Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני יודע שיש כבר הרבה סוגיות באתר בנוגע לשאלה חוקי לא חוקי, אבל לא מדובר במנורת קסנון ובכלל זו נורה שהיא בעלת תו תקן חוקי ישראלי.

הרכב מדגם מיצובישי סופר לנסר שנת 97.

זו כבר השנה השניה שמכשילים אותי טסט על אותן נורות כחלחלות של אוסרם, כשקניתי אותן דרך החשמלאי נאמר לי כי הן חוקיות.

משיטוט קצר באתר אני רואה שהן אכן חוקיות, (אלו שעולות 150+-)

הטסטר הבריג אותן החוצה ואמר לי "אור כחול לא חוקי" - הנורה עצמה אכן מצופה בסוג של צבע כחלחל.

מה קורה כאן? מי צודק?

האור בכלל לא כחול, רחוק מלהיות, כשאני מאיר אותן הן צהובות לגמרי ואולי מעט יותר לבנות מאור צהוב רגיל.

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%96%D7%95%D7%92-%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA-OSRAM-Cool-Blue-Intense-H4

אלו הנורות בדיוק שקניתי. להבא פשוט לשמור את הקופסה? להראות לטסטר? אני לא ממש יודע עם מי לדבר שם.

כמובן שאותו הטסטר גם הפנה אותי ואמר לי "תחליף שם לנורות תקניות רגילות" = במחיר של 150 ש"ח כשאני יכול לקנות אותן ב 20. וכמובן שלא קניתי שם אלא החלפתי בבית בעצמי.

המכון הוא קומפיוטסט מערב.

נ.ב - פתחתי בטעות בטיפולים/ טכני - מבקש להעביר לפורום הנכון, סליחה על הטעות.

Opel Adam S 2017

פורסם

אותן נורות כחלחלות של אוסרם,

האור בכלל לא כחול,

תחליט,

הן כחלחלות? כחולות? חולות?

אני לא מכיר את הנורות האלה, אך הנה לך כל הסיבות הכשרות להכשלה בטסט בסעיף הנורות:

1. אור כחול (או כל צבע שהוא לא לבן/צהוב)

2. עוצמת הארה חלשה

3. נורה ללא תקן E (מוטבע על בסיס הנורה)

4. נורות חנייה שנותנת גוון שהוא לא לבן/צהוב

נורה שנותנת גוון לבן היא חוקית לחלוטין, אבל, יש קאץ':

נורה שאכן מאירה בגוון 100% לבן או צהוב מעוטרת בתקן E.

אם אתה משוכנע שהאור אצלך הוא לבן (לא כחלחל, ולא כחול-לבן וכו'), אתה מוזמן להוציא את הנורה ולראות אם אכן התקן מוטבע.

במידה ולא מוטבע התקן, כנראה שהבוחן צדק, הנורה אינה חוקית והאור לא 100% לבן/צהוב.

במידה והתקן כן מוטבע, הטעות כולה של הבוחן, והיית צריך לגשת לרב בוחן לבירור העניין.

*שים לב שהנורה צריכה להיות מותקנת נכון, החלק הבולט בבסיס הנורה כלפי מעלה (ברוב הרכבים).

דבר שמשפיע על מרחק ההארה, גוון, סינוור וכו'. להרבה בוחנים קל יותר לזרוק לאוויר שהנורה כחולה מאשר להתחיל להסביר לך שהאור חלש.

וכמובן אל תשכך להסתכל על נורות החנייה. לדים למשל, נוטים לגוון כחול וגורמים לאשליה כאילו גוון הנורה הוא כזה.

בהצלחה בטסט הבא.

פורסם

האור לא כחול, הנורה עצמה כחלחלה (כמו בתמונה) לפי מה שהדגת מהמשפטים שלי.

1. האור נוטה מאוד לצהוב ולבן, בכלל אין איזכור לצבע כחול שיוצא מהן בזמן הדלקה

2. עוצמת האור גבוהה וטובה יותר מהסטנדרט, אבל לא מסנוורת ורחוקה מלהיות כמו קסנון

3. תקן E לדעתי יש עליהן כיוון שהו חוקיות לפי החנויות ולפי הקופסה (ממה שנאמר לי, הקופסה כבר לא אצלי)

4. מדובר על נורות תאורה רגילות קדמיות - על חניה לא פנו אלי או משהו דומה.

לגבי כל העניין של התאורה - הרכב אצלי ממש סטנדרטי ואין שום שינויים או לדים, הדבר היחיד ששמתי פשוט נורות מחוזקות יותר שהן אלו שבלינק כאן, שאלתי אם חוקי, נאמר לי ע"י החשמלאי במוסך שכן, סמכתי על מילותיו כי סה"כ מדובר בנורות של 150 ש"ח שמחזיקות כשנתיים ויותר, ואז הגעתי למצב בו אני נכשל בטסט בגלל נורה.

גם כשמסתכלים על הרכב בלילה כשהאור דלוק רואים בבירור שהאור הוא בעצם צהוב (רק עדין יותר מהרגילות).

