Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סחירות עתידית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סחירות היא עניין של מזל. לפני קצת למעלה מ-10 שנים הצעתי למכירה, בהפרש של מספר שבועות סובארו אימפרזה ויונדאי אקסנט. שתי המכוניות ידניות, בנות 7 עם 94,000 ק"מ. באותם ימים סובארו נחשבה שיא האמינות, יונדאי היתה מותג מוכר אבל לא לגמרי בשל. לקח לי קרוב לחודש להפטר מהסובארו. היונדאי נמכר תוך 24 שעות מהדבקת המודעה בחלון.

לגבי תחזית סחירות אי אפשר לדעת שום דבר, בודאי כאשר מדובר בדגמים חדשים ודי מהפכניים (כמה שנים יש בשוק מכוניות עם מנועים קטנים ומוגדשים בכמויות משמעותיות? לא מספיק כדי לשפוט את שוק היד השניה שלהן). ולצרפתיות יש בעיה חשובה מבחינת הסחירות - היבואנים נחשבים ליקרים בתחום הטיפולים וחלקי החילוף, כך שגם אם הרכב זוכה למוניטין טוב בתחום האמינותהוא עדיין נחשב יקר לתחזוקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סחירות היא עניין של מזל. לפני קצת למעלה מ-10 שנים הצעתי למכירה, בהפרש של מספר שבועות סובארו אימפרזה ויונדאי אקסנט. שתי המכוניות ידניות, בנות 7 עם 94,000 ק"מ. באותם ימים סובארו נחשבה שיא האמינות, יונדאי היתה מותג מוכר אבל לא לגמרי בשל. לקח לי קרוב לחודש להפטר מהסובארו. היונדאי נמכר תוך 24 שעות מהדבקת המודעה בחלון.

לגבי תחזית סחירות אי אפשר לדעת שום דבר, בודאי כאשר מדובר בדגמים חדשים ודי מהפכניים (כמה שנים יש בשוק מכוניות עם מנועים קטנים ומוגדשים בכמויות משמעותיות? לא מספיק כדי לשפוט את שוק היד השניה שלהן). ולצרפתיות יש בעיה חשובה מבחינת הסחירות - היבואנים נחשבים ליקרים בתחום הטיפולים וחלקי החילוף, כך שגם אם הרכב זוכה למוניטין טוב בתחום האמינותהוא עדיין נחשב יקר לתחזוקה.

במידה ואתה זוכר, מה היה המחירון ובכמה הצעת את הרכבים הנ"ל?

פורסם

סחירות

ישנן מכוניות יקרות מדי, לא סחירות.

ישנן צרפתיות מדי, לא סחירות.

כאלו שנחשבות לא אמינות, לא סחירות.

הליסינג נמנע מכל אלה, הוא לא רוצה להסתבך.

הליסינג קונה בעיקר מה שסחיר.

אחרי מספר שנים הוא מוכר ומציף את השוק.

הרכב הסחיר הופך להיות לא סחיר, כמו הלא סחיר מלכתחילה.

אבל, ישנן הפתעות. יש כלי רכב שכ"כ נחתכים במחיר שהופכים סחירים.

אז המוכר מוכר כמעט במחירון ומרוצה.

קשה לדעת.

לכן: מי שרוכש רכב לפי סחירות, מוטב שיעשה מחקר ארוך, חמש שנים נניח.

בסוף המחקר יוכל לרכוש את הרכב הסחיר במחיר סביר.

תודה לשמעון.

