Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוזה מכירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לקנות מאזדה לאנטיס שנת 2000

ובעל הרכב מעוניין לעשות חוזה.

מה כדאי לרשום בחוזה ?

והאם הוא טוען שהמנוע בסדר והגיר והכל אז לרשום סעיף שהוא מתחייב לזה? או שלא נהוג לעשות את זה?

ואם אני רואה בחוזה סעיף שאומר שהוא לא מתחייב לכלום או במקרה של תקלה רצינית הוא נקי מהכל זה אמור להוות בעיה?

פורסם

הי

ככלל, לא נהוג לעשות חוזה על מכירת רכב, כיוון שמדובר על עסקה פשוטה יחסית. (בירוקרטית)

אם החלטת לעשות חוזה:

קודם כל, חוזה עושים רק לאחר שבדקת את הרכב לשביעות רצונך (מכון בדיקה/מוסך שאתה סומך עליו), והחלטת במאה אחוז לרכוש את הרכב.

לכן הפרטים של התחייבות על תאונות לא רלוונטיות.

אני מניח שבעל הרכב רוצה חוזה על מנת להבטיח את העברת הכסף, לכן הכנס בחוזה סעיף שבו אתה מתחייב להעביר את מלוא הסכום תוך X ימים מרגע העברת הבעלות. כמו כן, הכנס סעיף שבו המוכר מתחייב להשתתף בעלות תיקון כל בעיה ברכב (לא כולל תאונות,חלקי פנים וכו'), במהלך 30 הימים מיום העברת הבעלות.

מה לא לרשום?

אל תכניס שום סעיף שאומר שאתה משלם מקדמה כלשהיא לפני העברת הבעלות.

ובשום אופן אל תחתום על שום מסמך שאומר שאתה מתחייב באיזה שהיא צורה לרכוש את הרכב לפני שאתה מבצע בדיקה.

פורסם
הי

ככלל, לא נהוג לעשות חוזה על מכירת רכב, כיוון שמדובר על עסקה פשוטה יחסית. לא נכון. נהוג לבצע זכרון דברים, הסכמות כלליות

וכו'. כמובן תלוי באיזה רכב מדובר ואם רוכשים באותו רגע.

אם החלטת לעשות חוזה:

קודם כל, חוזה עושים רק לאחר שבדקת את הרכב לשביעות רצונך (מכון בדיקה/מוסך שאתה סומך עליו), והחלטת במאה אחוז לרכוש את הרכב. צודק, אין טעם לחתום על חוזה טרם החלטה חד משמעית לרכוש את הרכב. אף על פי כן, ניתן לרשום התחייבות כי המוכר מתחייב כי לא ימצאו ליקויים כאלו ואחרים במהלך בדיקת הרכב במכון ובמידה וימצאו הוא יישא בעלות הבדיקה או חלק ממנה.

לכן הפרטים של התחייבות על תאונות לא רלוונטיות.

אני מניח שבעל הרכב רוצה חוזה על מנת להבטיח את העברת הכסף, לכן הכנס בחוזה סעיף שבו אתה מתחייב להעביר את מלוא הסכום תוך X ימים מרגע העברת הבעלות. איפה ראית מוכר פרטי שמוכר את הרכב שלו ומקבל כסף אחרי X ימים? אתה היית מסכים לסידור כזה?

כמו כן, הכנס סעיף שבו המוכר מתחייב להשתתף בעלות תיקון כל בעיה ברכב (לא כולל תאונות,חלקי פנים וכו'), במהלך 30 הימים מיום העברת הבעלות. אני לא מכיר דבר כזה אצל מוכרים פרטיים ומעניין אותי כמו בשאלה הקודמת - אתה היית מוכן לסידור כזה? אתה יודע איך הקונה נוהג? אולי הוא חושב שהקורולה שהוא קנה היא בעצם לנד-קרוזר ועושה איתה טיולי שטח?!

בקיצור, הצעה לא רלוונטית.

מה לא לרשום?

אל תכניס שום סעיף שאומר שאתה משלם מקדמה כלשהיא לפני העברת הבעלות.

ובשום אופן אל תחתום על שום מסמך שאומר שאתה מתחייב באיזה שהיא צורה לרכוש את הרכב לפני שאתה מבצע בדיקה.

באדום

פורסם
הי

כמו כן, הכנס סעיף שבו המוכר מתחייב להשתתף בעלות תיקון כל בעיה ברכב (לא כולל תאונות,חלקי פנים וכו'), במהלך 30 הימים מיום העברת הבעלות.

.

יש לי שאלה אליך ותשתדל לענות בכנות.

יש ברשותך מאזדה לאנטיס,אינך יודע את מצב הגיר לאשורו- הרכב נוסע אבל בגירים אוטומטיים אתה אולי לא יודע איך זה.. מחר עלול הגיר לשבוק חיים בפתאומיות ומה אז.האם היית מתחייב כלפי קונה פוטנציאלי שתממן לו שיפוץ גיר או החלפתו ב4-5K ? האם היית מוכן לממן לקונה,שהתפוצץ לו הרדיאטור (שני המקרים ד"א קורים הרבה מאוד בלנטיסים הללו),הקונה החביב המשיך לנסוע וכתוצאה מכך,הרכב התחמם עד הסוף

שיפוץ ראש מנוע ? אני לא חושב... :oops:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

זה לא רכב חדש הכי טוב לך לבדיקה תבין מה מה מצב הרכב ותחליט

בעל הרכב רוצה חוזה ואתה?

זה בדר''כ דרישה של הקונה לא המוכר משהו לא מובן?

• תוכן חדש...