תודה על התשובה המפורטת שלך, בתאכלס אין לי מנוס כרגע מלהחליף אותן לרגילות לעבור את הטסט ולחזור לאוסרם הרגילות, מעבר לכך שרואים בהן מעולה לעומת הסטנדרטיות שהראות שלהן חלשה לטעמי.

Opel Adam S 2017

פורסם

כל נורה תתן גוון שונה על כל רכב שונה,

כך שיוצא מצב שעל הרכב שלך מתקבל גוון אור שלא עובר במכשיר בדיקת אורות.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

בדוק אם התקן E קיים והראה אותו לרב בוחן בטסט הבא.

בנוסף מציק לי שכתבת שהנורה מאירה חזק יותר מנורות רגילות, כי זה לא אמור להיות כך.

יכול מאוד להיות שהנורות אצלך לא מורכבות נכון, וזאת בעצם הבעיה.

פורסם

אני עם פיליפס בלו וויז'ן (אם אני לא טועה) כבר כמעט שנתיים, בטסט לפני שנתיים החלפתי את המנורה על מנת לעבור,

השנה בטסט נכנסתי עם הפיליפס והופתעתי לגלות שלא העירו בכלל על הנורה או על עוצמה או משהו אחר שקשור לאור ראשי.

פורסם
בדוק אם התקן E קיים והראה אותו לרב בוחן בטסט הבא.

בנוסף מציק לי שכתבת שהנורה מאירה חזק יותר מנורות רגילות, כי זה לא אמור להיות כך.

יכול מאוד להיות שהנורות אצלך לא מורכבות נכון, וזאת בעצם הבעיה.

האור לא מסנוור, כי זה הדבר הראשון שבדקתי בנסיעה מול הרכב שלי.

הכוונה אור מחוזק היא שהאור יותר בהיר ונקי, אז אני אתקן את עצמי.

בנוסף הן מותקנות כרגיל לגמרי, בסופר לנסר יש "מושב" ששמים בו את המנורה והיא יושבת ללא תזוזה כי אין לה לאן לזוז, האור מדוייק וישר ולא מגיע למצב שהוא לא מכוון ומסנוור.

אז הכי טוב כנראה זה להחזיק זוג נוסף של מנורות רגילות למטרות הנ"ל לצערי.

Opel Adam S 2017

פורסם

היי

צילמתי את הקופסה של הנורות שיש אצלי.

במידה ואני נגש שוב פעם לטסט ונופל על טסטר בלאי שכזה - יש טעם להראות לו את הקופסה?

איפה בדיוק נמצא תקן ה E שמתאים לישראל?

שוב תודה!

IMAG1875.jpg

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוסרם זו חברה איכותית ויש לנורות האלה תקן בישראל. צריך להיות איפהשהו את הלוגו הזה:

200px-CE_Logo.svg.png

זה לא מפיק אור שמתקרב אפילו לגוון כחול.

לדעתי פשוט הכשילו אותך כדי שתקנה אצלהם נורות. אני באמת לא מצליח לחשוב על סיבה אחרת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש מתחת למדבקה הצהובה רשום ECE R37 - האם זה הדבר?

שלהבא בטסט אני אוכל להראות לו את הקופסה שירד ממני.

זה מייאש.

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, זה התקן. בפעם הבאה אל תלך לשם בכלל. או שהבוחן הזה לא מקצועי בעליל, ברמה כזו שהוא לא מכיר סוגי נורות מעבר לאמריקן איגל, או שבאמת זה נועד לגרום לך לקנות שם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תודה רבה,

אני לא מכיר מכונים אחרים אני גר בראשל"צ ומעביר את הרכב במערב כל הזמן.

יש משהו אחר באיזור שאני יכול לגשת אליו?

Opel Adam S 2017

פורסם

אני משתמש בפיליפס דיימונד ויזן , שנורות החניה המשולבות בפנס הן לד שנותנות אפקט כחול סגלגל (בהתאם לרפלקטור)

עברתי איתם טסט בקומפיוטסט בדרך המכבים בראשלצ ללא בעיה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

הפיליפס Diamond Vision לא חוקיות לכביש. נכון הן יפות מבחינת אור לבן מדהים אך אין על הנורה סימון E

גם בכל אתרי המכירה כתוב לך שהן לא NOT STREET LEGAL

המורה המדוברת של OSRAM כן כוללת סימון של E מלמטה אך מכיוון שיש עלייה צבע כחלחל (פילטר שנועד להוציא את הלבן בלבד)

בוחני הרכב והחוק בישראל לא מאשרים אותה אפילו שיש לה תקן E - מה לעשות אנחנו חיים בישראל המודרנית של שנת 1813 כניראה.

לדעתי הבוחן אכן ניסה שתיקנה נורת אצלם.

קובי

:-)

פורסם

אני מחר ניגש לטסט, קניתי זוג סטנדרט שיהיה בצד למקרה ולדעתי אני פשוט אחליף אותן בשביל הטסט כדי להמנע מהכאב ראש הזה.

תודה לכם על התשובות חברים

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...