Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ומועדים לשמחה

רציתי לשאול שאלה , ביצעתי חיפוש בפורום אך לא הגעתי לנושא שחפצתי בו .

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי , מה הם התסמינים של הצטברות פיח במנוע ?

האם ניתן לדעת מבלי להרים את הראש את מצב הפיח במנוע ?

תודה לכולם:-)

HONDA Civic 4doors | AT | 125Bhp | SOHC VTEC AT 6800 RPM:evil:

פורסם

שני תסמינים יכולים להיות "צלצולים" של המנוע (בדרך כלל במאמץ), שהם בעצם הצתה מוקדמת מהרצוי שנוצרת בגלל טמפרטורה גבוהה כתוצאה מהפיח החם שמצטבר בפנים - זה כנראה התסמין הנפוץ ביותר. תסמין פחות נפוץ הוא "דיזלינג", תופעה בה המנוע מניע מחדש אחרי שמכבים אותו, מאותה הסיבה.

פורסם

בנוסף רכב שנוסע בעיר עם הרבה נסיעות קצרות ועל מנוע קר יצבור בלאי גבוה משמעותית מרכב המבלה על בין-עירוני השומר על טמפ' עבודה תקינה וממעט בהתנעות חוזרות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש לי שאלה בנוגע לפיח , האם יכול שהמנוע התמלא בפיח וכתוצאה מכך המנוע סוג של "מגמגם" או "קופץ" מידי פעם ?

אני ינסה להסביר , בנסיעה איטית בעיר , המנוע מתנהג נפלא ולא מרגיש שום עצלנות \ גמגומים.

בעליה לכביש המהיר - כאשר מאצים רגיל המנוע מתחיל לגמגם \ לקפוץ לממש חצי שנה וממשיך כרגיל וככה חוזר חלילה מפעם לפעם , חשוב לציין שאם עולים במהירות מעל 130 זה נעלם וכנל אם נמצאים מתחת ל80 גם לא מורגש.

עוד משהו זה שאם אתה נימצא בתוך הVTEC המכות האלה כמעט ולא מורגשות אם כי לא קורות מידי פעם במהירות 80-100

הרכב זה סיוויק בציר 2000 מנוע D16Y8 , חיישן הנקישות הוחלף אתמול

פורסם

נשמע כמו משהו שקשור יותר למערכת הזרקת הדלק \ מצערת מאשר לפיח. האם זה קורה לך גם בעיר אחרי נסיעה ארוכה יחסית (שהמנוע מתחמם, והפיח מתלהט?). סביר להניח שאם זה היה נגרם מפיח (לא חושב שזה קשור בכלל), היית מרגיש כבר את התסמינים האחרים שציינתי (ובפרט את הצלצולים, אי אפשר להתעלם מהם).

פורסם
נשמע כמו משהו שקשור יותר למערכת הזרקת הדלק \ מצערת מאשר לפיח. האם זה קורה לך גם בעיר אחרי נסיעה ארוכה יחסית (שהמנוע מתחמם, והפיח מתלהט?). סביר להניח שאם זה היה נגרם מפיח (לא חושב שזה קשור בכלל), היית מרגיש כבר את התסמינים האחרים שציינתי (ובפרט את הצלצולים, אי אפשר להתעלם מהם).

קודם כל תודה על העזרה המהירה והנכונות לעזור

בנוגע לעיר , בשום מצב שהוא הרכב לא מגיע למצב המתואר בעיר ובנסיעה איטית , שאני חשוב על זה שאני שומע צילצולים קלים מהמנוע אך אינני יודע אם זהו הסאונד שאמור המנוע להפיק או שזה נובע מפיח שהצבטר.

בכל מיקרה הרכב מתחמם ומגיע לטמפ עבודה תוך חצי דקה בלבד ונשאר שם לא ולא זז לא משנה מתי ..

אבא שלי העלה השערה שאולי האינסטרבוטור(ככה כותבים את זה ?) צריך לעבור ניקוי כנל המצערת.

חשוב לציין שהמנוע עבר 230 אלף אבל אם טיפולים מנע ולא "מתי שצריך".

מה שכן הרכב עבר נסיעה לטבריה לפני חודש והתופעה לא היתה בזמן הנסיעה אחרי כ שבועים מהנסיעה הזאת נדלקה נורת CHECK ENGINE כמובן שהלכתי למוסך חיברנו לדיאגנוסטיקה וקפצה לה תקלה 23 שמראה על חיישן נקישות, החיישן הוחלף באחד שנקנה בישראל יפן מפירוק של אוטו רכב.

האם יכול להיות שחיישן תקול?

פורסם

עכשיו אתה חושף פרטים שהם בהחלט חשובים ומשנים את התמונה ואכן חיישן נקישות שאחראי לתיזמון ההצתה על מנת שיימנעו הצילצולים שאתה שומע עלול להיות תקול. ממליץ לבצע בדיקה לחיישן לראות אם הבעיה שם וניראה שכן.

פורסם

התכוונת לדיסטריביוטור - אין משמעות ל"ניקוי" שלו, אולי אבא שלך התכוון לשיוף המגעים שלו?

אני לא יודע לתת לך תשובה לגבי החיישן, אני מדבר רק מהניסיון שלי עם בעיות פיח וצלצולים ברכב שלי (שאין בו אפילו חיישן אחד :lol:). אולי מישהו אחר יוכל לתת לך תשובה, יש כאן בפורום הרבה אנשים שמבינים בהונדה.

בכל מקרה, אם אתה רוצה לנסות לטפל בבעיית הפיח במנוע, אתה יכול להשתמש בתוסף 44K שנועד לטפל בבעיה הזו. יש שתי דרכים, או כמקובל דרך מיכל הדלק (פחות אפקטיבי), או באמצעות "אינפוזיה" דרך סעפת היניקה. עוד פרטים בשרשור הותיק הזה.

• תוכן חדש...