Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ברשותי גולף עם מנוע 1.4 twincharge עם הספק של 160 כ"ס. מדובר במנוע חיה, גם טורבו וגם סופרצ'ארג'ר... ומביקורות שונות ברחבי הרשת, רק צריבה של תוכנת stage 1 רואים שיפור של בין 40 - 50 כ"ס. למיותר לציין כי אני מאוד מתפתה.

מה שכן, הרכב עבר כבר 70,000 ק"מ, ולאור ההבדל הגדול בתפוקת המנוע לאחר צריבת התוכנה, אני חושב שכדאי לעשות לו יישור קו. אני רק אדגיש כי אין בעיה מסוימת ברכב, ורק לאחרונה עבר החלפה של מצמדים ומכאטרוניקס במסגרת קמפיין השירות של צ'מפיון.

מה הייתם ממצליצים לעשות על מנת לשמור על אמינות המנוע למרות תוספת ההספק? (אדגיש כי עיקר דאגתי הוא לנושא האמינות. המנוע הזה ידוע לשמצה בבעיותיו הרבות). וכמובן היכן אתם ממליצים לעשות זאת?

תודה

חגי

פורסם

מעבר לעובדה שמדובר במנוע "חיה" מדובר גם במנוע הכי פחות אמין של הקונצרן.

לא חסרות קופרות ושירוקו עם המנוע הזה שגמרו את החיים שלהם מוקדם מהצפוי.

אישית לא הייתי נוגע במנוע, הוא גם ככה מועד לפורענות.

פורסם

מצטרף לדעתו של החבר מעלי.

אני הייתח מסתפק ביישור קו בלבד שאולי יחזיר לי כמה סוסונים ולא משחק עם שיפורים אצלו.

מדובר במנוע שנוטה ללכת בטרם עת.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ומה לגבי? DSG software update?

מישהו מכיר? הבנתי כי זה אמור לשפר את הביצועים מבלי להוסיף עומס מיותר על המנוע.

פורסם

עוד שאלה עם יורשה לי. בתחילת נסיעה שהרכב עוד קר, למשך 20-30 שניות הרכב רועד והסל"ד עומדים על 1000-1200. לאחר זמן זה הכל נרגע ומד הסל"ד יורד לסביב ה 800- 900 (בדיוק הבעיה שמתוארת במסמך של REVO שחבר הפנה אליו) דיברתי עם המוסך ושאלתי אותם לגבי הנושא ונאמר לי כי מדובר בפעולה תקינה של המנוע. לא סיפק אותי התשובה הזו, ובחיפושים בפורומים מצאתי כי:

I don't know if you guys know but at the end of September (2011), VW have revised the 1.4TSi 118Kw Spark Plug.

http://www.vwwatercooled.com.au/forums/f112/golf-118-tsi-engine-revised-spark-plug-issued-63932.html

הבנתי מהכתבה כי בעיית הרעידות נובעת מרווח בפאלגים, וכאמור יצאו פלאגים חדשים למנוע הזה שפתרו את הבעיה. ההמלצה הייתה לקצר את הרווח של הפלאגים ל - 0.70 - 0.75.

כמובן שבמוסך לא ידעו על מה אני מדבר....

זה גורם לי לחשוב על איזו עוד קריאות שירות או חלפים מעודכנים יצאו למנוע הספציפי הזה וצמפיון לא סיפרו.

איך אני יכול לברר זאת? מישהו שמע על בעיה שכזה?

פורסם

המנוע הזה "חיה" למי שעולה מרכב אטמוספרי.

אין קשר לתוכנה לבין "שבירה" של המנוע.

שאומרים הלך מנוע זה לא כמו שזה נשמע, ברוב המקרים שמחליפים את המנועים זה עקב פגיעות בבוכנות ולא סדק בבולוק/פריצה בין הבלוק לראש.

אצל חבר הוחלף מנוע ב30 אלף (הוא נוסע רגוע והיה סטנדרטי) ואצל חבר אחר הוחלף ב80 אלף שהיה עם סטייג' 1 (נסע ככה במשך 60 אלף ק"מ ) ככה שזה לא חוק קבוע.

אם אתה מעוניין לשמור על אורך החיים של המנוע הזה, ממליץ לך לתדלק 98 (ימנע דנוטציה).

הרכב מרגיש יותר זריז עם התוכנה, קח בחשבון להחליף פלאגים למרווח 0.7.

עם תוכנה תבצע לוגים תראה שאין בעיה עם ההצתה.

במידה ותחליט כן לעדכן תוכנה-ממליץ לך לתדלק אך ורק 98!

Got To love It

פורסם

98 אוקטן אכן מומלץ מאד.

ולגבי השיפור - אין כללים כפי שכתבו לך מעלי, זה יכול לבוא ללא התראה ואכן היו מקרים שהחליפו לאנשים מנועים

בין עם נסעו מעט או הרבה.

בחיים לא הייתי שם תוכנה על המנוע הזה.

מניסיון נשברו שני מנועים לאחר ״רק״ תוכנה.

רוצה להרגיש חזק תקנה 2.0TSI.

המנוע אכן "רגיש" אבל לא כל מנוע חוטף שבירה מה גם שהמקרים שקרו היו לאנשים בקילומטרים שונים ולכן

אין מה שיצביע נקודתית על בעיה. (נכון מנוע בעייתי אבל לא כולם חווים בעיות ותקלות)

קובי

:-)

פורסם

מה הייתם ממצליצים לעשות על מנת לשמור על אמינות המנוע למרות תוספת ההספק? (אדגיש כי עיקר דאגתי הוא לנושא האמינות. המנוע הזה ידוע לשמצה בבעיותיו הרבות). וכמובן היכן אתם ממליצים לעשות זאת?

תודה

חגי

היה לי רכב עם מנוע זהה (איביזה קופרה). עברתי איתו 60K ק"מ ללא שום בעיה או תקלה. הרכב היה עם תוכנה APR Stage I. הקפדתי על כמה כללים פשוטים:

1. טיפול קטן כל 7.5K ק"מ (החלפת שמן + מסנן שמן) - חובה!

2. הקפדה על סוג הנכון של שמן מנוע: לא להתפשר. רק שמן סינטטי מלא עם תקן VW 502 00. אני אישית השתמשתי ב- Valvoline 5W-40, אך יש שמנים אחרים וטובים באותו סדר גודל של המחיר.

3. לא לעלות סל"ד לשמיים עד שמנוע לא מתחמם (תוך כדי נסיעה רגוע) ולא לכבות אותו ישר אחרי הלחיצות - לתת לעבוד בסל"ד סרק דקה לפחות.

4. עם מעבר ל-Stage I יש להחליף פלאגים לאלה עם דרגת חום 7 (יותר יציבים בסל"ד גבוה - מונעים תיקוני הצתה). המומלצים הם: NGK 2667 BKR7EIX. החלפתם כל 30K ק"ם.

זה הכל פחות או יותר.

שורה תחתונה: מאוד נהנתי מהמנוע הזה - היה פשוט תענוג לנהוג ברכב עם תגובות מיידיות על דוושת הגז בכל תחום הסל"ד: מהנמוך ועד לגבוה. אין הרבה מנועים כאלה!

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

• תוכן חדש...