פורסם

אפשר להתחיל מזה ככה - כל המכוניות העממיות לא סחירות כמו פעם. הסיבה: מגרשי המכוניות והליסינג. הם לא רק פוגעים במותגים יפניים וקוריאניים, אלא גם במותגים אירופאיים. המותגים האמריקאיים היו ונשארו בעלי סחירות ממוצעת עם ביקוש סביר וירידת ערך גבוהה (וזו הסיבה לביקוש. אפשר לקנות בזול וליהנות מהרבה רכב)

אתם נטפלים ליונדאי, טויוטה, מאזדה ואומרים שהם "רכבי ליסינג מובהקים" ומתעלמים בכל תוקף שרנו למשל או אופל נמכרים לליסינג בכמויות מטורפות גם (וכן גם פיג'ו, סיטרואן, סקודה, פורד וכו'). ככה שכל השוק הפרטי של ה"יד שנייה" נמצא בתוך הבוץ והיחידים שמרוויחים הם אלו שמחזיקים במכוניות נדירות יחסית שלא פגשו ליסינג ורכבים ישנים שמורים שספגו כבר ירידת ערך גדולה.

ההבדל בין מאזדה 3 למשל לבין רנו פלואנס/מגאן 2, זה שמאזדה מאבדת בכל שנה פחות ממה שהרנו מאבדת. ככה ששניהם בכל מקרה לא יימכרו במחירון, אבל המאזדה תוכל להימכר בקלות במחיר גבוה יותר והמוכר יספוג פחות ירידת ערך (נניח והרנו והמאזדה במצב זהה לחלוטין).

בנוסף אתם עוד אומרים שמאזדה 3 הינו רכב שלא סחיר בעליל. שטויות. מאזדה 3 במצב טוב מגרסאות מאובזרות וחזקות ימכרו בקלות יחסית במחיר טוב. גרסאות ה-2L נמכרות מאוד קרוב למחירון למשל ולעיתים אפילו מעליו. כנסו ליד 2 ותראו מחירים...

עוד אני אוסיף זה שהרכב שלי הינו מאזדה 3, השכרה לשעבר אך נראה טוב מאוד ומדי פעם אנשים שואלים אותי אם אני מוכר ואפילו פעם אחת שמו לי פתק עם מספר טלפון שהיה כתוב בו "יש לי הצעה מעניינת לרכב שלך". הסיבה שלא מכרתי זה בגלל שאני נהנה מהרכב, עוד לא מיציתי אותו ואין לי סיבה להחליף באמת.

מאזדה ויונדאי הם רכבי ליסינג מובהקים -פורד פוקוס, רנו פלואנס ורנו מגאן 2 לא רכבי ליסינג מובהקים?. אי לכך, לחברות הליסינג ישנו אינטרס מובהק שהמחירון של הרכבים האלה יישמר גבוה, כי כך צי הרכב שלהם שווה יותר -לרוב הרוכשים עצמם יש להם אפשרות בין אם לבחור טויוטה, מאזדה, יונדאי, פיג'ו, רנו ובעצם כמעט הכל. זאת אומרת שלא חסר להם גם רכבים צרפתיים ומהם חברות הליסינג גם כן סופגים את ירידת הערך שלהם. מכאן, תעשה לבד את הקישור המתבקש ל"איש המחירונים" ושיקוליו בבואו לתמחר את הרכבים האלה ותסיק את המסקנה המתבקשת.

בפועל, הרכבים האלה נמכרים פעמים רבות בהרבה פחות מהמחירון בשוק הפרטי, אבל אנשים לא מדברים על זה -הם מדברים על זה ועוד איך כמו שהם לא מדברים על כמה פעמים היונדאי I35 החדשה שלהם נכנסה למוסך עם תקלות -תהיי בטוחה שזה פחות מאלה שנכנסו למוסך עם הפוקוס בשל תקלות לשם השוואה (אפילו שאני אוהב את הפוקוס אני אומר את זה), או כמה המאזדה שלהם משעממת וטוחנת אותם בדלק -אם היה לך מושג היית מבינה שמאזדה היא הכי פחות משעממת לנהיגה מבין כל שאר היצרניות העממיות האחרות. כן גם בהשוואה לצרפתיות. מה שבאמת כבר משעמם זה לראות אותה בכל חור, ולזה לא נותר לי ברירה אלא להסכים. מה שאני לא מסכים זה שהיא "טוחנת בדלק", מניסיון רב עם המון רכבים בקטגוריה הצריכה שלה ממוצעת לגמרי. כי זה טאבו, וכי כשאתה קונה רכב שהסטיגמה החברתית עליו היא שהוא אמין ושומר על ערכו אתה משכנע את עצמך באמינות שלו גם כשהמציאות טופחת על פניך -אם הפיג'ו שלך הייתה עוברת מה שרוב רכבי המאזדה, יונדאי, טויוטה בהשכרה ובליסינג עברו, היא הייתה משמשת כבר לחלפים, וגם כשהרכב עומד 3 חודשים ברחוב עם שלט "למכירה" כי השוק מוצף ברכבים האלה ואנשים מעדיפים לקנות ישירות מחברת הליסינג ולקבל מימון. -זו הסיבה למה השוק נראה ככה, כולם מעדיפים ללכת למגרש ולרכוש רכב יוצא ליסינג. זה חוסך להם הרבה ריצות בין אם לחפש רכב לבין אם למכור אותו, ואין קשר בין רכב יפני, קוריאני, גרמני, צרפתי, אמריקאי או רוסי.

