Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטבות המס לחברות הענק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא, הם לא ולא מכיון שהם טועים, מכיון שאינם מתייחסים לחלופות.

ניתן להשוות פעולה מסוימת לכלום וניתן להשוות אותה לפעולות חליפיות כפי שרמז רועי בקטנה בסוף דבריו.

הכלכלה אינה מבוססת רק על מפעלי ענק, לא בהכרח.

נכון, אבל פוטנציאל הגדילה והרחבת ההעסקה של עסקים גדולים היא גדולה בהרבה מאשר של עסקים קטנים.

לעסק קטן צמיחה משמעותית יכול להיות הוספת עובד או שניים, לעסק גדול צמיחה משמעותית זה יכול להיות אלפי עובדים.

וככל שההכנסה של העובדים באותו מגזר (היי טק במקרה של אינטל, ייצור תרופות במקרה של טבע) המדינה מרוויחה יותר כי הם משלמים יותר מסים, וכי יש להם יותר כסף לבזבז על דברים שיש להם מיסוי.

מסכים עם mExtreme (בלתי אפשרי לכתוב את הניק שלך כמו שצריך). התקשורת מבליטה את המידע השלילי ומבליעה את החיובי.

רועי, ארמגדון ומאקסטרים הביאו כבר תשובה מספקת לא?

חחח זה כדי לייאש את יבגניפ :lol: (סתם בצחוק יבגניפ אל תעלב)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובואו נתייחס לרגע גם להשקעה ההיפותטית בעסקים קטנים; טבע מוכרת ב20 מיליארד דולר לשנה, וזאת עם 46 אלף עובדים. זה אומר שההכנסה (ברוטו) לעובד היא 434 אלף דולר לשנה. זה נתון גבוה למדי ביחס לעסק הקטן הממוצע (כמה עסקים קטנים אתם מכירים שעם חמישה אנשים מוכרים ב2 מיליון דולר לשנה?).

טבע היא השקעה מאוד סולידית למדינה. היא עובדת, מוכרת, מעסיקה. זה לא כך עם עסקים קטנים, שיכולים לגדול ולהצליח אבל לרוב קמלים ומתים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

או שפשוט נשארים סטטיים, גם מבחינת הכנסות וגם מבחינת כמות העובדים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רועי, סלח לי שעברתי במהירות על הודעתך ולא התייחסתי לכל היבטיה. רק להעיר שרוב העובדים הללו אינם בארץ. זה לא משנה את החישוב, אבל בכל זאת.

חוץ מה יש לי סוד: עסק בינוני.

אגב , בזמנו קראתי שבאיטליה[שיש לה צרות משלה...] יש הרבה עסקים קטנים ובינוניים. פחות בקיא לגבי כלכלות אחרות כקוריוז לא מבוסס אביא את גאוות טופ גיר על חברות הנדסת רכב מתקדמות . בעוד שחלק מתעשיית הרכב המסורתי נעלמה.

חושב שזה נושא מעניין לבחון, בארץ ובעולם. אם מישהו יביא מידע מעניין, לא בהכרח סטטיסטי- יבורך.

פורסם
ובואו נתייחס לרגע גם להשקעה ההיפותטית בעסקים קטנים; טבע מוכרת ב20 מיליארד דולר לשנה, וזאת עם 46 אלף עובדים. זה אומר שההכנסה (ברוטו) לעובד היא 434 אלף דולר לשנה. זה נתון גבוה למדי ביחס לעסק הקטן הממוצע (כמה עסקים קטנים אתם מכירים שעם חמישה אנשים מוכרים ב2 מיליון דולר לשנה?).

טבע היא השקעה מאוד סולידית למדינה. היא עובדת, מוכרת, מעסיקה. זה לא כך עם עסקים קטנים, שיכולים לגדול ולהצליח אבל לרוב קמלים ומתים.

השאלה היא לא כמה הם מוכרים, אלא מה המדינה רואה מזה בסופו של יום. אני לא בקיא לגמרי במספרים אבל אני בכלל לא בטוח שהמדינה תרוויח יותר מחברה כמו טבע מאשר מ 1000 חברות עם 46 עובדים, גם אם תתן לחברות האלה הקלות מיסוי, שמן הסתם יהיו קטנות בהרבה מההקלות שמקבלת חברה כמו טבע, אבל יכולות להיות הבדל בין כשלון להצלחה של חברה קטנה.

"ai motoare capul doare"

פורסם

חברות קטנות קורסות באחוזים הרבה יותר גבוהים מאשר חברות גדולות.

מבחינת המדינה זה סוג של הימור, ועדיף להם להמר על חברות שנוטות לקרוס פחות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חברות גדולות בורחות לחו"ל ויודעות להתחמק יותר ממס.[סתם, אין לי מושג אך ניתן לטעון כך. ניתן גם לטעון שכאשא ענק כדוגמת נוקיהה קורס, הלכו כל הביצים שבסל אחד].

