Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטבות המס לחברות הענק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איציק, אם תבדוק במפעל בקרית גת את אחוז המהנדסים מכלל העובדים ותשווה את זה לשאר התעשייה שיש לכם בקרי גת (איסכור, הכוכב ועוד) תגלה שהאחוז די דומה.

אל תשכך גם שמרבית ההכשרות באינטל הן מאוד ספציפיות ולמעשה מכניסות אותך לעבדות מודרנית כי אין לך מה לעשות עם הידע שצברת פרט לעבודה אצל יצרן שבבים.

הסיבה שאתה רואה יותר אנשים שהולכים ללמוד תוך כדי העבודה היא שקריית גת השתנתה כפי שהשתנו קודם אשדוד, אשקלון, יבנה ושאר ערי הפריפריה שהפכו ממושבות עבדים לערים עצמאיות וגדולות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אינטל מקבלת כל כמה שנים כמה מליארדים ופטור ממיסים. לעומתה יש אלפי עסקים קטנים ובינוניים עם טכנולוגיה ומוצר מקוריים שלא פורצים לחו"ל בגלל חוסר יכולת כלכלית להתמודד עם ההוצאה, לא מחדשים ציוד כי להשקיע מחזור של חצי שנה במכונה שאתה יכול לקבל עליה מימון ל 5 שנים (עכשיו רק יצאה תכנית של התאחדות התעשיינים מכספי ההתאחדות למימון ל 10 שנים אבל עם דמי החבר בקרן והריבית זה יוצא יקר מאוד) ועוד תקציב דומה להון חוזר זה לא משהו שאפשר לעמוד בו ולמעשה המשק מפסיד גם שוק ענק שיכניס למדינה הרבה כסף, גם יצירת מקומות עבודה יציבים שישארו כאן בלי איומים כל שני וחמישי וגם פיזור סיכונים.

משרד הכלכלה מחזיק קרן הלוואות לעסקים קטנים. המדען הראשי זה גוף ממשלתי שמשקיע בחברות הזנק יותר ממיליארד שקל בשנה.

כשאינטל בונה מפעל היא עדיין משקיעה פה מיליארדים רבים, גם בלי המס.

אם את הכסף של אינטל היו משקיעים כדי לתת הלוואות בריבית בסיסית ל 20 שנה כנגד תכנית עסקית לפחות 80% מהסכום יוחזר ומהחברות שיקבלו את ההלוואה לפחות 50% יצליחו ויכניסו למדינה סכומים גבוהים בלי שיחזיקו אותה בביצים.

אשמח לקבל סימוכין לנתונים האלה, נשמע כאילו המצאת אותם עכשיו.

כדי לקבל בחזרה 80% מהסכום בהלוואה לעשרים שנה צריך בערך 16 שנים. להניח שמרבית העסקים יגיעו לגיל הזה בלי סימוכין זה לא רציני.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אל תשכך גם שמרבית ההכשרות באינטל הן מאוד ספציפיות ולמעשה מכניסות אותך לעבדות מודרנית כי אין לך מה לעשות עם הידע שצברת פרט לעבודה אצל יצרן שבבים.

אפשר להגיד את זה על כל תחום התמחות.

אם אני רוצה להקים מפעל רכבים בארה"ב כנראה אלך לדטרויט כי שם יש את הידע שאני צריך.

אם אני רוצה להקים מפעל שבבים בישראל כנראה אשקול ברצינות את קריית גת כי שם גרים העובדים עם ההתמחות הזאת.

אינטל הביאה ברכה גדולה לקריית גת, הלוואי שיגיעו עוד כמוה.

פורסם

צודק.

כשדנים בלי בסיס מחקרי/כמותי, סתם מפריכים ססמאות באוויר.

(זה לא שעל שיטות מדידה והנחותיהן אי אפשר להתווכח, אבל לפחות יש בסיס לדיון).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
משרד הכלכלה מחזיק קרן הלוואות לעסקים קטנים. המדען הראשי זה גוף ממשלתי שמשקיע בחברות הזנק יותר ממיליארד שקל בשנה.

כשאינטל בונה מפעל היא עדיין משקיעה פה מיליארדים רבים, גם בלי המס.

אשמח לקבל סימוכין לנתונים האלה, נשמע כאילו המצאת אותם עכשיו.

