Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לובי לנפגעי פורד פוקוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולמה זה על חשבון חברת הליסינג? הרכבים באחריות ,אז הכל נופל על היצרן, לא?

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

בקשר למה שנאמר על התה"ל. נדמה כי הייתה תקלה נפוצה בה שמן גיר נזל על המצמדים והרס אותם. לפי מה שתיארו כאן נראה כי ישנה בעייה נוספת הדורשת החלפת מצמדים (בזמן עידכון תוכנה), האם זה נכון?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

אתמול בעבודה יצא לי לדבר עם עובד עם רכב ליסינג.

לדבריו עד לא מזמן היתה לו סקודה פאביה עם מנוע 1.2TSI וגיר DSG שנזקקה פעם אחת לביקור במוסך בגלל הגיר.

כשעברו 3 שנים החליטו לשדרגו למשפחתית. הוא בחר מאזדה 3 או פורד פוקוס ואמר זאת לאחראית.

כשהיא שמעה את צמד המילים "פורד פוקוס", היא אמרה לו שכדאי שישכח מזה מכיוון שזה רכב בעייתי ועדיף לא להתעסק איתו.

ליד המאזדה 3 החדשה שקיבל (רכב ממש יפה, נסעתי בו אתמול), עמדה הפורד פוקוס של אביו. לטענתו מדובר ב"זבל של אוטו".

מעבר לבעיות הגיר, אני באופן אישי רואה יותר ויותר מקרים של גומיות של הדלתות שעפות החוצה מרכב, או שהדלת סגורה על חצי גומיה, כך שהגומיה עפה ימינה ושמאלה דרך הדלת בנסיעה... ממש לא מתאים לפורד.

פורסם
אתמול בעבודה יצא לי לדבר עם עובד עם רכב ליסינג.

לדבריו עד לא מזמן היתה לו סקודה פאביה עם מנוע 1.2TSI וגיר DSG שנזקקה פעם אחת לביקור במוסך בגלל הגיר.

כשעברו 3 שנים החליטו לשדרגו למשפחתית. הוא בחר מאזדה 3 או פורד פוקוס ואמר זאת לאחראית.

כשהיא שמעה את צמד המילים "פורד פוקוס", היא אמרה לו שכדאי שישכח מזה מכיוון שזה רכב בעייתי ועדיף לא להתעסק איתו.

גיא, אתה צודק - לא סתם זבל, המיץ של המיץ של הזבל.

ועכשיו ברצינות: התיבות הרובוטית (כפולת המצמדים) שמגלות עד כה אמינות ועמידות טובה (להוציא את ה-PDK / DCT-M וכו') הן ה-TCT של אלפא, ה-DCT של קיה / יונדאי וכמובן ה-DSG6 (בגרסה האחרונה. ה-DSG6 הראשונה סבלה גם היא משלל תקלות שהן, אם אינך זוכר).

ה-DSG7 אינה עמידה או אמינה יותר מה-PowerShift (לפחות זו המותקנת בפוקוס. הוורסיה שנמצאת במונדיאו / גלאקסי ו-SMAX היא המוצלחת ביותר. כמובן שהיא שונה מזו של הפיאסטה והפוקוס, ומגלה אמינות / עמידות טובה מהותית). ה-PS (כשהיא תקינה, כן? :lol:) הרגישה לי מעט יותר נעימה והחלטתית בשימוש עירוני. ה-DSG7 הרבה יותר קלה ומהירה בתפעול הידני, וכמובן במצב ה-SPORT הנהדר בהחלט.

אוכל לספר לך מניסיונם של חבריי הקרובים עם ה-DSG7, גם אחרי שלל עדכוני תוכנה / החלפות מכהטרוניק ל"משופרים" / החלפות קלאצ'ים ל"משודרגים" - לא פותרים את הבעיות לאורך זמן. אחרי אלפי ק"מ בודדים (יחסית), הקלאצ'ים ה"משודרגים" מוסרים את נשמתם לבורא גם כן. לעיתים גם המכהטרוניק.

נדמה ששכחו כאן את שלל סיפורי הזוועה של ה-DSG, וכעת ה-PS היא הקורבן החדש. לא טוען שזה לא מוצדק, רק נראה שכבר הגזמתם קצת (תחזרו אחורה בזמן. תזכרו בזוועות ה-DSG למיניהן). ה-PS אכן לא שלמות בשום אספקט שהוא (או קרוב לכך) - אני מכיר גם כמה שכן מרוצים מהפוקוס PS שלהם, אולי כי היא פרטית ולא ליסינג, לכן גם מתנהגים אליה בהתאם - ולא כמו בהמות.