פורסם

אבל נוקיה לא קרסה אלא נקנתה ע"י מיקרוסופט וממשיכה לעבוד מפינלנד.

חברות ענק יודעות לעבור לחו"ל ולרוב יש להן גם את האופציה, לכן יש לשכנע אותם להשאר ע"י הטבות.

עסק קטן לאן יילך? לירדן?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נתתי את נוקיה כדוגמא לחברה גדולה שירדה מגדולתה.

כדבריך חברות גדולות יודעות לברוח[וגם לבוא] הן גם יכולות לשלם מעט מאוד מיסים .

עסק בינוני , אולי גדול כדלתא גליל אכן העביר יצור למדינות השכנות, בהמשך אפילו זה לא הספיק.

"עסק קטן לאן ילך.." תלוי איזה כמובן, אך אם אני מבין אותך נכון, אתה אומר: בוא לא נתמוך בקטן, כי ממילא ישאר כאן.

בסדר ישאר, ישאר קטן או יתמוטט. מדוע לא למנוע זאת או לסייע לו לגדול? הרי גם טבע לא נבנתה היום. תן צ'אנס לקטנים.[ולבינוניים]

פורסם

לא אני אומר, זו לא דעתי אלא אני מבטא את מה שאמרו בכירי האוצר לדורותיהם.

דלתא גליל לענ"ד לא דוגמה מספיק טובה, המטרה של המדינה היא למשוך עסקים שישלמו לעובדים שכר גבוה יותר (כמו שכתבתי כבר, מרוויחים לפחות פעמיים, גם במס הכנסה וגם בזה שלעובד יש יותר כסף לבזבז על מוצרים שיש עליהם לפחות מע"מ ואולי גם מכס וכו').

על עובד בשכר מינימום מה מרוויחה המדינה? 0 מס הכנסה, מס בריאות נמוך מאוד, ביטוח לאומי נמוך מאוד, ובסופו של דבר הוא חי במינוס ואין לו כסף לבזבז.

למרות שנוקיה ירדה מגדולתה אני בטוח שמדינת ישראל הייתה שמחה שהיא תקים מרכז פיתוח בארץ

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

על עובד בשכר נמוך המדינה חוסכת דמי אבטלה, מונעת אולי תסכול ופשע. נותנת משהו למי שאינו גאון הייטק, זה בשליפה. אולי יצמח גם פיתוח מודרני, קרא על תפרון ומוצרים ספציפיים של דלתא גליל.

באשר ל"לא אני אומר, כך אומרים בכירי האוצר". הרשה לי להגיג: אוי ואבוי.

בכירי האוצר אינם טועים? אני מעדיף את דבריך על פני דבריהם, בתנאי שאתה מנסה לבחון סוגייה ממספר כיוונים.

ראה הפוסט הראשון שלי כאן. מתחילים משאלות.

שאלות ויעדים הם הכלי העקרי, זאת כמובן בלי לזלזל במידע.

הררי ידע לכשלעצמם אינם שווים דבר.[אבל אם מישהו יביא לכאן מידע מהארץ או מהעולם, יכול להיות לנו מעניין]

פורסם

אבל המטרה של המדינה היא שכמה שיותר ישתכרו בשכר גבוה ולא נמוך, הבחירה היא לא בין אבטלה לשכר מינימום, אלא האם לתת הטבות למפעל X שמשלם משכורות מינימום (כי הוא צריך להתחרות ביצרן סיני שמשלם לעובדים דולר ליום ואחרי כל זה עוד למכור מוצר במחיר תחרותי).

לא טענתי שבכירי האוצר אינם טועים, כולם טועים לפעמים, אני בסה"כ אומר את מה שבכירי האוצר אמרו שמניע אותם לתת את ההטבות דווקא ל-Y ולא ל-X.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ראה, קצת הפכנו את זה להייטק מול לואו טק וסטינו מעניין הגודל.

שנית- יש עולם מחוץ להייטק ויש גם שרותים.

שלישית- אני לא חובב משכורת מינימום, אך לא כולנו נרויח משכורת של עשרות אלפיי שקלים לא? שוב, הכל ביחס לאלטרנטיבות.

שים לב, למדינה אין מטרה אחת. יש לה שלל מטרות ושלל אוכלוסיות.

למשרד האוצר ולרפרנטים הצעירים בו כוח אדיר ובד"כ כוונות טובות. יחד עם זאת לעתים הם רואים דברים מתוך פריזמה צרה כפועל יוצא של הכשרתם ולעתים[היעדר] נסיונם, רבים באים ישר מהאקדמייה. החיים מורכבים יותר מפונקציית תמורה, לא?

