Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב שהוא משועבד לבנק .האוטו לא על שמי אלה על שם הבעלים הקודם שחייב עדין כסף לבנק ולכן האוטו משועבד ולא ניתן להעביר בעלות.

השאלה היא מה קורה ברגע שייש תאונה מי מקבל את הכסף?פוליסת הביטוח היא על שמי בלבד ואינה כפופה לשיעבוד

פורסם

אני לא מבין שני דברים:

1. איך הסכמת לרכוש רכב עם שעבוד.

2. איך הבעלות על הרכב עברה במשרד הרישוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסכמתי כי הבעלים הוא מכר של המשפחה

האוטו עדין לא עבר בעלות .הובטח לי שברגע שיסימו את החוב ותוסר המיגבלה האוטו יעבור בעלות. בנתיים אני מקבל את הרשיון החדש מהבעלים הקודם

פורסם

תבדוק עם סוכן הביטוח שלך האם הביטוח תקף כאשר אתה לא בעליו של הרכב.

הבנק אם לא יקבל העתק של פוליסת ביטוח בתוקף על שם בעל הרכב ומשועבדת לבנק יתחיל להקים מהומות

בשעבוד , אם בעל הרכב לא יעמוד בתשלומיו אתה יכול להגיע למצב בו תיפרד מהרכב לטובת הבנק.

מכר של משפחה.:shock:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בזיכרון דברים שעשיתי הבעלים התחייב בכתב להביא לי כל שנה רשיון רכב חדש .החוב המדובר הוא לעוד שנה וחצי.

כשעשיתי ביטוח רכב לא שאלו יותר מידי שאלות שלחו פוליסה על שמי .

עכשיו נגיד שנכנסו בי אני אמור לשלם למוסך ותוך 90 יום לקבל ציק מהביטוח .השאלה על שם מי הציק על שם המבוטח או הבעלים של האוטו.

האם רשאי אדם לבטח רכב שלא בבעלותו (רק לא רשום על שמו ,האוטו ניקנה בכסף)?

פורסם

לא יודע להגיד לך פרטים ספציפיים. אבל המלצה שלי, אחרי ששמעתי סיפור או שניים, להסיר את השעבוד ולהעביר את הרכב על שמך בהקדם האפשרי. זה לחלוטין מתכון לאסון ובירוקרטיות עד הודעה חדשה.

פורסם

כשרכב משועבד לבנק אחד התנאים הוא שעבוד הפוליסה לטובת הבנק. אני מבין שבמקרה זה אין שעבוד כנ"ל. ולכן במקרה של תאונה שאיננה אבדן מוחלט - אתה תקבל את תמורת התיקון בלי בעיה. במקרה של אבדן מוחלט מכיוון שהבעלות צריכה לעבור לחברת הביטוח אתה תקבל את היתרה שתישאר אחרי פירעון החוב לבנק.

אישית לא הייתי מסכים למצב כפי שתיארת גם אם מדובר במכר, כי הסיכון לא שווה את זה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שבת שלום

האוטו צריך לעבור טסט בעוד כחודש ,קיבלתי רשיון חדש וברשיון נוסף גם עיקול לבנק.

משיחה עם זה שמכר לי את האוטו הוא הסביר שכרגע יש בעיה עם הבעלים ולכן העיקול.

הוא הציע 2 אפשרויות

1)לעשות טסט ולהשאר עם הרכב ובעוד שנה נוציא עוד רשיון .הוא טוען שבגלל שיש עיקול לבנק ולא לגוף ממשלתי כמו מס הכנסה ,מע"מ אין סיכוי שיעצרו אותי בדרך ויקחו את הרכב. אני לא גר באיזור שהבעלים הרשום ברשיון גר ,וגם לא מאותו מיגזר

מה הסיכוי שיגיעו לרכב .מדובר ברכב נפוץ מאוד וברכב פרטי

אופציה 2) להחזיר את האוטו ולקבל כסף חזרה ,אבל להוריד שימוש באוטו 3 חודשים (רוצה 2000 שח לכל חודש)

לבדוק מה היה המחירון לפני 3 חודשים ומה היום ולהוריד בהתאם.

למרות שתיקנתי את האוטו בסכום שלא לקחתי בחשבון בהתחלה בסכום כולל של 13000 שח(ידעתי רק על תיקון של עד 4500)

אבל לאחר נסיעה קפץ לי הטימינג והנזק היה גדול .הוא מוכן להשתתף בסכום אבל לא בהכל.

יש לציין שאת הבחור שמכר לי את האוטו אני מכיר אישית ויודע שהוא לא יעשה בעיות .

יוצא לי שאני מחזיר את האוטו ונישאר עם 22000 שח.

