Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לובי לנפגעי פורד פוקוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם האסקורט היתה כה מוצלחת, מדוע עברה מתחית פנים כבר לאחר שנה, מהלך חסר תקדים בעולם הרכב ?

פורד היו ערים לביקורת הקטלנית, וביצעו בה אין ספור שינויים ושיפורים במהלך השנים.

וכל זה לא הפריע לה להפוך לרבת מכר הן בבריטניה והן בגרמניה, למרות שבסוף 91' הוצגו האופל אסטרה, הגולף NK3 והסיטרואן ZX, שכולן היו טובות ממנה לעין ערוך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתם מזכירים את VAG, אז לצורך הדיוק, למי שטוען שאין גיר כפול מצמדים מושלם, הגיר בסופרב שלי מושל לטעמי (לאחר חבלי לידה יש להודות). יאמר לזכותם של סקודה שהם, לפחות לטעמי, טיפלו יפה בבעיה, החליפו איפה שהיה צריך להחליף, והאריכו מיוזמתם את האחריות על הגיר ל- 5 שנים.

כן , הגיע הזמן להכיר בעובדות . הגיר בעייתי . VAG יכולים לשמש דוגמה מצויינת ל "דלק " . הארכת האחריות ל -5 שנים לגיר יהיה

צעד מבורך . במקום תשובות כמו : "בכל המכוניות זה ככה "

פורסם
אם האסקורט היתה כה מוצלחת, מדוע עברה מתחית פנים כבר לאחר שנה, מהלך חסר תקדים בעולם הרכב ?

את האמת לא ידעתי - איזה דגם הם שינו לאחר שנה אחת ?

אתה מדבר על שינוי קוסמטי, אך מצד שני מתלונן על המנוע והגיר.

אז מה בדיוק היתה הבעיה ?

למרות שבסוף 91' הוצגו האופל אסטרה, הגולף NK3

אופל וגולף גם היום טובים יותר - פורד נחשבים "לזבל" הגרמני

פורסם

לא מבין מה קשור מכוניות של לפני 23 שנה להיום.

הפוקוס נותן את החבילה שהיא בין הטובות היום בשוק מכל הבחינות.

גומיות מתנפנפות עדיפות על, נגיד, בוצה במנוע כמו בקורולה למשל

והגיר הרובוטי תוקן, וממה שאני מבין התיקון מוצלח.

אז הגיר רועד קצת בראשון. סוף העולם.

פורסם

בתור מישהו שנהג על הרבה מאד כלי רכב וגם היה הבעלים של לא מעט, מכל מיני מדינות ותוצרת.

וגם בתור מי שכתב פה בשרשור ביקורת, עדיין אני חושב שבשנות ה - 2000 פורד (תוך כדי שיתוף הפעולה עם מזדה) הפכה ליצרן כלי רכב בליגה אחרת ושונה מזו שהשתייכה אליה קודם.

אני מאמין שהתפלק להם דגם די ״מסריח״ הפעם אבל בסה״כ הכל, מכל הרכבים שהיו ברשותי אהבתי את הפוקוס (2006) שהיתה לי ויותר את המונדאו (2002) שיש לי היום.

וכן, התקלות שיש בפוקוס הנוכחית הן כנראה מדאיגות ועדיין לא הייתי פוסל את פורד או אומר שהם אחראים ל״מכונית השנה״ סתם כי זו ברירת המחדל של האירופאים.

לעולם לא אשכח את החוויה, כשאביו של אחד מחברי לקח אותנו באיזה ערב ב״פורד קורטינה״ שבעים ומשהו שלו (קיץ 79) ...

פורסם

אם לסכם את השרשור,

1. יש בעיה עם גומיות הדלתות - מוחלפות בחדשות משופרות = לא בעיה.

2. בעיה בגיר - ככל הנראה אין בעיה חוץ מהבעיה טכנית והבעיה היא חוסר תאום ציפיות של המשמשים (זה מה שקורה "שלוקחים" רכב בליסינג מבלי לבצע נסיעת מבחן). כל זמן שהרכב לא נתקע בצד (כפי שקרה עם ה-DSG ב=VAG נניח) לדעתי המצב תקין.

3. בעיית בלמים - לא מצאתי בשום מקום ברשת (בארץ ובעולם) דיווחים נוספים על תופעת היעדר הבלמים. אני לא טוען שזה לא קרה לפותח השרשור, ואולי אפילו לעוד מישהו כאן שהגיב, אך בין זה לבין "תופעה" המרחק ארוך. סה"כ מרגיש לי כמו חמישה אנשים שעושים רעש של עדר פילים.

