Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואלה, זה תלוי בסאב ?

פעם ראשונה שאני שומע על כך,

בכל אופן, כמובן שזה לא תלוי בסאב, וזה לא תלוי באם הוא נשמע טוב או לא.

תיבה אטומה היא פחות יעילה מבחינת ניצול של האלמנט.

תקח את אותו סאב, עם אותו הספק, שים אותו פעם אחת בתיבה אטומה, פעם אחת בתיבה פתוחה.

הוא תמיד ישמע יותר חזק בתיבה פתוחה.

זה תלוי בסאב, בכמה העלייה תהייה משמעותית, (עומדת בערך על 3 דציבלים).

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

MIKMIK לפעמיים אני שואל את עצמי מה אתה עושה פה בכלל מקומך בהנהלת הפורום או באיזה פורום לאנשים שחושבים שהם יודעים יותר מכולם!

מאיפה לעזאזעל הגעת למסקנה הזו שכול סאב ישמעה יותר חזק בפתוח מאשר באטומה?

דיברת עם איזה מהנדס בכיר או אם בן אדם שיכול להיות אבא שלך בידעה בסטריאו לרכב?

כי אם לא אז תעשה טובה תפסיק ליכתוב שטויות..

פורסם

לא אדי, אתה צודק.

סאבים נשמעים חזק יותר בתיבות אטומות , ומי אני שאתווכח עם מדען טילים כמוך , :|

וכניראה גם הצהרות היצרן הן ללא משמעות, אחר הכל, ראית תיבה של 60 ליטר עם הסאב הזה..

אז תעדכן את פיוניר בהקשר לממצאים שלך בהקדם , שבעתיד לא יבנו להם תיבות לא תקינות שנשמעות רע..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מיקמיק אם במעבר מאטומה לפורטד אני ירוויח עוד 3DB אין ספק שזה יהיה שיפור אבל יש לך דרך להוכיח את זה על הנייר לפני שאתה שולח אותי לחורר את התיבה היקרה לליבי????.!

מה עם הפורט ? מיקום? אורך ? אלה גם דברים שאמורים לשנות את אופי הצליל??!!... (שים לב שאני מדבר על אופי הצליל ולא על עוצמתו!!)

אני חוזר ושואל מה עם מחיצות בתוך התיבה? אני יודע שקיים כזה דבר אבל לא יותר מזה, אולי מישהו יודע משהו בנושא ויכול לעזור??... :wink:

כל כלב בא יומו ! :onfire:

פורסם

אם אינך מתכוון להשקיע בהגברה מספקת, אני לא חושב שאתה תרצה ללכת לתכנן תיבה של 4TH ORDER BAND PASS

(מה שאתה מתאר עם המחיצה הכפולה)

בכל אופן, זה המצב.

המעבר מאטומה לפתוחה יתן לך תוספת DB לא רעה, ואפילו מורגשת אם המצב אצלך קריטי.

בכל אופן, בשביל לכוון את הסאב שיישמע גם טוב, ולא סתם "ידחוף רוח שמרחוק יתבלבלו ויחשבו שזה באס"

תצטרך לתת את הנפח המדוייק של התיבה, וכמה נפח האלמנט רואה.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הסאב לא ישרוד הרבה בתיבת 4TH ORDER BANDPASS...

יואב, דבר ראשון ננסה את העוצמה, כמו שהצעתי לך מקודם, רק תביא כבל - טוב?

לאחר מכן, נחשוב מה הלאה... מה שכן... יהיה בסדר ;)

פורסם
אדי, מיקמיק צודק. תיבה פתוחה יעילה יותר מבחינת ניצול אנרגיה.

אייל לא תמיד הסאב בתיבה פורטד נשמע חזק יותר אמת שהיא אמורה להיות יותר נצילה אבל היום עם סאבים כמו JLW7 לדוגמה ההבדלים באספקט של נצילות נמוגים.

מעבר לעובדה הפשוטה שSEALD בעלת יתרונות משמעותיים בפרט ברכב .

פורסם

אולי לך הוא לא נשמע חזק יותר, בתיאוריה התיבה פתוחה, נצילה יותר.

Enclosure Types:

When laying out a system, you need to decide what type of enclosure to use. No enclosure is magic.

A sealed enclosure will be the smallest (for a given response shape) and will have good low frequency extension but may not have the best low frequency extension. If space is limited, this may be your best choice.

A ported enclosure will generally have a better low frequency extension for a given response shape (alignment) but would require a larger enclosure. If you made the enclosure as small as the sealed enclosure but ported it to gain the low frequency response, the output would deviate from the desired flat response.

A bandpass enclosure can sound good and give you a flat response but most of the generic bandpass enclosures are not designed for a flat response. They are designed to impress you in the stores. This means that they are built to produce a large peak at some frequency near 60hz. These enclosures will work well with something like rap music but generally won't sound good with other types of music. If you use a bandpass enclosure, it should be designed specifically for your speakers.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
אייל לא תמיד הסאב בתיבה פורטד נשמע חזק יותר אמת שהיא אמורה להיות יותר נצילה אבל היום עם סאבים כמו JLW7 לדוגמה ההבדלים באספקט של נצילות נמוגים.

מעבר לעובדה הפשוטה שSEALD בעלת יתרונות משמעותיים בפרט ברכב .

אין שום קשר, גם הW7 בתיבה פתוחה יכול להגיע לSPL גבוה יותר מבאטומה.

• תוכן חדש...