Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לובי לנפגעי פורד פוקוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר לגיר, אני לא בטוח שמדובר בתקלה. יצא לי לנהוג במס' פוקוסים מהדור האחרון ובכולן הגיר הרגיש דומה. טוב ומהיר בהתקדמות רגילה, קצת מקפץ בהתחלה, טיפה רועד בתחילת הנסיעה ובכללי פחות רהוט מה-DSG לדוג'. מדובר פשוט בגיר רובוטי סביר, אבל לא מתוחכם וחלק כמו הגיר שנמצא ברכבי VAG.

הגה מתקלף - לא ניתקלתי בזה בפוקוס אישית. למרות שהגיוני שזה קורה כי כבר ראיתי את זה בעבר בכמה דגמי פורד.

את הגומיות הנתלשות כבר ראיתי בכמה רכבים מהדגם הזה. קצת מציק, קצת לא מובן, קצת "ציפיתי ליותר מפורד" אבל בסך הכל זה בעיה קטנה שאפשר לטפל בה בקלות ולחיות איתה (את האמת אני לא יודע אם זה פוגע בבידוד מפני מים וכדו'...).

הבעיה שהכי תפסה את תשומת לבי כאן זה בעיית הבלמים. אני (כנראה שלמזלי) לא חוויתי את זה, אבל אם היא קיימת זו בעיה חמורה מדרגה בטיחותית. גם במהירות של 10 קמ"ש אפשר לפגוע במשהו/מישהו. כדאי להם להתעורר ולהוציא ריקול לפני שיקרה נזק רציני.

הפוקוס זאת המשפחתית הכי נמכרת בזמן האחרון ומהתרשמות שלי, זה די בצדק. אני חושב שאם בעיית הבלמים באמת כזאת חמורה היינו כבר שומעים על הרבה יותר תלונות ואולי גם על מקרים מסוימים (וטוב מאוד שלא שמענו על מקרים כאלה).

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זאת בדיוק הבעיה.

בניגוד לבעיית ההאצה של טויוטה כאן המצב שונה.

זה קורה רק בהתנעה קרה ולשנייה או שתיים עד שאתה לוחץ בהיסטריה שוב על הדוושה,מייצר לחץ ואז זה מסתדר.

המהירות בד"כ היא אפסית כי רק הנעת ולדעתי בשל כך הנושא "רדום"

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם
המהירות בד"כ היא אפסית כי רק הנעת ולדעתי בשל כך הנושא "רדום"

לדעתי אם המתחרים היו יודעים שיש תקלה כזו - כבר מזמן היו עושים מזה "סרטים" וגופים

שאחראים על בטיחות בדרכים ברכבי העולם היו מאלצים את פורד לבצע ריקול דחוף בנושא.

מצד שני אם פורד היו יודעים מהעיניין , ונגיד שהם היו רוצים "להשתיק" את זה - הם היו מבצעים

"ריקול שקט" (..או איך שקוראים לזה) ומתקנים את זה המהלך הטיפול התקופתי.

פורסם

אגב, חזרתי עכשיו מנסיעת מבחן על פיאסטה 1.6 אוט'.

הרכב היה עם 8,500 ק"מ.

הגיר עובד מעולה, העברות חלקות, אין שום רעש, לא רועד, לא מהסס ביציאה, לא קופץ ולא מתבלבל בפקקים (עד כמה שאפשר לשפוט מנסיעה של 30 דקות).

סה"כ הרגיש לי לא שונה מהותית מגיר פלנטרי למעט העברות מהירות יותר.

כנראה שהוא היה תקול :wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
אני מאמין שלא, או אולי.. למה?

בגלל שהיית אצלנו במחלקת רכב ואתה יודע אם לחוץ או לא הייתי בטוח שאנחנו מתפרנסים מאותו מקום עבודה,אחרת למה לך לקבוע שאני מגזים?:?

