Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דאר ישראל המציא שיטה מעניינת ( את הת*ת) שבה מוחלף מספר המעקב המקורי במספר פנימי של הדאר ואז במעקב שך eBay רואים עד הנקודה שבה arrived in destination county וזהו - אז החבילה שלי הגיעה ארצה ב 3 ביולי והגיעה לסניף סופרפארם השבוע! כמובן עם מספר מטורלל YY משהו. ללא שיוך למספר המקורי. 

לשמחתי כל מה שהזמנתי הגיע שלם ותקין. זמן אספקה עד 8 שבועות. שזה 4 יותר ממה שציפיתי, כח לארץ הגיע חלק תוך שבועיים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

ניסיוני הדל - מרגע שהמכתב נכנס לשק המיועד לארהב המעקב נפסק עד שהמכתב מגיע לנמען (או למשרד הדואר בו הוא אוסף אותו). נתק בדיווחים במעבר מדואר ישראל ל-USPS.

המכתב מופיע באתר הדואר ככה:

image.thumb.png.3be94f75a6b9379d7eb832745c833bf4.png

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

עוד שינויים בדואר ישראל:

- כעת, תשלום המכס הוא חלק מ"שירות התשלומים הממשלתי": לחיצה על תשלום מכס ב-MyPost מפנה לקישור חיצוני של שירות התשלומים הממשלתי, שבו נדרש להזין מחדש את מספר המעקב של החבילה.

-אם המוכר צירף טלפון/מייל לחבילה, מהרגע שהיא נשלחה, היא כבר מופיעה ב-MyPost בלשונית "בדרך אליי". יחד עם זאת, ניתן לראות את הסטטוס שלה בדואר ישראל, רק כאשר היא הגיעה למרכז המיון.

*אין סנכרון מושלם בין המערכות: הזמנתי חבילה מארה"ב. מהרגע שהיא נשלחה היא הופיעה ב-MyPost/לשונית "בדרך אליי".

עקבתי אחריה דרך USPS. כשהיא הגיעה לארץ, נכנסתי ל-MyPost/לשונית "בדרך אליי"/"תשלום מכס", שילמתי את המכס.

רק לאחר יומיים היא נקלטה במעקב משלוחים של דואר ישראל.

אותו דבר קורה גם אם מדובר בחבילה ללא מכס, וגם אם היא נשלחה מסין/אירופה.

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

דאר ישראל המציא שיטה מעניינת ( את הת*ת) שבה מוחלף מספר המעקב המקורי במספר פנימי של הדאר ואז במעקב שך eBay רואים עד הנקודה שבה arrived in destination county וזהו - אז החבילה שלי הגיעה ארצה ב 3 ביולי והגיעה לסניף סופרפארם השבוע! כמובן עם מספר מטורלל YY משהו. ללא שיוך למספר המקורי. 

זה דואר לא רשום. כן, למרות שיש ברקוד של 13 תוים עם ספרות ואותיות- זה לא מחייב שזה דואר רשום. חלק מהברקודים של LC ו LX שנשלחים מארה"ב למשל הם גם לא דואר רשום, תלוי בשירות שאתה בוחר.

פורסם

לדאר רשום יש בדרך כלל מספר RR . אני לא מבין למה צריך להחליף את מספר המערקב . במה זה מועיל?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מה שאנחנו קוראים לו "דואר רשום" בארץ ומה שקוראים לו ככה בחו"ל קצת שונה. לצורך העניין, כל פריט עם מעקב כלול בשירות הוא "רשום". הברקודים יכולים להיות למשל LC/LX (דואר שקים), CJ/CP (חבילות גדולות), EJ/EE (אקספרס) ועוד ועוד.

בדואר שקים יש חבילות רשומות. לעתים סורקים גם את החבילות הלא רשומות, ואז אתה מקבל מעקב עד הרגע בו החבילה יוצאת ממדינת המוצא.

אותו ברקוד 13 תוים הוא למעשה לא "מספר מעקב", אלא "מספר הצהרת מכס". משתמשים בו כמספר מעקב כי אין היגיון בלבנות מערכת נפרדת אם כבר יש ברקוד יחודי לכל חבילה.

דואר ישראל מחליפים למספר מקומי כי זה מנותב בצורה שונה, ולעתים כדי למנוע כפילויות.

פורסם

אז למה אני לא מצליח למצא את המספר מעקב אצל הדואר ? מישהו יכול להסביר ?

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מספרי ה-YY הם פנימיים ולכ מאפשרים מעקב.

@zaf מספרי דואר רשום מתחילים ב-R. בארץ דואר רשום רגיל הוא RR, יש RC שהוא רשום עםמאישור מסירה, לתעודות ממשרד הפנים יש 11 ספרות ללא סיומת IL . בעולם כל מיני קידומות.

ולנושא השרשור - היתה לי שגיאת הקלדה פרוידיאנית. הדואר הרשום הוקלד כדואר רדום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מוצר שהזמנתי מעליאקספרס (דואר רגיל) הגיע ונאסף 9 ימים אחרי. מוצרים רבים שהזמנתי ב-3 החודשים האחרונים עדיין בדרך.

:turn-l:
פורסם (נערך)

אה, אלו דואר ישראל. כל מה שכתבתי תקף לעולם הגשמי וההגיוני, לא לחברת הפלא הזו.

הניחוש שלי הוא שאיזה דלביוב פשוט שכח לסרוק את החבילה (אל תדאג, היא עדיין עוברת הלאה)

מכיוון שכבר עבר מעל שבוע, הייתי מתקשר אליהם ביום ראשון לנסות לברר מה קורה פה. זה בהחלט ברקוד של רשום.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
פורסם

מעצבן. זאת הפעם השניה שהמכללה מנסה לשלוח לי את המסמכים האלה ונראה לי הם מאבדים כבר סבלנות שם.

פורסם (נערך)

תבדוק אם אפשר לשלוח עם פדקס ואם צריך שאתה תשלם על המשלוח. לא צריך לעלות יותר מכמה עשרות שקלים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...