לכן כל הפסקה הזו היא שטות צרופה. השוק משתנה ועכשיו מי שמחזיק בו ומחליט עליו אלו המגרשים.

רוצים שהרכב שלכם יימכר במחיר טוב וקרוב למחירון? שמרו עליו טוב טוב, תטפלו בזמן, פרסמו בין חברים, באתרים, שימו שלט ותמתינו למזל. היום כל הרכבים נמכרים גם במגרשים ולקוחות כבר לא רוצים להתעסק במכירה, ככה שמזל זה מה שמשחק כאן בעיקר.

פורסם
ומי בדיוק קבע שמאזדה 3, וטויוטה קורולה לא סחירות? ''חכמי הפורום'' שרוצים שנאמין שהפנדה/קליאו/פאביה שלהם נמכרת בעשרות אלפים מעל המחירון תוך שניה וחצי מרגע הפרסום?

רק כאן שומעים את זה, בעולם האמיתי - אם תבדוק נתוני יד2 שפורסמו לא מזמן תראה שמאזדה 3 לדוגמא סחירה מאוד ביחס לקטגוריה, (היו שם עוד רכבים, לא זוכר במדוייק)

מה גם שכל חבר/בן משפחה שניסה למכור קורולה/3 מכר אותה דיי מהר בניגוד לצרפתיות/איטלקיות שהיו בבעלותיהם.

ועוד פעם למי שעדיין מאמין לפרסומים של חברות הליסינג שמוכרות יותר בזול - תבדקו לעומק! ותראו שזה רק לרכבים שהם לא מציאה, בלשון המעטה. בתור אחד שעבד באחת. השמורות נמכרות בהנחה לא כזאת גדולה.

וואלה ?! מענין כי מאזדה 3 08-07 ב40K זה מחיר שהיית מדמיין רק בפנדה או קליאו משומשות מאותו השנתון ולהזכירך שהמאזדה מתומחרת מראש גבוה יותר כחדשה ?

איך בדיוק אתה יכול למכור מאזדה 3/טויוטה קורולה במחיר שמתקרב למחירון בת 3 יד 1 כשחברת הליסינג תתן במחיר מופחת גם אחריות, מחיר זול יותר, ותנאי מימון נוחים ?

תפרוס לצ'קים למי שבא לקנות את הרכב אצלך ?

אחרי שלקח לי יומיים למכור את האופטרה 5 שלי , ענייני דעות קדומות על סחירות לא רלוונטיות לדעתי. השוק משתנה כל הזמן.

לפעמים יש גם מזל זה לא משהו גורף, אני מכרתי ק. ספורט דור 2 ב14 מעל המחירון תוך חודש וחברים שלי שניסו להפטר מאותו הרכב בדיוק חיכו לא מעט זמן עד שבא קונה תוך התפשרות על מחיר. פרט למזל, יש גם את ענין המחיר שמשחק תפקיד, והנטיה היום היא לא ללכת שבי אחרי מותג (בעיקר אצל מוגבלי תקציב) אלא לחפש את התמורה הגבוהה ביותר לשקל, והשברולט הנל עם מחירון נמוך בשנתון גבוהה ואמינות סבירה אכן עומד בקריטוריונים של ישראל ישראלי.

