Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לובי לנפגעי פורד פוקוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאימי פוקוס האצ'בק 2012 מליסינג.

לפני מספר חודשים היא סיפרה לי כדרך אגב שיש לי בעיה עם הבלמים ברכב, כשביקשתי יותר פרטים היא ציינה שכאשר הרכב קר (התנעה לאחר עמידה ממושכת) קיים אובדן בלימה - זאת אומרת שגם בלחיצה עד סוף מהלך הדוושה, עוצמת הבלימה מינימלית ביותר.

אני חייב להגיד שלמרות שהיא נוהגת מ1975, עשרות אלפי ק"מ בשנה, האינסטינקט הראשוני שלי היה לחשוב שהיא כנראה לא בולמת חזק מספיק.

הרכב הוכנס למוסך, בוצע עדכון תוכנה והוחזר אליה. כעבור פרק זמן קצר היא יצאה בנסיעה לאחור בחניה, ניסתה לבלום ופגעה בעמוד כי הרכב לא בלם.

הוא הוכנס למוסך בשנית ולא נמצאה שום תקלה לטענתם.

לפני חודש כשיצאתי מהחנייה עם הרכב שלה, זה קרה גם לי - הדרך הטובה ביותר שאני יכול לתאר את זה היא עצמת בלימה חלשה שמזכירה נסיעה עם בלם יד חצי משוך - בלימה חלשה מאוד, ללא תחושת נשיכה בעוד אתה מרגיש שהרכב מאיץ את עצמו קדימה - בהחלט לא סימפטי.

התגובה שלי הייתה מייד להרים את בלם היד והרכב עצר מייד.

אינני מהנדס רכב, אבל בכל הפעמים שזה קרה, המנוע היה קר וסיבובי המנוע היו גבוהים. הנחיתי את אמא שלי לחכות כדקה עד שסיבובי המנוע יתייצבו ורק אז להתחיל בנסיעה.

• תגובות 280
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מבין איך זה לא הגיע עדיין לתקשורת. בעצם אני כן מבין...

בזמנו (לפני יותר מחצי שנה) פירסמו ב"מאקו" שיש בעיות בלמים בפוקוס. ממה שידוע לי (וכפי שהוסבר לי דאז על ידי החבר'ה הטכניים במוסך), היה בעיה עם הפקק מיכל של נוזל הבלמים, מה שגרם לבריחה קלה של הנוזל וירידת מפלס נוזל הבלימה.

היה על זה Recall בכל העולם, גם כאן אצלנו כמובן. נקראו בעלי פוקוס עם הפקק הסורר אל המוסך להחלפה בפקק החדש והשונה.

פוקוס שעלו על הכביש מינואר 2013 כבר מצויידות בפקק השונה, כך שזה לא אמור להופיע בהן, אבל למי שרוצה לישון בשקט - כדי לקפוץ למוסך ולבדוק (כפי שעשיתי).

בכל מקרה, מוכרח לציין שוב שאני לא נתקלתי בשום בעיה עם הבלמים, לא בשניות הראשונות / מנוע קר - לעולם. אחד הדברים האהובים עלי בפוקוס - יכולת הבלימה שלה כבר מהליטוף דוושה הראשוני (בניגוד ל-VAGיות שבתחילת המהלך אין נשיכה וצריך לתת לחיצה הגונה יותר כדי לקבל עצירה ראויה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

חייב לציין כי גם אני לא נתקלתי מעולם בשמץ של בעיה בפוקוס שלי בנושא בלימה, לא אחרי התנעה ולא בנסיעה.

שאלתי את אבי אם בעלי הרכבים בחברה החזירו לו איזה פידבק על נושא בלימה(רובם הגדול פוקוסים), והתשובה היתה שלילית.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

בכל מקרה, מוכרח לציין שוב שאני לא נתקלתי בשום בעיה עם הבלמים, לא בשניות הראשונות / מנוע קר - לעולם. אחד הדברים האהובים עלי בפוקוס - יכולת הבלימה שלה כבר מהליטוף דוושה הראשוני (בניגוד ל-VAGיות שבתחילת המהלך אין נשיכה וצריך לתת לחיצה הגונה יותר כדי לקבל עצירה ראויה).