ליד המאזדה 3 החדשה שקיבל (רכב ממש יפה, נסעתי בו אתמול), עמדה הפורד פוקוס של אביו. לטענתו מדובר ב"זבל של אוטו".

תשמע, לפי כמות המזדות 3 (בעיקר ה-2L) החדשות שיושבות להן שם בניר צבי (ביקרתי שם אמש - רציתי לבדוק אם יצא עדכון לרדיו. מאז השדרוג של הנקסוס 5 לאנדרואיד 5, הוא לא תמיד מסתנכרן עם ה-BT), אתה תופע. היו שם אתמול רכבים בני שבועיים וצפונה - על בעיות חשמליות שונות (נעילה מרכזית, חלונות ומראות שעובדים לסירוגין, אם בכלל. בעיות עם מערכת ה-HUD גם כן), לא בדיוק מחמיא. אבל, לך תדע. אולי הותקנו שם מערכות מיגון שונות ומשונות. לא התעמקתי.

מעבר לבעיות הגיר, אני באופן אישי רואה יותר ויותר מקרים של גומיות של הדלתות שעפות החוצה מרכב, או שהדלת סגורה על חצי גומיה, כך שהגומיה עפה ימינה ושמאלה דרך הדלת בנסיעה... ממש לא מתאים לפורד.

בניגוד לשאר הרכבים (לפחות אלו שאני מכיר) בהן גומיות הדלתות מחוברות למסגרת הדלת עם קליפסים והדבקה, בפוקוס (משום מה... אלוהים יודע מדוע) הגומיות אך ורק מודבקות למסגרת. הדגמים הראשונים (11 ו-12) סבלו מזה קשות. בדגמי 13 ומעלה (לפחות כך נטען במוסך) הוחלף הדבק לעמיד יותר מקודמו. שלנו בת שנתיים וחודש - עד כה הוחלפה אך ורק אחת (בדלת ימנית אחורית, בה לא נעשה שימוש בכלל). עברה שנה מאז החלפת הגומיה לעדכנית ונראה כי הכל תקין ואין סימני "התפרקות" שהם.

ד"א, מבדיקה מול השירות הטכני בגרמניה, בארצות מערב אירופה הקרירות - התופעה כמעט ואינה קיימת. כנראה שהחום שלנו (שכבד הרבה יותר מזה של אירופה מן הסתם) נותן אותותיו. מסקרן אותי אם גם בארה"ב התופעה קיימת (בקליפורניה החמה, למשל).

כמו שאמרתי - אחרי שנתיים (וטיפונת) עם הפוקוס, אין ספק שיש לה מגרעות שיש לקחת בחשבון (תא הנוסעים העמוס מידי - בעיקר במאובזרות עם מערכת השמע המשודרגת של "סוני", התיבה הרובוטית הלא מבריקה וכמובן תא הנוסעים הפחות מרווח משל המתחרות). מנגד - המתחרות שלה נופלות ממנה בכל הקשור ליכולת הדינמית / נוחות הנסיעה (למעט הפלואנס כמובן) ורמת הניחוחות והשקט בתא הנוסעים.

הידנית מגלה אמינות טובה בהחלט. צריכת הדלק לא רעה בעיר וטובה בביניערוני (בעיקר בשיוט עם קרוזקונטרול). עניין החלפת הבלמים המוקדמת (תודות לדמי דיפ' מוגבל החלקה האלקטרוני - TVC) מעט מציקה (סכום לא קטן) ועלויות האחזקה שלה בגדר הסביר ותו לא (לפחות במוסך המרכזי - בחלק מהמקרים, כמו הבלמים, העלות אסטרונומית).

אנחנו ממתינים למתיחת הפנים וגרסאות ה-EB (כנראה 1.5. לא ה-1.0). כפי שציינתי במקרים אחרים, הביקורות מאירופה טוענות שהמתוחה זוכה לשיפור מורגש, החל מתא נוסעים נוח / יעיל וקל לתפעול, דרך שיפור קל במרחב סביב הנהג / חומרים עדיפים והוספת בידוד, ועד כיול שונה למתלים / היגוי ובלמים - שמשאיר אותה בפסגת הכיף ווההנאה בקבוצה - ולא חסר לה גם כרגע.

השאלה היא האם "דלק" ישכילו ויביאו את הגרסאות השונות בשידוך ל-ZF6 עדכנית, או ימשיכו עם ה-PS הבעייתית. את זה נדע בהמשך, אי שם לקראת הקיץ (הראשונות היו אמורות להגיע ארצה בסוף החודש הנוכחי / תחילת מרץ. עכשיו מדברים על איזור יוני / יולי).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תשכח מזה.