בקיצור זה שיש לך יפנית לא אומר שהיא תעוף בשניה וגם לצרפתיות יש את השוק שלהם וישנם לא מעט אנשים שמבינים עיניין ומחפשים דווקא אותם.

מרבית השוק לא יורק לכיוון של הצרפתיות והאיטלקיות, חבר פורום הגדיר זאת מצוין בעבר, "תשאירו לנו אותן בזול תמשיכו לקנות יפניות"

אחרי 3 צרפתיות אני חושב שיש לי את הזכות לומר שהצרפתיות לא נחותות בעת מכירת רכב, הן סובלות מהתעללות קשה של יצחק לוי, הוא פשוט מוחק עשרות אלפי שקלים כהערף עין כי הוא החליט שהן לא סחירות, בדיוק כמו שהוא החליט שגולף בת 10-12 שווה 35K :lol::lol::lol:

קורולה אוטמטית (לא רובוטית) נמכרת בקלות. אבל כל מה שנגיד כאן הוא לא יותר מספקולציות. כי אין לנו באמת כלים ונתונים עם מדגם גדול מספיק כדי לקבוע מה סחיר יותר ומה סחיר פחות. אנחנו רק יכולים לשתף בנסיון אישי או של המעגל הקרוב .

הרבה פעמים זה גם עניין של מזל למצוא את הקונה הנכון בזמן הנכון.

+1 בגדול על כל מה שרשמת

יש כמה דוגמאות של רכבים , ללא "היסטוריית תקלות" כלל , להיפך הם היו {ועדיין} במקומות הראשונים בטבלת האמינות , ללא מחלות כלל , מסוגלות לנסוע הרבה , מאות אלפי ק"ם , היו להיט "אש" בעבר : -SUBARU-

למה הוא לא מצליח להתרומם ? מה פוטנציאל הסחירות של רכב כזה כיום ?

רוצה לדעת למה הוא לא נמכר ? במילה אחת חברות הליסינג, ובהרחבה - כל היבואנים בארץ מתאמים מחירים, כל המשפחתיות בקטגוריה הקלאסית 1.6 אוט' עולה 128-132 אל"ש בגרסא הבסיסית, הבעיה אצל סובארו זה יבואן קמצן שמנסה להתחזר, למה זה ?

המנוע מיושן וכך גם הגיר בן 4 ההילוכים שנעלם כבר אצל כל היבואנים (אולי בדגם החדש הם עברו לגיר פלנטרי 5 הילוכים לא בדקתי, אבל עדיין הוא פלנטרי זללן ומיושן), האיבזור דל בצורה חזירית, כאילו היבואן אמר טוב חבל על דוושות הגז בואו נשים לנהג פדלים שידווש במקום המנוע, האוטו עירום לחלוטין אם תשווה למתחרות המקבילות, צריכת הדלק נוראית, מחלקת שיווק גוססת שלא עושה את עבודתה נאמנה, רכב שאמור להיות להיט מכירות (XV) נמכר בקושי, מישהו שם נרדם בשמירה כי המוצר אמין וטוב יחסית רק שהיבואן חמדן, וחזיר סופו להשחט.

סיבה אחת ויחידה: דלק.

לסובארו וגם למיצובישי יש מוניטין של מטחנות דלק. שזה משהו שמאוד חשוב לישראלי הממוצע

המנוע נחשב זללן לתקופתינו של המעבר למנועי טורבו וכניסת הסקיי אקטיב של המתחרה מבית דלק מוטורס, אבל עד לפני המהפכה של רנו/VAG/אייר ג'ט של פיאט וכו', הרכב הזה היה נחשב לסטנדרטי ורגיל לחלוטין, ולא היתה שום סיבה שלא ימכר בכמויות סבירות אבל גם זה לא כאמור לא קרה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

עם מחירי הדלק של היום, להיטי המכירות בעתיד הנראה לעין הם רכבים קטנים ורכבי סופר מיני עם תחת כמו מאזדה 2 סדאן, פאביה ספייס, קיה ריו וכו'.

