Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטבות המס לחברות הענק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ספק שאם Wal-Mart היו פותחים סניפים בארץ ההטבות שהם היו מקבלים היו מגמדות את אינטל.

אני מאוד מקווה שלא היו נותנים לוולמארט כלום, זו לא חברה יצרנית ולא יצואנית. הערך המוסף שלהם למשק הוא אפסי עד שלילי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון אבל הם חברה ענקית ומעסיקה מאוד גדולה, אם אני זוכר נכון היא המעסיק הגדול ביותר בעולם

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני מאוד מקווה שלא היו נותנים לוולמארט כלום, זו לא חברה יצרנית ולא יצואנית. הערך המוסף שלהם למשק הוא אפסי עד שלילי.

זוהי הגישה של מרבית האנשים במדינה כלפי מעסיקים גדולים, וזהו הטעות הכי קשה.

אני בכלל לאמץ את הגישה האירית, בוא ניתן 0 אחוז מס לחברות ענק, את הכסף נקבל בהפוכה ע"י מס הכנסה שהעובדים משלמים, תשלומי מס על רכבים, תשלומי ארונונה וכדומה..

הגישה הזו הכניסה המון המון כסף לאירלנד, מה רע בוולמארט שיפתחו כאן סניפים ?

היא תספק תעסוקה ללא מעט אנשים, והכנסות עקיפת למדינה

עריכה:

ולפני שיאשימו אותי שזה יהרוג את כל העסקים הקטנים כנסו לפרופורציה

10 תאגידי ענק שולטים בייצורם של כל מה שהעולם רוכש (כמעט), החל ממוצרים לבית, מזון לחיות וכלה בג'ינסים, כך עולה מתרשים שפורסם באתר החדשות החברתי Reddit תחת הכותרת The Illusion of Choice (אשליית הבחירה החופשית). התרשים מציג את "שרשרת המזון" של העולם ומבהיר כי כל הדרכים מובילות לתאגידים אלו.

http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3616394,00.html

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
זוהי הגישה של מרבית האנשים במדינה כלפי מעסיקים גדולים, וזהו הטעות הכי קשה.

אני לא יודע אם אתה עוקב אחרי הפוסטים שלי, אבל אני ממעט להגיב מהבטן בנושאים כלכליים.

וולמארט ידועה לשמצה בחוסר הקפדה על זכויות העובדים, ובניצול כוחה לדחיקת מתחרים קטנים מהשוק.

כשמסתכלים על הנתונים של מה שקורה בעיר שנפתח בה וולמארט, רואים שהעיר מאבדת משרות עם הכנסה בינונית לטובת משרות לא מתגמלות, כשההפרש הולך לבעלי המניות של וולמארט. לא מדובר בהגדלת העוגה אלא בשינוי החלוקה שלה.

אני קפיטליסט, ויש שיטענו שאני קפיטליסט חסר לב, אבל וולמארט היא לא סוג החברה שאתה רוצה למשוך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
השאלה היא אחת, ונורא פשוטה: האם החברות האלו ימשיכו בפעילות שלהן כאן גם ללא ההטבות? אם התשובה על זה היא "כן", הרי שההטבה היא בעצם מתנה ובמקרה הטוב מהווה רשלנות (ובמקרה הרע פשע). אם התשובה היא "לא", אז המשק מרוויח גם כשהחברות האלו עובדות ב0% מס.

לא בטוח.

אם היית לוקח את הכסף ונותן את ההטבה לאלפי עסקים קטנים אחרים, זה לא היה עדיף למשק? (שאלה פתוחה בלי תשובה שאיננה תיאורטית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לא בטוח.

אם היית לוקח את הכסף ונותן את ההטבה לאלפי עסקים קטנים אחרים, זה לא היה עדיף למשק? (שאלה פתוחה בלי תשובה שאיננה תיאורטית).

לעסק קטן יש יותר סיכוי להסגר, ככה שההשקעה תרד לטימיון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בר צודק, אירלנד זו לא דוגמא ללמוד ממנה כרגע ככל הנראה.

אירלנד גם היתה למדינה ענייה באופן מסורתי פחות או יותר מאז ומעולם.

וnitch, אתה חושב שלחברות גדולות אחרות יש בלמים כלשהם? זה לא עניין של הצלחה נטו בעיינך?

