Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הוא יכול להוריד את הQ של התיבה בצורה משמעותית וזה הופך מאוד רלוונטי כשהתיבה קטנה.

הוא מבטל גלים עומדים בתיבה שזה גם חשוב במיוחד אם התיבה סימטרית.

פורסם

רק רציתי להגיד שלפי הנתונים הסאב יותר מתאים לתיבה PORTED. בגלל היחס FS\QTS

תיבה אטומה זה ממש הענות חרא לסאב כזה.. הנמוכים מונחתים משמעותית.

פורסם
רק רציתי להגיד שלפי הנתונים הסאב יותר מתאים לתיבה PORTED. בגלל היחס FS\QTS

תיבה אטומה זה ממש הענות חרא לסאב כזה.. הנמוכים מונחתים משמעותית.

מה ה-FS ,והQTS שלו?

פורסם

Any standing waves that might be generated by upper ordered harmonics (caused by distortion) in the enclosure can be readily absorbed with the addition of damping material such as polyfill (available at your local cloth store--it is used to stuff pillows and quilts) or Fiberglastm (the pink stuff) and/or they can be broken up with strategically placed bracing within the enclosure.

זה מהאתר של JL .

עדיין לא הבנתי את הפואנטה שלך אייל זה ידוע שככול שהתיבה גדולה יותר הQTC יורד.

וזהו האפקט של המילוי .

הוא מאיט את הגל האחורי ויוצר תחושה לסאב של חלל גדול יותר .

פורסם

מה שזה אמור לעשות זה בעצם להפוך חלק מהאנרגיה לחום ובכך זה אמור להפחית מהלחץ שבתיבה ולגרום לסאב "לחשוב" שהוא נמצא בתיבה גדולה יותר.

הפואנטה שלי היא שלדעתי זה שטויות. עוד לא ראיתי מדידה שמוכיחה את השינוי ודווקא קראתי על מדידות שלא הראו שום שינוי. העיקרון התאורטי מאחורי העניין קיים, השאלה היא אם אפשר לשמוע את השינוי. מכיוון שעוד לא ראיתי שינוי מדיד קשה לי להאמין שיש שינוי שמיע.

זה נכון שהרבה חברות ממליצות ומשתמשות בזה אבל תכלס זה חומר זול ולהזיק הוא לא יזיק ולכן אולי קל להן להמליץ עליו.

פורסם

אלו אינם שטויות ובהחלט שומעים את ההבדלים בין תיבה שהיא עם בידוד או בלי...שומעים!

אנני מדבר באויר אם קראת את הספר של ונס דיקנסון -LOUD SPEAKER COOK BOOK

יש CHART שלם שעוסק בכך כולל גרפים הבדלים וכולל את הנוסחאות לחישוב תיבות אטומות עם מילוי או בלי.

אבל בוא ונעזוב לרגע את "התאוריות והמדידות" עובדתית תיבה שמולאה בפיבר פיל מתנהגת ונשמעת שונה מתיבה ריקה.

אני אף מוכן להוכיח לך זאת עובדתית.

http://www.subbox.net/box.html

פורסם

קראתי את הספר לפני מספר שנים ואם אני זוכר נכון באמת יש שם נוסחאות, אבל רק נוסחאות. אני רוצה מדידות בשטח.

עובדתית ניסיתי, לא התרשמתי. עובדתית RICHARD CLARCK ניסה למדוד את השינוי בפועל ולא הצליח, ויש לו ציוד מדידה ש"שומע" טוב יותר מהאוזן האנושית.

אם יש שינוי שמיע הרי שאפשר למדוד אותו לא?

פורסם

גל, לפי מה שהוא אומר פה, הוא לא מחפש באס יותר חזק

הוא אמר שאופי הבאס לא מתאים לו...

אדי, בשביל להפיק יותר עוצמה מהסאב, שמים אותו בתיבה אטומה?

וכמו שכבר הסברתי לך אולי 4 פעמים, היו לי מספר אפליקציות של הסאב.

אחת מהן היתה אטומה, ומן הסתם, בגלל שלא אהבתי אותה

לא נשארתי איתה.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

את מילוי התיבה עשיתי לא מזמן ולפי דעתי לא היה שינוי כלל ! לכן השארתי את המילוי, יכול להיות שהאוזן שלי לא מסוגלת לשמוע הבדלים כאלה ( מה לעשות אני מכונאי מטוסיי F-16 כבר 3 שנים :wink: )... בכל אופן מה קורה אם בונים מחיצות שונות בתוך תייבת הסאב??? (אני יודע שקיימות תייבות כאלה- בעלות מחיצות שונות)

כל כלב בא יומו ! :onfire:

פורסם

yoav, די מוזר שלא שמעת את השינוי,

השינוי הפסיכולוגי הוא הגדול מכולם .... לפי דעתי הוא אפילו יותר חזק משינוי מעשי :)

בכל אופן, בתיאוריה, יש שינוי, בפועל.. אין שינוי. (לפי מה שאיל אומר, לא נתקל בכזה שהוכח עדין.)

וגם אם יוכח, לפי דעתי זה ביזבוז זמן משום שגם אם נמצא מכשיר שימדוד שוני כזה או אחר, מהזה רלוונטי אם האוזן שלנו לא תשמע אותו ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אתה צודק בהחלט שהשינוי הפסיכולוגי הוא השינוי הגדול מכולם אבל בוא תעזור לי לחשוב על שינוי מעשי שכן יורגש וכל זה בחוסר תקציב מוחלט!!!!!

כל כלב בא יומו ! :onfire:

פורסם

תהפוך את התיבה שלך לפתוחה, תכוון לאיזור התדר 35, ולפי דעתי.. זה יהיה המקסימום שתוכל להפיק..

(מבחינת סאונד הגיוני)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
אדי, בשביל להפיק יותר עוצמה מהסאב, שמים אותו בתיבה אטומה?

.

הכול תלוי בסאב יש סאבים שישמעו יותר טוב באטומה ויש כאלה שישמעו יותר טוב בפתוח...

• תוכן חדש...