Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל מקרה כל מקרה לגופו, מה שאני לא אוהב בסרטון הוא הבאז התקשורתי השלילי כנגד אופנועים.

אני לא רוצה שזה יתן לגיטימציה לנהגים לדרוס אותנו ואז לטעון שהם פחדו מהאיש עם הקסדה.

haters will hate

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשהאיש עם הקסדה לא יפחיד אותנו ונקר לנו צמיגים או יפסיק להטריד אותנו בכביש ולסכן את חיינו, ואם כבר החליט לגשת אלינו אז שיואיל בטובו להוריד את הקסדה ולהזדהות כי אחרת הוא לא שונה מגנב/רוצח שמכסה את פניו כדי לא לזהות אותו תחת התירוץ ״זה קסדה ואני אופנוען״. אז אני מבטיח שלא יהיה לו מה לפחד שנדרוס אותו.

ימח שמו.

פורסם

הסיבה היחידה שאני לא מתעסק עם אופנוענים חוצפנים זה כי אני יודע שהם יורידו את הקסדה, ישברו לי את המראה וייעלמו בין המכוניות.

אני לא שונא את כל האופנוענים ואפילו לא את רובם.

אבל יש זן מסוים, לרוב הם על קטנוע, וגם פעמים רבות הם שייכים לחברות משלוחים, והם פשוט הורסים לכל הרוכבים את המוניטין.

הם ערסים קטנים ומחורבנים שלא אכפת להם משום דבר ומשתמשים בעובדה שהם יכולים להמלט בשביל לעשות נזק.

הרי מה אני יכול לעשות אם איזה אידיוט עומד לידי עם האופנוע ובועט לי באוטו?

הוא ייעלם עוד לפני שאני אספיק לפתוח את הדלת.

פורסם

בנצי, עזוב אותך שטויות, ההתלהמות כאן היא נגד ספציפית אותם רוכבים טינופת, וממש לא כנגד כלל הרוכבים בכביש. ראית את שאר הסרטונים של פורעי החוק הללו? מה הם עושים בכבישים? מה שבז*ן שלהם. אז לא להיות תמימים בבקשה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מדובר על נהג אסייתי , זה אומר הכל.

ואם הוא היה אפריקני-אמריקני, או לבן או אינדיאני (As in Native American) או אינדיאני (As in Indian) או יהודי זה היה שונה?

הטעות היחידה של הנהג כאן זה שכמו שאמרו הוא נכנס לפקק ולא ברח, גם אם זה אומר ברוורס וגם אם זה אומר דרך החוליגנים האלה.

בכל מקרה כל מקרה לגופו, מה שאני לא אוהב בסרטון הוא הבאז התקשורתי השלילי כנגד אופנועים.

אני לא רוצה שזה יתן לגיטימציה לנהגים לדרוס אותנו ואז לטעון שהם פחדו מהאיש עם הקסדה.

יתנהגו הרוכבים כמו בני אדם ולא יהיה באז שלילי נגדם.

אתה רואה אותי מתגונן על "עדר נהגי הליסינג" למרות שאני אחד מהם? לא כי אני רואה איך הם נוהגים ומשתדל לנהוג אחרת כדי להראות שגם נהגי ליסינג אחרים קיימים.

ספר לי על מי אתה מגונן ואגיד לך מי אתה, הנסיונות להגן על החוליגנים האלה שם אותך בשורה אחת איתם, וזה לא מקום טוב להיות בו.

אתה יודע מה היה עושה אדם שומר חוק במקום כל החוליגנים האלה אחרי התאונה הראשונה (למרות שרואים בפירוש שהאופנוענים בוא במטרה לעשות צרות)? הוא היה מתקשר 911 ומקריא את מספר הרכב של הג'יפ.

אבל הם? זה קטן עליהם, מי מתקשר בכלל למשטרה, בוודאי ובוודאי שיש צילום וידאו שרואים את האופנוע תכף נשכב לג'יפ על המכסה מנוע, עדיף לעצור אותו בכל דרך אפשרית ואז להיות השופטים חבר המושבעים והתליינים, לעשות לו משפט שדה.

