Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדשה פה.

הסיפור הוא כזה:

היום בבוקר, נכנסתי לרכב, אחרי שהצלחתי סוף-סוף לקשור את הילדים כמו שצריך, אני מנסה להניע את הרכב, וכלום!

חוץ מכמה תיקתוקים ורעש של זימזום הרכב לא מניע.

ניסתי לחזור על הפעולה כמה פעמים, כי חשדתי שהקודנית לא טובה. זה לא עזר.

לבסוף הצלחתי לתפוס שכן שבדיוק יצא מהבית, הוא בדק ואמר שזה ה"סטארטר", שהוא תפוס.

הוא הביא מוט ברזל ודפק על איזה חלק איפה שהמנוע וזה לא עזר.

שיחה קצה עם אבא שלי, שאמר לנסות להניע עם כבלים, וזה עזר!

כפי ההוראות בפורום, ביצעתי חיפוש, וכנראה שזה באמת המצבר.

אבל אני לא שלמה עם זה ויש לי כמה שאלות:

1. איך זה מצבר אם יש חשמל ברכב? מבחינת אורות, רדיו וכו', אפילו שקראתי לשכן, צפרתי לו. והצופר היה טוב וחזק (רגיל).

2. האם יתכן שזה באמת ה"סטארטר" והעניין שזה הניע עם הכבלים זה צירוף מקרים?

3. איך אני שוללת אפשרות שהקודנית לא טובה? שפעם היא תקינה ופעם לא?

חשוב לציין, אחרי שהנעתי עם הכבלים הרכב עבד כ- 10-15 דקות, כיבתי את המנוע והוא לא הניע שוב.

4. אם זה אכן מצבר, למה לא נדלקה לי נורה התראה של המצבר שיש בלוח שעונים?

בנתיים אני לא ממהרת לקרוא לשירותי דרך, כי גם ככה אנחנו נכנסים לסוף שבוע, ובנתיים יש לי זמן להתייעץ, ולאן כדאי לגרור את הרכב.

אני גרה בצורן (שזה אזור נתניה)

עושה רושם שהפורום כאן חזק מאוד ואני אשמח מאוד לשמוע פיתרונות אפשריים.

בתודה מראש,

מירית

פורסם

שלום מירית

אני מקווה שהשכן הנחמד לא הרס משהו עם המכות שלו.

היה לך חשמל ברכב כי המצבר סיפק קצת חשמל בשביל הדברים הקטנים אבל את רוב החשמל שצריך על מנת להניע את הרכב לא היה לו, עובדה שחיברת כבלים אז הצלחת להניע ככה שאין בעיה עם הסטרטר או עם הקודנית.

אם עשית סיבוב והבעיה של המצבר חוזרת על עצמה אז כנראה שצריך להחליף מצבר.

פורסם

ככה בדיוק התחיל הבוקר שלי שבוע שעבר. הסתכלתי על שנת ייצור המצבר - יוצר לפני 4 שנים, עשה את שלו. הוחלף, והכל שב על מקומו בשלום.

בבקרים הקרים עכשיו המצבר מתפקד פחות טוב, ומצברים שלקראת סוף חייהם פתאום מתגלים במערומיהם.

תבדקי קודם כל שנת ייצור של המצבר. תעלי תמונה שלו לכאן ויעזרו לך לפענח את תאריך הייצור. ניחוש שלי שזה המצבר המקורי שהגיע מהמפעל.

יש גם אפשרות שיש בעיית טעינה והאלטרנטור לא מטעין את המצבר, גם זה אפשר לבדוק לבד על ידי התנעת הרכב ומדידת המתח על הדקי המצבר עם מד מתח. צריך להראות על סביבות 14.5 וולט.אבל סבירות נמוכה יותר. תתחילי מהמצבר.

פורסם

בגדול אני אענה, מבלי לראות את הרכב, שאלו תופעות של מצבר.

כן. גם ללא "התראה קודמת".

עושה רושם שאת מבינה עניין, ובכל מקרה אשתדל לענות ולהסביר בפשטות;

1.יש מתח ויש זרם, אלו 2 דברים שונים. המתח במצבר כרגע יכול להיות תקין (משהו בסביב ה- 12V-אבל לא פחות!)

אבל יש את העניין של "הזרם התנעה" שזה כנראה מה שפגום אצלך.

(התקתוק או התקתוקים שאת שומעת זה אכן הסטרטר שאין לו כח לעבוד (ואז הוא "קורס")

2. לא. לע"ד כשאמרת שהרכב עבד זמן מסויים, כיבת את המנוע והוא לא הניע אלא בעזרת כבלים זה = מצבר.

3. הקודנית טובה מאוד. הקודנית מנטרלת משהו: או את הספקת הדלק או את הניצוץ (הצתה), את מספרת שאת שומעת את שניהם- הזמזום ששמעת זאת כנראה המשאבת דלק. והתקתוק זה הסטרטר (בעברית=המתנע).

בכל מקרה, אם הקודנית מנטרלת את הדלק עדיין יש תיפקוד לסטרטר-הוא יעבוד רגיל וחזק, אבל הרכב לא יניע כי לא מגיע לו דלק)

4. "הנורת התראה" של המצבר נדלקת רק כאשר אין טעינה למצבר. ברגע שיש כשל באלטרנטור (החלק שאחראי על טעינת המצבר) הוא נותן פקודה לחווי בלוח שעונים.

אני מקווה שעזרנו לך.

בשביל זה אנחנו פה!

(תתחילי לחפש מצבר)

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

היי לכולם.

אני קודם כל רוצה להודות לכל אחד ואחד מכם שטרח להגיב!

אני רוצה לעדכן:

בבוקר שלמחרת (ביום שישי) אבא שלי התייצב אצלי, בדק ומצא שהמצבר פגום.

