Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכל השרשור הזה הבנתי שיש 3 אופציות:

1. הרכב היה גמור לגמרי והועבר טסט בצורה רשלנית, אולי ע"י סוחר אולי ע"י הגברת שבסיפור שתקרא בהמשך "גברת".

האשמה היא אשמה טכנית מלאה מצד הגברת וכמה מערכות ברכב קרסו בבת אחת.

2. ברכב קרתה תקלה סטנדרטית (כלומר, לא כל המערכות קרסו בבת אחת כמו שמוצג), מה שאומר שהאשמה היא לא אשמה טכנית מלאה אלא הגברת בעצמה אשמה שהיא עולה על ההגה בלי שום מושג ירוק איך לתפעל תקלה בבלמים ומוכנה לנסוע במהירות דו או תלת ספרתי בלי בלמים בכלל מבחינתה.

3. גם הרכב וגם הגברת כשלו במילוי תפקידם, הרכב גמור וקרתה בו תקלה חמורה ביותר שלא צריכה לקרות, לא לרכב שעבר טסט לפני חודש ולא לרכב שעבר טסט לפני 11 חודשים ו29 ימים, ובנוסף הגברת לא ידעה מה לעשות במצב חירום כרי לנסות להוריד הילוכים וכל הפרוצדורה.

בכל מקרה יש פה כשל, השאלה היא מי הגורם שתורם יותר למה שקרה שם.

מישהו יכול להגיד לי אם יתפרסם דו"ח פומבי על המקרה? היכן ניתן לראות אותו?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 257
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הלוואי ויתפרסם איזשהו דו"ח אבל לדעתי לא יקרה שום דבר ואנחנו נשכח את זה עוד שבוע כשיקרה משהו אחר יותר חשוב (הגשם יפסק והשמש תצא :roll: ).

נ.ב- אתמול בדקתי ברכב שלי ומסתבר שאם אני נוסע על 120, עוזב את דוושת הגז ומוריד לD3 בהילוכים הרכב כן מוריד הילוך. לD2 הוא לא מעביר אבל לD3 כן. הרכב הוא סובארו אימפרזה 2005 מנוע 1600 סמ"ק.

פורסם
הבעיה במקרה הזה היא שאין באמת תשובות אמתיות, מה התקלות?, ממתי התקלות? האם פשוט היה חוסר מקצועיות וידע תפעול האוטו על מכלוליו? הרי מערכת פשוטה שמורכבת ברוב המכוניות שעל הכביש היא ABS ועדיין תשאל נהג/ת איך זה עובד, בכלליות כמובן, תקבל הרמת כתפיים.

.

נכון, רוב הנהגים לא יודעים איך לעבוד עם ABS, אשמת מי זה, הנהגים או הגוף שאמור ללמד אותם לנהוג?

תוסיף עכשיו עוד פאקטור, אבא שלי למד נהיגה לפני בערך 50 שנה, היום הוא נוהג בסיוויק בת 5, איך הוא אמור ללמוד את השימוש הנכון בכל ראשי התיבות ((ABS וכו׳) שאותם הכיר לראשונה כשנכנס לסוכנות לקנות רכב חדש?

אז למזלו, ולמזלם של כל מי שבהיכרות איתי יודעים שאני מסביר ואבא שלי היום יודע איך עובדים עם ABS, אבל כמה אנשים בגילו מחזיקים ברשיון נהיגה וברכב מודרני ואין להם מי שילמד אותם?

יותר מדי, כנראה שהרוב לא מכירים מישהו שילמד אותם.

אם תסתמך על הרשויות שילמדו אותך אתה בבעיה, במקום זה הנה ההצעה שלי-

יש לך ידע נרחב ונכון לגבי שימוש נכון ברכב? אז תפיץ את זה בקרב מכרייך.

אישתי למשל יודעת איך בולמים נכון כמו גם שהיא יודעת שאם יש לה פנצ׳ר והיא בכביש ללא מפרץ עצירה בטוח- היא ממשיכה בנסיעה איטית עם 4 איתותים על השוליים עד שמגיעה לנקודה בה בטוח לעצור, גם אם הדבר אומר שהיא שוברת את הג׳אנט בדרך.

ZX,

אתה צודק בטיעון שלך, זה מיקרה מאוד קיצוני, אין ספק, אבל שוב- אני לא ממהר לשפוט אדם תחת לחץ.

בוא נשאל את זה אחרת, היית מוכן לעשות ניסוי ולשים את זוגתך באותה סיטואציה במקום הנהגת?