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

בתור בעל פוקוס (ליסינג), נכון פעולת הגיר מעצבנת וזה לא ברור איך פורד שיחררו גיר כזה (במיוחד אחרי חבלי הלידה של ה DSG)

גם ה UI של המזגן מעצבן, משענת היד מקדימה חסרה, תאי המטען קטנים בסדאן ובהאצ'בק וגם העיצוב שלהם לא להיט.

אבל בוצעה פה קפיצת מדרגה יחסית לדור הקודם וכשהיא הושקה לא היו לה מתחרות ראויות.

היום המצב השתנה ויונדאי/ קיה משווקים רכבים יפים חזקים מאובזרים

האוקטביה הוזלה עבור הליסינג ופתאום ניתן היה לקבל בליסינג TSI+DSG מבלי לדאוג לאמינות

אופל נכנסה עם מנועים מוגדשים ורכבים יפים בכל תצורת מרכב

הג'טה גם נכנסה לציי רכב.

רנו נכנסה עם מנוע דיזל ומרכב סטיישן.

ללא ספק שהיום הפוקוס פחות מובילה אבל עדיין מהווה בחירה ראויה. (כמובן תלוי במבחר המוצע בכל חברה)

פורסם
האוקטביה הוזלה עבור הליסינג ופתאום ניתן היה לקבל בליסינג TSI+DSG מבלי לדאוג לאמינות

כמו שלמדתי מהשרשור, גם נהגי הליסינג סובלים מטרטור כשהרכב תקול. הם אולי לא צריכים להגיע למוסך בעצמם, אבל זה עדיין פוגע להם בשגרה ובנוסף, אין להם שום מנוף אישי לוודא שהרכב התקול באמת מתוקן...:?

למעשה, עיקר הבעיה בליסינג הופכת להיות העובדה שהם מקבלים שירות סוג ב'. למרות שאולי זה מה שמתשתמע מכאן, והיכן שיש קצין רכב ראוי, התמונה אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אחרי שנתיים ו 55K ק"מ עם פוקוס מליסינג:

1. גומיות בדלתות נופלות. אגב ראיתי לא מעט גומיות שנפרדו מהדלת בפוקוסים בני חודשיים!!

2. הגיר - אתמול בצהריים, עלייה מתונה וקלילה, פקק זוחל, אני עם מזגן בעוצמה נמוכה. האוטו פשוט לא מפסיק לקפוץ, גם ב D וגם ב S.

בבעיית הבלמים שתוארה פה לא נתקלתי, אבל זכור לי שנדלקה מנורה של נוזל בלמים אחרי 20K בערך. ככל שידוע לי, יש איזה שהיא בעיה בצורה של מכסה מיכל נוזל בלמים המקורי, מה שגרם לנוזל בלמים פשוט להישפך החוצה. זה כנראה בא לידי ביטוי יותר אצלי כי אני גר בחיפה והעיר מלאה עליות וירידות.

בכל מקרה, אצלי הבלמים היו ונשארו נשכנים טובים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
כמו שלמדתי מהשרשור, גם נהגי הליסינג סובלים מטרטור כשהרכב תקול. הם אולי לא צריכים להגיע למוסך בעצמם, אבל זה עדיין פוגע להם בשגרה ובנוסף, אין להם שום מנוף אישי לוודא שהרכב התקול באמת מתוקן...:?

למעשה, עיקר הבעיה בליסינג הופכת להיות העובדה שהם מקבלים שירות סוג ב'. למרות שאולי זה מה שמתשתמע מכאן, והיכן שיש קצין רכב ראוי, התמונה אחרת.

נכון שעדיין יש טירטור מסויים אבל במקרה שלי, לוקחים את הרכב ממקום העבודה ומחזירים לי אותו, במידה והתיקון מתמשך מביאים לי רכב חלופי.

אני לא דואג לעניין הכספי/ אחריות/ מכירה עתידית.

אתה פשוט מקבל טכנולגיה חדשה במינימום כאב ראש

פורסם

רנו נכנסה עם מנוע דיזל ומרכב סטיישן.