כדי לקבל בחזרה 80% מהסכום בהלוואה לעשרים שנה צריך בערך 16 שנים. להניח שמרבית העסקים יגיעו לגיל הזה בלי סימוכין זה לא רציני.

אין ספק שאינטל משקיעה ואין ספק שהיא מפתחת סביבה עסקי לווין שמשרתים אותה (קייטרינג, ניקיון, ביגוד, אחזקה וכו') אבל את כל אלה עושה גם תעשייה מסורתית. גם העובדים שלי אוכלים, גם אצלי מנקים והעובדים שלי לא הולכים בתחתונים.

נסה פעם לפנו לגופים האלה שציינת.

הקרן נותנת הלוואות לתקופות קצרות מידי כדי שעסק קטן יוכל להתמודד איתן ולמעשה מיועדות להרויח זמן לעסק קורס. אני מדבר על מתן עזרה להרחבת פעילות ופריצה לשווקים חדשים.

לגבי המדען הסיפור עוד יותר עצוב ואני אתן לך דוגמא. יש לי ליין של מוצרים קיימים שרציתי לשפר על מנת לשפר איכות ולהוזיל עלויות ייצור. פניתי למדען בנושא ואישרו לי את הבקשה אבל הקץ' הוא שאני צריך 48 תבניות (טווח מידות שאני מייצר היום) שכל אחת עולה בין 3,000$ ל 17,000$ כתלות בגודל. המדען מוכן לממן רק פיתוח ולכן רק עד 3 אבות טיפוס של המידה הכי קטנה. בשביל 9,000$ אני לא צריך אותו אלא בשביל הסכום הגדול שאותו אני מתקשה להרים לבד ופה אין אף קרן או גוף שמוכנים לעזור במימון (אני לא מבקש מתנות. רק אשראי שיאפשר לי לסיים פיתוח ולהעמיד סידרה ראשונה). אם אני צריך לממן את התבניות והמלאים אני נדרש להשקעה של קצת יותר ממליון שקלשגם אם אמכור את הכל למחרת סיום הייצור יש לי יותר משנה מימון (על התבניות אני משלם חודשיים לפני קבלת הדוגמאות, על המלאים חודש וחצי עד חודשיים לפני שקיבלתי אותם ואת התשלום על מה שאני אמכור אחרי תשלום שכר עבודה במזומן ומשך הייצור אקבל במקרה הטוב חצי שנה אחרי המכירה).

לגבי סימוכין, לא אני המצאתי את המספרים האלה אלא כלכלן שנשכר על ידי אחז מארגוני המעסיקים. הכוונה בלקבל 80% היא ש כ 20% מהעסקים לא ישרדו (אל תשכח שמדובר על הזרמת כסף כנגד תכנית מאושרת וברור שיש גם ערבויות בעלים כשמדובר בסכומים לא גבוהים שנעים סביב מליון עד שניים לעסק).

פורסם
אפשר להגיד את זה על כל תחום התמחות.

אם אני רוצה להקים מפעל רכבים בארה"ב כנראה אלך לדטרויט כי שם יש את הידע שאני צריך.

אם אני רוצה להקים מפעל שבבים בישראל כנראה אשקול ברצינות את קריית גת כי שם גרים העובדים עם ההתמחות הזאת.

אינטל הביאה ברכה גדולה לקריית גת, הלוואי שיגיעו עוד כמוה.

למה קרית גת ולא מגדל העמק או ירושלים?

אין ספק שאינטל הביאה ברכה לקרית גת אבל אני אתן לך דוגמא נגדית מאשקלון.

באשקלון הקימו בשנת 91 את איזור התעשייה הדרומי. הביאו לשם תמהיל של תעשייה החל ממפעל מחזור גרוטאות דרך מפעלי מתכת ועד מפעלי מזון (ובשנים האחרונות גם היי טק). האיזור הזה הביא אוכלוסיה חזקה מבחוץ וסיפק תעסוקה לכל תושבי העיר החל מהלא מקצועיים ועד לאקדמאים שביניהם.

כשהקימו אותו אשקלון היתה כ 60,000 איש והיום היא נושקת ל 140,000ואת זה עשו לא עם מפעל אחד אלא עם פיזור סיכונים כזה שכשמפעל נסגר העיר לא קורסת עד שקם אחר במקומו. קרית גת נשענת היום על שני מעסיקים עיקריים בלבד וזה מצב מאוד לא בריא.

