא הרווחת - לא שילמת (השאלה היא גם למקרה שעובדים במקביל כשכירים, וגם למקרה שלא עובדים כשכירים)

יש מינימום תשלום לביטוח לאומי, כמדומני משהו כמו 250 ש"ח לחודש פלוס מינוס. זה תקף לשני המקרים, אבל אם אתה עובד גם כשכיר וגם כעצמאי אתה משלם פעמיים.

 

מי צריך לשלם מקדמות לביטוח לאומי ומס הכנסה ? ומי פטור מהם ?

אפשר לקבל פטור ממקדמות מס הכנסה אם תשכנע את פקיד השומה שההכנסה השנתית שלך היא מתחת לרף המס. במקרה הכי גרוע תצטרך לשלם מקדמות בשנה הראשונה ובשנה השנייה "יוותרו לך" כי יראו שהמחזור לך נמוך יחסית.

מביטוח לאומי אי אפשר להתחמק. אתה מקבל פנקס ומשלם כל חודש בחודש את הסכום שנקבע לך. אם אתה ממש רוצה, אתה יכול פשוט לשלם את כל הפנקס בתחילת השנה ולא לשלם בכל חודש, אבל איזו סיבה הגיונית יש לעשות את זה?

 

והאם עוסק פטור יכול להפקיד כספים לקרן השתלמות במעמד עצמאי ?

כן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

×
×
  • תוכן חדש...