אם יש דגם בעייתי - דווקא בו יבחרו.

והאמת,אחרי 95K אם היייתה לי האופצייה לגיר רגיל הביקורות שלי היו שונות לחלוטין.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

לא יודע על איזה דגם עתידי מדובר אבל התיבה האוטומטית היא לא "לא מבריקה" - היא גרועה בכל פרמטר.

ובכלל, הרכב סובל מלא מעט מחלות, כולל רעשי נסיעה חזקים (גרסאת ספורט 1.6) במהירויות שיוט של 100+, מערכת MY FORD גרועה ועוד

נכון, הרכב מהנה לנהיגה ומאובזר אבל הבעיות שצצות מזכירות לי רכב שיצא מיצרן מדינת עולם שלישי ובלי בקרת איכות.

אם היה משווק עם מנוע 1.0 טורבו + תיבה אמינה אולי הייתי שוקל לקחת שוב פוקוס בשנה הבאה, אבל לאור המצב והשירות של דלק מוטורס (בין היתר) בעניין התיבות הללו - NO F**KING CHANCE 8)

פורסם
תשכח מזה.

אם יש דגם בעייתי - דווקא בו יבחרו.

והאמת,אחרי 95K אם היייתה לי האופצייה לגיר רגיל הביקורות שלי היו שונות לחלוטין.

תומר

תומר, לך תדע - אל תהיה כל כך בטוח, בעיקר לאור התלונות הרבות מאוד על ה-PS. מקווה שמישהו ישכיל ויביא את ה-ZF6 העדכנית (כמו שיש במיני החדשה). היא לא תהיה חסכונית ברמת ה-PS, אבל נעימה ואמינה ממנה מהותית.

מתן, אתה מוזמן להגיע לסיבוב אצלי - אומנם ידנית (גם "ספורט"). 120 - שקט מופתי. 100 - דממת אלחוט. כנ"ל בסדאן וסטיישן "טרנד" PS של חברים. הייתי בודק אולי משהו אצלך יצא ממקומו - גומייה למשל? או שכוונתך נוגעת לרעשי צמיגים בכלל? יתכן, תלוי בצמיגים. המקוריים שלי (טורנזה ER300) הרעישו מעט, אך הנוכחיים (הנקוק K107) שקטים יותר באופן ניכר.

על ה-1.0 (וה-1.5) דיברתי. אמורים להתחיל לשווק ביוני / יולי. כפי שאמרתי לתומר, בתקווה שיגיעו עם ה-ZF6. לי זה לא משנה, אני אשאר עם ידנית. לצערי (או מזלי) את מספר הפוקוס 1.6 ו-1.6EB הידניות ניתן לספור על שתי ידיים וחצי, וזהו.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

על איזה ZF6 מדובר ? יש בחו"ל דגם אוטומטי שהוא לא DSP6?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
על איזה ZF6 מדובר ? יש בחו"ל דגם אוטומטי שהוא לא DSP6?

אכן. עם הצגת מתיחת הפנים, נוספה גם תיבת ZF6 (אוטומטית פלנטרית).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אפשר לקבל איזו הפנייה לנושא התיבה האוטומטית הרגילה ובאיזה מנועים היא זמינה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

מתן, אתה מוזמן להגיע לסיבוב אצלי - אומנם ידנית (גם "ספורט"). 120 - שקט מופתי. 100 - דממת אלחוט. כנ"ל בסדאן וסטיישן "טרנד" PS של חברים. הייתי בודק אולי משהו אצלך יצא ממקומו - גומייה למשל? או שכוונתך נוגעת לרעשי צמיגים בכלל? יתכן, תלוי בצמיגים. המקוריים שלי (טורנזה ER300) הרעישו מעט, אך הנוכחיים (הנקוק K107) שקטים יותר באופן ניכר..

יש לי קונטיננטל (קונטקנט 2 לדעתי) מקוריים. לא חושב שיש משהו שהשתנה מכיוון שהרכב איתי מאז שהיו על השעון 7 ק"מ - ומהיום הראשון היה רועש. היום אחרי החלפת מחשב גיר ואי אילו עדכוני תוכנה הרכב גם מרגיש עצל יותר וצורך יותר דלק, ואני משווה כמובן את אותם המסלולים והשעות שבהן מתבצעות הנסיעות.

על הגיר אני כבר לא מדבר; רק היום בזמן ביציאה מרעננה בזמן עקיפה הוא התבלבל, נכנס לניוטרל ואז חבט וטלטל את כל הרכב. אם הייתי צריך להאיץ בפתאומיות כדי לברוח מתאונה, כנראה שזה לא היה נגמר טוב.

• תוכן חדש...