לאוצר ולבטחון גופי התכנון הרציניים היחידים ואיש אינו עומד מולם, לא בטוח שכך נכון. בדוק טיעוניי אלו.

שר האוצר הנוכחי ללא קשר לסדר היום שלו הוא כלי מאוד נוח למשחק בידי בעלי מקצוע.[אולי עדיף כך, לא יודע מה גרוע יותר].

נטח להתמודד מול כמה חברות גדולות. לתמיכה וסינון בינוניים וקטנים צריך עבודת מטה פרטנית שמי רוצה להיכנס אליה.

מנסיונך וממה שלמדת, יש תחליף לעבודה פרטנית?

אתה כמשקיע[כסף] תלך על ארבע חברות גדולות וזהו? לא. למדינה יש יותר כלים ויותר אחריות ממך, שתתאמץ. בוא נעצור קצת ונשאיר לאחרים, אולי יביאו עוד מידע ודעות.

עריכה: הנה דוגמא שסותרת הטענה שלי:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000891774#fromelement=hp_morearticles

והנה משהו אחר, שמחזק:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000891971

בוא נחפש, וניתן לאחרים לחפש.. מידע כללי יותר מהארץ או חו"ל.

פיקסקר, ידוע. אך זה בדיוק מה שמ 3[או האוצר] לא רוצה. יש גם חברות הזנק שקשורות באנשי טבע. יש יתרונות, ועדיין.

פורסם

אל תשכחו פרט חשוב, שהחברות הגדולות האלה מספקות המון תעסוקה לאותם עסקים קטנים ע"י העסקה האופן ישיר או עקיף. חברות הסעות, ליסינג, קייטרינג, אבטחה, מפעלים קטנים, שרותי ניקיון... אני מכיר הרבה חברות קטנות שהתחילו להתפתח ולגדול רק בגלל שהן מספקות שרותים לחברות ענק שהוזכרו פה.

פורסם

פנדוב אין מדובר על היי טק מול לואו טק, טבע אינה חברת היי טק כלל וכלל.

המדינה צריכה לבדוק מה יתרונותיה יחסית למדינות אחרות ומה החולשות.

מפעלי ייצור (לדעתי כולל אינטל) - אין טעם להקים בארץ, העלות של העובדים בארץ גבוהה יחסית למדינות עולם שלישי, הייצוא מישראל מורכב, ועוד.

ואם נניח יעניקו הטבות למפעל ייצור אז בסופו של דבר תהיה במפעל הזה שכבה דקה של מנהלים שירוויחו טוב ושכבה עבה של עובדים זוטרים שירוויחו מינימום ולא הרווחת כלום.

אם זה ייצור לאירופה בטורקיה זול יותר לייצר והשינוע היבשתי זול בהרבה. אם זה לארה"ב השינוע הימי או האווירי הופך את זה ללא משתלם כלכלית כבר עדיף לייצר בארה"ב.

אם זה ייצור למדינות אסיה יש שם מספיק מדינות שעלות עובד היא זעומה.

עסקים קטנים אינם נוטים בדרך כלל לייצא - כלומר שגם מט"ח הם לא יכניסו למדינה, והנטייה שלהם לקרוס היא באחוזים הרבה יותר גבוהים.

לדעתי האישית יש דברים שמוטב לא לייצר בארץ, במיוחד כאשר יש תחרות כזאת מול מדינות עולם שלישי ובסופו של דבר אתה מייצר מקומות עבודה בשכר נמוך.

יש דברים שיש עתיד לייצר אותם בארץ ממגוון סיבות, לחברה שבה אני עובד יש מפעל ייצור בארץ, המוצר עצמו אינו ייחודי אבל כמו כל חברת היי טק העיקר שם אינו החומרה אלא התוכנה, וכשמייצרים בארץ יש שליטה על מגוון פרמטרים כולל הגנה על התוכנה ברמת החומרה (התוכנה פשוט לא תעבוד על מוצר אחר).

מצד שני החברה הזאת היא בקטגוריה של חברה בינונית (בגודל) אבל לפי משרד התמ"ת היא יצואן גדול.

מצד שלישי העובדים במפעל הם מקצוענים בתחום החומרה, והתנאים הם תנאי היי טק לכל דבר, כך שלא מדובר על מפעל סטנדרטי.

ואני יכול להגיד שהחברה מפרנסת הרבה נותני שירותים מסביב וכולם ישראלים. אפילו רכיבי אלקטרוניקה.

מבחינת המדינה היא רוצה החזר ל"השקעה" שהיא המענקים המיסים. ומחברה שקרסה אתה לא תראה החזר להשקעה, והסיכוי שחברה קטנה תקרוס גדול פי כמה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...