4. אולי רועי צוקרמן (שלהבנתי אחראי על הכתבה ב-ynet) יכול להוסיף פרטים בנוגע להיקף הבעיה, או שהוא ניזון מהשרשור הזה בדיוק כמונו?

אגב, היה כאן מישהו ששאל בהודעה מספר [נראה לכם שאני הולך לעבור על כל ההודעות?!] אם ynet קוראים בפורום הזה, אז התשובה היא ככל הנראה כן. תלחץ על רשימת החברים ותראה מי מופיע במקום שלישי..

5. ככל הנראה בשאר הרכבים של פורד אין בעיות.

פורסם
לא מבין מה קשור מכוניות של לפני 23 שנה להיום.

הפוקוס נותן את החבילה שהיא בין הטובות היום בשוק מכל הבחינות.

גומיות מתנפנפות עדיפות על, נגיד, בוצה במנוע כמו בקורולה למשל

והגיר הרובוטי תוקן, וממה שאני מבין התיקון מוצלח.

אז הגיר רועד קצת בראשון. סוף העולם.

מה כל כך טוב בחבילה שלה?

היא צפופה ולא אמינה (לפחות לאור כמות הבעיות באקזמפלר שאצלי שלא כוללות שום בעייה בגיר עד היום). מילא אם היתה נותנת משהו בתמורה אבל חוץ מתחושה שהיא מאיצה טוב (רעש והרבה החלפות הילוכים בלי ממש לזוז מהמקום) ואבזור שקיים היום הרוב המתחרות היא לא מציעה כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

2. בעיה בגיר - ככל הנראה אין בעיה חוץ מהבעיה טכנית והבעיה היא חוסר תאום ציפיות של המשמשים (זה מה שקורה "שלוקחים" רכב בליסינג מבלי לבצע נסיעת מבחן). כל זמן שהרכב לא נתקע בצד (כפי שקרה עם ה-DSG ב=VAG נניח) לדעתי המצב תקין.

.

אין בעיה בככל. רק צריך להחליף מצמדים פעם או פעמיים ולהתרגל לגיר... סורי, לא מתאים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לא מכיר את הפוקוס החדשה בנהיגה, אבל היא באמת צפופה ויש לה גם לוח שעונים בסיגנון קוריאני עם קונסולה מרכזית "רובוטריקית" ולפחות לגבי די באלו בכדי להרגיע כל רצון להכיר אותה.

פורסם

נהג לילה, היא מציעה נוחות נסיעה מעולה (טובה יותר מזו של הצרפתיות), דינמיות ברמה מעל השאר ואיבזור מכובד מאוד (בעיקר בטיטניום). אז נכון, המגרעות שלה הן תא מטען קטן משל המתחרות / מרחב פנים צנום משל המתחרות ותא נוסעים מעט מבולגן.

בפורומים אירופאיים אין זכר לבעיית בלמים כזאת או אחרת, גם לא בעיות גיר כרוניות כפי שאתם מתארים פה. פעם צחקתם כשפולקסווגן הודיעו כי שלל התקלות ב-DSG הן בעקבות האקלים החם והלח שלנו, לצערי זה מתחיל להראות כהגיוני, גם בפוקוס ככל הנראה.

רועי, לוח שעונים קוריאני - למה? בגלל שהתאורה בצבע תכלת? נו, תעשו לי טובה... כי גם הקוריאנים בוחרים להשתמש בגווני הכחול לתאורת הלוחות שלהם? להזכירכם, גם פולקסווגן השתמשו בגוון כחול לתאורת לוח השעונים עד לפני כמה שנים - ואף אחד לא התלונן.