ושרק המצבר פגום...

בעניין המכות שהשכן נתן איפה שהמנוע, אז כמובן שמחלתי לו, הוא לא גרם לנזק. ומספיק שהוא הובך כאשר אבא שלי אמר לנו להניע עם כבלים והוא אמר: "זה לא מצבר...איזו שטויות..."

אז ככה,

אבא שלי נסע ביום שישי לחפש לי מצבר. הוא נסע עם האוטו שלו, מאחר שהוא אמר שנסיעה עם המצבר הפגום תזיק ל"דינמו", וגם שאי-אפשר לעשות סקר שוק שהרכב לא בר-התנעה.

בקיצור, אבא שלי מצא באזה"ת הישן בנתניה מצבר שמתאים לי לרכב. 55 אמפר, ב-500 ש"ח. מצבר של שנפ עם אחריות לשנה.

העניין שהרכב שלי והמצבר מותקן בתוכו היה בבית. וביקשו "תוספת 50 ש"ח פיקדון" (?)

אבא שלי לא התלהב מהעניין והוא אומר שאף פעם זה לא קרה לו דבר כזה.

מישהו פעם שמע על דבר כזה?

בכל מקרה, הגענו יחד למסקנה שנחפש שירות החלפת המצבר עד הבית. (במקום שאבא שלי מצא ב 500 ש"ח, אמרו לו תוספת של 150 ש"ח להתקנה אצלנו)

בחיפוש רחב ברשת, לא כל מי שמצהיר שהוא כזה, הוא באמת כזה.

לחלק מהמקומות שהגעתי בעקבות: "מצבר עד הבית בצורן" לא ידעו איפה זה צורן.

ראוי גם לציון, שבשיחה עם החברת חילוץ בה אני מנוייה, דורשים מחיר מופקע יחסית לשוק -לידיעת כולכם.

אני חושבת שלנכון, אני אפתח נושא חדש בעניין הזה.

אני שוב רוצה להודות לכולכם מכל הלב.

מירית

פורסם

נתקלתי בזה שיש מקומות שהמחיר שהם נותנים תלוי בהבאת המצבר הישן (למשל אצל ל.כ. בלוד). אני מניח שהם מקבלים החזר על כל מצבר משומש שהם מחזירים.

פורסם
היי לכולם.

אז ככה,

אבא שלי נסע ביום שישי לחפש לי מצבר. הוא נסע עם האוטו שלו, מאחר שהוא אמר שנסיעה עם המצבר הפגום תזיק ל"דינמו", וגם שאי-אפשר לעשות סקר שוק שהרכב לא בר-התנעה.

בקיצור, אבא שלי מצא באזה"ת הישן בנתניה מצבר שמתאים לי לרכב. 55 אמפר, ב-500 ש"ח. מצבר של שנפ עם אחריות לשנה.

העניין שהרכב שלי והמצבר מותקן בתוכו היה בבית. וביקשו "תוספת 50 ש"ח פיקדון" (?)

אבא שלי לא התלהב מהעניין והוא אומר שאף פעם זה לא קרה לו דבר כזה.

מישהו פעם שמע על דבר כזה?

בחיפוש רחב ברשת, לא כל מי שמצהיר שהוא כזה, הוא באמת כזה.

לחלק מהמקומות שהגעתי בעקבות: "מצבר עד הבית בצורן" לא ידעו איפה זה צורן.

אני שוב רוצה להודות לכולכם מכל הלב.

מירית

מירית שלום רב !

במידה ועדיין לא החלפת מצבר, אני ממליץ את הפעולה הבאה:

אני מניח שלאביך יש קצת רקע טכני, ולא יקשה עליו, לפרק את המצבר הישן, ובכך לחסוך פקדוון של 50 שקל, שהוא העלות של מצבר ישן, שמתקבלת עם החזרת מצבר ישן, הנשלח למחזור, ומנצלים את העופרת שלו בעיקר.

שלחי אותו,לקנות את המצבר, (אני מניח שאביך פנה ל,יוסי מצברים" באזה"ת הישן בנתניה), ולהרכיב את המצבר החדש ברכבך.

בתור אם צעירה לילדים קטנים, זהו הפתרון המהיר והיעיל בשבילך.

אנא עדכני בנושא.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

צביקה שלום.

אבא שלי רצה לחזור הביתה ולקחת את המצבר, אבל המוכר הפחיד אותו שאסור שיהיה מצב שבו הרכב יהיה ללא חשמל, אמר שזה מזיק למחשב ועלול לעלות ביוקר.

בכל מקרה, אני מודה לך מאוד על ההתייחסות שלך.

אני פרסמתי כבר בנושא אחר שהעלתי כאן שהסתדרתי, אבל לא איכפת לי להרחיב יותר:

הגעתי דרך מודעה בפייס ל"מליח מצברים".

הוא מכר לי מצבר של שנפ עם אחריות של שנה ב 570 ש"ח. כולל מע"מ והתקנה אצלי בבית.

ההצעה היחידה שהייתה לי, עמדה על 650 ש"ח. (לא היו יותר הצעות ראליות)

בנוסף, הוא עשה על אבא שלי רושם אדיר (הוא לא מפסיק לדבר עליו)

הוא הסביר לנו את העניין של הפיקדון של המצבר. והרחיב בכלל על מה זה מצבר.

הוא עשה גם ביקורת כללית של שמן, מים, אורות, צמיגים וכדו' וגם החליף לי נורת ברקס ללא עלות.

בקיצור, בחור מ"הדור של פעם" (ככה אבא שלי הגדיר אותו)

באמת נדיב, מקצועי ואמין.

בתודה שוב

מירית

• תוכן חדש...