Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

התשובה היא משום שאתה מגדיל, באופן מידי את קיבול מי הקירור, ב10 /20 אחוז ויותר, ומערכת הקירור מתערבבת עם כמות קרה נוספת של מי קירור, אשר מדללים את שאר מי הקירור הנמצאים במנוע וברדיאטור, כאן תפקידו של התרמוסטט, האמור להסגר במקצת , ולאפשר חימום יעיל יותר של המים במנוע, מבלי שיתערבבו עם המים הנמצאים ברדיאטור אשר מתקררים , מהר בימים קפואים אלה.

יש לבדוק את תקינות התרמוסטט, אשר נתקע, ומסרב להסגר.

האם ללא שימוש בחימום, המחוג מגיע למחצית הסקאלה, מהר ובמהירות סבירה, אם בכלל?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש רכבים (לדעתי רוב הרכבים החדשים וחדשים יחסית) בהם זרימת נוזל קירור דרך רדיאטור חימום מתקיימת כל הזמן ולא רק כשבורר החימום נמצא על מצב חימום.

ולכן הפעלת חימום לא מגדילה את כמות נוזל הקירור שנמצא במחזור.

באיזה רכב מדובר?

פורסם

בוקי ידידי שלום רב!

לא מוכרת ולא ידועה לי, מערכת חימום הפועלת בזרימה קבועה, אשמח לדעת שקיימת כזאת.

בכל מקרה מדובר בלאנטיס 2001.

בברכה

צביקה

פורסם

גם כשיש זרימה קבועה של נוזל דרך רדיאטור החימום, התרומה שלו לקירור הנוזל תלויה בכמות האויר שזורמת דרכו ובטמפ' שלו.

ז"א שככל שקר יותר בחוץ (או בפנים הרכב, תלוי במצב הסירקולציה), ככל שהמפוח של המיזוג על עוצמה גבוהה יותר, וככל שהמדף חימום/קירור מכוון יותר לצד החימום, כך התרומה שלו לקירור המנוע יותר משמעותית.

פורסם

אורי 79, שלום רב !

תגובתך הגיונית, אבל לא הזכרת כאן את פעולת התרמוסטט, שבמקרים כאלה, עלול לחפות על הבעייה הכפולה, של טמפרטורטורה נמוכה מאד מחוץ לרכב, וערבוב נוזל קר יחד עם נוזל חם שבמנוע, והפיכת הנוזל במערכת לפושר, ולכן לפי דברייך מד החום ירד ויצנח דרסטית, מה קורה, כאשר את יורד מהקסטל בירושלים הקפואה והמושלגת, מהירות הרכב לא יורדת מ80 מירידה, והחימום בתלא הנוסעים מופעל, האם מד החום יצנח, בתרמוסטט תקין, או התרמוסטט, יסגר הדרגתית, וימנע ויקטין סירקולציה, מהמנוע לרדיאטור, וחוזר חלילה?!

בברכה

צביקה

פורסם
בוקי ידידי שלום רב!

לא מוכרת ולא ידועה לי, מערכת חימום הפועלת בזרימה קבועה, אשמח לדעת שקיימת כזאת.

בכל מקרה מדובר בלאנטיס 2001.

בברכה

צביקה

ערב טוב צביקה. בלא מעט רכבים ובין היתר בפונטו 95 שלי הזרימה של נוזל הקירור אל הרדיאטור היא קבועה ולא ניתן לשלוט בה. השליטה היחידה תהיה בתוך תא הנוסעים כמו שניכתב ע"י פתיחת מדף שהבורר מבצע ברגע שמסובבים אותו.

פורסם

שלום צביקה,

מה שכתבת מדויק ב-100%.

התגובה שלי הייתה כללית, חשבתי (בטעות) בקריאה הראשונה של השרשור שנכתב באחת התגובות שהפעלת החימום הפנימי ברכב לא משפיעה על קירור המנוע, והתייחסתי לזה - בקריאה חוזרת, זה היה בטעות.

פורסם

הייתי במוסל אתמול ולא היה לי בכלל תרמוסטט ברכב הרכיבו לי אחד חדש !

ועכשיו החום קצת מתחת לחצי לא בדיוק על החצי זה טוב?

פורסם

באמת, מוזר שלא היה תרמוסטט!

מד החום ברכבים מסויימים לא אומר הרבה. יש רכבים שבהם טמפרטורת העבודה היא קצת מעל החצי או קצת מתחת או בדיוק על החצי.

תבדוק האם התקינו לך תרמוסטט מקורי? או אחד חליפי אבל שנפתח באותה הטמפרטורה, אני חושב שזה הכי חשוב בשורה תחתונה.

אני חייב להסכים פה עם צביקה, גם אצלי ברכב קורה דבר כזה כמו שתיארת, ואצלי יש תרמוסטט מקורי חדש. לפעמים המיזוג של מים מאוד קרים מהרדיאטור ישירות למנוע גורם לירידה קטנה של טמפרטורת המים...מאוד הגיוני.

אני חושב שיש גם חשיבות למיקום החיישן שמודד את הטמפרטורה, זאת אומרת אם החיישן הזה ממוקם בנקודה בה הוא קודם "נתקל" במים הקרים ברגע הם יוצאים מהרדיאטור, ולפני שהם מתערבבים עם שאר נוזל הקירור, הטמפרטורה שהוא יראה תצנח בכמה מעלות.

פורסם
הייתי במוסך אתמול ,ולא היה לי בכלל תרמוסטט במנוע, הרכיבו לי אחד חדש !

ועכשיו החום קצת מתחת לחצי ,לא בדיוק על החצי זה טוב?

אפילו אני מופתע לשמוע לפעמים, שבישראל 2003, יש עדיין בעלי מקצוע, שמבטלים תרמוסטט, לא רק באופן זמני, עד לאבחון בעיית התחממות, או בגלל שתרמוסטט נתקע על מצב סגור, אלא מבטלים אותו לגמרי, ומתרצים זאת, שבישראל שהיא ארץ חמה, אין צורך בתרמוסטט, וביטולו ישממש כמקדם ביטחון נגד התחממות, או מקצרים את המאוור שיעבוד קבוע, על מנת לחסוך החלפת תרמו סוויץ.

סביר להניח שהתרמוסטט שהורכב לא מקורי, אך בוודאי הוא עדיף מאשר נסיעה ללא תרמוסטט.

בכל מקרה אני מניח, שרמת החום בתא הנוסעים השתפרה בהרבה, ושעון החום לא צונח בירושלים, או בירידה, או בעת הפעלת חימום פנימי.

יש לצפות לחיסכון משמעותי בתצרוכת הדלק, ולשמירת חיי המנוע.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...