פורסם

רוב העובדים תמיד ישאפו לעבוד ולצבור ותק בחברות גדולות מאשר במפעלים קטנים.

יש איזו אשליה שחברות גדולות כמו אינטל, מעניקות ביטחון תעסוקתי לטווח הרחוק.

המציאות הפוכה.

אני בטוח שבמפעלי התעשיה ה"ישנה", כמו של נהג הלילה, תמצא עובדים בעליי וותק רב מזה של העובדים באינטל.

אינטל כמדיניות לא רשמית, "מרעננת" את מצבת כוח האדם שלה כל הזמן, וצריך להיות בעל כשורים יוצאי דופן, כדי לעבוד באינטל יותר מ20 שנים.

וזה נכון לגבי מהנדסים במרכזי פיתוח וגם לגבי "פועלים" במפעלים.

לגבי המפעלים, כמו בקרית גת, יש בעיה נוספת. למפעלים האלו יש תקופת זמן מוגבלת, של 6-10 שנים, שאחריה צריך למעשה להקים את המפעל מחדש, בעלויות של מליארדים. כך שכל תקופה כזו, שוב מגיעה אינטל ובוחנת את הכדאיות של הקמת מפעל ושוב עולות דרישות למענקים מהמדינה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני לא מבין על מה אתם מדברים.

אף אחד לא נותן לאינטל כסף. לא מוציאים כסף מהכיס.

הם מקבלים הטבות מס. 9% מ-4 מיליארד, ועוד התעסוקה לכל האנשים והמעגל השני, הם הרבה יותר מ- 25% מ-0.

השאלה היא מה המס המקסימלי שאפשר לגבות מהם בלי לגרום להם לקפל את הבסטה למקום אחר.

בכל מקרה, כפי שאמרתי, הממשלה לא מוציאה כסף מזומן מהכיס שבמקום לתת אותו לאינטל או לטבע, אפשר לתת כהלוואה לעסק קטן או כל דבר אחר.

פורסם (נערך)

נמסיס, אתה טועה. ב 2014 אושר לאינטל מענק (כסף מזומן ישירות לכיס) של יותר ממליארד שקל והתמורה אינטל התחייבה לקלוט עוד כ 1100 עובדים עד 2018 בלי התחייבות להמשיך להעסיק אותם לתקופה כלשהי. חוץ מזה היא תשלם מס של 6% כשאני משלם 25%.

אני לא נמצא בענף של אינטל אבל למה טאואר למשל צריכה להתחרות בתנאים לא הוגנים?

עריכה: מצאתי גם את השכר שאינטל התחייבה לשלם: "גם השכר שמשלמת החברה לעובדיה נחשף במסמך. כך, אינטל מתחייבת לשלם בשנות השיא של הפעילות שכר בעלות מעביד של 21,900 שקל בחודש לכל אחד מ-2,000 הטכנאים וההנדסאים שתעסיק; 6,600 שקל בחודש עלות מעביד ל-350 סטודנטים שיעבדו בחצי משרה; 28 אלף שקל בחודש ל-1,300 מהנדסים ואקדמאים ו-54,400 שקל בחודש ל-350 מנהלים".

ממש לא שכר גבוה ואפילו קצת מתחת לממוצע לתפקידים כאלה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם

יש הגיון בהקלות המיסוי שניתנות לאותן חברות ענק אבל כדי להבין את אותו הגיון צריך להבין למה ישראל בכלל רוצה את אותן חברות בתחומיה:

1.ייצור מקומות עבודה.

2.פיתוח פרפריות (אינטל וקרית גת לדוגמא)

3.הכנסות למדינה (למרות ההנחות נכנס המון כסף ממיסוי ).

4.הגדלת המסחר הבינלאומי

5.יוקרה

6.עידוד חברות גדולות נוספות לפעול בישראל.

ישראל בהרבה מובנים אינה מדינה אידאלית לפעילות של חברות ענק בכלל וחברות זרות בכלל- מצב בטחוני שלא תמיד יציב, יחסי חוץ בעייתיים עם מדינות שונות, מיסוי גבוה, לוגיסטיקה ובירוקרטיה וכן הלאה.