בדוגמא הכי היפוטתית: האם למישהו ממנהלי אינטל אין אינטרס שיצרניות מעבדים \ צ'יפים אחרות יקרסו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ההבדל הוא שאינטל יוצרת מקומות עבודה לעובדים מיומנים ומתגמלת בהתאם. אלה עובדים שישלמו מיסים ויקיימו רמת חיים שתפרנס לא מעט עובדים אחרים. חברה שעוסקת במסחר נטו תשלם משכורות מינימום ומטה. יש לנו שופרסל - מישהו מאמין שוולמארט או חברה דומה תתנהג יותר יפה? (הן לעובדים והן לצרכנים, לפחות מבחינת תמחור).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברות ענק, כגון אינטל, נותנות רצון וסיכוי לאנשים ללמוד הנדסאי ותואר מהנדס ורצון להתקבל לחברות הייטק או מפעלי ענק גם כן, סוג של מתן רצון והאזרח ימלא אותו.

שוב, חברת אינטל לבדה מעסיקה קרוב ל 30,000 + עובדים, מלבד עוד כמה חברות ענק אחרות, כל החברות הענק האלו, מחזיקות שכבות רבות ומגוונות של האוכלוסיה, רק זה לכשעצמו, תורם לכלכלה.

אנשים שוכחים שאינטל משקיעה עשרות מליוני שקלים בכל שנה בחינוך, בקידום המדע והצטיינות וכמו כן, רוכשת בלמעלה ממיליארד שקל מעסקים ישראלים המספקים סחורה וציוד עבורה.

אין מה להוסיף יותר על החברה, עושה הכל כמו שצריך. וכן, אני הייתי דורש כמו גדול מענקים ותגמולים והטבות מס.

פורסם

הסיבה היחידה שהעליתי את וולמארט זה בגלל שהם כנראה המעסיק הכי גדול בעולם.

אני לא בטוח עד כמה במשרד האוצר לפני מתן ההטבות מסתכלים על האם הם ידחקו מתחרים ומה יהיה השכר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
חברות ענק, כגון אינטל, נותנות רצון וסיכוי לאנשים ללמוד הנדסאי ותואר מהנדס ורצון להתקבל לחברות הייטק או מפעלי ענק גם כן, סוג של מתן רצון והאזרח ימלא אותו.

שוב, חברת אינטל לבדה מעסיקה קרוב ל 30,000 + עובדים, מלבד עוד כמה חברות ענק אחרות, כל החברות הענק האלו, מחזיקות שכבות רבות ומגוונות של האוכלוסיה, רק זה לכשעצמו, תורם לכלכלה.

אנשים שוכחים שאינטל משקיעה עשרות מליוני שקלים בכל שנה בחינוך, בקידום המדע והצטיינות וכמו כן, רוכשת בלמעלה ממיליארד שקל מעסקים ישראלים המספקים סחורה וציוד עבורה.

אין מה להוסיף יותר על החברה, עושה הכל כמו שצריך. וכן, אני הייתי דורש כמו גדול מענקים ותגמולים והטבות מס.

אינטל גם מארגנת ימים של תרומה לקהילה ומעודדת עובדים להתנדב ובנוסף לכל זה גם משלמת שכר לעובדים שהתנדבו כאילו היו בעבודה. ימי נקיון בטבע, התנדבות לקהילה, כל תחילת שנה חלוקת ערכות לבית ספר לתלמידים ממשפחות עניות.

פורסם

נכון, זה חלק מאוד חשוב.

רשמתי פירוט די גדול בעמוד הקודם בנוסף להכל.

פורסם

כתבה מעניינת לגבי הגבייה שבוצעה לאחרונה. האם הניצחון שמוצג לנו הוא באמת כזה או שהוא בעצם הפסד צורב בשל חוקים מעוותים מהעבר.

http://www.haaretz.co.il/1.2163902

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אמיר, קרא גם את זה

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000893450#fromelement=hp_deot

אני מניח שלהבנתך, מתקנים היום ככל שניתן את משגי העבר.

אציע לך עוד מספר אלטרנטיבות:[שלוש ראשונות מספיק, אך ניתן להמשיך לעוד שלוש]

1שר האוצר אינו מבין מה הוא עושה.

2השר הוא עתונאי ומבין שמה שקובע בדעת הקהל אינו המציאות אלא תפיסת המציאות, כלומר איך דברים נראים בתקשורת: הישג לשר.

3שילוב בין 1 ל2, כלומר אינו מבין כשר אוצר, מבין איך בונים "מציאות" כעתונאי ומשלה גם את עצמו, לא רק את הציבור.

4פקידי האוצר יעבדו בעתיד בשוק הפרטי ולא יקלקלו לעצמם, וגם השר מייצג בעלי הון ולא אותך. לך הוא אומר אחרת כי יש יותר אמיר 74 וחבריהם בעלי זכות בחירה מאשר מנכלי טבע.

5זהו הישג אדיר, כיפאק היי.

6 ההישג של לפיד שולי כפי שגם לאחרים במקומו היו הישגים שוללים דומים, זה מה יש.

• תוכן חדש...