Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נתון כ"ס כשלעצמו אינו משמעותי, חשוב להבין איך נראית עקומת הכוח: באיזה סל"ד המנוע מגיע להספק הזה.

כמובן שגם לנתון המומנט ולתיבת ההילוכים יש משמעות רבה בהשפעה על זמינות הכוח.

לא ראיתי את עקומת הכוח של ה-rio אבל היא כנראה מאוד תלולה, ההספק מגיע רק בסל"ד גבוה (6300) והוא יורד במהירות עם ירידת הסל"ד. זה הופך את הכוח לפחות זמין ומחייב את הנהג להאיץ כדי לשמור את המנוע באיזור ה"כוח".

בתיבה של 4 הילוכים ההילוך הרביעי יהיה overdrive שאינו יעיל בעליות. אתה צריך להישאר בהילוך שלישי ולשמור על סל"ד גבוה (4300+) כדי לא לאבד תאוצה.

משהו בנתונים לא מסתדר לי ...

- אני נוהג גם על מאזדה 2 שלא יודעת מה זה להיות 'כבדה' והנתונים שלה

הספק מירבי: 6000/102, מומנט 4000/13.55

סביב 3500-4000 סל"ד אני מרגיש שהרכב מושך קדימה בעוצמה

- בקאיה ריו הנתונים די דומים

הספק מירבי: 6300/109, מומנט 4200/14

והרכב לא ממש מושך באזור 4000-4500 סל"ד

האם ההבדל של 300 ק"ג בין משקלי הרכבים עושה את הריו 'עצלה' ?

תודה.

פורסם

אולי הנתונים של הקיה לא נכונים.

אצלי ביונדאי(גם קוראני) רשום ברשיון רכב הספק של 138 כאשר בפועל יש 128.

אולי בכלל יש הבדל בהגדרתו של סוס קוראני לעומת יפני8)

פורסם
משהו בנתונים לא מסתדר לי ...

- אני נוהג גם על מאזדה 2 שלא יודעת מה זה להיות 'כבדה' והנתונים שלה

הספק מירבי: 6000/102, מומנט 4000/13.55

סביב 3500-4000 סל"ד אני מרגיש שהרכב מושך קדימה בעוצמה

- בקאיה ריו הנתונים די דומים

הספק מירבי: 6300/109, מומנט 4200/14

והרכב לא ממש מושך באזור 4000-4500 סל"ד

האם ההבדל של 300 ק"ג בין משקלי הרכבים עושה את הריו 'עצלה' ?

תודה.

הנתונים של מנועי הרכבים מיוחסים להספק נטו וללא עומס עליהם. ז.א כאשר ישנם שני מנועים זהים על רכבים זהים במשקלם, אחד מועמס במטען מהותי והשני לא, לא נקבל ביצועים דומים. ברור שהרכב המועמס יתנהל כעגלה כאשר האחר יתן תחושה של עוצמה והספק זמין. זה כל הסיפור. אין ספק ש 300 קג הבדל במשקל הרכבים זה מאד משמעותי, לא מכיר את הרכבים ולא בדקתי ברשת אבל ההפרש כזה במשקל הרכבים שהזכרת, על פניו נראה כשגיאה.

• תוכן חדש...