כשמשקללים את כל אלה ניתן לשער שהקלות המס די הכרחיות על מנת לשמר את הקיים ולעודד השקעות נוספות, התמורות נמדדות לא רק בכסף.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יש איזו אשליה שחברות גדולות כמו אינטל, מעניקות ביטחון תעסוקתי לטווח הרחוק.

המציאות הפוכה.

אני בטוח שבמפעלי התעשיה ה"ישנה", כמו של נהג הלילה, תמצא עובדים בעליי וותק רב מזה של העובדים באינטל.

אינטל כמדיניות לא רשמית, "מרעננת" את מצבת כוח האדם שלה כל הזמן, וצריך להיות בעל כשורים יוצאי דופן, כדי לעבוד באינטל יותר מ20 שנים.

וזה נכון לגבי מהנדסים במרכזי פיתוח וגם לגבי "פועלים" במפעלים.

לגבי המפעלים, כמו בקרית גת, יש בעיה נוספת. למפעלים האלו יש תקופת זמן מוגבלת, של 6-10 שנים, שאחריה צריך למעשה להקים את המפעל מחדש, בעלויות של מליארדים. כך שכל תקופה כזו, שוב מגיעה אינטל ובוחנת את הכדאיות של הקמת מפעל ושוב עולות דרישות למענקים מהמדינה.

תתפלא שהקריית גתים עדין יעדיפו את המשרה של אינטל, גם היא זמנית.

אתה מוזמן לבדוק היום מה מצב התעשיה ה"ישנה" בעיר - רוב מצבת העובדים מורכת מחבר'ה צעירים שבאים לעבודה זמנית או חיילים משוחררים שעושים מועדפת - המוטיבציה לעבוד נמוכה יכמעט לא תמצא עובדים זוטרים עם ותק גבוה משנה-שנתיים - הרוב מתייאשים ועברים לעבודה אחרת עם תנאים אחרים, כי הם מבינים שאין להם לאן להתקדם - הרבה גם בוחרים לעבוד מחוץ לעיר.

בנוסף תנאי ההעסקה של אינטל ו-HP הרבה יותר טובים מאשר המפעלים הותיקים ויש שם יותר תגמול כלפי מי שצובר וותק (מצד שני הם מעדיפים לפטר כדי שלא יהיה מצב של קביעות).

גילוי נאות: קרובת משפחה שלי עבדה 7 שנים באינטל אחרי שהשתחררה מהצבא, במהלכן היא למדה תואר עם עזרה גדולה מאינטל - אחרי שפוטרה, היה לה קל למצוא עבודה עם הקורות חיים שלה - בתעשייה המסורתית לאן היא היתה מגיעה?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הקלות המס היו הכרחיות גם להמשך תעשיית העץ והטקסטיל ואם לא יתעוררו גם תעשיית מתכת לא תהיה פה (ומדובר במפעלים חיוניים שנעלמו כמו קרית הפלדה בעכו ובתי היציקה שנשאר רק אחד).

מבחינת ייצור מקומות עבודה אינטל קרית גת יגיע בשיא ל 4000 עובדים. איזור תעשייה מסורתית יעסיק הרבה יותר עם קצת עידוד (רב בריח לבדו מעסיק 1200 עובדים. סביר להניח ששריונית חוסם שיושב בקרית גת מעסיק סדר גודל דומה) ויעסיק אותם ל 20 שנה ולא ל 5 שנים.

יוקרה זה נכון אבל יוקרה זה גם מפעל המגנזיום בים המלח אז למה להשקיע איפה שההשקעה שלך תיגמר ב 6 שנים במקום להשקיע איפה שתקצור את הפירות במשך 20 שנה?

פורסם

תעשיות מסורתיות נעלמות אט אט הן בשל מעבר למזרח אסיה שם שכר העבודה נמוך והן בשל התפתחויות טכנולוגיות שמייתרות חלק מהן.

תעשייה מתקדמת לא נעלמת תוך 6 שנים. נהפוך הוא - עקב הגידול בידע ישראל הופכת לאזור בו תעשיה מתקדמת הופכת לחזון נפרץ.

פורסם

תבדוק מה אורך חיי המפעל של אינטל. ב 2023 הוא אמ6ר למצות את עצמו לחלוטין.

לתעשייה המסורתית יש בהחלט מקום אם אתה לא מוכר שעות עבודה.

• תוכן חדש...