אני לא, אישתי שאקלית ומבינה עניין אבל תחת לחץ קיצוני כזה או שהיא תתפקד או שהיא...לא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לשים אותה בידיעה כמובן שלא. ואני, בדיוק כמוך, מלמד את כל מי שמסביבי איך לנהוג נכון במקרה כזה או דומה.

בכל אופן מסכים איתך שבסיטואציות שונות אנשים שונים יתנהגו בדרכים שונות (וגם אותו אדם בתקופה אחרת בחיו יכול להתנג באותו מצב בצורה שונה).

פורסם

זה בדיוק מה שאני טוען, שלושת הקופים (לא רואה, לא שומע ולא מדבר) קרי הממשלה מפקירה את האזרחים לעשות מה שהם רואים לנכון (האזרחים), וידוע שזה רק מביא לדרדור האנושות, אני יודע שזו הקצנה!!!!:roll:

פורסם
התצוגה הדיגיטלית בלוח השעונים נצבעה באדום ונתנה התראה על תקלה במצבר\אלטרנטור, לאחר חצי דקה הופיע גם כיתוב וחיווי קולי לעצור בצד כיוון שיתכן שיש תקלה במערכת הבלמים.

מה מסתבר?

מערכת הבלמים אצלי ברכב הינה מערכת אלקטרונית, הדוושה אינה הידראולית אלא מחוברת לחיישן שמנתר עוצמת לחיצה ובהתאם לכך מפעיל את מערכת הבלימה המשוכללת\מורכבת.

תקלה במערכת החשמל עלולה לגרום לכך שתמצא עצמך ללא בלמים, שים לב- זה לא שהתגבור בלימה יילך- זה אומר שאין חשמל= אין בכלל דוושת בלם. (זו חלק מהסיבה שיש לרכב 2 מצברים, אחד שהינו ראשי ושני שהוא גיבוי למערכות חיוניות).

על איזה רכב מדובר?

פעם ראשונה שאני שומע על רכב (חוקי לכביש) שדוושת הבלם שלו לא מחוברת באופן מכאני/הידראולי לקאליפרים בגלגלים.

ואגב גם אם באמת יש רכב כזה אני מניח שבלם היד הוא מכאני עם כבל - הרבה יותר ממספיק כדי לעצור את הרכב תוך פחות מדקה מכל מהירות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
על איזה רכב מדובר?

פעם ראשונה שאני שומע על רכב (חוקי לכביש) שדוושת הבלם שלו לא מחוברת באופן מכאני/הידראולי לקאליפרים בגלגלים.

ואגב גם אם באמת יש רכב כזה אני מניח שבלם היד הוא מכאני עם כבל - הרבה יותר ממספיק כדי לעצור את הרכב תוך פחות מדקה מכל מהירות.

מערכת SBC של מרצדס שהותקנה במספר דגמים של היצרן. גם חלק מהרכבים ההיברידיים עושים שימוש במערכת דומה:

מה שלא מצוין בסרטון הוא שכן יש קשר מכני במקרה של כשל במערכת. בתוך המאגר שמן ישנה בוכנה שאמור לספק לחץ הידראולי שיספיק לעצירת הרכב במקרה של כשל.

RtWU17NLgfA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

כל הנסיונות להבין איזו תקלה קרתה, באיזה מערכת, ואם בכלל קרתה תקלה או שמא הנהגת חוותה "כאבי פאנטום", הם מיותרים מלכתחילה ומשולים לנסיון לנחש מה השעה עכשיו ע"פ התאריך.

אם הייתה תקלה או לא הייתה תקלה, זה באמת לא משנה לעניין.

העניין הוא שנהג בכביש (במקרה הזה נהגת, אבל זה חסר חשיבות) נתקל בבעיה והיה צריך עזרה, והוא קיבל אותה בזמן אמת על הצד הטוב ביותר.

מהבחינה הזו שאפו לשוטרים ולמשטרה.

בנושא ההכשרה - אין ספק שההכשרה שנהג מקבל כיום היא חלקית וחסרה. אם כי במקרה דנן אני בספק אם הכשרה טובה יותר הייתה משנה למשהו.

פורסם
על איזה רכב מדובר?

מרצדס E קלאס עם מערכת SBC.

בלם יד אכן מכאני כמקובל אולם הדוושה הינה אלקטרונית.