בוא ותספר לנו בנצי איך בארה"ב המטרייה של "הגנה עצמית" הרבה הרבה יותר נרחבת מאשר בישראל, תספר למה הנהג הזה יכל להרוג גם 100 כאלה רוכבים שמתנהגים כמו בוידאו ולא היה מגיע אפילו לבית המשפט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הטעויות של הנהג:

1. לא נעל את הדלתות בתחילת הנסיעה.

פתחו לו דלת וכמעט שלפו אותו.

2. יצא מהכביש המהיר.

גם עם צמיג חתוך אין בעיה להמשיך לנסוע 60-70 קמ"ש על הג'אנט.

בכביש המהיר לא היה מגיע לעצירה והיה לו זמן להתקשר למשטרה ולבקש סיוע.

3. כשנעצר בסוף ובאו לשבור לו את החלון היה צריך לשלב רוורס ולתת גז בנדיבות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יתנהגו הרוכבים כמו בני אדם ולא יהיה באז שלילי נגדם.

אתה רואה אותי מתגונן על "עדר נהגי הליסינג" למרות שאני אחד מהם? לא כי אני רואה איך הם נוהגים ומשתדל לנהוג אחרת כדי להראות שגם נהגי ליסינג אחרים קיימים.

ספר לי על מי אתה מגונן ואגיד לך מי אתה, הנסיונות להגן על החוליגנים האלה שם אותך בשורה אחת איתם, וזה לא מקום טוב להיות בו.

אתה יודע מה היה עושה אדם שומר חוק במקום כל החוליגנים האלה אחרי התאונה הראשונה (למרות שרואים בפירוש שהאופנוענים בוא במטרה לעשות צרות)?

גם אתה חוטא בהכללה כלשהי (ומן הסתם גם אני וכמעט כל אדם בעל דיעות קדומות כלשהן).

אלה לא "אופנוענים, אלא כמה עבריינים (צעצוע או לא, לא ממש משנה) מתוך החבורה הזו. לא כולם השתוללו/תקפו/רדפו. נהפוך הוא.

קשה מאוד להפריד פרטים מתוך קבוצה כאשר אתה "מתרגל" לסטראוטיפ או התנהגות מסויימת. אני מניח שכשאתה רואה אופנוע היפר-ספורט אתה מיד נכנס למגננה כלשהי, לפחות במחשבה, בדיוק כמו שאם תראה גלוח ראש מקועקע ומגודל, גם אז תהיה לך רתיעה כלשהי.

Wil, הנהג לא "יצא" מהכביש המהיר. הוא נסע צפונה (על הWest side highway) על הכביש המהיר עד סופו (ברח' 178 ) ונתקע שם בתנועה. לדעתי, לו זה היה תלוי בו, הוא היה מגיע גם עד הגבול עם קנדה...

פורסם

לא דיברתי על רוכבים בכללי (חלק מחבריי הטובים ביותר וגו') אלא על הרוכבים האלה בסרטון.

למרות הנטייה של רוב הרוכבים הישראלים גם להיות בעייתיים, הפעם לא כתבתי בנוגע אליהם בכלל.

מתוך החבורה הזאת אני לא ראיתי פרטים ש"נעלמים" או מנסים לדבר על ליבם של ה"אקטיביסטים", לכן גם הם עבריינים (חוק השומרוני הטוב / לא תעמוד על דם רעך)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שמר, הרוכבים בארץ רחוקים שנות אור מלהיות עבריינים וערסים. על תרבות הרכיבה בארץ יש לי רק דברים טובים להגיד גם בתור רוכב לשעבר וגם כאחד שגדל בצל אופנועים בעקבות דוד עם שריטה מאוד עמוקה.

דווקא תתפלא, לא פעם ולא פעמיים אם תשים לב סביבך מי עולה או יורד מאופנוע תראה כמה הם גם נראים חנונים. כשאני רואה רוכב אני לא מרגיש מאויים בשום צורה גם אם יפנה אלי. אבל אם יפנו אלי קבוצה, זה כבר משהו אחר וזה לא משנה אם זה קבוצה של רוכבים, נהגים או בלרינות.

כמו שאמרתי מפגשי הרכיבה מתנהלים אחרת בארץ והרוכבים לרוב הם עם ראש על הכתפיים ולא פושעים.

