Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע את דעתכם והתנסותכם עם המוצרים הנ"ל:

1. שמפו SONAX Car Wash Sampoo לשטיפה שבועית עד דו-שבועית.

(http://www.autostore.co.il/151426/שמפו-לרכב-SONAX-Car-Wash-Sampoo).

2. אני צריך ספריי לניקוי חישוקים לא מקוריים (כלומר הם צבועים),יש לי אחד של טרטל ווקס אבל הוא אגרסיבי מידי וגורם לפגיעה בצבע. שמעתי על Chemical Guys S.S Wheel Cleaner, שהוא מתאים לחיקוים מהסוג הזה, אבל האם יש תחליף שעושה את אותה העבודה אבל זול יותר?

3. ONR מתאים לשטיפה לפני ביצוע ווקס? כלומר ללא שימוש בסבון, רק ONR מדולל.

4. אני רוצה לצבוע כמה פסי מתכת בספריי פלסטידיפ, האם צריך קודם כל שכבת יסוד או שניתן לצבוע ישירות על המשטח?

פורסם

אהלן (: אז ככה:

1) יצא לי לשטוף פעם אחת רכב של חבר עם השמפו של sonax הזה ואני יכול להגיד שלא ראיתי הבדל גדול בינו לבין שמפואים אחרים שניסיתי כמו המגווירס אולטימייט למשל, הוא בסדר לדעתי ודי סטנדרטי.

2) קודם כל, גם לי יש ג'אנטים סיניים, הייתי משתמש בכל שטיפה (פעם בחודש!!! ) בחומר לג'אנטים מדולל 1:4 של מגווירס ואחרי שנה החל קילוף בלכה, אין צורך על בסיס קבוע להשתמש בחומר לג'אנטים, במיוחד לא לג'אנטים רגישים לפגיעות.

החומר של כמיקל גייז נראה בהחלט אחד שדי בטוח לג'אנטים ואל תסתכל על המחיר שלו כי היא ניתן לדילול אז אתה מקבל יותר חומר.

תדלל אותו ותשתמש פעם בחודשיים או שלושה וגם אז לא להתפרע, בשאר השטיפות תשתמש בשמפו הרגיל לרכב ועם מברשת.

נכון שזה לא ינקה אותו דבר ותצטרך קצת לעבוד עם המברשת אבל זה עדיף מלפגוע בג'אנטים.

עריכה: באוטודיפו נמכר חומר לניקוי ג'אנטים של מישלן שנקרא: MICHELIN ECOLOGIC wheel cleaner שהוא בעל נוסחאת ביו-מתכלה והוא עדין עדין לכל סוגי הג'אנטים והטאסות לרכב.

בעקרון אפשר להשתמש בו גם ללא מים למרות שאין טעם בזה.

נשאר לי חצי שפריצר כזה, משתמש בו מדי פעם עדיין-מומלץ.

3) ONR זה בעצם סבון.. לא יודע אם בהגדרה הכימית שלו הוא נחשב טכנית לסבון אבל השימוש שלו אותו שימוש של כל שמפו.

שופך מעט לתוך דלי, מוהל בהרבה מאוד מים ויש לך תערובת לשטיפת הרכב.

מתאים לשימוש לפני ווקס או אחרי ווקס היות והוא ייעודי שלא אמור לפגוע בשכבת ההגנה.

4) גילוי נאות - אין לי מושג ולא חצי מושג בפלסטי-דיפ.

מה שכן, ראיתי פה כמה פרסומים של חברי פורום שלפני הצבע מגיע פריימר.

אם תסתכל גם באוטוסטור, מוכרים פלסטי דיפ צבע ופלסטי דיפ פריימר לפני צבע.

מעבר לזה תצטרך לחכות לתשובות מעמיקות יותר בנושא הזה.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

בקשר לספריי לג'אנטים, איך אני מדלל אותו ובאיזה כלי?

ובעניין הONR, אם הוא לא מפרק שכבת הגנה מה השימוש בו? אני אישית מחפש חומר לשטיפה לפני יישום ווקס, כלומר חומר שיוריד את שכבת ההגנה הקיימת. האם יש חומר כזה שלא פוגע בצבע?

אשמח לתגובה של מישהו שיודע בעניין הפלאסטידיפ.