עכשיו יש לי דילמה ,עם אני נישאר עם האוטו אני נוסע ברכב שנת 2008 ולוקח סיכון שאולי יקחו לי מהעיקול את האוטו,אבל יכולים גם לגנוב לי את האוטו ואז אני נישאר גם ככה בלי רכב ובלי כסף(עשיתי ביטח צד ג בלבד)

להחזיר את האוטו ולקבל 22000 שח ולחפש רכב אחר בסכום הזה

אני גם ככה רוצה להחזיק את האוטו לפחות 4 שנים ,ככה שעם בעוד 4 שנים לא היו בעיות עם הרשיונות אני יכול להעביר למישהו מהמישפחה את האוטו. או שאולי המצב יסתדר והעיקול והשיעבוד ירדו ואז יהיה העברת בעלות

אני אישית חושב שכדי לי לקחת סיכון כי בסכום של 22000 שח (שזה מה שאני אמור לקבל חזרה עם אני מחזיר את האוטו)

ולינסוע ברכב ששווה לפחות 45000 (מחירון 59) .

מה אתם אומרים מה אתם היתם עושים?

פורסם

אישית?

אני הייתי מחזיר את הרכב ולוקח את הכסף חזרה.

אם וכאשר יסתדר עניין הרישיון, תוכל לרכוש את הרכב בצורה מסודרת, עם העברת בעלות.

פורסם

גם אני חשבתי להחזיר ישר את האוטו. וגם היתי מוכן להפסיד קצת כולל תשלום עבור שימוש

דבר נוסף שקצת מציק לי זה איך הוא רוצה לשלם לי את ה22000. שנכנסתי לכל הענין קצת חששתי שלא יהיה רשיון חדש ולכן שילמתי לו בתשלומים . עכשיו הוא גם רוצה להחזיר לי בתשלומים אבל יותר מהר ממה שאני שילמתי לו.

הוא לא מוכן שאסע על האוטו ברגע שהחלטתי להחזיר .

מה שמשאיר אותי בלי הרבה אופציות

מה שבטוח אני נידפק בכל מצב לא משנה מה אחליט

העברת בעלות הוא התחייב להעביר אבל לא רצה לציין תאריך .ברגע שהעיקול והשעיבוד ירד הוא מעביר לי בעלות

פורסם

כל הסיפור הזה נשמע לי כמו קומבינה אחת גדולה, ובסוף אף אחד לא מרוויח מאלה.

אתה במצב מסוכן, לא נראה לי שאתה או המכר שמכר לך את הרכב יודעים מה קורה במצב של גניבה, או טוטאלוס,

יש יותר מדי מצבים שיכולים להוציא אותך קירח מכאן ומכאן- בלי רכב ובלי כסף.

לדעתי עשית טעות שלקחת רכב ממכר בשיטת ה"יהיה בסדר", ממליץ לך להיפטר מהרכב גם אם התשלום יתעכב טיפה,

שישאר אצלו פיזית ולא יהיה מצב שתתחיל מריבה עליו.

קח את ירידת הערך שהוא קבע כלקח, לא עושים עסקים עם אדם במצוקה בצורה חאפרית, גם אם הוא האדם הכי מהימן בעולם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לדעתי תשאיר את המצב כפי שהוא, כי יש לי תחושת בטן שכסף - לא תראה ממנו אם תחזיר לו את הרכב.

אכן יש סיכון (קטן) שהבנק ימצא אותך וייקח את הרכב.

הסיכוי של אבדן מוחלט/גנבה לא רלוונטי כי ממילא אין לך מקיף.

אם תחזיר לו את הרכב תישאר בלי כסף ובלי רכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ככל הניראה אשאיר את האוטו אצלי עד שיהיה שינוי בסטטוס שלו. או שזה לא יהיה אפעם, או שיהיה בסוף העברת בעלות,או שיבואו ויקחו ממני את האוטו (חס וחלילה),או שיפסיקו לתת לי את הרשיונות רכב החדשים

פורסם

סלח לי אבל יש לך חרא של מכר.

גם מסבך אותך, גם גורם לך להוצאות ויש לו חוצפה לדרוש דמי שימוש כאילו הוא חברת השכרה?

אתה חושב שאם תחזיר לו את האוטו אתה תקבל את הכסף שלך חזרה? הצחקת אותי. הוא מסובך עם עיקולים, איך בדיוק ישחררו לו כסף? תגיד לו שאתה רוצה את כל הכסף שלך חזרה, כולל הכל, וברגע שתקבל את כל הכסף חזרה אתה מחזיר לו את הרכב ולא רוצה לראות אותו יותר לעולם. הסיפור הזה מתאים למישהו אחר כאן בפורום, לא לך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...