Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

40-50 אלף

SuperMini
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב שהמטרה העיקרית שלו זה חיסכון בדלק .

סדר העדיפות :

1. סוזוקי אלטו

2. פיאט פנדה

3. שברולט ספארק

4. פיגו 107

5. פיאט גרנדה פונטו

אני מתלבט אולי לקחת רכב 4 צילינדר לעשות 1:14 במקום 1:18 ולקבל יותר " אוטו ".

לקחתי בחשבון שבאלטו ידפק לי הגב , הבטיחות נמוכה , האחיזה בכביש לא טובה .

הפנדה לעומתה יותר יציבה יותר הרגשה של " אוטו " אבל זוללת יותר דלק

צריך עזרה תודה

פורסם

קשה לענות לך מה כדאי זה עניין של העדפה,הכי חסכוני זה מיני ויותר זול לאחזקה,כמובן הגרנדה תהיה יותר נוחה,יותר מרווחת ויותר בטיחותית,אבל גם קצת קצת יותר ישנה.

בין המיני הכי חסכונית יהיו הפנדה והאלטו הם מציגות נתון דומה,רק בפנדה יש 5 מושבים,מאחור החלונות נפתחים והתכנון שלה יותר טוב,למשל פתיחת חלון נוסע בפדנה קיים בדש בורד ובסוזוקי אתה צריך להימתח לכיוון הדלת,אין ממש תא כפפות לעומת הפנדה שהוא ממש גדול,בפדנה המנוע 4 צילדרים לכן הוא לא רוטט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפנדה חסכונית כמו הסוזוקי אלטו ? באתר KML הפנדה צורכת 1:15 לעומת האלטו 1:18.5 לא קרוב בכלל

השברולט ספארק היא כמו הפנדה ?

הציעו לי גם רנו מגאן 2 ביזנס בחור מאלדן איך הרכב ? הוא ממש המליץ לי עליו ואמר שהוא זול ואמין ראיתי שיש הרבה כאלה גם בשלמה סיקסט .

פורסם

לא תמיד עניין הדלק הוא האישיו, יש גם את עניין הנוחות, ובקשר לדלק, מחוץ לעיר עשיתי עם פנדה במשך שנה 1/17.5 בתוך העיר 1/14.5 כזה קריטי?

פורסם

KML לא מדייק תמיד,אתה יכול לראות שיש לי את הפנדה מעל שנתיים ואני מקבל די בקלות 17.5.

הספארק פחות חסכונית,אבל יותר מאובזרת ובטיחותית.

הוא זול כי לרנו אין מונטין טוב מספיק,אבל פה כבר אנחנו מדברים על רכב משפחתי שרחוק מהצריכה של רכבי המיני.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1:18 איפה אתה מצפה לעשות?

בנהיגה רגועה אני עושה את זה בסופר מיני שלי (רנו קליאו ידנית 1.2).

כמובן רכב נוח כיאה לצרפתית, מאובזר טוב יחסית (קרוז קונטרול, מערכת מקורית עם שליטה מההגה, פנסי ערפל, אבזור בטיחותי מלא - כריות אוויר, ABS, ESP וכו'). בטיחות כמובן 5/5 כוכבים במבחני ריסוק.

בנהיגה פחות רגועה (כביש 6) צריכה של 1:16-1:17. (תלוי שימוש במזגן ומהירות וצרכי עקיפה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אלה האופציות שלי כרגע :

AVIS

סוזוקי אלטו שנת 2012 עם 20 אלף ק"מ מחיר מחירון 47 אלף לא אמרו לי כמה יהיה אחרי הפחתה של השכרה

אני מאמין 40+-

ELDAN

פיאט פנדה שנת 2012 עם ק"מ ממוצע 50-60 אלף ק"מ מחירון 48 אלף ש"ח אחרי הפחתה השכרה 43+- ?

שברולט ספארק שנת 2011 עם ק"מ ממוצע 50-60 אלף ק"מ מחירון 49.5 אלף ש"ח אחרי הפחתה 44.5 + - ?

פיאט פונטו גרנדה סביב 50 אלף לפני הפחתה

פיגו 107 57 אלף שקל לפני הפחתה

עניין צריכת הדלק מאוד חשוב לי אני לא רוצה לרדת מ 1:16-7 משולב .

פורסם

הפיגו 107 גם מאוד חסכונית ותגיע לנתון שאתה רוצה,כמובן שתנאים סבירים.

לדעתי את הפנדה הם יתנו לך גם ב 40,באיזה חודש היא עלתה על הכביש?

כמו כן איזה שנה ה 107?

פורסם

כבעלים לשעבר של ספארק במשך למעלה משנתיים :

1. אמינות 100% אפס תקלות לאורך התקופה

2. נוחות (יחסית לקטגוריה של המיני) בין הגבוהות , מרווחת מלפנים ומאחור , תא מטען נוח .

3. בטיחות -גבוהה בקטגוריה

3. התנהגות כביש - שוב יחסית לקטגוריה רכב בעל יכולות גבוהות בקבוצה ( אפילו בהשוואה לחלק מהסופר מיני החלשות ) רעש

מנוע בסל"ד גבוה ניכר אבל בנהיגה שיגרתית ממש לא מגיעים לסל"ד הזה . עליות תלולות קצת קשה ומצריך משחק מרובה עם

ההילוכים - אבל כול הקטגוריה מתנהגת כך ( גם הקליאו החדשה אטמוספרי 1.2 ממש לא סחבה בנסיעת מבחן )

4. צריכת דלק משתנה בהתאם לתנאי הדרך - נסיעה בעיר עם עמידה מרובה בפקקים מזגן דלוק צריכה ממוצעת של 1:12 ,

1:13 קמ"ל . נסיעה בכביש בינעירוני רציפה (מזגן ) מניבה צריכה של 1:15 - 1:16 בנסיעה ארוכה ניתן להגיע ל

1:18 קמ"ל .

לגבי רכישה מהשכרה \ ליסינג דווקא הייתי נמנע מרכישה של רכבים מקטגוריה זו בגלל אופי הנהיגה בהם ( השכרה - ריבוי נהגים) או ליסינג בד"כ צעירים רווקים שלא ממש מרחמים על הרכב והחזיקו בו בגלל עלויות תפעוליות נמוכות.

ניתן למצוא ידים פרטיות במצב מצויין עם ק"מ סביר ואפילו נמוך מאוד במחירים שנמוכים מהמחירון.

• תוכן חדש...