סיפור קצר: אני מכיר אדם שלפני שנתיים החזיק שברולט מונטה קרלו משומשת. אמר לי שהוא אוהב להתפנק ושהוא מרוויח מספיק כדי ליהנות מרכב. לפני שבוע פגשתי אותו שוב והוא נוהג בטויוטה יאריס 2013. מחירי הדלק שברו אותו והוא מכר אותה הלאה, בקושי רב.

ישראלים רבים עושים את השיקול שלהם ומבינים שאין להם באמת צורך ברכב משפחתי גדול ועושים טרייד אין לקיה פיקנטו או כל רכב קטן אחר. במחיר של 7 ש"ח לליטר, כל ליטר הוא קריטי. במקביל מתבצעת מהפכה תודעתית, שאנשים מבינים שהם לא באמת צריכים רכב גדול - וזה עוד ישפיע לשנים רבות על הסחירות של המשפחתיות.

כשבמחיר של טויוטה קורולה בת 3 קונים רכב חדש לגמרי מהסוכנות, זה בהחלט משחק תפקיד - ומי שלא צריך להכניס 2 עגלות תינוקות לבגאז' אלא רק אחת, קונה חדש וקטן.

פורסם

המנוע נחשב זללן לתקופתינו של המעבר למנועי טורבו וכניסת הסקיי אקטיב של המתחרה מבית דלק מוטורס, אבל עד לפני המהפכה של רנו/VAG/אייר ג'ט של פיאט וכו', הרכב הזה היה נחשב לסטנדרטי ורגיל לחלוטין, ולא היתה שום סיבה שלא ימכר בכמויות סבירות אבל גם זה לא כאמור לא קרה

אני מסכים.

אני בעצמי מחזיק מיצובישי לנסר שכול העולם ואחותו הזהירו אותי שהרכב הזה אוכל 1 ל-6 בממוצע. אז אמרו. סטיגמות מתפחות מהר, וברגע שהם יצאו, קשה מאוד לעצור את כדור השלג של פלוני אלומני ישראלי, שיודע הכול ותמיד יש לו דיעה בכול דבר.

רק היום שמעתי איך שמועה נוצרת. הפעם הקורבן היה שברולט קרוז. והטענה הייתה שהיא טוחנת דלק כמעט פי 2 מטויטה קורולה רובוטית.

טענה אמיתית אגב. הבעיה היא שכשאתה שואל לפרטים, אתה מבין שעם הקורולה הבנאדם נסע בין עירוני בשעות לא פקוקות, והיה מקבל צריכת דלק של 1 ל-15. כשהוא קנה את השברולט, הרגלי הנסיעה שלו גם השתנו , והוא התחיל לנסוע בדרכים עירוניות בלבד בפקקים והיה מקבל צריכת דלק של 1 ל-9.

פלוני רואה שהרכב שלו אוכל 60 אחוז יותר מהקורולה---> פלוני לא מקשר את זה לסוגי הנסיעה השונים---> פלוני מספר לכולם שקרוז זה מטחנת דלק----> אף אחד לא קונה קרוז---> המחיר שלה צונח.

פורסם
וואלה ?! מענין כי מאזדה 3 08-07 ב40K זה מחיר שהיית מדמיין רק בפנדה או קליאו משומשות מאותו השנתון ולהזכירך שהמאזדה מתומחרת מראש גבוה יותר כחדשה ?

איך בדיוק אתה יכול למכור מאזדה 3/טויוטה קורולה במחיר שמתקרב למחירון בת 3 יד 1 כשחברת הליסינג תתן במחיר מופחת גם אחריות, מחיר זול יותר, ותנאי מימון נוחים ?

תפרוס לצ'קים למי שבא לקנות את הרכב אצלך ?