הקונסולה אכן "רובוטריקית" - בגרסאות המאובזרות, בהן מערכת השמע היא המשודרגת מבית SONY (עמוסת כפתורים - לחלוטין). בגימור הבסיסי, הקונסולה המרכזית משעממת ובסיסית למראה. מצד שני, מערכת השמע של ה-SONY בהחלט טובה יותר מאלו המוצעות בשאר המשפחתומטיות, גם טובה מהותית מזאת הקיימת בפאקינג 116I מאובזרת (יש לחבר - חדשה). הכל זה עניין של הרגל - לבסוף גם לזה מתרגלים, בעיקר כשאת עיקר הפעולות עושים עם פיקוד ההגה...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לא הובנתי, באשמתי כמובן. אין לי בעיה עם צבע התאורה ( למעשה עד עכשיו לא ידעתי שהיא כחולה ), אני לא מתחבר לקונסולות כאלו שמנמנות, עם פתחי איוורור מוארכים ש"עומדים" הפוך ובצידי הקונסולה ועם המון כפתורים מבלבלים, מסורת שלזכרוני הרחוק מדיוק החלה בדרום קוריאה ומצויה היום בכל יונדאי ממוצעת. אבל זה אני וזה הטעם שלי, שלא מחייב אותך כמובן.

ובאותו ענין, תן לי לוח שעונים וקונסולה כמו ב.מ.וו פשוטה ו"פרימיטיבית", אפילו איזו גולף או סקודה ואני מתחייב להתענין נמרצות בפוקוס.

פורסם

נוחות נסיעה מעולה?

יש לי אחת כזו (1.6 טורר) פה בחניה ופלואנס שחונה לידה. שלושת האנשים שנוסעים הרבה מעדיפים לעשות נסיעות ארוכות עם הפלואנס ולא עם הפוקוס. היא קשיחה וצרה מידי באיזור הרגליים.אני לא לוקח את עצמי כדוגמא כי לי יש מגבלות אורטופדיות שגורמות לי להעדיף רכבים שונים מאחרים.

זה לא שהפוקוס גרועה. היא מכונית מאוד מתגמלת אבל את הנהג הנמרץ. כרכב יומיומי משפחתי יש חבילות עדיפות בהרבה (כמו הפלואנס בכל גרסה שונה מה 1.6 ליטר, המגאן סטיישן, האוקטביה וה I30CW).

נכון שהיא מאובזרת אבל פרט למראה מתכהה אוטומטית אין בה שום דבר שאין במתחרות המובילות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא הובנתי, באשמתי כמובן. אין לי בעיה עם צבע התאורה ( למעשה עד עכשיו לא ידעתי שהיא כחולה ), אני לא מתחבר לקונסולות כאלו שמנמנות, עם פתחי איוורור מוארכים ש"עומדים" הפוך ובצידי הקונסולה ועם המון כפתורים מבלבלים, מסורת שלזכרוני הרחוק מדיוק החלה בדרום קוריאה ומצויה היום בכל יונדאי ממוצעת. אבל זה אני וזה הטעם שלי, שלא מחייב אותך כמובן.

ובאותו ענין, תן לי לוח שעונים וקונסולה כמו ב.מ.וו פשוטה ו"פרימיטיבית", אפילו איזו גולף או סקודה ואני מתחייב להתענין נמרצות בפוקוס.

רועי, שלא תבין אותי לא נכון - אני מעדיף את תאי הנוסעים של שקודה / פולקסווגן. אין לי שום בעיה עם החוסר מעוף, חוסר היצירתיות וחוסר הטירוף והשגעון.

התא בפוקוס לא כזה נוראי. תחילה זה אכן מוזר, הזוי ולא ברור (בעיקר למי שבא מ-VAG's) - הוא פשוט דורש התרגלות. כשמתרגלים אליו, הוא הופך הרבה יותר ברור ונוח לתפעול. אני עדיין בדעה שהמערכת שמע המשודרגת עמוסת כפתורים, למזלנו יש שליטה יעילה מההגה, כך שרב הפעולות אינן דורשות התעסקות עם המערכת שמע עצמה. גם פתחי המזגן כבר לא מטרידים אותי - העיקר המזגן מקרר ביעילות :-)

נ.ב, הקונסולות של ב.מ.וו לא ממש פשוטות בימינו (למעט הסדרה 1 הישראלית - הכל כך דלה ובסיסית), בעיקר כשמרבית הדברים נעשים דרך ה-I DRIVE (ששופר מאוד בשנים האחרונות וכעת ה-ר-ב-ה יותר קל וזריז לתפעל אותו, אבל זה עדיין דורש ריכוז ותשומת לב, אחרת תגיע לכל מיני תפריטים שונים מזה שבאמת רצית להגיע אליו :lol:).

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אם לסכם את השרשור,

1. יש בעיה עם גומיות הדלתות - מוחלפות בחדשות משופרות = לא בעיה.