אולי ברכב הלימון שהיה לך.

לא נתקלתי בשום גולף/פולו/בורה בבעיה שציינת וזה מניסיון של עשרות רכבים בעשור האחרון תוצרת VAG.

איזה כייף לי :)

פורסם
אולי ברכב הלימון שהיה לך.

לא נתקלתי בשום גולף/פולו/בורה בבעיה שציינת וזה מניסיון של עשרות רכבים בעשור האחרון תוצרת VAG.

נכון, אתה צודק....

מרק היקר, 11 שנה עם וואג - 7 רכבים. בכולם אותה תחושה, גם במוסך הכירו את זה.

יתרה מכך, קיים גם ברכבים של חברים כי פשוט ככה המצב, זאת הספוגיות הקלה הראשונית במהלך הדוושה.

במקום להתחכם כל הזמן, תנסה לנהוג ברכב אחר שבולם טוב ותראה שאני וחבריי צודקים. אין זה אומר שהבלמים גרועים - ההפך, היכולת בלימה טובה בהחלט, רק מהלך הדוושה הראשוני ספוגי וחסר נשיכה. לפחות ביחס לזה של הפוקוס והקוגה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

במקום להתחכם כל הזמן, תנסה לנהוג ברכב אחר שבולם טוב ותראה שאני וחבריי צודקים. אין זה אומר שהבלמים גרועים - ההפך, היכולת בלימה טובה בהחלט, רק מהלך הדוושה הראשוני ספוגי וחסר נשיכה. לפחות ביחס לזה של הפוקוס והקוגה.

מהירות התגובה של הבלמים זו לא תקלה, זה עניין של טעם. לנהיגה יומיומית, אני מעדיף דוושה שמגיבה לאט. נהגים שפחות מיומנים, צריכים את תחושת הביטחון המזוייפת שנותנים בלמים שנושכים מהר, כי הם באופן טבעי חוששים ללחוץ חזק, אבל אין לזה קשר לגבי עוצמת הבלימה.

כלומר, גם אתה וגם חבריך טועים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מישהו יכול להגיד אם הPOWERSHIFT של פורד עבר שינוי מהותי מבחינת אמינות בחודשים האחרונים?

אני עומד לפני רכישת רכב (יותר נכון 4 רכבים) והפיאסטה היא אחת המועמדות.

בנוסף\ שלחתי לאיילון מוטורס אימייל עם בקשה להצעת מחיר עבור יבוא ה1L אקובוסט 125 כ"ס עם גיר PS

פורסם

עופר, כנראה לא הבנת אותי נכון - לא טענתי לרגע שזאת תקלה, זאת אך ורק תגובת דוושה והאופי שלה.

אפשר לחיות עם זה, אבל לי אישית נוח יותר עם התגובות בלמים של הפורד, עם תגובת דוושה ראשונית נשכנית יותר (ולא כי אני חושש לבלום חזק יותר, זה פשוט נוח יותר בעיני).

הבלמים בוואגיות טובים. אמרתי זאת עוד בעבר (רק הפולו ג'יטיאיי מאכזבת בנושא). רק התחושה הראשונית עייפה יותר. סה טו :-)

ה-1.0 אקובוסט אמור להגיע בקרוב, כרגע רק בשידוך לידני. עוד לא מיוצר 1.0 אקובוסט עם רובוטית.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מישהו פה זוכר את מה שכתבתי לגבי ה TSI +DSG מנסיון?

קראו לי נביא זעם שמנבא שטויות,ואין באינטרנט שום סימוכין לכך.

תמשיכו לקנות פוקוס, שיתפרקו לכם הגומיות בדלתות,שיתקלף ההגה,שתתפרק ידית בלם היד,שיקרעו צינורות מים תחתונים, ג'אנטים עשויים מחמאה,כמעט כל בור גורם לעיקום בג'אנט.

בזיון.

העיקר שברשיון רשום " גרמניה".