קודם כל לפני הכל תבין שביקוש למאזדה 3 לא חסר. קשה להיפטר ממנה בגלל שיש היצע גדול, אבל כמות הביקוש עוזרת לה לשמור על מחירון. תקרא את הכתבה הזו למשל:

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2549005

עכשיו לעניינינו: מאזדה 3 2008 ב-40 אלף, ככל הנראה שמדובר ברכב שנטחן, עם ק"מ גבוה יחסית ועבר ליסינג/השכרה. מאזדה 3 מהשנתון הזה נמכרת במחירים של 45K-47K בממוצע לדגם האקטיב הפשוט. מאזדה 3 קומפורט וספיריט מידיים פרטיות נמכרות קרוב מאוד למחירון, בעיקר בגרסאות ההאצ'בק. פורד פוקוס טרנד 2008 נמכרת בממוצע ב-38K. טויוטה קורולה רובוטית (בעלת ביקוש נמוך יחסית לקורולות) משנתון זהה נמכרות בממוצע בערך של 52K. יונדאי I30 אינספייר נמכרת בסביבות ה-48K. וכמה שווה מגאן מאותו שנתון לדוג'? הן מוצעות למכירה עוד לפני מיקוח בקלות מתחת ל-30 אלף. כל הדגמים האלה נמכרו בתור חדשים במחיר דומה, עד זהה לגמרי. ככה שאפשר להבין למה אנשים יעדיפו ללכת על יפנית שומרת ערך (יחסית) לעומת צרפתית עם מחירון מתרסק. להשוות פנדה וקליאו זה לא קשור, מדובר בשוק שלא מוצף כמו שוק המשפחתיות. תשווה תפוחים לתפוחים ואל תערב אגסים.

הטענה שלי היא שאתה לא יכול להאשים אנשים שמחפשים רכב שהמחירון שלו צונח כמה שפחות. מה לעשות שהצרפתיות נהנות מביקוש נמוך וירידת ערך גדולה ביחס ליפניות ולשאר האירופאיות. היום מכל רכב קשה להיפטר וצריך הרבה מזל בעת המכירה.

היום, אין דבר כזה כמעט שוק פרטי. שוק פרטי זה בעיקר רכבים נדירים, רכבים ישנים יחסית עם מחירון נמוך, רכבי אספנות ובכללי כל הרכבים שלא הגיעו לידי המגרשים. היום אנשים מגיעים למגרש טרייד אין גדול, נותנים את הרכב שלהם, מוסיפים כסף ומחליפים אותו בחדש. מי שבא עם מאזדה ורוצה לקנות רכב מסוים מקבל מחירון על המאזדה וההפרש קטן יותר ביחס למי שמגיע עם רנו מגאן, מקבל מחירון ומתעניין באותו רכב.

פורסם

כמו שחלק ציינו מעלי,

הפרמטר הראשון שקובע הוא מחיר המחירון של כל רכב. בגדול מחיר המחירון של הדגמים הנפוצים בחברות הליסינג (ואני מדבר על מספרים מוחלטים ולא באחוזים מסך המכירות של כל רכב. למשל שברולט מוכרים כמעט רק לליסינג ולא לשוק הפרטי, אבל סך המכירות שלהם לחברות הליסינג ובכלל נמוך יחסית למאזדה, טויטה או יונדאי) דווקא גבוה יותר משל רכבים שנמכרים יותר לשוק הפרטי (וזה ניפוץ מיתוס מסורתי שמועלה שוב ושוב).

לא משנות הסיבות לכך אבל אציין שיצחק לוי בעצמו ציין שלצורך קביעת מחיר המחירון הוא משקלל מידע על סחירות רכבים שהוא מקבל מחברות הליסינג. די ברור שהמידע מחברות הליסינג מוטה על מנת להגן על ערך ציי הרכבים שלהם.