3. בעיית בלמים - לא מצאתי בשום מקום ברשת (בארץ ובעולם) דיווחים נוספים על תופעת היעדר הבלמים. אני לא טוען שזה לא קרה לפותח השרשור, ואולי אפילו לעוד מישהו כאן שהגיב, אך בין זה לבין "תופעה" המרחק ארוך. סה"כ מרגיש לי כמו חמישה אנשים שעושים רעש של עדר פילים.

4. אולי רועי צוקרמן (שלהבנתי אחראי על הכתבה ב-ynet) יכול להוסיף פרטים בנוגע להיקף הבעיה, או שהוא ניזון מהשרשור הזה בדיוק כמונו?

אגב, היה כאן מישהו ששאל בהודעה מספר [נראה לכם שאני הולך לעבור על כל ההודעות?!] אם ynet קוראים בפורום הזה, אז התשובה היא ככל הנראה כן. תלחץ על רשימת החברים ותראה מי מופיע במקום שלישי..

5. ככל הנראה בשאר הרכבים של פורד אין בעיות.

אפשר לסכם יותר נכון...

אם כמה אנשים מתלוננים ודלק מוטורס מודעים לבעיה אז כנראה שיש בעיה. שים לב שהם לא דוחים את הטענות אלא פשוט מחכים להוראות מהיצרן.

לגבי הגומיות אין לי שמץ. הרכבים שנתקלתי בהם עם בעיית בלמים היו חדשים לפני מסירה ללקוח.

שבוע טוב

פורסם
נוחות נסיעה מעולה?

יש לי אחת כזו (1.6 טורר) פה בחניה ופלואנס שחונה לידה. שלושת האנשים שנוסעים הרבה מעדיפים לעשות נסיעות ארוכות עם הפלואנס ולא עם הפוקוס. היא קשיחה וצרה מידי באיזור הרגליים.אני לא לוקח את עצמי כדוגמא כי לי יש מגבלות אורטופדיות שגורמות לי להעדיף רכבים שונים מאחרים.

נהגתי לא מעט בפלואנס, אין ספק שהיא מתעלה על הפוקוס בכל הקשור למרחב הפנים. על זה אין ויכוח בכלל :-)

לגבי המושבים - כל אדם לגופו (גם אצלנו סובלים מבעיות גב, בעיקר הוריי). אל תשכח שאם שלך זאת "טרנד", המושבים בה בסיסיים בתמיכתם מאלה שאצלי ב"ספורט" (וקיימים גם ב-"טיטניום" עם ריפוד שונה). אצלי יש גם אופציה לכוון את תמיכת הגב התחתון, מה שלא קיים בבסיסית.

זה לא שהפוקוס גרועה. היא מכונית מאוד מתגמלת אבל את הנהג הנמרץ. כרכב יומיומי משפחתי יש חבילות עדיפות בהרבה (כמו הפלואנס בכל גרסה שונה מה 1.6 ליטר, המגאן סטיישן, האוקטביה וה I30CW).

אחרי יטי 1.2TSI (ידנית), הפוקוס (ידנית גם כן) הרבה יותר מתגמלת - בכל הנוגע לדינמיות, הנאה, ביצועים (היא זריזה מהיטי וה-1.2TSI, כל עוד שומרים את המנוע ברצועת הכוח היעילה שלו), נוחות נסיעה ושקט בתא הנוסעים. ליטי יתרונות אחרים בדמות מרחב פנים עצום (ביחס לזה של הפוקוס), תא נוסעים הגיוני ונוח יותר - וכמובן גישה מאוד נוחה לכניסה ויציאה מהרכב (בפוקוס זה מעט בעייתי להוריי).

נכון שהיא מאובזרת אבל פרט למראה מתכהה אוטומטית אין בה שום דבר שאין במתחרות המובילות.

מערכת שמע טובה משל המתחרות - עם רמקול סנטר (למרות שהיא מבולגנת), בקרת שיוט ומגביל מהירות (לא בכל המשפתחיות הן קיימות יחדיו), מראה פנימית מתכהה אוטומטית וחיישני גשם אמיתיים (בשקודה הם רק מווסתים מהירות, לא מפעילים את המגבים אוטומטית - מניסיון ביטי). ה-"טיטניום" מוסיפה גם סאן רוף, START & STOP, הנעה ללא מפתח וכו' (לפחות בגרסת 1.6EB) - מה שממש לא קיים בכל המתחרות.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...