מנוע הדיזל היה בהיצע הרבה לפני שהפוקוס נולדה. מה שנוסף זה גירסת הסטיישן.

הפוקוס הציעה אבזור נדיב. כל השאר היה קיים גם באוקטביה היוצאת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני בעל פיאסטה עם אותו גיר של הפוקוס וחייב לציין שהוא עובד מצוין. רק לעיתים נדירות, בעיקר בעליות, הגיר מתבלבל מעט. יכול להיות שמדובר במנגנון שונה מאשר בפוקוס, כי זה ממש מפתיע אותי כל הביקורות.

ולגבי הספייס סטאר. עשיתי עליה נסיעת מבחן וזו הייתה חוויה ממש לא נעימה. הרגשתי שאני נוהג על טרקטור. הרכב מרגיש שהוא הולך להתפרק בכל רגע ומזגזג על הכביש. מה שזול עולה ביוקר.

יש הרבה בעלי פיאסטה ללא שום בעיה בגיר , והרבה בעלי פוקוס עם בעיות כאלה ואחרות בגיר . לפי דעתי הגיר בפיאסטה שונה

במקצת מזה של הפוקוס . הגומיות שנופלות אפשר להדביק בחזרה . בפיאסטה הם לא מודבקות , אלה שכל 20 ס"ם בערך ,יש מין

קליפס שתופס אותם בדלת .

לגבי הספייס סטאר תיארת את הרכב במילים "עדינות" מדי . אמרת שהוא זול ? יחסית למה שאתה מקבל {פוזה} הרכב יקר .

פורסם
למי שמתלונן הם מעדכנים תוכנה ואם לא עוזר מחליפים מודול מצמד. מנסיוני לא עזר והרעידות ממשיכות.

כרגע הרכב שוב בעידכון תוכנה (רביעי או חמישי במספר). אני לא מאמין שיעזור. דיי מיואש מהרכב.

אז הרכב חזר אחרי מספר ימים בניר צבי. עדכנו תוכנה והחליפו תושבת מנוע. אופי הרעידות השתנה ופחת מעט אולם עדיין מורגשות רעידות בחלק מהמקרים במעבר בין שני לשלישי (רעידות מורגשות שאני משוכנע שאין ברכבים אחרים, אפילו בפוקוס). זה כבר פעם שישית או שביעית שברכב במוסך לגבי בעיה זו. בעבר הוחלף מיסב, מצמדים, מוטות העברה בגיר ומספר עידכוני תוכנה. יש שיפור קל אולם הבעיה עדיין מפריעה לי.

אני מיואש מהם.....בושה לפורד שכך הוציאו רכבים לשוק. פשוט אכזבה ענקית. פעם הבאה רק יפני או קוריאני למרות שנהגתי בסקודה חדשה והופתעתי מרהיטות הגיר DSG (הלוואי שהגיר בפורד היה מתקרב לרהיטות של ה DSG הנוכחי).

לדעתי גם ב VW לקחו אחריות וטיפלו יפה בבעיה כאשר בפורד לא ממש יודעים מה לעשות וטוענים שכך הגיר מתוכנן.

פורסם

אני יכול להוסיף עוד משהו לסטטיסטיקת התקלות -

גם אצלי ב-2.0 וגם אצל אח שלי ב-1.6 הוחלף ממיר קטליטי.

בהתחלה נדלקה נורת מנוע, ריסטו אותה במוסך, אחרי פעמיים-שלוש כאלה הם החליפו ממיר וזה עזר.

אצלי זה קרה אחרי 40k בערך, אצל אחי אחרי 60k.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא מכיר את הבעיה אישית, אבל היא כבר תופסת תאוצה. יש חברת היי-טק גדולה שנותנת לעובדיה ליסינג על כל סוג רכב, ופשוט מסרבת עכשיו לתת פוקוס. בגלל יותר מדי בעיות ועובדים שרוצים לזרוק את הרכב לים.

• תוכן חדש...