הפרמטר השני הוא מחיר המכירה בפועל לעומת מחיר המחירון. כאן כבר נכנס הפרמטר של סחירות הרכב באופן נקי ללא השפעות, כלומר של היצע לעומת ביקוש. הביקוש מושפע מפרמטרים שונים שמרכזי בהם הוא תופעת העדר. כלומר קיים ביקוש גבוה דווקא לרכבים משומשים שנמכרים גם כחדשים בכמויות גדולות מוחלטות לליסינג. לכן באופן מסורתי לרכבי מאזדה, טויוטה ויונדאי יש ביקוש גבוה כמשומשות דווקא משום שהם נמכרות בכמויות גדולות במספרים מוחלטים לליסינג ובכלל. הביקוש להם גבוה יותר מרכבים שנמכרים פחות במספרים מוחלטים לליסינג (למרות שבאחוזים מרבית המכירות של אותם דגמים אולי אפילו גבוה יותר לליסינג) כמו שברולט, רנו, פיזו, סיטרואן וכיוצ״ב.

כמובן שלאור ההיצע הגדול של הרכבים המבוקשים הנ״ל בליסינג, הרי שאפילו הביקוש הגבוה להם לא תמיד מדביק את ההיצע.

לכן מחיר המכירה בפועל של אותם דגמים מבוקשים בליסינג יכול להיות שיהיה נמוך יותר ממחיר המחירון שלהם יחסית לדגמים אחרים פחות מבוקשים. אולם גם כאן זה לא מוחלט, שכן גם לרכבים הפחות מבוקשים יכול להיות ביקוש נמוך יותר יחסית להיצע הנמוך יותר שלהם מלכתחילה, עקב כך שהם נמכרים כאמור כחדשים בכמויות נמוכות יותר. בקיצור סיפור הביצה והתרנגולת.

בסיכום מחיר המכירה בפועל של אותם רכבים מבוקשים כמו מאזדה 3, לא רק שלא יהיה נמוך יותר מרכבים אחרים שנמכרים יותר ללקוח הפרטי, אלא שבמקרה הרע מבחינת אותם רכבים, המחיר שלהם בפועל יהיה רק דומה ובמקרה הטוב מחיר המכירה שלהם עדיין יהיה גבוה יותר.

לכן ההמלצה הגורפת של חלק מחברי הפורום לרכוש רכבים חדשים שלא נמכרים לליסינג ולרכוש רכבים שנמכרים יותר לשוק הפרטי, מתוך ציפיה שירידת הערך שלהם בפועל תהיה נמוכה יותר, לדעתי ממש לא נכונה, נראה כאמור שדווקא ההיפך הוא הנכון. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני פחות מסכים איתך.

לדעתי מי שיקנה רכב ליסינג מוכר ו"סחיר" אבל ברמת אבזור גבוהה יותר יזכה לקבל מחירון ואף יותר. הוא נהנה מכל העולמות. גם רכב בעל תדמית טובה, וגם מקדם מכירה טוב יותר בדמות מנוע חזק/ אבזור נוסף שאין לאלפי הרכבים האחרים בהיצע.

בכל מקרה, אני חושב שהגיע הזמן שלוי יצחק יבצע הערכה מחודשת למחירון. אומנם איני מומחה בעל שם עולמי, אבל כן אוכל להגיד שמבחינה טכנולוגית רוב החברות נמצאות באותו הקו. גם מבחינת תקלות. הפלואנס שברה את הסטיגמה של רנו ומוכיחה אמינות. הטיוטות שברו את הסטיגמה והוכיחו שיפני כן מתקלקל, ולא מעט.

פורסם

נגדיר את זה במשפט אחד , "לכל סיר יש מכסה" , לכל רכב יש דורש במצב זה או אחרת.

בעבר מכרתי בתוך יומיים בלבד!!!2001 FIAT BRAVA במחיר מחירון וזאת למרות השם הרע שיצרו להם וים של דעות קדומות שהוצמדו לרכב הזה.

הרכב היה שמור ברמה אלוהית, מתוחזק היטב , גם היום - שנה וחצי אחרי בערך, הקונה מאושר ממנה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
OK ! הבנתי אותך . אם אני לא טועה היבוא של סובארו עבר ידיים . נראה לך שיהיה שינוי בתמחור הרכב הזה ?

לא, משום שהוא עובר ליבואן עם תמחור הזוי לא פחות...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...