פורסם

לגבי הפלסטידיפ, אין צורך בשכבת בסיס, אבל יש צורך בנקיון יסודי מאוד לפני הריסוס (apc,ipa).

הנוזל של כימיכל גייז לג'אנטים שהזכרת בתחילת השרשור ניתן לדילול של עד 1:4, אבל לא יודע עד כמה הוא יהיה עדין עם ג'אנטים סיניים.

לגבי השמפו של סונקס, השתמשתי בו תקופה, ממליץ לוותר עליו ולבחור בשמפו אחר, הוא אגרסיבי מידי.

לגבי הסרה של הווקס, יכול להשתמש בנוזל כלים פשוט בדילול של 30 מ"ל על 8 ליטר מים, בהנחה שעושה זאת פעם בכמה חודשים, לא צפויה שום בעיה לצבע הרכב.

ממליץ לאחר לאחר פלסטלינה, לעבור על הרכב עם Ipa מדולל כדי להוריד את כל השאריות האפשריות של ההגנה הקודמת.

(אצלי נשארה לא מעט הגנה על הרכב לאחר שימוש בנוזל כלים, כנראה שלא סתם אומרים שאוטם צבע הרבה יותר עמיד, בכל מקרה ipa העלים כל זכר במהירות).

"יאללה בירי".

פורסם

יצא לך להשתמש במקרה בשמפו הזה, אולי הוא יותר יתאים לי כי אין לי צינור אני שוטף עם דלי מים.

לגבי הנוזל לג'אנטים, הבנתי שהוא מתאים בדיוק לחישוקים האלה, אני מצטט: "האלטרנטיבה הטובה ביותר לחומרים לניקוי ג'אנטים שהכרנו עד כה, אלו שהיו גסים מדי פגעו בחישוקי הכרום, ניקל, והחישוקים הצבועים שלנו..".

השאלה היא איך אני יכול לדלל אותו? אני צריך לרכוש בקבוק נוסף עם שפריצר?

ואין לי APC או IPA, אי אפשר גם במקרה הזה לנקות עם סבון כלים? לפני ריסוס הפלסטידיפ אני מתכוון.

פורסם
יצא לך להשתמש במקרה בשמפו הזה, אולי הוא יותר יתאים לי כי אין לי צינור אני שוטף עם דלי מים.

לגבי הנוזל לג'אנטים, הבנתי שהוא מתאים בדיוק לחישוקים האלה, אני מצטט: "האלטרנטיבה הטובה ביותר לחומרים לניקוי ג'אנטים שהכרנו עד כה, אלו שהיו גסים מדי פגעו בחישוקי הכרום, ניקל, והחישוקים הצבועים שלנו..".

השאלה היא איך אני יכול לדלל אותו? אני צריך לרכוש בקבוק נוסף עם שפריצר?

ואין לי APC או IPA, אי אפשר גם במקרה הזה לנקות עם סבון כלים? לפני ריסוס הפלסטידיפ אני מתכוון.

אכן מתאים בהחלט למשימה, Premium Blue בגרסתו החדשה אף שופר וניתן לדילול ביחס גבוה של 1:4

יוצא שאתה מקבל 2 ליטר של מוצר מקצועי מעולה במחיר ממש משתלם.

אם אין לך בקבוק נוסף לדילול, אתה יכול פשוט לשפוך את כל תכולת הבקבוק לסתם בקבוק ריק של מים מינרליים, ולדלל 1:4 בבקבוק המוצר המקורי, וככה להוסיף שוב בכל פעם שנגמר :-)

פורסם
אכן מתאים בהחלט למשימה, Premium Blue בגרסתו החדשה אף שופר וניתן לדילול ביחס גבוה של 1:4

יוצא שאתה מקבל 2 ליטר של מוצר מקצועי מעולה במחיר ממש משתלם.

אם אין לך בקבוק נוסף לדילול, אתה יכול פשוט לשפוך את כל תכולת הבקבוק לסתם בקבוק ריק של מים מינרליים, ולדלל 1:4 בבקבוק המוצר המקורי, וככה להוסיף שוב בכל פעם שנגמר :-)

זה קצת חסר אחריות להציע לערבב חומר כימי כזה בבקבוק שתיה....קנו מיכל יעודי שלא נראה כמו בקבוק שתיה ותסמנו אותו היטב

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...