כמובן שיש FAIL SAFE, הוא מגיע בדמות זה שבעת חירום אכן ייווצר מספיק לחץ כדי להביא את הרכב לבלימה כאשר לאחר מכן הרכב פשוט לא יוכל לנוע או כאמור על ידי מניעת שחרור הבלמים כאשר המערכת מזהה שעומד להתרחש כשל חמור, וכאמור כל זה מגובה במצבר נוסף, כלומר הסיכוי שתגיע באמת למצב שאתה ללא בלמים הינו אפסי הודות לגיבויים (לכן ציינתי ש״טכנית״ היה יכול להוציא מצב שאין בלמים, מעשית הרכב הגיע למוסך בנסיעה ללא כל בעיות).

מערכת סופר מורכבת ויקרה לתיקון אבל יש לה פיצ׳רים מדליקים לגמרי ותחושת דוושה רגילה לחלוטין הודות למערכת שמשחזרת את הלחץ ההידראולי ומעניקה את התחושה של דוושה רגילה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
פעם ראשונה שאני שומע על רכב (חוקי לכביש) שדוושת הבלם שלו לא מחוברת באופן מכאני/הידראולי לקאליפרים בגלגלים..

נראה לי שפחות או יותר כל המשאיות עובדות כך בשנים האחרונות.

כלומר, הקווים הפניאומטיים עדיין קיימים על המשאית, אבל יש שסתום שסוגר ומשבית את הקווים האלה כל עוד אין תקלה מאובחנת במערכת הבלמים האלקטרונית. כמו בכל מערכת, גם כאן יש תקלות, ולא תמיד אתה נבלם כפי שאתה מתכנן ולפעמים אתה נבלם דווקא כשאתה לא מתכנן.

ואם כבר מדברים על מנגנונים FLY BY WIRE אז בהיגוי האחורי במשאיות כבר ויתרו לחלוטין על קשר מכני\הידראולי כלשהו, וכן, גם שם הגלגלים מסתובבים לפעמים בעת תקלה לכיוון ההפוך מהרצוי.

פורסם

סטינו קצת מן הנושא המקורי. אבדן הבלמים (והעשתונות) התרחש במכונית עם מערכת בלמים קונבנציונלית לגמרי.

דווקא בגלל שהאירוע הסתיים בשלום, הודות להתערבותו של המתנדב, אני חושב שיש עניין לציבור בתוצאות הבדיקה המכנית שנערכה לרכב. האם אין בין כל מתנדבי מתנ"א בפורום מישהו שיכול להאיר את עינינו לגבי התקלה שנמצאה ברכב?

פורסם

העניין הוא שנהג בכביש (במקרה הזה נהגת, אבל זה חסר חשיבות) נתקל בבעיה והיה צריך עזרה, והוא קיבל אותה בזמן אמת על הצד הטוב ביותר.

הנהגת אכן נתקלה בבעייה: היא הועמדה במבחן מול הטמטום שלה עצמה, ונכשלה.

מה שאני מנסה להגיד הוא: ב-ר-ו-ר שזה משנה אם הייתה או לא הייתה תקלה!

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כל הנסיונות להבין איזו תקלה קרתה, באיזה מערכת, ואם בכלל קרתה תקלה או שמא הנהגת חוותה "כאבי פאנטום", הם מיותרים מלכתחילה ומשולים לנסיון לנחש מה השעה עכשיו ע"פ התאריך.

מהבחינה הזו שאפו לשוטרים ולמשטרה.

בנושא ההכשרה - אין ספק שההכשרה שנהג מקבל כיום היא חלקית וחסרה. אם כי במקרה דנן אני בספק אם הכשרה טובה יותר הייתה משנה למשהו.

למרות שכולם מסכימים פה אחד שהשוטרים פעלו בצורה הטובה ביותר והצילו את הנהגת מהרכב התקול (ומהטיפשות של עצמה), אין זה אומר שצריך לעזוב את המקרה בשקט ולא להפיק ממנו לקחים.

כמובן שזה חשוב להפיק לקחים מאירוע כזה, יכול להיות שבפעם הבאה שזה יקרה לא יהיה לשוטרים את כל כביש שש כדי לתפעל את הנהג/ת, יכול להיות שלנהג לא יהיה אפילו מספיק זמן לחייג 100 ויצטרך לבלום איכשהו במהירות.

יש למנוע את התאונה הבאה לפני שהיא תתרחש, להבין אם היה כשל רציני ברכב או שחוסר היכולת של הנהגת הוא התקלה האמיתית.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...