פורסם
היום נזכרתי בפוסט הזה בעבודה.

לקחתי רכב ליסינג תורן לנסיעה - טויוטה קורולה חדשה - תראו מה קורה בצד הנהג.

עכשיו בעיית הגומיות בפוקוס נראת זניחה, נכון ?

בקיצור - תתחילו להנות מנהיגה ותפסיקו לחפש בעיות מתחת לשטיח :lol:

הפוקוס פשוט על הפנים. היו לנו בבניין 3 פוקוס חדשות (בליסינג כמובן) וכבר הוחלפו כולן לטויוטה קורולה.

לא היה חודש אחד שלא ראיתי רכב חלופי אצליהם בחניה כי הרכב היה במוסך. אצל כולם ללא יוצא מן הכלל!

רכב הכי פשוט שיש, לפחות שיהיה אמין! עם הקורולות בינתיים (כמה חודשים) יש שקט וכולם מרוצים.

ובקשר לברקסים שלא עובדים, WTF?!!? :shock2:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
מישהו פה זוכר את מה שכתבתי לגבי ה TSI +DSG מנסיון?

קראו לי נביא זעם שמנבא שטויות,ואין באינטרנט שום סימוכין לכך.

תמשיכו לקנות פוקוס, שיתפרקו לכם הגומיות בדלתות,שיתקלף ההגה,שתתפרק ידית בלם היד,שיקרעו צינורות מים תחתונים, ג'אנטים עשויים מחמאה,כמעט כל בור גורם לעיקום בג'אנט.

בזיון.

העיקר שברשיון רשום " גרמניה".

לא שמעת שבגלל הפוסט הזה שלך VW הגישו בקשה לפשיטת רגל :lol:

הפוקוס פשוט על הפנים. היו לנו בבניין 3 פוקוס חדשות (בליסינג כמובן) וכבר הוחלפו כולן לטויוטה קורולה.

לא היה חודש אחד שלא ראיתי רכב חלופי אצליהם בחניה כי הרכב היה במוסך. אצל כולם ללא יוצא מן הכלל!

רכב הכי פשוט שיש, לפחות שיהיה אמין! עם הקורולות בינתיים (כמה חודשים) יש שקט וכולם מרוצים.

ובקשר לברקסים שלא עובדים, WTF?!!?

איזו הגזמה - אני עובד במקום עבודה די גדול (כ-500 עובדים) - לא לכולם יש ליסינג, אך לא חסרים כאן פוקוסים בכלל.

לא חסר כאן חברים עם פוקוסים ולא שמעתי על בעיות מיוחדות (כולל הקצין רכב שאני מכיר).

אם זה היה נכון אז אחרי פעם אחת עם רכב כזה לא היו מזמינים יותר פוקוסים, לא ?

פורסם
מישהו יכול להגיד אם הPOWERSHIFT של פורד עבר שינוי מהותי מבחינת אמינות בחודשים האחרונים?

אני עומד לפני רכישת רכב (יותר נכון 4 רכבים) והפיאסטה היא אחת המועמדות.

בנוסף\ שלחתי לאיילון מוטורס אימייל עם בקשה להצעת מחיר עבור יבוא ה1L אקובוסט 125 כ"ס עם גיר PS

היי,

גם אני שאלתי כאן את השאלה האם בעיות האמינות/איכות מופיעות גם בפיאסטה החדשה אך עד עתה לא נענתי.

אפילו הגדלתי ראש ופתחתי שרשור נפרד בנושא הפיאסטה, אך משום מה המנהלים החליטו שנכון להעביר את השרשור לפורום ייעוץ לקנייה (אין לי מושג למה, סה"כ לא ביקשתי המלצה על רכבים או עזרה בקנייה..)

אז בפעם המי יודע כמה, האם מישהו שמע על בעיות אמינות/איכות זהות בפורד פיאסטה החדשה (2013)?

פורסם

אז בפעם המי יודע כמה, האם מישהו שמע על בעיות אמינות/איכות זהות בפורד פיאסטה החדשה (2013)?

בקיצור, אתה מחפש שמועות או אמיתות? :wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...