לרוב. תמיד יש כמה יוצאי דופן.

בוא נאמר שבארץ יש יותר מקרי אלימות בין נהגים לנהגים מאשר בין נהגים לרוכבים

מעולם לא יצא לי להתקל במצב בו רוכבים עוצרים תנועה בצמתים מרומזרים כדי שהחברה יעברו ובטח לא מכים את רכבם של הנהגים שצופרים!

מעולם!

פורסם

עכשיו אתה שוב מכליל, לטובה הפעם.

נפתח עם מגזר השליחים למיניהם (שליחויות/מזון) וסתם חלק גדול מרוכבי הקטנועים ונקנח ברוכבי אופנועי ליטר פלוס/כפכפים/גופייה ושורטס על 8974 סל"ד בהילוך רביעי, רק כדי שישמעו את היושימורה שלהם. לא כולם כאלה (הקטנועים), אבל זו התנהגות די אופיינית, לפחות בקרב אלה שאני פגשתי.

נכון, אני מכיר טיפוסים שהייתי שמח להיות בחברתם בכל יום ובכל שעה, אבל שוב - מדובר על פרטים שונים שהמאחד אותם הינו הרכיבה על שני גלגלים. להסתכל על רוכב /נהג בתור איציק או דויד או אחמד או צ'רלס - זו בדיוק הבעיה של הרבה אנשים. לרוב יתייחסו אליהם כ"איש עם הקסדה" ולא כ"איציק על אופנוע".

פורסם

ההתרשמות האישית שלי היא שחלק ניכר מהשליחים מצדיקים את הסטיגמה לגמרי.

לגבי רוכבי קטנוע שהם לא שליחים - ההתנהגות שלהם ברוב המקרים נורמטיבית לגמרי.

אופנועי ספורט זה סיפור אחר וגם הם לדעתי לא ממש מזיקים לאף אחד חוץ אולי מלעצמם. שיהיה להם לבריאות.

תופעות של חבורות פושעים פליליים על 2 גלגלים כמו מה שרואים בסרטון - אין בארץ.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מצטער לא התכוונתי לרגע לגונן על השליחים. הם רוכבים שמצפצפים על כל חוקי התנועה, ומסכנים את עצמם בעיקר . (ולמרות זאת אין להם שום קשר לאלימות בכביש).

התייחסתי לרוכבים מנוסים, קבוצות רכיבה וכו׳ שלא מגיעים לרמות שפלות כאלה של רכיבה בדרך ציבורית

פורסם
התייחסתי לרוכבים מנוסים, קבוצות רכיבה וכו׳ שלא מגיעים לרמות שפלות כאלה של רכיבה בדרך ציבורית

דוגמה מלפני שעה וחצי, בדרכי הביתה - אופנוע כבד למדי (לפי הצרחה וההאצה הייתי מהמר על 750 ספורטיבי כלשהו), יוצא תוך התעלמות מתמרור עצור, נדחף לפני גלגלי מכוניות, עוקף עוד 5 מכוניות על השוליים בגז עד העצר, אח"כ עוד פס לבן ונעלם על לפחות 180 (לפי הצורה בה התרחק ממני, האמן לי שלא נסעתי לאט).

חוליגן במלוא מובן המילה, מצפצף על כל תקנת תעבורה אפשרית בערך. זה עושה את כל רוכבי האופנועים הכבדים עבריינים? ממש לא (אם כי, אני מקווה שתסכים איתי, באופנוע כבד הפיתוי לבצע עבירות תנועה ובעיקר של מהירות הוא ממש גדול, כשכבר בהילוך שני אתה מעל המהירות המותרת).

מצד שני, זה מוכיח שלא כל רוכבי האופנועים הכבדים הם מבוגרים/חננות/שומרי חוק אדוקים.

מסקנה? שום דבר. יש אנשים כאלה ויש כאלה, אפילו בקרב הקבוצה שרכבה באותו מפגן אופנועים ברחובות ניו-יורק.

פורסם

תופעות של חבורות פושעים פליליים על 2 גלגלים כמו מה שרואים בסרטון - אין בארץ.

אז מה הסיפור עם כל החיסולים בארץ?

תמיד יש אופנוע מעורב.

haters will hate

• תוכן חדש...